רוצה פרטים על לימודי ביולוגיה רפואית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי ביולוגיה רפואית

רוצה לדעת על לימודי ביולוגיה רפואית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ביולוגיה רפואית לתואר ראשון


בין ענפי הביולוגיה והרפואה מתקיים קשר הדוק. כדי לפתח את הטיפולים והתרופות של מחר, רופאים וחוקרים נדרשים להבין בתהליכים המתחוללים בגוף מרמת התא הבודד ועד לאיברים ומערכות גדולות. בעת פיתוח חיסונים, ביצוע בדיקות או עיבוד נתונים רפואיים הם מיישמים כלים מדעיים וכמותיים מתקדמים לצד הידע הקליני.


ענף הביולוגיה הרפואית עובר לאחרונה תמורות טכנולוגיות משמעותיות והוא מושפע מפיתוחים בהנדסה גנטית, שימוש בתאי גזע, בינה מלאכותית וטיפול מותאם אישית. המומחים מיישמים את כל הפיתוחים הללו בדרך לשיפור איכות הטיפול ולהגעה לפריצות דרך מחקריות משמעותיות.


המעוניינים להשתלב בענף המשלב בין רפואה ומחקר מדעי יכולים ללמוד בתכניות לימודי ביולוגיה רפואית הנערכות במוסדות שונים. הלימודים מתקיימים במרבית המקרים כמגמת התמחות או מסלול שבו ניתן לבחור במסגרת לימודי ביולוגיה ולעיתים במסגרת מסלול בתחום משיק כגון לימודי מדעי החיים. במגמה זו הסטודנטים יכולים לקחת חלק בקורסים ייעודיים ומעבדות וכך להכיר מקרוב את התחום ולרכוש בו ידע וכלים פרקטיים. לימודים אלה פותחים דלת לקריירה במבחר של אפיקים בתעשייה המדעית והטכנולוגית ובהייטק וכן ללימודי המשך מתקדמים בתחום המדעי.

 

למי מתאימים הלימודים


מסלול זה מתאים למעוניינים להשתלב במחקר רפואי וביולוגי בתעשייה ומעוניינים לרכוש את הידע והכלים הנדרשים לשם כך. כמו כן, המסלול מתאים במיוחד לבוגרי מגמות מדעיות בתיכון המעוניינים להמשיך את השכלתם, אולם יכולים ללמוד בו במקרים רבים גם מי שאינם בעלי בגרות במקצועות המדעים. היות ומדובר בענף מדעי וטכנולוגי, הלימודים יכולים להתאים לבעלי זיקה לעולם הריאלי והכמותי, מיומנויות דיוק, דינמיות ורוח חדשנות שלהם עניין רב בעולם המדעים ורצון להשתלב בו באופן מקצועי.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במגמת התמחות זו רוכשים ידע מקיף בתחום הביולוגיה וכן בעקרונות ברפואה תוך היכרות עם שיטות מחקר רפואיות וטכנולוגיות טיפול. תחילה הם רוכשים את ידע הבסיס בעולם המדעים תוך היכרות עם מדעי היסוד עליהם נשען התחום. בהמשך נלמדים תהליכים בגוף האדם מבחינה ביולוגית, לרבות תהליכים בתא ובמערכות הגוף השונות. כמו כן, נבחנות סוגיות הנוגעות למחקר ולפיתוח הביורפואי, כגון פיתוח של תרופות, חיסונים ופיתוחים נוספים להתמודדות עם מצבי חולי.


הדגש במסלול משתנה ממוסד למוסד אולם במרבית המקרים הסטודנטים מתמקדים בין היתר בטכנולוגיות ופיתוחים חדשניים בענפים כגון כנטיקה והנדסה גנטית, ויישומיהם בתהליכי ריפוי וטיפול. כמו כן, לומדים על פיתוחים עכשוויים ועתידיים שאותם שואפים במחקר המדעי לרתום לטיפול במחלות תורשתיות ובסוגים של מחלת הסרטן.

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים הוא שלוש שנים, לרוב את מגמת ההתמחות בוחרים הסטודנטים בשנה מתקדמת בתואר, כגון בסיום השנה השנייה. עם זאת, ניתן למצוא מוסדות שבהם מתחילים את הלימודים במגמה כבר בשנה הראשונה והבחירה בה נעשית בעת ההרשמה לתואר. סטודנטים הלומדים בהתמחות לוקחים חלק בקורסי החובה והבחירה של התואר הכללי וכן בקורסים ייעודיים במגמה.


כמו כן, במסגרת ההתמחות הסטודנטים לוקחים חלק במעבדות שונות שבהן מכירים תהליכי מחקר ופיתוח, טכנולוגיות מדעיות ומערכות מתקדמות מן התחום הנלמד. הם יוצאים לעיתים לסיורים במפעלים וחברות בתחום הביוטק והרפואה כדי להכיר תהליכים מן השטח ולהיפגש עם אנשי מקצוע. בדרך כלל לקראת סיום הלימודים הסטודנטים ערכים גם פרויקט מסכם הנערך לעיתים בשיתוף עם גורמים מן התעשייה כגון מכוני מחקר ומעבדות. בפרויקט הסטודנטים יכולים ליישם את כל הידע הנלמד, להכיר מקרוב תהליכים מן התעשייה ולצבור ניסיון במיומנויות מקצועיות חשובות.


נושאי הלימוד


בין הנושאים הנכללים במגמת ההתמחות הסטודנטים לומדים על התחומים הבאים:

 

 

  • הנדסה גנטית
  • ביו סטטיסטיקה
  • ביואינפורמטיקה
  • מוח, למידה וזיכרון
  • וירולוגיה מולקולרית
  • בקרת גדילה של תאים
  • אימונולוגיה ומחלת הסרטן
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה לביולוגיה משתנים ממסלול למסלול ומעת לעת. במרבית המקרים המועמדים נדרשים לציון התאמה גבוה המורכב משקלול בין הפסיכומטרי לבגרות. לרוב מושם דגש על ציון הפסיכומטרי בדגש כמותי שבו משקל רב יותר למרכיב המתמטי. כמו כן, המועמדים נדרשים לציון גבוה בבגרות במקצועות הריאליים – בגרות במתמטיקה וכן בגרות במקצוע מורחב מדעי, כגון כימיה או פיזיקה.


במוסדות מסוימים ישנה אפשרות קבלה ללא פסיכומטרי למועמדים שלהם ממוצע בגרות גבוה במיוחד וציון גבוה במקצועות הכמותיים בבגרות. מי שאינם עומדים ברף הקבלה יכולים ללמוד במכינה לביולוגיה המתקיימת במוסדות השונים, תכנית הכנה שבה משלימים פערים ורוכשים ידע מדעי בסיסי במקביל ללימוד מקצועות יסוד כלליים ורכישת מיומנויות למידה אקדמיות. המכינה מחליפה בדרך כלל את ציוני הבגרות ומועמדים שלומדים בה נדרשים לרוב לפסיכומטרי ברף המבוקש.


יש לציין כי במקרים בהם הלימודים במגמה מתחילים בשנה השנייה או השלישית, הקבלה אליה נעשית על סמך ממוצע הציונים של הסטודנטים בשנים הראשונות לתואר. לעיתים מתקיימות גם בחינות כניסה או שיש צורך לעבור ראיון אישי.

 

תעודה


בסיום הלימודים מוענק לסטודנטים העומדים בכל התנאים תואר ראשון B.Sc. בוגר במדעים. בדרך כלל מגמת הלימוד אינה מצוינת על גבי התואר אלא על אישור חיצוני בלבד, או על גיליון הציונים. לצורך קבלת התואר יש לעבור את כל הקורסים ובחינות הגמר ולהשלים את הפרויקט המסכם, בהתאם לדרישות המוסד.


אפשרויות תעסוקה


סטודנטים במגמה מקבלים כלים שיכולים לסייע להשתלבותם המקצועית במגוון אפיקים בתעשייה. בין היתר, ידע זה יכול לשרת את העוסקים בתפקידי פיתוח בתעשיית הביוטק ובתעשייה הפרמצבטית. הבוגרים משתלבים לרוב בתפקידים ראשוניים במפעלים, מכוני מחקר ומעבדות. כיום קיימים גם סטארט אפים רבים בתחום זה שגם בהם יכולים הבוגרים להשתלב בתפקידים שונים. גם במערכת הבריאות, כגון בבתי חולים ומכוני בדיקה ומחקר, קיימות אפשרויות תעסוקה לבוגרים בתחום.


בוגרים המכוונים למשרות מחקר ופיתוח נדרשים במקרים רבים לתארים מתקדמים, במשרות רבות בשוק הדרישה היא לבעלי תואר שני ומעלה בדגש על תארים מחקריים (עם תזה). המעוניינים להגדיל את סיכויי ההשתלבות בתפקידי מחקר מובילים במשק יכולים להמשיך לתואר שני במסלול מחקרי ולאחריו להמשיך לדוקטורט. בתכניות הללו רוכשים מיומנויות מחקר וידע נרחב בתחום. כמו כן, לאחר לימודים אלה ניתן להשתלב כמרצים וחוקרים במוסדות האקדמיים שבהם הענף נלמד.

 

מוסדות לימוד


בין המוסדות שבהם ניתן למצוא מגמה בתחום זה נכללים:


אוניברסיטת אריאל בשומרון: מסלול לימודים זה מתקיים במסגרת לימודי ביולוגיה מולקולרית. הסטודנטים לוקחים חלק במגוון מעבדות באוניברסיטה ומקבלים הכשרה לעריכת ניסויים קליניים והשתתפות במחקרים לשיפור טיפול ופיתוח תרופות. בפקולטה למדעי הטבע מתקיימים מסלולים נוספים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, כגון לימודי פיזיקה, לימודי מדעי המחשב ולימודי מתמטיקה.


אוניברסיטת חיפה: במסגרת הלימודים באוניברסיטה מוצעות לסטודנטים כמה תכניות לימוד מובנות, בהן מסלול ביולוגיה ומדעי הרפואה, שבו מעמיקים בתהליכים בגוף האדם, בבריאות וחולי ובמחקר ביו רפואי. קיימים מסלולים נוספים ובהם ביולוגיה ופסיכולוגיה ומסלול מצטיינים המשולב עם מדעי המחשב. בין התכניות הנוספות לתואר ראשון אותן ניתן ללמוד במוסד זה נכללים לימודי מדעי הרפואה, לימודי מדעי המחשב, לימודי סטטיסטיקה, לימודי מדעי הנתונים ועוד.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): במסגרת לימודי מדעי החיים במסלול המורחב, הסטודנטים יכולים לבחור במגמות התמחות שונות בשנה השלישית, בהן מגמה לביולוגיה רפואית ותאית. מגמה אפשרית נוספת המוצעת לסטודנטים היא מגמת מדעי הסביבה, שבה נלמדים היבטים בחי והצומח. בפקולטה למדעי החיים מתקיימות תכניות נוספות ובהן לימודי מדעי החיים ומדעי המוח, מדעי החיים ופיזיקה, ביוטכנולוגיה ופסיכוביולוגיה. מתקיימות גם מגוון תכניות לתארים מתקדמים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי ביולוגיה רפואית?

רוצה לדעת יותר על לימודי ביולוגיה רפואית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי ביולוגיה - קבלה לרפואה בצפת
לימודי ביולוגיה והמשך לרפואה - האם ניתן?
מעבר מלימודי ביולוגיה לרפואה - האם זה מקצר את המסלול?
לימודי ביולוגיה לצורך מעבר לרפואה