הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון פודטק בתל חי הנדסאים בצפון

תל חי הנדסאים בצפון
תל חי הנדסאים בצפון
תל חי הנדסאים בצפון
תל חי הנדסאים בצפון
תל חי הנדסאים בצפון

לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון פודטק בתל חי הנדסאים בצפון

 

אוכלוסיית העולם הולכת וגדלה ויחד עמה גדל גם הביקוש לפתרונות מתקדמים בתחום המזון. גם מגמת המעבר לחיים בריאים יותר יוצרת ביקוש למוצרים איכותיים ומזינים יותר. גם חברות המזון נדרשות היום לערכים "ירוקים" יותר ולשמירה על הסביבה. כל התמורות הללו הביאו להתפתחות משמעותית בענף הפודטק (Foodtech) או טכנולוגיות המזון, תחום חדשני שמתמקד ביישומי הטכנולוגיה בתעשיית המזון, מגידול המזון בשדה ועד לשיווקו לצרכנים.


ישראל מהווה היום את אחת ממעצמות הפודטק העולמיות. מגוון מכוני מחקר ופיתוח פועלים לייצור הפתרונות המתקדמים שיכולים לסייע לפתרון בעיות עולמיות בניצול מזון ובהפקת מקורות תזונה עשירים יותר. מהפכת הפודטק פורחת במיוחד בצפון הארץ ובייחוד באזור קריית שמונה והגליל העליון כשלאחרונה נחנכה באזור חממת פודטק שעתידה למשוך אליה סטארט אפים רבים. בעתיד צפויה הקמתו של מכון לאומי לחקר תזונה ומזון כחלק מתכנית ממשלתית.


המעוניינים להשתלב בענף צומח ומהפכני זה יכולים לקחת חלק בתכנית לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון, המתקיימת בתל חי הנדסאים. במסלול זה ניתן לרכוש מגוון כלים להשתלבות בתעשיית הפודטק המשגשגת ולפיתוח של מוצרי המזון של העתיד.


בוגרי התכנית יכולים לשמש טכנולוגים של מזון ולהשתלב בשלל תפקידים. באפשרותם לפעול בשלבי הפיתוח וייצור המזון, כגון באבטחת איכות, פיתוח מוצרים ועבודה בקווי הייצור. כמו כן, הם יכולים להשתלב בשלבי האחזון והשיווק של המוצרים המתקדמים. הידע הנרכש בתכנית לימודי הנדסאי כימיה במגמה זו יכול לסייע גם להשתלב בקריירה בחברות ביוטק, במכוני מחקר, בחברות לפיתוח תוספי תזונה ובעוד שלל מסגרות. באפשרות בוגרים המעוניינים בכך גם להמשיך לתואר אקדמי בתחום.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במסלול לימודי הנדסאים במגמה זו לומדים בהרחבה על פיתוח של טכנולוגיות שונות בתעשיית המזון. הם מתחילים מהיכרות עם מדעי יסוד ומקצועות כלליים במדעי הטבע, וממשיכים בלימוד מעמיק של תהליכי התכנון, המחקר והפיתוח של מוצרים שונים. כמו כן, נלמדים תהליכי האנליזה של מוצרי מזון בתעשייה תוך היכרות עם פיתוחים מתקדמים מן השנים האחרונות ועם טכנולוגיות פורצות דרך בענף הפודטק.

 

מתכונת הלימוד


אורכה של התכנית הוא שנתיים, השיעורים מתקיימים בחמישה ימים במהלך השבוע.


במהלך הלימודים נכללים שיעורים עיוניים ומעשיים. השיעורים הפרקטיים כוללים בין היתר התנסות במעבדות שבהן מפעילים מכשור מעבדתי, עורכים אנליזות על מזון ומכירים מקרוב את החומרים הנלמדים. כמו כן, הסטודנטים יוצאים לסיורים לימודיים למפעלים בתעשיית המזון.


לקראת סיום התכנית הם עורכים פרויקט גמר מסכם. בפרויקט הם מתכננים פתרונות עבור התעשייה בתחום המזון ומתנסים בפיתוח של מוצרים שונים. את התוצרים מציגים בתערוכה בפני אנשי מקצוע מן התעשייה.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים הלומדים במגמה זו עוסקים בשלל נושאים בתחום הפודטק, ביניהם גם:

 

 

  • כימיה
  • מדעי הטבע
  • אנליזות מזון
  • טכנולוגיות של מזון
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


בתל חי הנדסאים מתקיימים שלל מסלולים ללימודים טכנולוגיים המוכרים על ידי מה"ט, במקצועות ההנדסה, התקשורת והעיצוב. בין התכניות הנוספות שאותן ניתן ללמוד במוסד זה אפשר למצוא הנדסאי מכונות, הנדסאי תוכנה סייבר, הנדסאי גז טבעי, הנדסאי חשמל, הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחויות שונות ועוד. במוסד הלימוד מפעילים קשרים עם מבחר גורמים מהתעשייה באזור הצפון, במטרה לפתוח דלתות עבור בוגרי הלימודים וכן כדי לעדכן את תכניות הלימודים ולכלול בהן נושאים רלבנטיים מתוך עולם התעשייה של היום.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה להנדסאים מותאמים לדרישות מה"ט. על המועמדים להציג בגרות מלאה או בגרות חלקית ובה ציון עובר במקצועות הבסיס - מתמטיקה, עברית ואנגלית. מועמדים יכולים להתקבל גם על סמך הישגיהם במכינות כגון טכנולוגית או אקדמית.

 

תעודה


סטודנטים העומדים בהצלחה בכל דרישות המסלול זכאים לקבל דיפלומת הנדסאים במגמת הנדסה כימית בהתמחות פודטק המוענקת על ידי מה"ט.

עוד מסלולי לימוד - תל חי הנדסאים בצפון

ssssssssss
Whatsapp Whatsapp