רוצה פרטים על מכינה לכלכלה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה לכלכלה

רוצה לדעת על מכינה לכלכלה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ללימודי כלכלה


הדרישות הגבוהות של שוק העבודה כיום, והחשיבות הגוברת שמייחסים לתארים אקדמיים בתעשייה, משמעותן שהביקוש הולך ועולה לתואר ראשון בכלכלה, בתור תואר בעל רלבנטיות רבה לתחומי עיסוק מגוונים.


בהתאם לעלייה בביקוש, כך עולים גם ההישגים הנחוצים בבגרות ובפסיכומטרי על מנת להתקבל ללימודים במוסדות האקדמיים השונים; עם זאת, קיימות אפשרויות לקבלה גם עבור מי שציוניהם אינם מספיקים לחתכי קבלה אלו.


בין היתר, ניתן להשתתף במכינות לכלכלה; מסלול קבלה זה מיועד עבור מי שרוצים להשתתף בלימודי כלכלה כתואר חד חוגי, וכן כתואר דו חוגי בשילוב תחום נוסף, כגון חשבונאות, מנהל עסקים, או מדעי ההתנהגות, והישגיהם בתעודת הבגרות אינם מספיקים, או שברשותם תעודת בגרות חלקית בלבד עבור עמידה בתנאי הקבלה ללימודי כלכלה. הציון הסופי של המכינה משוקלל במקום תעודת הבגרות.


תכנית הלימודים


הקורסים הנלמדים במסגרת מסלול זה משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו, אך ברוב תוכניות הלימוד נכללים קורסי ליבה במתמטיקה, אנגלית, וכן אוריינות וכתיבה אקדמיות. לעתים משולבים גם תכנים מתחום מדעי המחשב.


מעבר לכך, ברבות מתכניות הלימוד נכללים גם קורסים בתחומים מרכזיים מתחום מדעי החברה: מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לכלכלה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, ועוד.


כך מתאפשר להכין את המשתתפים לקראת העולם האקדמי בכלל, ולקראת הדרישות הספציפיות מהסטודנטים לתואר ראשון בכלכלה.


מתכונת הלימודים


ניתן להשתתף במסגרת לימודים זו במסלול סמסטריאלי, שאורכו כ - 4.5 חודשים, או לחילופין במסלול שנתי שאורכו 9 חודשים. לרוב, ההבדל בין המסלולים כרוך בהיקף התכנים הנלמדים בהם, כאשר למסלול הסמסטריאלי לרוב יש דרישות קבלה יותר גבוהות.


בחלק ממוסדות הלימוד מוצעים תרגולים, לצד ההרצאות הקבועות במסגרת תכנית הלימודים. כמו כן, בחלק מתכניות הלימוד קיימת חובה של הגשת עבודת גמר, מה שמאפשר למשתתפים להתנסות בחוויה האקדמית עוד לפני תחילת לימודי התואר הראשון.


מעבר לכך, לקראת סיום הלימודים במכינה, המשתתפים נדרשים לעמוד בהצלחה בבחינות סיום במקצועות הנלמדים.


נושאי הלימוד


הנושאים הנלמדים במכינות הייעודיות משתנים בהתאם לתכניות הלימודים, למיקוד ולהיקף של כל אחת מהן. בין נושאי הלימוד ברבים מהמסלולים:

 

 

  • שיטות מחקר
  • מבוא לכלכלה
  • אנגלית אקדמית
  • יסודות המתמטיקה
  • אוריינות והבעה בכתב
  • ועוד


מוסדות לימוד אפשריים


ברחבי הארץ מוצעות שלל מכינות ייעודיות לכלכלה באוניברסיטאות ומכללות שונות. בין היתר, ניתן להשתתף בלימודים במסלול קבלה זה במוסדות הלימוד הבאים:

 

האקדמית תל אביב יפו: במכללה מתקיימת מכינת "בדרך אל התואר" במסלול ריאלי, המיועד למעוניינים להתקבל ללימודי כלכלה וניהול או ללימודי מערכות מידע באקדמית תל אביב יפו. משך המכינה 11 שבועות. יש להדגיש כי מכינה זו תקפה להגשת מועמדות לאקדמית תל אביב יפו בלבד, ולא למוסדות אקדמיים אחרים. ניתן ללמוד במועד יוני, במתכונת פרונטלית.


המרכז האקדמי רופין (עמק חפר): המכינה למדעי החברה, המתקיימת במרכז האקדמי רופין מיועדת למי שרוצים להשתתף בלימודי כלכלה וברשותם תעודת סיום 12 שנות לימוד, וכן מי שברשותם תעודת בגרות מלאה או חלקית. על הנרשמים להחזיק בציון 400 או יותר בפסיכומטרי או במבחן מימ"ד.


במסגרת המכינה, שמשכה 2 סמסטרים – 9 חודשים - הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי ליבה בתחומי האנגלית, המתמטיקה, המחשב, וכן רוכשים מיומנויות למידה ואוריינות אקדמית. מעבר לכך, הם משתתפים בקורסים בנושאי כלכלה ופסיכולוגיה.


הסטודנטים לומדים חמישה ימים בשבוע, כאשר בחלק מהקורסים נערכים שיעורי תרגול, בנוסף להרצאות הקבועות בתכנית הלימודים.


האוניברסיטה העברית בירושלים: ניתן להתקבל ללימודי כלכלה במסלול החד חוגי או הדו חוגי בשילוב עם מגוון תחומים, גם על סמך סיום מכינה ייעודית במסלולי מדעי הרוח והחברה או מסלול מדעי הרוח והחברה מוגבר. תנאי הקבלה בין המסלולים שונים: למסלול המוגבר מתקבלים מועמדים שלהם ציון פסיכומטרי של 600 או יותר.


בין הנושאים הנלמדים במסגרת מסלולים אלו, ניתן למנות אנגלית, מתמטיקה, כתיבה אקדמית, וכן שיטות מחקר וקורס בחירה במגוון נושאים, ביניהם כלכלה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר. נוסף על כך, במסגרת הלימודים, המשתתפים כותבים עבודה על נושא לבחירתם, תוך הדרכת המרצים.


אוניברסיטת תל אביב: באוניברסיטה זו קיים מסלול קבלה מיוחד המתאים לבני ובנות הציבור החרדי. הם יכולים להתקבל על סמך מעבר ראיון אישי, סיום מכינה אוניברסיטאית קדם אקדמית, בציון ממוצע של 85 ומעלה, ומעבר מבחן פסיכומטרי בציון מינימלי של 125 נקודות בפרק הכמותי, 100 נקודות בפרק האנגלית, ו - 120 נקודות בפרק המילולי.


המכללה האקדמית אשקלון: ללימודי כלכלה, בנקאות, לוגיסטיקה, חשבונאות וניהול במוסד אקדמי זה, ניתן להתקבל גם על בסיס סיום מכינה בהצלחה, על פי הקריטריונים אותם קובעת המכללה. משך תכנית הלימודים הוא שני סמסטרים, כתשעה חודשים, ובמהלכה לומדים הסטודנטים בקורסים במתמטיקה, סטטיסטיקה, כתיבה אדמית, אנגלית, ועוד.


כדי להתקבל למכינה, יש להחזיק בתעודת בגרות מלאה או חלקית שבה לפחות 7 יחידות לימוד בציון עובר. כמו כן, על המועמדים להציג ציון פסיכומטרי או בחינת מימ"ד של 400 לפחות, וכן את ציון מבחן אמיר"ם על מנת לקבוע את רמת האנגלית שלהם.


המסלול האקדמי - המכללה למנהל (ראשון לציון):
במכללה זו, ניתן להשתתף במכינה קדם אקדמית שמוצעת בשני מסלולים: מסלול סמסטריאלי ומסלול שנתי. משכו של המסלול הסמסטריאלי הוא כ – 4.5 חודשים, ומשכו של המסלול השנתי הוא כ – 9 חודשים, כאשר הסטודנטים לומדים 4 ימים בשבוע, החל משעות הבוקר.


בפני המשתתפים עומד היצע מלגות, הן מטעם משרד החינוך והן מטעם משרד הביטחון, בנוסף לאפשרות לשלם שכר לימוד באמצעות הפיקדון לחיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי.


המכללה האקדמית תל חי: מי שהישגיהם אינם מספיקים כדי להתקבל לחוג לכלכלה וניהול במכללה, יכולים להשתתף במכינה קדם אקדמית על מנת לחזק את שליטתם במתמטיקה ובכלכלה. משך הלימודים הוא כ – 10 שבועות.


תנאי הקבלה למכינה במכללה זו, הם תעודת בגרות מלאה, שבה הציון ברמת 3 יחידות במתמטיקה הוא 70 לפחות. כמו כן, יכולים להתקבל מי שציונם ב – 4 יחידות לימוד במתמטיקה הוא עובר ומעלה.


במסגרת מסלול זה, המשתתפים רוכשים יסודות נחוצים בתחומי המתמטיקה, המיקרו והמקרו כלכלה. כמו כן, בני ובנות החברה הערבית וכן עולים חדשים מחזקים את יכולותיהם בעברית במסגרת זו.


מי שמסיימים את המסלול בציון 80 או יותר, כאשר בכל קורס הציון שלהם היה לפחות 70, יכולים להתקבל ללימודי כלכלה וניהול במכללה.


המכללה האקדמית ספיר (ליד שדרות): במסגרת המוסד לימודים זה, נערכים מספר מסלולי מכינה, שבוגריהם יכולים להתקבל ללימודי כלכלה יישומית וניהול במכללה. כך יכולים להתקבל ללימודי תואר ראשון זה מי שמסיימים את מכינת רוח וחברה, מכינת רוח וחברה במסלול המוגבר, וכן מכינת 30+, בציון ממוצע של 90 לפחות, כולל ציון 75 ומעלה בקורס המתמטיקה.


כמו כן, על בוגרי המכינות – מלבד המכינה במסלול המוגבר - לסיים קורס "מבוא למתמטיקה לכלכלנים" בציון של 70 או יותר.


המכללה האקדמית הדסה (ירושלים): במכללה זו מוצעים מספר מסלולי קבלה למי שאין ברשותם הישגים מספיקים כדי להתקבל ללימודי כלכלה. בין היתר, ניתן להשתתף במכינה ייעודית למדעי החברה, עיצוב וצילום, שמתאימה גם למי שרוצים ללמוד כלכלה וחשבונאות.
במסלול זה, המשתתפים מחזקים את יכולותיהם במתמטיקה ובאנגלית, רוכשים יכולות אוריינות אקדמית, וכן לומדים בקורסים מתחומי מדעי החברה השונים. משכו של מסלול זה הוא סמסטר אחד, ובמהלכו המשתתפים לומדים 4 ימים בשבוע.

 

מסלולים נוספים

 

בחלק ממוסדות הלימוד, מי שאין להם מספר מספיק של יחידות בגרות בציון עובר, יכולים להשתתף במסלול קדם מכינה. מסלולים אלו מאפשרים למשתתפיהם לרכוש את המיומנויות הדרושות עבור לימודים במוסד אקדמי, כאשר מי שמסיימים אותם בהצלחה זכאים להמשיך ללימודים במכינה.

 

מי שציוני הפסיכומטרי או הסכם שלהם אינם מספיקים ללימודי כלכלה, יכולים גם להשתתף באחד ממבחר המסלולים הייעודים כדי להתקבל ללימודי כלכלה ללא פסיכומטרי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לכלכלה?

רוצה לדעת יותר על מכינה לכלכלה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לכלכלה
שאלות הגולשים בנושא
מכינה לכלכלה במכללת עמק יזרעאל
מכינה לקראת לימודים לתואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים
מכינה ללימודי כלכלה ומנהל
ייעוץ והכוונה - מכינה או השלמת בגרויות לקראת לימודי כלכלה וניהול
מכינה ייעודית לכלכלה וניהול באחוה
מכינה ללימודי כלכלה לשיפור הבגרויות
מכינה בכלכלה וניהול - איפה מתקיים?