רוצה פרטים על מכינה למדעי המחשב?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה למדעי המחשב

רוצה לדעת על מכינה למדעי המחשב? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה למדעי המחשב


הצלחתה של תעשיית ההייטק בישראל הפכה את מדעי המחשב לאחד מהתחומים המבוקשים ללמידה. התחרות בעת הקבלה לתואר הולכת וגדלה משנה לשנה, ובהתאם לכך הדרישות וחתכי הקבלה גבוהים: הציונים הנדרשים בפסיכומטרי ובבגרות, וכן הממוצע הנדרש בבגרות במתמטיקה.


מי שרוצים להשתלב בלימודי תחום זה במוסדות לימוד אקדמיים, אך אינם עומדים בתנאי הקבלה, יכולים להשתתף במסלול ייעודי של מכינה למדעי המחשב, המוצע במספר אוניברסיטאות ומכללות בארץ.


תכנית הלימודים


במהלך הלימודים במסלול זה, המשתתפים מקבלים כלים לחשיבה מתמטית ברמה גבוהה, כולל נושאים מתחום החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי. כמו כן, מוקנים להם כלים מדעיים בתחומים כמו פיזיקה, ביולוגיה או כימיה.


מעבר לכך, חלק מהתכנים הנלמדים במכינה כוללים חיזוק של השפה האנגלית, על מנת להגיע לרמה הנדרשת מהסטודנטים במהלך התואר.


נוסף על כך, המשתתפים רוכשים מיומנויות לכתיבה אקדמית בשפה העברית, שיכולות לשמש אותם במסגרת התואר הראשון.


מתכונת הלימודים


משך הלימודים במסלול משתנה בין מוסד לימודים אחד למשנהו, ובהתאם לסוג המכינה בה בוחרים להשתתף.


בחלק ממוסדות הלימוד, ניתן לבחור בין שני מסלולים: סמסטריאלי או שנתי, בהתאם להישגים בבגרות ובפסיכומטרי. במסלול השנתי, המכינה נמשכת כ – 9 חודשים, שהם שני סמסטרים, והיקפה כ – 38 שעות שבועיות. במסלול הסמסטריאלי, שמיועד למי שברשותם 14 יחידות בגרות בציון עובר ומעלה, המכינה נמשכת כ – 4 חודשים, והיקפה משתנה בהתאם לתכנית הלימודים בכל מוסד לימוד.


בתכניות הלימוד השונות שמים דגש על לימודי מתמטיקה ופיזיקה, בתור מקצועות שכישורי החשיבה שלהם מהותיים לקראת לימודים אקדמיים של תחומי המדעים.


קיים היצע מלגות בחלק מהאוניברסיטאות והמכללות; כך למשל, המשתתפים יכולים להיעזר במלגות שכר לימוד ואף במלגות קיום.


נושאי הלימוד


הנושאים הנלמדים בתכניות הלימוד משתנים, חלק מהתכנים הנלמדים:
 

  • מבוא לכימיה
  • מבוא לפיזיקה
  • מבוא לביולוגיה
  • כתיבה אקדמית
  • השפה האנגלית
  • יסודות המתמטיקה
  • ועוד


על מוסדות הלימוד האפשריים


מסלולי קבלה אלו מוצעים במגוון מוסדות לימוד להשכלה גבוהה, אוניברסיטאות ומכללות כאחד, ברחבי הארץ. מומלץ לשים לב כי חלק ממוסדות הלימוד מקיימים שיתופי פעולה, כך שסיום מכינה באחד מאפשר קבלה גם למוסדות שמשתפים עמו פעולה.


בין מוסדות הלימוד האפשריים ניתן למנות:

 

  • המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל - צפון): המכינה הייעודית שמתקיימת במכללה זו, שאורכה סמסטר אחד, מיועדת למי שצריכים להשלים ידע מתמטי חסר או לרענן את ידיעותיהם, וכן למי שלא עומדים בתנאי הקבלה למדעי המחשב. מסיימי המכינה בציון ממוצע של 80 ומעלה, יכולים להתקבל ללימודי מדעי המחשב. כדי להשתתף במכינה יש להחזיק בתעודת בגרות מלאה, שממוצעה הכולל הוא 80 לפחות, ובה ציון 60 לפחות ב4 או 5 יחידות לימוד במתמטיקה. מי שיש להם ציון 90 או יותר ב – 3 יחידות לימוד במתמטיקה, נדרשים להשתתף קודם לכן במכינת חיזוק במתמטיקה.

 

  • המכללה האקדמית הדסה (ירושלים): המכינה הייעודית המתקיימת במכללה זו, מתאימה גם למי שרוצים להתקבל לחוגים בהפרעות בתקשורת, ביוטכנולוגיה, מעבדה רפואית, מדעי האופטומטריה ואיכות הסביבה. השתתפות במסלול זה מאפשר להתקבל על סמך ציון גמר של המכינה, במקום ציון הבגרות. הנושאים העיקריים שנלמדים במהלך המסלול, כוללים אוריינות אקדמית ואנגלית אקדמית, מתמטיקה, וכן מקצועות מדעיים כגון כימיה, ביולוגיה ופיזיקה. המשתתפים במכינה יכולים לקחת חלק במסלול סמסטריאלי או במסלול שנתי, בהתאם לעמידתם בתנאי הקבלה. כדי להתקבל למסלול שמשכו סמסטר אחד, יש להחזיק ב – 14 יחידות לימוד לפחות בבגרות שציונן עובר, וכן בציון 500 במבחן ת.י.ל או בציון מקביל בפסיכומטרי. כמו כן, יש להציג ציון בחינת אמיר"ם ולעבור ראיון קבלה אישי.

 

  • אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל אביב (רמת גן): הלימודים במכינה זו מתקיימים כשיתוף פעולה בין שתי האוניברסיטאות, ונערכים בקמפוס אוניברסיטת בר אילן. משך הלימודים הוא כתשעה חודשים, בהיקף של 38 שעות בשבוע. תכנית הלימודים ייעודית לקראת לימודי מדעי המחשב לתואר ראשון ומאפשרת למשתתפיה להתכונן לקראת הלימודים האקדמיים ולרכוש כלים ומיומנויות נחוצים. השתתפות בלימודים מזכה את מי שעומדים בתנאי הקבלה של אוניברסיטת בר אילן, בשמירת מקום ללימודים בה.

 

  • המכון הטכנולוגי חולון HIT: המכינה ביסודות במדעי המחשב שמתקיימת ב – HIT, מתקיימת בהיקף של 64 שעות לימוד. המכינה מתאימה הן למי שגילם מעל 30 ומעוניינים להתקבל ללימודי מדעי המחשב, והן למי שועדת הקבלה של המכון מחייבת אותם בהשתתפות. כמו כן, המסלול מתאים גם למי שמעוניינים לפני תחילת לימודיהם לרענן ולחזק את ידיעותיהם בתחומי האלגוריתמיקה, מדעי המחשב והמתמטיקה. כדי להתקבל ללימודי התואר הראשון, על מסיימי המכינה לימוד בבחינות גמר ולהגיש משימות ותרגילים לאורך המסלול. עליהם להחזיק בציון 70 או יותר, על פי קביעת ועדת הקבלה, שמשוקלל על סמך ציון הבחינות וכן ציוני המשימות להגשה.

 

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): מסלול המכינה במדעי הטבע והחיים או במדעים מדויקים והנדסה מתאים למי שרוצים להתקבל בעזרתו ללימודי התואר הראשון במדעי המחשב. תנאי הקבלה לשני המסלולים הם תעודת בגרות ובה לפחות 7 יחידות לימוד מלאות שציונן עובר, וכן ציון פסיכומטרי מינימלי של 500 – בפרק הכמותי 95, בפרק האנגלית 70, ובפרק המילולי 75. בנוסף, מי שמבחנם נערך בשפה שאינה עברית נדרשים להציג גם ציון 105 לפחות במבחן יע"ל. במסלול במדעים מדויקים והנדסה, יש להחזיק בציון 115 ומעלה בפרק הכמותי. המקצועות שנלמדים במסגרת המכינה הם כתיבה אקדמית, אנגלית ומתמטיקה, כאשר במסלול מדעי הטבע והחיים ניתן לבחור בקורס אחד מבין קורסים במדעי המחשב, פיזיקה, ביולוגיה וכימיה, ובמסלול מדעים מדויקים והנדסה יש להשתתף בקורס בפיזיקה. היקף הלימודים הוא בין 28 שעות לימוד שבועיות ל – 38 שעות לימוד שבועיות.


תנאי קבלה


במוסדות הלימוד השונים, תנאי הקבלה למכינה במסלולים שאורכם שני סמסטרים מצריכים מהמועמדים להחזיק בלפחות 7 יחידות לימוד בבגרות בציון עובר. לרוב, נדרש מהמועמדים להחזיק גם בציון פסיכומטרי ובציון במבחן אמיר"ם או אמי"ר. בחלק מתכניות הלימוד, הקבלה מותנית במעבר ראיון קבלה או מבחן ממיין במקצועות שונים, ביניהם מתמטיקה.


בחלק ממוסדות הלימוד מוצע גם מסלול סמסטריאלי, אליו יכולים להתקבל מי שברשותם הישגים גבוהים יותר. לרוב מדובר על החזקה בלפחות 14 יחידות לימוד בבגרות בציון עובר.

 

יש לציין כי בחלק מן המסלולים, בעיקר בתכניות השלמה וריענון במתמטיקה, תנאי הקבלה כוללים בגרות מלאה, תוך שימת דגש על ההישגים בבגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות לימוד. מי שאינם עומדים בדרישות במתמטיקה וברשותם בגרות מלאה יכולים ללמוד בקורסי הכנה במתמטיקה לפני תחילת התכנית.


מסלולים נוספים


בחלק ממוסדות הלימוד, מוצעת האפשרות בפני מי שהישגיהם אינם מספיקים לקבלה למכינה הקדם אקדמית, לקחת חלק בקדם מכינה. במסגרת זו, הם יכולים לרכוש את יכולות הבסיס והמיומנויות הלימודיות שנחוצות לצורך השתלבות במכינה הקדם אקדמית ובהמשך בלימודי תואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה.


משכה של מסגרת זו הוא כ – 3 חודשים, בהתאם להיקף תכניות הלימוד של המוסדות השונים.

 

מעבר לכך, קיימים מסלולים ייעודיים לקבלה למדעי המחשב ללא פסיכומטרי למי שדווקא ציוניהם במבחנים אלו אינם מספיקים, כגון "נתיב לאקדמיה" או "בדרך לאקדמיה".

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה למדעי המחשב?

רוצה לדעת יותר על מכינה למדעי המחשב?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה למדעי המחשב
שאלות הגולשים בנושא
הצעת מחיר למכינה לחוג מדעי המחשב
אפשרי להתקבל למכינה למדעי המחשב ללא בגרות או פסיכומטרי?
מכינה אוניברסיטאית למדעי המחשב
מכינה למדעי המחשב אוניברסיטת בן גוריון
ציון פסיכומטרי אחרי מכינה למדעי המחשב
אם עושים מכינה למדעי המחשב ניתן להתקבל ללא ציוני הבגרות?
מכינה למדעי המחשב - מתי מתחיל הקורס?