רוצה פרטים על מכינה לחינוך גופני?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה ללימודי חינוך גופני

רוצה לדעת על מכינה לחינוך גופני? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ייעודית ללימודי חינוך גופני

 

מכינה לחינוך גופני היא תכנית הכנה המיועדת למועמדים ללימודי חינוך גופני לתואר ראשון שאינם עומדים בדרישות הקבלה שמציבים המוסדות. מטרתה לאפשר גם למי שאין ברשותם בגרות מלאה להתקבל ללימודים במסלול ייעודי שבו ניתן להשלים פערים לימודיים. כיום כדי להתקבל ללימודים בתחום זה יש צורך הן בציונים בבגרות ובפסיכומטרי והן בזיקה לספורט ורקע קודם בפעילות גופנית. עם זאת, בעזרת מסלולי ההכנה יכולים גם מי שאינם עומדים בחלק מן הדרישות הללו לפתוח אפיק חלופי לקבלה ללימודים, שכן התעודה הניתנת בסיומם מחליפה את תעודת הבגרות.


במכינה זו מתמקדים בגישור על פערים לימודיים ומאפשרים למועמדים לתואר ללמוד מקצועות בסיס החיוניים להמשך דרכם הלימודית. הדגש הוא בדרך כלל על לימוד המקצועות העיוניים שנכללים בבגרות ולא תמיד על צבירת הידע הפרקטי בתחום הספורט, אולם ישנן גם תכניות שבהן לומדים גם עקרונות יסוד בתחום הספורטיבי ברמה המקבילה לנדרש בבגרויות.


בזכות הכלים והידע הנרכשים במהלך התכנית, המועמדים יכולים לשפר את סיכויי קבלתם ללימודים וכך לעשות צעד נוסף לעבר הכשרה כמורים למקצועות הספורט. כמו כן, הם רוכשים מיומנויות אקדמיות פרקטיות אשר יכולות לשרת אותם במהלך לימודי חינוך גופני.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במכינה לחינוך גופני מרחיבים את הידע במקצועות יסוד ומשפרים מיומנויות למידה אקדמיות, בדרך לשיפור סיכויי קבלתם לתואר. בדרך כלל נלמדים בה מקצועות בסיסיים ברמה המקבילה לזו הנלמדת בבחינות הבגרות. המקצועות הנכללים בה כוללים בין היתר מתמטיקה, אנגלית, עברית ויישומי מחשב. כמו כן, לומדים עקרונות חשובים בתיאוריה של תחום החינוך הגופני ברמה המקבילה לזו של בגרות בתחום זה ברמה מוגברת (5 יחידות לימוד). בהקשר זה נלמדים בדרך כלל נושאים בתולדות הספורט וכן היבטים עיוניים בתורת הכושר בענף הפיזיולוגיה. כמו כן, לומדים על סוגיות פסיכולוגיות וחברתיות של הפעילות הספורטיבית בקרב ילדים וצעירים.


נוסף על כך, בתכנית שמים דגש על הקנייה של מיומנויות חשיבה אקדמית ועל בנייה של כישורי למידה עצמאית. הסטודנטים לומדים כיצד להתמודד עם טקסטים אקדמיים שבהם יתקלו בהמשך דרכם בתואר הראשון וכן מפתחים מיומנויות כגון ניהול זמנים בעת הלמידה. כישורים אלה מתאימים במיוחד לאופי המסלול שאליו ממשיכים הסטודנטים לאחר סיום תכנית ההכנה, כדי לסייע להם להתמודד עם אתגרים עתידיים ולהגיע מוכנים יותר אל התואר הראשון.

 

מתכונת הלימוד


אורך המכינה משתנה ממוסד למוסד אולם לרוב היא מתקיימת במסלול שנתי והיא נפרשת על פני פרק זמן של שנה אקדמית אחת, בדרך כלל בין תשעה לעשרה חודשים. השיעורים לרוב מרוכזים במספר ימים מלאים במהלך השבוע, בדרך כלל לומדים משעות הבוקר ועד הערב.


הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים עיוניים וכן בתרגולים במקצועות הנלמדים. מי שזקוקים לכך יכולים להשתתף בתגבורים מעבר לשעות הנלמדות במסגרת חונכויות או שיעורים נוספים שמציעים במוסדות הלימוד. כמו כן, צוות המרצים מסייע לסטודנטים מבחינה לימודית ואישית לאורך תקופת הלימודים ומציע ייעוץ למתלבטים או למתמודדים עם קשיים. לקראת סיומה של התכנית מתקיימים מבחני גמר שלפניהם נערכת הכנה ממוקדת ומסודרת.


כדי לסייע לסטודנטים לממן את עלויות הלימוד לרוב עומדת בפניהם אפשרות להיעזר במלגות מכינה. במרבית המקרים קבלת המלגות היא נוסף על האפשרות לממש את הפיקדון הצבאי ובמקרים רבים הסטודנטים בתכנית לומדים על חשבון המלגות ולא מממשים את הפיקדון הצבאי בשלב זה. המלגות מוענקות על ידי גורמים שונים, כגון משרד החינוך או משרד הביטחון והן ניתנות לאוכלוסיות בדרך כלל לאוכלוסיות כגןו חיילים משוחררים ובוגרי השירות הלאומי. גובה המלגה יכול להגיע גם לגובה שכר הלימוד. לעיתים זכאים הסטודנטים גם למלגות קיום, בדרך כלל על סמך מצב סוציו אקונומי מורכב.

 

קהל יעד ותנאי קבלה


תכניות אלה מתאימות לקהל יעד נרחב של מועמדים, יכולים ללמוד בהן בעלי בגרות חלקית וכן מי שאין ברשותם תעודת בגרות. כמו כן, התכנית יכולה להתאים גם לבעלי בגרות מלאה אשר אין ברשותם את הציון הנדרש בבגרות בחינוך גופני או שברצונם לשפר ציון במקצוע יחיד או במספר מועט של מקצועות.


משום כך המסלול יכול להתאים במיוחד לאוהבי ספורט, לבוגרי כיתות ספורט ומגמות ספורט בתיכון וכן לספורטאים מקצועיים שאינם עומדים ברף האקדמי שמציבים המוסדות לצורך קבלה לתואר, אשר מעוניינים לגשר על פערים אלה ולשפר את הסיכויים שלהם לקבלה ללימודים, כדי לעשות צעד נוסף לעבר פיתוח קריירה כמורים לתחום.


הקבלה למכינה מתבססת בדרך כלל על ציון המועמדים במבחן מימ"ד. זהו מבחן הערכה ומיון ייעודי למועמדים למכינות קדם אקדמיות במקצועות השונים, היא נערכת על ידי המוסדות עצמם לצורך בדיקת התאמתם של המועמדים והיכולות הלימודיות שלהם. במבחן זה נכללים פרקים במתמטיקה, אנגלית ועברית בדומה לפסיכומטרי, אולם הזמנים ומבנה הפרקים הנכללים ב שונים מעט ממבחן הפסיכומטרי. הציון הנחוץ במבחן מימ"ד משתנה מעת לעת ומומלץ לברר אותו מול המוסדות בעת הקבלה וההרשמה לתכנית ההכנה.


יש לציין כי מועמדים המעוניינים להתקבל ללימודי חינוך בהתמחויות נוספות ומעוניינים לשפר את סיכויי הקבלה יכולים ללמוד במכינה ייעודית לחינוך. אפשרות זו מתאימה בין היתר למי שברצונם ללמוד בתכניות עם מספר התמחויות שבהן משלבים את ההכשרה להוראת ספורט עם הכשרה להוראה במקצוע נוסף.

 

תעודות


מי שעומדים בכל הדרישות הלימודיות במסלול זכאים לקבל תעודת גמר מטעם המוסד המלמד. לרוב כדי לקבל את התעודה יש צורך לעמוד בכל המטלות השוטפות לאורך המסלול וכן לעבור בהצלחה מספר מבחני גמר שמתקיימים בסיומו, במקצועות הנלמדים. רף הציונים הדרוש נקבע על ידי מוסד הלימוד ומשתנה מעת לעת.

 

המשך לתואר ראשון


התעודה המוענקת בסיום התכנית מחליפה במרבית המקרים את תעודת הבגרות במסגרת תהליך הקבלה ללימודים לתואר. סטודנטים העוברים את בחינות הגמר בציונים הנדרשים ועומדים בכל החובות שמציבים במוסד הלימוד יכולים להמשיך בשלבי הקבלה לתואר.


חשוב לציין כי בחלק גדול מן המקרים, תעודת הגמר מאפשרת קבלה לתואר הראשון רק במוסד שבו נלמדה המכינה. במקרים אלה, לא ניתן להשתמש בה כדי להתקבל ללימודים במוסדות אחרים שבהם מתקיים תואר בתחום.


כמו כן, יש להדגיש כי מועמדים שמסיימים את המכינה אינם פטורים מיתר הדרישות הנכללות במסגרת תנאי קבלה לחינוך גופני. כך עליהם להציג ציון ברף הנדרש בפסיכומטרי, לעבור מבחנים פנימיים עיוניים ומעשיים ולעמוד בכל הדרישות הנוספות שמציבים במוסד הלימוד שבו הם מעוניינים ללמוד. לעיתים מתקיימים גם ראיונות אישיים או קבוצתיים שבהם נבדקים כישורים אישיים ולימודיים של המועמדים לצורך בחינת התאמתם ללימודים. רק מי שעומדים בכל חובות אלה יכולים להמשיך כסטודנטים מן המניין אל התואר הראשון ולהתחיל בלימודים.

 

מוסדות


המכללה האקדמית בוינגייט (נתניה): מסלול שנתי שאורכו 9 חודשים. שיעורים מתקיימים בשלושה ימים במהלך השבוע. חשוב להדגיש כי המסלול מאפשר קבלה ללימודים במכללה האקדמית בוינגייט בלבד. הוא מיועד גם לחסרי תעודת בגרות ובו לומדים את מקצועות היסוד המקבילים לתעודת הבגרות הנחוצים לקבלה ללימודים. לרשות הסטודנטים מלגות שונות במהלך התכנית. במוסד הלימוד מתקיימים מגוון מסלולים ללימודים אקדמיים וללימודי תעודה בדגש על מקצועות הספורט והוראתם וכן מסלולים בתחום החינוך. הסטודנטים יכולים ללמוד גם לקבלת תעודות מדריך או מאמן בשלל ענפים ספורטיביים במהלך הלימודים או אחריהם.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לחינוך גופני?

רוצה לדעת יותר על מכינה לחינוך גופני?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לחינוך גופני
שאלות הגולשים בנושא
מכינה ללימודי חינוך גופני - סמינר הקיבוצים
מכינה ללימודי תואר חינוך גופני