רוצה פרטים על הסבה לשוק ההון?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבת אקדמאים לשוק ההון

רוצה לדעת על הסבה לשוק ההון? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבת בוגרי תואר ראשון לשוק ההון

 

מסחר בשוק ההון הוא אחד האפיקים הדינמיים, המאתגרים וגם הרווחיים בעולם העסקי המקומי והגלובלי. מי שמשקיעים בתבונה ובוחרים נכון את אפיקי הפעילות שלהם, יכולים להגיע לרווחים גדולים במיוחד. אפשרות זו מביאה גם אקדמאים בתחומים השונים לגלות עניין בתחום ולבחון אפשרויות לשינוי הקריירה ולהשתלבות בתפקידים השונים בעולם ההשקעות והמסחר.


הסבת אקדמאים יכולה להתבצע במספר מסלולים, בהם לימודי תעודה או תואר אקדמי, הבחירה תלויה במטרות והיעדים אליהם מכוונים האקדמאים, בלוח הזמנים שלהם ובשיקולים נוספים. בעת בחירת המסלול חשוב כי האקדמאים יקבלו את ההחלטה באופן היעיל והמושכל ביותר, כדי לאפשר הסבה מהירה ואיכותית לתפקיד שיזניק את הקריירה קדימה.


ידע בתחום הבורסה וההשקעות יכול לסייע לבוגרי תארים במקצועות עסקיים ופיננסיים לפתוח הזדמנויות תעסוקתיות חדשות ולהגיע לתפקידים מבוקשים במשק. הם יכולים להשתמש בידע זה כדי להשתלב בתפקידים שונים בגופים פיננסיים, בנקים ועוד. כמו כן, בחלק מן המקרים תכניות ההסבה כוללות הכנה ממוקדת למבחני הסמכה שעורכת רשות ניירות הערך, שהיא אחד הגופים המסמיכים אנשי מקצוע בתחום שוק ההון. במקרים רבים לא ניתן לעסוק במקצועות מסוימים בתחום ללא קבלת רישיון ייעודי לכך. לאחר בחינות אלה ניתן לקבל רישיונות מקצועיים וכך לעשות צעד נוסף לעבר הקריירה המבוקשת.


חשוב להדגיש – במקרים רבים לא מתקיימים מסלולים ייעודיים בשם הסבת אקדמאים לשוק ההון, אולם בעלי תארים יכולים לבחור בין מגוון מסלולים לתעודה או לתואר, המתאימים גם לאקדמאים, ובהם לעבור בפועל הסבה מקצועית, דרך רכישת הסמכה נוספת וידע נרחב בתחום הנלמד. לאחר לימוד מסלולים אלה, ניתן לשנות את כיוון הקריירה ולהתחיל להשתלב בענפי הבורסה וההשקעות.

 

למי מיועדים הלימודים


תכנית זו מיועדת לאקדמאים ממגוון רחב של תחומי לימוד, הן קרובים לתחום והן כאלה הנחשבים "רחוקים" ממנו. היא מתאימה במיוחד לבוגרי מקצועות פיננסיים ועסקיים, כגון מנהל עסקים, כלכלה, חשבונאות או בנקאות. עם זאת, יכולים ללמוד בה גם בוגרי ענפים אחרים, כגון מדעי המחשב ומדעים מדויקים, ענפי מדעי החברה ומדעי הרוח, המעוניינים לעבור שינוי בקריירה לענף שאינו בהכרח משיק לתחום לימודיהם הקודם אך מבוקש מאוד בשוק העבודה. גם בעלי תואר שני יכולים ללמוד בתכניות אלה ולהשתמש בידע הרב שברשותם במהלך ההכשרות, כדי לפתוח אפשרות להכנסה נוספת או קריירה חדשה.

 

מתכונת הלימוד


כאמור קיימות אפשרויות שונות למעבר ההסבה, כאשר המתכונת משתנה בהתאם למסלול הנבחר.


קורסים בשוק ההון מתקיימים במגוון של תחומים ולרוב אורכם נע בין כמה חודשים לשנה אחת. לימודי תעודה אלה מתקיימים במסלול נוח לשילוב עם עבודה ולרוב ניתן ללמוד אותם בשעות הערב. ישנם מסלולים שבהם ניתן לקבל במקביל מספר הכשרות בתחום הפיננסי, כגון יועצי השקעות, מנהלי תיקים ומשווקים פנסיוניים. בקורסים הללו לרוב מתקיימת הכנה לקראת מבחני הסמכה של רשות ניירות הערך או גופים ממשלתיים נוספים כמשרד האוצר. לצד מסלולים אלה קיימות הכשרות ממוקדות המכינות את בוגריהן לקראת תפקיד מסוים בעולם הבורסה. במפגשים במהלכם מתוודעים לסוגיות פרקטיות שעמן מתמודדים העובדים תוך היכרות עם שיטות עבודה ותמורות מן המשק. הקורסים הללו לרוב קצרים בהיקפם מהמסלולים המשולבים.


אפשרות נוספת להסבה היא תואר ראשון בשוק ההון. זהו מסלול מקיף שאורכו כשלוש שנים. הוא נערך במסלול בוקר או בתכנית לימודי ערב. בדרך כלל תכניות אלה לתואר בוגר מתקיימות במסגרת לימודי בנקאות לתואר. במקרים אחרים ניתן למצוא התמחות בתחום זה במסגרת לימודי מנהל עסקים או לימודי כלכלה. לעיתים במסלולים אלה משולבים לימודי תעודה לצורך הכנה לבחינות לקבלת רישיונות.


יש לציין כי מי שהם בוגרי מקצועות ניהוליים ופיננסיים יכולים במקרים מסוימים לקבל פטורים בעת ההסבה לתואר זה. אפשרות נוספת היא השתתפות בתכנית חוג לאחר תואר.


בכל המסלולים הללו, משולבים לימודים עיוניים יחד עם תרגילים פרקטיים כדי לסייע לסטודנטים בהיכרות מעמיקה עם התחום. הסטודנטים לוקחים חלק בתרגול של מצבים שונים מעולם הבורסה, כגון שימוש בתוכנות אנליזה, ניתוח של מגמות בשוק העולמי והמקומי ועוד.

 

תכנית הלימודים


התכנים הנלמדים משתנים בהתאם למסלול שבו לומדים האקדמאים. בקורסים לתעודה, הסטודנטים יכולים להתמקד באחד ממקצועות שוק ההון ולהעמיק בו, תוך היכרות עם כל תחומי האחריות של אנשי המקצוע. קיימים קורסים למי שעושים את הצעדים הראשונים בענף, כגון קורס שוק ההון למתחילים, לצד קורסים שמיועדים למי שברשותם היכרות קודמת עם התחום.


ניתן לבחור ללמוד מקצועות רבים לתעודה. בין המסלולים המבוקשים נכללים ייעוץ השקעות וניהול תיקים – מסלול שבו לומדים להתאים תכניות השקעה לצורכי הלקוחות; ניתוח טכני – מסלול המתמקד באחת השיטות הפופולריות לניתוח וחיזוי מגמות במבחר במניות; השקעות בוול סטריט – מסלול שבו מתמקדים במסחר בבורסה האמריקאית; ועוד מבחר תכניות.


כמו כן, קיימת האפשרות לבחור בתואר אקדמי בתחום. סטודנטים במסלול זה מקבלים סל כלים נרחב מענפים כגון מימון, השקעות, ביטוח, כלכלה וניהול וכך מפתחים מיומנויות החיוניות לעובדים ומשקיעים. כמו כן, הם דנים באפיקים מגוונים לניהול הון בעולם העסקי, תוך בחינה של שיטות ניהול סיכונים ואיתור של הזדמנויות השקעה ומסחר כדאיות.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה תלויים במסלול הנבחר. בתכניות התעודה לרוב לא נדרש ידע קודם והן פתוחות לקהל יעד נרחב של משתתפים. לעיתים מתקיימים מבחני מיון והערכה לפני תחילת התכנית.


בעת הקבלה לתארים אקדמיים, המועמדים נדרשים להציג ציונים גבוהים בבגרות ובפסיכומטרי או לחלופין לעבור מכינה המחליפה את הבגרות. במקרים של מועמדים מעל גיל 30 שאין בידיהם בגרות מלאה, יש אפשרות לעבור מכינה 30+. במקרים מסוימים ניתן לקבל פטורים על קורסים מן התואר הקודם, אולם חשוב מאוד לברר את האפשרות הזו מול מוסד הלימוד שכן היא אינה קיימת בכל מוסד לימוד ותלויה בתחום התואר הקודם ובשיקולי המוסד.

 

תעודה


בסיומם של לימודי תעודה מוענקת לסטודנטים תעודת גמר מטעם המוסד המלמד. ברבים מבין הקורסים בתחום, אחרי תום הקורס ועם העמידה בכל החובות הלימודיים ניתן לגשת לבחינות הסמכה שעורכת רשות ניירות ערך, או לחלופין משרד האוצר. מי שעוברים את הבחינות הללו בהצלחה יכולים לקבל תעודת הסמכה או רישיון מקצועי מטעם הרשות. בין הענפים בהם נדרשת תעודה זו נכללים ייעוץ השקעות, ייעוץ פנסיוני, שיווק פנסיוני ועוד.


בתום לימודים אקדמיים ניתן לרוב תואר ראשון B.A. לבוגרים. כדי לקבלו יש לעמוד בכל המטלות הלימודיות ולעבור את בחינות הגמר. לעיתים משולבת בתכנית האקדמית גם קבלה של תעודות מקצוע ורישיונות, בדומה לאלה הניתנים בתכניות התעודה. לשם כך על בוגרי התואר לגשת לבחינות ההסמכה הממשלתיות, לעיתים ניתן לגשת למבחנים אלה כבר במהלך התואר.

 

אפשרויות תעסוקה


התחום הוא רחב למדיי וכך נפתחות בפני הלומדים אותו מגוון של הזדמנויות תעסוקה. ניתן לבחור בין מסלול של סוחרים עצמאיים, לבין עבודה כשכירים בחברות וארגונים. הבוגרים יכולים להשתלב בבנקים, בבתי השקעות, בחברות ביטוח ובארגונים עסקיים ופיננסיים נוספים שבהם דרושים עובדים בעלי בקיאות בניהול הון וסיכונים. כיום פועלים גם סטארט אפים רבים בתחום הפינטק, ענף המשלב בין פיננסים להייטק, שבהם יכולים להשתלב בעלי ידע בהשקעות ויכולת לנתח מגמות ודפוסים בשוק. בין התפקידים השונים בענף ניתן למנות יועצי השקעות, מנהלי תיקים, משווקי השקעות, יועצי משכנתאות, מנהלי סיכונים, מנתחים טכניים ועוד. ניתן להמשיך להרחיב את היצע אפשרויות העיסוק דרך לימודים בקורסים, השתלמויות והכשרות נוספות.

 

מוסדות


האקדמיה לפיננסים (פרישה ארצית): באקדמיה לפיננסים BDO מתקיימים קורסים רבים לתעודה שיכולים להתאים לבעלי תארים. הקורסים נערכים במקרים רבים במתכונת הנוחה לאנשים עובדים בשעות הערב או אחר הצהריים. ניתן למצוא קורסים למתחילים וכן למי שמגיעים עם ידע קודם בתחום. בין הענפים הנלמדים נכללים קורס ברוקרים, פסיכולוגיית השקעות, קריאת דוחות כספיים ועוד.


אורין שפלטר (תל אביב, חיפה, נתניה): זוהי קבוצה בתחום ההשכלה הפיננסית שבה מתקיימים לימודי תעודה, רבים מהם מתאימים גם לאקדמאים המחפשים לעבור שינוי מקצועי. ניתן למצוא מסלולים בענפים כגון ניהול תיקים, שיווק השקעות, ייעוץ ושיווק פנסיוני, משכנתאות ומקצועות נוספים. במסלולים אלה ניתן להגיע לקבלת הרישיון תוך פרק זמן שנע בין שנה לשנתיים.


מכללת פסגות (ברחבי הארץ): במכללה נלמדים מקצועות שוק ההון, הנדל"ן והיזמות. בין הקורסים הנערכים בה ניתן למצוא כאלה המתאימים גם לאקדמאים ולמעוניינים בהסבה. בין הענפים הנלמדים ניתן למנות אופציות, מסחר יומי, ניהול תיק עצמאי ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה לשוק ההון?

רוצה לדעת יותר על הסבה לשוק ההון?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור