רוצה פרטים על לימודי מוזיקה וטכנולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מוזיקה וטכנולוגיה לתואר ראשון

רוצה לדעת על לימודי מוזיקה וטכנולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר ראשון במוזיקה וטכנולוגיה – טכנולוגיות מוזיקליות וחדשנות


מוזיקה וטכנולוגיה הם שני תחומים שמתקיים ביניהם קשר הדוק במיוחד. החדשנות ביצירה היא המנוע שדוחף את התעשייה קדימה ומסייע לה לפרוח. הוא עוזר לה לשמור על הרלבנטיות שלה ועל הקשר למאזינים בעידן הדינמי של היום ובמקביל תורם לפריצת גבולות, שבירת מוסכמות ולהולדתם של ז'אנרים וסגנונות חדשים. מבקרי אמנות רבים סבורים שחידושים אלה הם אחד הגורמים המרכזיים שעומדים מאחורי אלבומי המופת הגדולים של כל הזמנים, והם מה שהפך אותם לבלתי נשכחים ומהפכניים במיוחד.


בעידן הדיגיטלי שאנו חיים בו, ענף המיוזיקטק (Musictech) הופך לרלבנטי מתמיד. יוצרים, מפיקים ויזמים פועלים יחד כדי ליצור את הטכנולוגיות האמנותיות שיחברו את האנושות ויפתחו דלת ליצירה חדשנית, מהפכנית ומקורית.


מי שרוצים לקחת חלק בעיצוב הסאונד של העתיד יכולים ללמוד במסלולים למוזיקה וטכנולוגיה לתואר ראשון. בדרך כלל, זוהי מגמה הפועלת במסגרת תואר ראשון במוזיקה. הסטודנטים הבוחרים במגמה זו בוחנים מקרוב את הקשר שבין מחשוב ואמנות, לומדים על השפעת השילוב הזה על המאזינים וגם מכירים שיטות בהן אפשר להביא את היצירה אל הקצה וליצור את השירים, האלבומים והסינגלים שייחרטו על דפי ההיסטוריה ויעצבו את פני המחר. בעזרת הכלים הנלמדים בתכנית הסטודנטים פותחים דלת הן לקריירה אמנותית והן להשתלבות בתעשיית ההייטק.

 

למי מתאימים הלימודים


מסלולים אלה מתאימים למי שמתעניינים בחיבור שבין מוזיקה, מחשוב, חדשנות ויזמות. הוא מתאים במיוחד לבעלי כישורים רב תחומיים, שלהם יצירתיות והבנה טכנית גם יחד.


הם מיועדים בדרך כלל לבעלי ניסיון קודם ביצירה מוזיקלית כגון מבצעים, יוצרים משלל זרמים, אנשי סאונד, ומפיקים שברצונם לפתח את הכלים והידע לצורך מינוף הקריירה דרך היכרות עם טכנולוגיות חדשות. כמו כן, גם בעלי ניסיון קודם בענפי המחשוב והתוכנה שמעוניינים לרכוש כלים יצירתיים להשתלבות במיזמים מוזיקליים יכולים לקבל כלים רבים לקידום הקריירה במסגרת התכנית.


מסלול זה יכול להתאים גם ליזמים שברצונם להיחשף לאחד הענפים היצירתיים והדינמיים בזירת הסטארט אפ וההייטק הגלובלית, שמעוניינים לשכלל את היכולות הטכנולוגיות וכישורי היזמות וכן להיחשף למגמות עכשוויות בזירה האמנותית בארץ ובעולם.

 

תכנית הלימודים


בתכנית זו יכולים הסטודנטים להעמיק בקשר שבין מחשוב, תוכנה ויצירה. הם סוקרים שלל התפתחויות טכנולוגיות מן התעשייה וגם מעמיקים במחקרים העוסקים בשינויים אלה בשוק ובאופן שבו השילוב בין שני הענפים משפיע על הצרכנים ועל היוצרים.


בתכנית משלבים בין לימודים עיוניים ביסודות מוזיקליים כגון אקוסטיקה, קומפוזיציה וסינתזה לבין כלים מדעיים מענפים כגון קוגניציה ומוח. כמו כן, הסטודנטים מעמיקים בתהליכי היצירה והעיצוב של מערכות אינטראקטיביות ומתקדמות, שמשלבות צליל, מדיה חזותית וחוויית משתמש חדשנית ופורצת דרך. נלמדים גם כלים בתפעול אולפן תעשייתי או ביתי, עיצוב פס קול למדיה דיגיטלית ועוד.


כמו כן, הם מכירים תוכנות לעריכה ועיבוד. בין התוכנות הללו נכללו אבלטון, קיובייס, תוכנת מקס, Supercollider ויישומים נוספים ולומדים להשתמש בהן בתהליך היצירה, ההפקה והביצוע.


הם דנים בהרחבה בשינויים שחלים היום בז'אנרים כגון מוזיקה אלקטרונית ובאופן שבו פיתוחים מענף ההייטק מחלחלים אל התעשייה האמנותית ומשפיעים עליה. נלמדים גם יישומים של ענפים כגון מציאות רבודה, AI (בינה מלאכותית), אינטרנט של דברים ופיתוחים דיגיטליים נוספים המשנים את פניה של התעשייה המוזיקלית ואת עתידה.

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים לתואר הוא לרוב שלוש שנים. כדי לסייע לסטודנטים לבנות את סל הכלים הדיגיטלי הנחוץ משולבות בתכניות התנסויות פרקטיות לצד הלימוד העיוני והמחקרי. הם מתנסים במעבדות מחשבים שבהם הם מתרגלים שימוש ביישומים ותוכנות מתקדמות וכן לוקחים חלק פעיל בעשייה יצירתית באולפן הקלטות.


כמו כן, נערכים מפגשים עם יזמים ויוצרים מן הארץ ומהעולם, המשלבים בין שני העולמות הנלמדים וחושפים את הסטודנטים להתפתחויות עדכניות מן השטח. במוסדות מסוימים התלמידים יכולים לקחת חלק גם באקסלרטורים וחממות יזמות בהן ניתן לפתח רעיונות ומוצרים דיגיטליים. בסיום התכנית מתקיימת לרוב הופעת סיום שבה מציגים את התוצרים הטכנולוגיים מול קהל.

 

נושאי הלימוד

 

 

  • קוגניציה מוזיקלית
  • תכנות אודיו ויזואלי
  • הקלטות ועיבוד באולפן
  • אלתור דיגיטלי בזמן אמת
  • עריכה דיגיטלית של סאונד
  • קומפוזיציה בעידן הפוסט דיגיטלי
  • עיצוב פס קול למדיה אינטראקטיבית
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה ללימודים מתבססים לרוב של שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי של המועמדים, הרף הנדרש משתנה ממוסד למוסד. חלק חשוב מתהליך הקבלה הוא ראיונות אישיים שנערכים מול וועדה, בהם נבחנים הכישורים המוזיקליים והיצירתיים של המועמדים. לעיתים נערכים גם מבחני מיון פנימיים של המוסדות. בראיונות יש להעיד על ניסיון רלבנטי בתעשייה או להציג תיק עבודות.


במקרים רבים נדרש מן המועמדים ניסיון רלבנטי קודם בתחום המוזיקלי, בין אם ביצירה ובין אם במקצועות הטכניים כגון טכנאי סאונד, עובדים בואלפנים, אנשי מיקסינג ומפיקים. עם זאת, קיימות גם תכניות שמתאימות למתחילים בתחום שטרם צברו ניסיון מקצועי בתעשייה ומעוניינים לצבור את הידע להשתלבות בה.

 

תעודה


בסיום התכנית מוענק לסטודנטים תואר ראשון מטעם המוסד המלמד, כאשר תחום ההתמחות מצוין לרוב על גבי תעודה נפרדת ולא על גבי התואר עצמו.


אפשרויות תעסוקה


בפני בוגרי התכנית נפתחות אפשרויות להשתלב הן בתעשיית האמנות והן בענף ההייטק. הם יכולים לשמש מוזיקאים, מפיקים, מבצעים ואנשי סאונד באולפנים, חברות מולטימדיה, רשתות תקשורת וחברות פרסום וקריאייטיב. כמו כן, בחברות הייטק רבות היום יש דרישה לעובדים בעלי הבנה רב תחומית המשלבת אמנות וטכנולוגיה, כך למשל ניתן להשתלב כמפתחים ומתכנתים בחברות ומיזמים העוסקים בפיתוח אפליקציות, אתרים ופלטפורמות בתחום אמנותי.


נוסף על כך, באפשרותם להשתמש בידע הנרכש לצורך הקמה של סטארט אפים בתחום, או הצטרפות למיזמים פעילים רבים בתעשייה. מיזמים גלובליים אלה מחברים בין יצירה, מחשבים, תוכנה ואף כלכלה וענפים חדשניים כגון אינטרנט של דברים ובלוקצ'יין. חלק מן המיזמים הללו הם בעלי השקה גם לעולם החינוך המוזיקלי ופועלים להוראת הענף בקרב ילדים וצעירים ולקידום יצירתיות וחדשנות.


מי שמגלים עניין בפן העיוני והמחקרי של התעשייה יכולים להמשיך גם לתארים מתקדמים. כיום ניתן למצוא תכניות לתואר שני בענף זה במספר מוסדות, לרוב קיימת הבחירה בין מסלול עם תזה לתכנית עיונית ללא תזה. סטודנטים הממשיכים במסלול מחקרי יכולים לפנות לקריירה כמרצים או חוקרים באקדמיה.

 

מוסדות


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטת בר אילן ניתן ללמוד במסלול טכנולוגיות מוזיקליות לתואר ראשן, שבו מתמקדים גם במדיה חזותית. במסלול מתמקדים הן בכלים פרקטיים לפיתוח היוצרים והן במחקר ותיאוריה של התחום. באוניברסיטה ניתן לקחת חלק גם בתכנית בשילוב תעודת הוראת מוזיקה, במסלול קהילתי שבו מכשירים יוצרים עם א'גנדה חברתית לשינוי קהילתי, ומסלול משולב המשולב עם לימודי הנדסת חשמל.


בית הספר רימון (רמת השרון): תכנית מוזיקה, טכנולוגיה וחדשנות היא בין המסלולים החדשים הפועלים במוסד זה, שבו מתמקדים בהכשרת יוצרים ומוזיקאים. הסטודנטים מקבלים כלים להשתלבות הן בתעשייה המוזיקלית והן בענף ההייטק. ניתן ללמוד במסלול אקדמי או במסלול לתעודה. התכנית היא פרי שיתוף פעולה אקדמי של בית הספר עם המרכז ליזמות יצירתית של אוניברסיטת ברקלי בבוסטון, ארצות הברית, הסטודנטים משתתפים במפגשים עם יזמים ומנטורים וביקורים בחברות וסטארט אפים. מתקיימים בבית הספר מסלולי לימוד נוספים כגון מסלול ביצוע על גבי כלים שונים, מסלול הפקה מוזיקלית, מסלול אלקטרוני ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי מוזיקה וטכנולוגיה?

רוצה לדעת יותר על לימודי מוזיקה וטכנולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור