רוצה להשלים בגרות? לשפר ציון?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס השלמת בגרות בחיבור

רוצה לדעת על קורס שיפור בגרות בחיבור? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס שיפור והשלמת בגרות בחיבור


בגרות בחיבור נכללת במסגרת הבגרות בלשון, הידועה גם בשמה הבעה עברית. זוהי בחינה הכוללת יחידה אחת בלשון ויחידה אחת בחיבור. היות ומדובר במקצוע חובה, יש צורך בציון עובר בבחינה זו לצורך קבלת תעודת בגרות. מי שהציון שברשותם אינו מספיק או שלא נבחנו במבחן מסיבות שונות, יכולים ללמוד בקורס השלמה ושיפור בגרות.


כחלק מן המסלול להכנה לבגרות, הסטודנטים רוכשים את כל הידע והכלים למעבר הבחינה בהתאם לתכנית של משרד החינוך. בקורסים מפתחים מיומנויות חשובות לקראת ההגשה לבחינה וגם מעניקים תמיכה וסיוע לאורך תהליך הלמידה.


יש לציין כי במרבית המקרים, הכנה במקצוע זה מתקיימת במסגרת קורס הכנה בלשון. במרבית המוסדות לא ניתן למצוא מסלול נפרד בתחום החיבור, אם כי מסגרות מסוימות מאפשרות למי שמעוניינים לשפר או להשלים מקצוע זה בלבד לעשות זאת כחלק מקורס ייעודי.

 

על הבחינה


הבחינה בחיבור נכללת כאמור במסגרת בגרות בלשון ובמהלכה מתבקשים הנבחנים לכתוב מאמר חופשי בתחום מוגדר. משך הבחינה כשלוש שעות.


בחלק הראשון של הבחינה מופיעות שאלות "פתוחות" שבהן יש להשיב על שאלות בהתאם למאמרים או קטעי קריאה קצרים. החלק השני של הבחינה, ששוויו כ-30 אחוזים מתוכה, מוקדש להבעה בכתב. הנבחנים מקבלים שני נושאים מתוכן עליהם לבחור נושא יחיד ולכתוב עליו מאמר קצר שאורכו בין 200 – 300 מילים.


בכתיבה הנבחנים מתבקשים להביע עמדה על נושא מסוים ולהציג את נקודת המבט שלהם עליו. נושאים אלה לקוחים לרוב מעולמם של צעירים. מספר דוגמאות לנושאים כאלה מן השנים האחרונות כוללים עבודה לבני נוער, שינויים בחברה הישראלית, חידושים טכנולוגיים והשפעתם על החברה ועוד.


יש לציין כי בחינה זו רלבנטית רק לנבחנים אינטרניים. נבחנים אקסטרניים נבחנים בשתי בחינות בלשון – בחינה א' ובחינה ב'.

 

למי מיועד הקורס


הקורס מתאים למעוניינים לשפר או להשלים את המקצוע כדי לקבל תעודת בגרות מלאה. בין היתר יכולים ללמוד בקורס ההכנה מי שהציון שלהם נמוך מן הנדרש, שברצונם לשפר ציון. כמו כן, התכנית מתאימה גם למי שלא ניגשו מעולם לבחינה, מסיבות שונות, וברצונם להשלים אותה לצורך קבלת התעודה.


הדרישה להשלמת בחינה במקצוע זה רלבנטית גם למעוניינים בהשלמת השכלה לרמת 12 שנות לימוד לצורך קבלת תעודת גמר תיכונית. במקרה זה, על הנבחנים להשלים בתחום זה ברמה המקבילה ליחידה אחת, בהיקף של 70 שעות לפי הנחיות של האגף להשכלת מבוגרים במשרד החינוך. התחום נכלל במסגרת מקצועות החובה לקבלת תעודת הגמר.

 

תכנית הלימודים


המטרה העיקרית של הקורס היא הכנת הלומדים לקראת המבחן ופיתוח כישורי הכתיבה והניסוח בכתב הנחוצים במסגרתה. תכניות אלה מותאמות לדרישות משרד החינוך ולהנחיות המשרד בכל הנוגע לתכני הבחינה בכל מועד ושנה. לאורך התכנית נלמדים שלל ההיבטים של מאמר עיוני מבנהו וחלקיו וכן נסקרות שיטות כתיבה וסוגי מאמרים שונים שעשויים להופיע במבחן כגון מאמר דעה, שיקולי בעד ונגד, תיאור תופעה ועוד.


התלמידים גם רוכשים ידע משלים בתחום ההבעה העברית ובוחנים כלים שונים שחשוב להקפיד עליהם בעת הכתיבה כגון בניית משפטים ופסקאות נכונה, תחביר תקין, שימוש נכון בסימני הפיסוק ובקישוריות וכן צורות הטייה של פעלים ושמות עצם.


בחלק מן הקורסים מציעים תמיכה וסיוע גם בפן האישי של תהליך הלמידה, המורים עוזרים לתלמידים בבנייה של אסטרטגיות למידה, תכנון לוחות הזמנים וארגון של החומרים הנדרשים. לעיתים ניתן גם ייעוץ להתמודדות עם חששות לפני הבחינה.


מתכונת הלימוד


אורכם של הקורסים הוא לרוב בין שלושה לארבעה חודשים. לרוב פתיחתם נעשית בסמוך למועדי הבגרויות. מבחן זה מתקיים בשני מועדים לאורך השנה – מועד חורף בחודשים ינואר או פברואר ומועד קיץ בחודשים מאי או יוני. מספר חודשים לפני כל מועד נפתח הקורס כדי לאפשר הכנה נרחבת ויעילה עד לבחינה. תדירות המפגשים היא לרוב פעם או פעמיים בשבוע, אם כי ניתן למצוא קורסים אינטנסיביים יותר למי שזקוקים לכך.


בקורסים משלבים בין לימודים פרונטלים בכיתה מול מורה לבין תרגולים עצמאיים בבית, כאשר נדרש שילוב של שני המרכיבים לצורך הצלחה בבחינה. בכיתה מתקיימים לרוב שיעורים בקבוצות קטנות כדי לאפשר קבלת יחס אישי מן המורים ומעקב אחרי ההישגים האישיים, עם זאת גודל הכיתה משתנה ממוסד למוסד. כמו כן, לקראת סיום הקורס מתקיימות סימולציות בחינה שהן מתרגלים את תנאי האמת ביום המבחן.


בין המפגשים, המשתתפים נדרשים לבצע מטלות כתיבה שונות כדי להמשיך לפתח את המיומנויות הנלמדות. בדרך כלל הם מתנסים בפתרון של שאלות מן השנים האחרונות ודרכן לומדים אסטרטגיות להתמודדות עם מגוון סוגי כתיבה. הם מקבלים בדרך כלל משימות כתיבה במגוון של נושאים, נדרשים להביע דעות שונות ולנתח מגוון של טקסטים. כך הם יכולים לשכלל את מיומנויות הניסוח והביטוי בכתב וכן להגדיל את הסיכויים להגיע מוכנים יותר אל יום המבחן.


במקרים מסוימים, ניתן להיעזר במלגות השלמת בגרויות כדי לממן את עלות הקורס. במוסדות מסוימים מציעים מלגות לחיילים משוחררים ולאוכלוסיות נוספות, בהתאם לתנאים. כמו כן, בקורסים רבים יכולים חיילים משוחררים ללמוד על חשבון הפיקדון.

 

לאחר סיום הקורס


הקורס מסתיים בדרך כלל סמוך למועד הבחינה כדי לסייע למבחנים להגיע ליום זה כאשר החומר "טרי". מי שעוברים בהצלחה את הבחינה יכולים להמשיך בתהליך הקבלה ללימודים במגוון של מסלולים. כאמור, בחינה בתחום זה היא אחד ממקצועות החובה שנדרשים לצורך קבלת תעודה מלאה. תעודה זו היא חלק חיוני בתהליך הקבלה ללימודים אקדמיים לתואר ראשון וכן נדרשת בקבלה למסלולים מסוגים נוספים, כגון לימודי הנדסאי ולימודי תעודה רבים. ציון עובר בתחום יכול לקרב את התלמידים צעד נוסף לעבר השגת התעודה.


חשוב להדגיש כי נדרשים תנאים נוספים לצורך קבלה ללימודים, אשר משתנים בתלות בתחום הנלמד וסוג המסלול, וכן בשיקולי המוסדות. לצורך קבלה ללימודים אקדמיים יש צורך בדרך כלל גם בפסיכומטרי או מבחני מיון באנגלית. לצורך קבלה ללימודי תעודה נדרשים לעיתים מבחני מיון פנימיים או הצגת ניסיון מקצועי רלבנטי.

 

מוסדות


כאמור, בגרות בחיבור אינה מתקיימת במרבית המקרים כקורס נפרד ונכון להיום ניתן ללמוד אותה בעיקר במסגרת קורס הכנה בלשון. קורס זה מתקיים במגוון של מוסדות המאפשרים קבלת הכנה ממוקדת לקראת שני השאלונים. הנה כמה מוסדות שבהם מציעים קורסים בלשון, שבהם ניתן לקבל הכנה גם בחיבור:


קידום (ברחבי הארץ): רשת הכנה המציעה שלל קורסים, שבהם משולבות סדנאות לפיתוח מיומנויות למידה, פיתוח חשיבה ושיפור זיכרון. ברשת ניתן ללמוד גם לקראת הפסיכומטרי, מבחן אמי"ר ובחינות נוספות.


הייקיו (פרישה ארצית): הקורס מותאם למבנה הבחינה העדכני והחומרים בו מותאמים לנושאים בה. הסטודנטים מתנסים בפתרון שאלונים מן השנים האחרונות בכל השאלונים הנחוצים. התכנית מתקיימת בתדירות מפגש שבועי אחד ולעיתים נוספים מפגשים לפי התקדמות הכיתה.


יואל גבע (ברחבי הארץ): אורך הקורס כארבעה חודשים, שיעורים מתקיימים פעמיים במהלך השבוע. בחברה זו מספקים לתלמידים סיכומי שיעור ממוקדים, תמצות לתהליך הלמידה ושאלות חזרה לתרגול בבית ובכיתה. הקורס כולל גם מפגשים אישיים להכוונה וחיזוק.


אנקורי (מגוון ערים): רשת הכנה שמפעילה גם רשת תיכונים אינטרניים פרטיים. למורים ברשת זו ניסיון בכתיבה של ספרי המיקוד לבחינות. ברשת ניתן גם ללמוד בקורסי פסיכומטרי.

 

שירות אישי חינם

רוצה להשלים בגרות? לשפר ציון?

רוצה לדעת יותר על קורס שיפור בגרות בחיבור?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס שיפור בגרות בחיבור
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
בגרות בחיבור