רוצה פרטים על לימודי כימיה רפואית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי כימיה רפואית

רוצה לדעת על לימודי כימיה רפואית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי כימיה בהתמחות רפואית לתואר ראשון


ענף הפרמצבטיקה הוא בין התעשיות הגדולות בישראל. זהו אחד הענפים המובילים בארץ מבחינת ייצוא תעשייתי ומדי שנה הוא מגלגל מיליארדי שקלים. מדי שנה מתנהלים בארץ אלפי מחקרים קליניים לצורך פיתוח של מוצרים ותרופות פורצי דרך. החוקרים עוסקים בפיתוח של תרופות ומוצרים חדשים ויש להם תפקיד חשוב בהעלאת איכות החיים של האוכלוסייה ואף בהצלת חיים.


המעוניינים לקבל את התשתית המדעית הנדרשת להשתלבות בתפקידים מבוקשים בתעשייה זו יכולים ללמוד בתכנית לימודי כימיה רפואית המתקיימת במוסדות הלימוד השונים. הלימודים מתקיימים ברוב המקרים כמגמה במסגרת לימודי כימיה. לעיתים המגמה מתקיימת גם בשמות משיקים, כגון כימיה תרופתית.


במסגרת ההתמחות הסטודנטים רוכשים ידע וכלים בהתאם לצורכי תעשיית הפרמצבטיקה והפארמה. היות ובתעשיות אלה נדרשים היום מן העובדים כישורים רב תחומיים, במגמה רוכשים ידע משולב ממגוון ענפים מדעיים. ידע זה יכול לסייע לבוגרים להשתלב באותן תעשיות בתפקידי מחקר ופיתוח.

 

למי מיועדים הלימודים


לימודים במגמה זו מתאימים לבעלי זיקה לעולם המדעים, שמעוניינים לרכוש ידע משולב להשתלבות בענפי המדעים ובתעשייה הפרמצבטית. הוא יכול להתאים במיוחד לבוגרי מגמות ריאליות בתיכון בתחומי המדעים המדויקים המעוניינים להמשיך ולהעמיק את השכלתם באותם ענפים. כמו כן, התכנית יכולה להתאים למי שרואים את עתידם במחקר ענפים כגון פרמקולוגיה ופיתוח תרופות ומעוניינים לרכוש את הבסיס האקדמי הנחוץ להמשך לתארים מתקדמים בענפים הללו.

 

תכנית הלימודים


במסגרת מגמת ההתמחות הסטודנטים מעמיקים ביישומי תחום הכימיה בתעשיית התרופות. נלמדים תהליכי הפיתוח והתכנון של התרופות תוך היכרות של שיטות מחקר ותהליכי סינתזה ועיבוד שבהם משתמשים מדענים בתעשייה. כמו כן, הם לומדים על תהליכים אקטואליים ועל צורכים עכשוויים של התעשייה הפרמצבטית וכן על מגמות עתידיות שאליהן היא עשויה להתקדם בעתיד הקרוב.


תחילה נלמדים כלים בסיסיים במדעי היסוד כגון מתמטיקה, ביולוגיה ופיזיקה. בהמשך מעמיקים בתחום התרופות ופיתוחן תוך היכרות עם מערכות ביולוגיות, תכונות של חומרים ומאפייני המערכות בגוף האדם. נוסף על כך הם דנים באופן שבו ניתן לתכנון באופן נכון את מבנה התרופה כדי להבטיח את יעילותה ואת התאמתה לצורכי הלקוחות.

 

מתכונת הלימוד


אורכם של הלימודים הוא שלוש שנים. בדרך כלל, הבחירה במגמה מתקיימת במהלך השנה הראשונה לתואר, אך לעיתים היא נעשית בשלב מתקדם יותר של הלימודים כגון במהלך השנה השנייה או בתחילת השנה השלישית לאחר מיונים מתאימים. הלימודים נערכים בדרך כלל בתכנית מלאה שבה לומדים בארבעה או חמישה ימים מלאים בשבוע, משעות הבוקר ועד הערב.


במסגרת המגמה הסטודנטים לומדים בקורסים עיוניים ומעשיים, מעבר לקורסים בתואר הכללי. כמו כן, הם מתנסים בעבודה במעבדות שבהן הם מכירים מקרוב מכשור, ציוד ושיטות עבודה ומתרגלים תהליכי סינתזה ופיתוח של מוצרים רפואיים ותרופות בליווי של הסגל. מטרת המעבדות היא לחשוף את הסטודנטים לתהליכים מן התעשייה ולאפשר להם לפתח מיומנויות מחקר בסיסיות.


לקראת סיומו של התואר הם עורכים פרויקט גמר בתחום ההתמחות שנערך בליווי של הסגל. לעיתים הפרויקט נעשה בשיתוף עם חברות מן התעשייה ומאפשר צבירת ניסיון. בחלק מן המקרים הפרויקטים מוצגים בתערוכת גמר או מקבלים חשיפה לתעשייה, מה שיכול לסייע לבוגרים בפתיחת הזדמנויות לתעסוקה.

 

נושאי הלימוד


בין הנושאים הנלמדים במסגרת המגמה ניתן למצוא:

 

 

  • ננו חומרים
  • פרמקולוגיה
  • ביו פולימרים
  • סינתזה של תרופות
  • אנטומיית מערכות הגוף
  • קביעת מבנה וספקטרוסקופיה
  • ועוד

 

תנאי קבלה


מועמדים יכולים להתקבל לתכנית זו על סמך הישגיהם בפסיכומטרי ובבגרויות. המוסדות מביאים בחשבון את השקלול של הבגרות והפסיכומטרי, שידוע בשם ציון התאמה. הציון המשולב הנדרש לקבלה לתואר משתנה אולם לרוב נע בין 530 – 550.


מכיוון שזהו מסלול לימודים מדעי וריאלי, מושם דגש על ההישגים הכמותיים הקודמים של המועמדים. המוסדות בוחנים את היקף היחידות הריאליות של המועמדים ואת הציונים בהן. בדרך כלל יש צורך בלפחות 9 יחידות ריאליות במקצועות שונים בהם בגרות במתמטיקה, בגרות בכימיה ובגרות בפיזיקה ברמה של 5 יחידות לימוד. מי שלא בעלי בגרות ברף הנדרש או שלא מבחנו בתיכון בבגרות במקצועות המדעיים יכולים ללמוד במכינות השלמה או קורסי קיץ.


חשוב לציין כי במקרים שבהם הבחירה במגמה נעשית בשנה השנייה או השלישית, הקבלה אליה נעשית על סמך ציונים והישגים בשנים המוקדמות בתואר ולפי שיקולים של מוסד הלימוד. לעיתים מתקיימים גם מבחני מיון או ראיונות אישיים לבדיקת ההתאמה של המועמדים למגמה.

 

תעודה


לסטודנטים העומדים בהצלחה בכל חובות הלימודים ניתן בסיומם תואר ראשון B.Sc בוגר במדעים. בדרך כלל תחום ההתמחות אינו מצויין על גבי התואר אלא על גיליון הציונים בלבד או על גבי אישור נפרד.

 

אפשרויות תעסוקה


בפני הבוגרים נפתחות אפשרויות להשתלבות בתעשייה הפרמצבטית ובתחום הביוטק. מרבית הבוגרים משתלבים בתפקידי פיתוח, מחקר, ייצור ורגולצייה על תהליכים בתעשייה, כגון במפעלים ובחברות התרופות הגדולות הפועלות בארץ, או לחלופין בתפקידים שונים במשרד הבריאות. ניתן להשתלב גם בתפקידי מכירות ושיווק בחברות התרופות ובסטארט אפים בתחום המדעים והטכנולוגיה. עם צבירת ניסיון באפשרותם להתקדם גם לתפקידים בכירים כגון מנהלי ייצור, מנהלי מחקר ומנהלי פרויקטים.


בוגרים המעוניינים להתקדם לתפקידי מחקר ופיתוח מתקדמים יותר יכולים להמשיך לתואר שני במסלול מחקרי. באפשרותם לבחור מבין מסלולים שונים בענפי הננוכימיה, הפרמקולוגיה וההנדסה הרפואית. המשלימים תואר שני ושלישי מחקרי יכולים להשתלב גם בתפקידי מרצים וחוקרים באקדמיה.

 

מוסדות


אוניברסיטת אריאל בשומרון: במסגרת לימודי מדעי הכימיה המתקיימים באוניברסיטה ניתן לבחור במסלול כימיה רפואית, שבו מתמקדים בצורכי התעשייה בפיתוח תרופות. הלימודים כוללים מעבדות שבהן מתנסים בסינתזה של תרופות אמיתיות. מסלולים נוספים המתקיימים כוללים מסלול אנליזה פרמצבטית ומסלול כימיה ירוקה. כמו כן, ניתן ללמוד במסלול לתואר כפול עם הנדסה כימית. ניתן להמשיך גם לתארים מתקדמים בתחום המתקיימים באוניברסיטה.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): בין המגמות ומסלולי ההתמחות שבהם יכולים הסטודנטים לבחור נכללת המגמה לכימיה תרופתית. במגמה נלמדים תהליכי האפיון, התכנון וההכנה של תרופות. מגמות נוספות במחלקה כוללות: רוקחות, מדעי הנתונים או ננוטכנולוגיה. קיימת גם תכנית דו חוגית עם ביולוגיה אשר יכולה לשמש כמסלול קדם רפואה. בפקולטה למדעים מדויקים של האוניברסיטה ניתן למצוא מחלקות נוספות בתחומים כגון מתמטיקה, מדעי המחשב ופיזיקה.


אוניברסיטת תל-אביב: מבין המסלולים המוצעים לסטודנטים לתואר הראשון נכלל מסלול כימיה תרופתית וביולוגית. הסטודנטים לומדים על סינתזה ופיתוח וכן על שיווק המוצרים. ניתן למצוא מסלולים גם בכימיה פיזיקלית או אורגנית. באפשרות הסטודנטים ללמוד גם במסלולים דו חוגיים שבהם משלבים את הלימודים עם חוג נוסף כגון מתמטיקה, מדעי המחשב, מדעי החיים או מדעי כדור הארץ.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי כימיה רפואית?

רוצה לדעת יותר על לימודי כימיה רפואית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי כימיה רפואית