רוצה פרטים על מכינה לקלינאות תקשורת?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה לקלינאות תקשורת

רוצה לדעת על מכינה לקלינאות תקשורת? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה לקלינאות תקשורת


קלינאי תקשורת הם אנשי מקצוע שעוסקים בעבודה קלינית, במחקר ובפיתוח של לקויות בתחומי השמיעה, התקשורת השפתית, הדיבור והבליעה. במסגרת עבודתם, הם מאבחנים, משקמים ואף מונעים את הלקויות בתחומים אלו.


קלינאי תקשורת יכולים לשנות חיים ולשפר את איכותם בצורה משמעותית; על מנת לרכוש את הידע המקיף הנדרש לצורך עיסוק בהיבטים השונים של תחום זה, יש ללמוד לימודי קלינאות תקשורת ולאחר מכן להשתתף בהתנסות קלינית על פי דרישות משרד הבריאות.


במהלך הלימודים, הסטודנטים רוכשים ידע ממגוון ענפי דעת מרתקים, ולשם כך נדרשים ליכולות חשיבה ביקורתית וניתוח גבוהות, הבנה מדעית ואף מתמטית, וכן לרמת שליטה גבוהה באנגלית. משום כך, ומשום הביקוש הרב ללימודי מקצוע זה, תנאי הקבלה ללימודי התחום גבוהים.


מי שציוני הבגרות שלהם אינם מספיקים על מנת להתקבל, יכולים להשתתף בלימודי מכינות קדם אקדמיות וכך להתקבל ללימודים בחוג. מסלולי קבלה אלו במגוון מוסדות אקדמיים שבהם מלמדים את התואר הראשון להפרעות בתקשורת, וכוללים סקירה של התכנים במתמטיקה, באנגלית, במדעים, ובכתיבה אקדמית, בהם מצופה מהסטודנטים לשלוט.


סיום לימודי המכינה הקדם האקדמית מחליף את הצורך בתעודת בגרות. ציון הגמר אותו מבקשים במוסדות האקדמיים השונים משתנה על פי תנאי הקבלה והקריטריונים אותם קובע כל מוסד על פי שיקוליו.


תכנית הלימודים


מטרתה של תכנית הלימודים היא להעניק למשתתפים בה את הידיעות במתמטיקה, אנגלית ובמדעים, הנחוצות למי שרוצים להשתלב בלימודים אקדמיים בקלינאות או הפרעות בתקשורת. על כן, הרמה של התכנים הנלמדים במסלול גבוהה, ומתאימה לרמה האקדמית והמקצועית המצופה מסטודנטים בתחום זה.


חלק חשוב מהלימודים סובב סביב הקניית שיטות למידה ותשתית ידע מדעית, כולל מיומנויות לחשיבה וכתיבה מדעית ואקדמית. כך למשל, חלק חשוב מתכנית הלימודים עוסק באוריינות וכתיבה אקדמיות.


בין היתר, הסטודנטים רוכשים כלים מתמטיים מרכזיים, ולומדים אנגלית אקדמית על מנת לשפר את רמת שליטתם בשפה.
מעבר לכך, נלמדים תכני מבוא וסוגיות מרכזיות בתחומי הפיזיקה, הכימיה והביולוגיה.


מתכונת הלימודים


מתכונת הלימודים משתנה ממכינה למכינה, כאשר קיימות מכינות אוניברסיטאות וכן מכינות קדם אקדמיות מטעם מכללות או מטעם גורמים נוספים, כמו בתי ספר אקסטרניים.


כך למשל, משך הלימודים במכינה האוניברסיטאית המשותפת לאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר אילן, כולל הקמפוס החרדי, הוא כ – 9 חודשים. הלימודים נערכים 5 ימים בשבוע, והיקפם הוא בין 35 ל – 38 שעות שבועיות.


לעומת זאת, מכינות קדם אקדמיות במוסדות לימוד אחרים יכולות להתפרש על פני סמסטר אחד או על פני שנת לימודים שלמה – 2 סמסטרים. המועמדים למסלול הסמסטריאלי והשנתי נדרשים לעמוד בתנאי קבלה שונים, כאשר אלו בעלי הישגים גבוהים יחסית, יכולים לסיים את הלימודים תוך סמסטר אחד.


נושאי הלימוד

 

 

  • כימיה
  • פיזיקה
  • ביולוגיה
  • מתמטיקה
  • אנגלית אקדמית
  • כתיבה ואוריינות אקדמית
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד ומומלץ לוודא מול מוסד הלימודים המבוקש את המידע העדכני ביותר.


בחלק מהמכינות קיימת דרישה לציון במבחן מימ"ד, כתחליף לפסיכומטרי. ברבים ממוסדות הלימודים, המועמדים נדרשים להציג תעודת סיום 12 שנות לימוד. בחלק מהמקומות, המועמדים נדרשים להראות כי עברו לפחות 7 יחידות לימוד בציון סופי עובר (55 או יותר), ובחלק מהמקומות הדרישה היא ל – 14 יחידות לימוד או יותר.


עבור בוגרי בתי ספר בהם שפת ההוראה אינה עברית, קיימת דרישה למעבר מבחן יע"ל לבדיקת רמת העברית, כאשר חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים להשתתף במבחן סיווג מטעמם.


בנוסף, במוסדות לימוד מסוימים מקיימים ראיון אישי כתנאי לקבלה למכינה.


בחלק ממוסדות הלימוד, קיימת אפשרות עבור מועמדים שלא ממלאים את דרישות הקבלה, לבקש לדון במקרה שלהם מול וועדת חריגים. כמו כן, בחלק מהמקומות ישנה אפשרות גם לעמוד במבחן מיון במתמטיקה במקרה שאינם עומדים בחלק מהדרישות.

 


קדם מכינה


עבור מי שאין ברשותם תעודת בגרות, או שבתעודת הבגרות שלהם אין מספיק יחידות לימוד בציון עובר, קיימת אפשרות בחלק ממוסדות הלימוד להשתתף בקדם מכינה, מסלול שבמסגרתו המשתתפים רוכשים מיומנויות הכרחיות להשתתפות במכינה. משך מסלול זה יכול לארוך מספר חודשים.


מסלולים נוספים


במוסדות הלימוד השונים מוצעים מסלולים נוספים עבור בני 30+, עולים, וקבוצות אוכלוסייה נוספות, שתנאי הקבלה אליהם שונים.


מוסדות לימוד


קיימים מספר מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ, בהם ניתן להשתתף במכינות קדם אקדמיות או אוניברסיטאיות וכך להתקבל ללימודי הפרעות בתקשורת. בין האפשרויות, ניתן למנות:


אוניברסיטת תל אביב בשיתוף עם אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): המכינה, שנערכת בשיתוף בין אוניברסיטאי, פתוחה בפני מועמדים בני 18 ומעלה, שברשותם 12 שנות לימוד, ולהם לפחות 7 יחידות לימוד בתעודת הבגרות בציון 55 ומעלה. הציון המינימלי במתמטיקה המתקבל הוא 85 ב -3 יחידות. כמו כן, עליהם להציג ציון מימ"ד או פסיכומטרי של 500 לפחות, כאשר בפרק הכמותי הציון הוא 100 לפחות.


מסלול זה נפרש על פני 9 חודשים, כאשר משתתפיו לומדים בין 35 ל – 38 שעות שבועיות, במשך 5 ימים בשבוע.


במסגרת מסלול זה, מועמדים שעומדים בקריטריונים הנקבעים על ידי מוסדות הלימוד, זכאים למלגות שכר לימוד ומלגות קיום. כמו כן, קיימת עדיפות בהרשמה לאוניברסיטת בר אילן עבור מי שמסיימים את המסלול בהצלחה.


כדי להתקבל לאוניברסיטת תל אביב, על המשתתפים לסיים את לימודיהם בציון של 85 לפחות.


המכללה האקדמית הדסה ירושלים: המכינה המתקיימת במכללה זו היא מסלול שסיומו מהווה תחליף לתעודת הבגרות, ומיועד הן למי שרוצים להשתתף בלימודי הפרעות בתקשורת, והן למי שמעוניינים ללמוד את התחומים: ביוטכנולוגיה, מעבדה רפואית, מדעי האופטומטריה, מדעי המחשב ואיכות הסביבה. ניתן להשתתף במסלול שאורכו סמסטר אחד או במסלול שאורכו שני סמסטרים. בשני המסלולים, המשתתפים לומדים 4 ימים בשבוע.


תנאי הקבלה במסלולים הם שונים; במסלול הסמסטריאלי, התלמידים נדרשים להחזיק בתעודת בגרות ובה 14 יחידות לימוד בציון עובר לכל הפחות, וכן בציון 500 במבחן ת.י.ל או ציון מקביל בפסיכומטרי, וכן בציון בחינת אמיר"ם. בנוסף, על המועמדים לעמוד בראיון קבלה אישי.


במסלול השנתי, שאורכו 2 סמסטרים, התלמידים נדרשים להחזיק בתעודת בגרות ובה לכל הפחות 7 יחידות לימוד שציונן עובר, להחזיק בציון 450 לפחות במבחן ת.י.ל וכן לעמוד בראיון קבלה אישי.


הקריה האקדמית אונו: במכינה למקצועות הבריאות שמוצעת במכללה זו, יכולים להשתתף מי שאין ברשותם ציונים גבוהים מספיק בבגרות או בפסיכומטרי כדי להתקבל לתואר הראשון בהפרעות בתקשורת כסטודנטים מן המניין. על מנת להשתתף במסלול זה, יש להחזיק בזכאות לתעודת בגרות וכן לעבור בהצלחה יום מיון. בנוסף, יש להגיש קורות חיים מעודכנים למכללה.


אוניברסיטת חיפה: באוניברסיטה מוצעים מספר מסלולי קבלה למועמדים שהישגיהם אינם מספיקים כדי להתקבל ללימודי התואר הראשון בהפרעות בתקשורת: הם יכולים להשתתף במכינת יום, עולים או מכינת 30+ וכך להתקבל ללימודים בתחום זה במסלול עוקף בגרות או עוקף פסיכומטרי.


כדי להתקבל למסלול, עליהם להחזיק בתעודת בגרות חלקית שבה לפחות 7 יחידות לימוד בציון עובר, או לחילופין בזכאות לבגרות, בציון פסיכומטרי של 420 לפחות, וכן לעמוד בחובות אנגלית של 70 בפרק האנגלית בפסיכומטרי או בבחינות אמי"ר או אמיר"ם.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לקלינאות תקשורת?

רוצה לדעת יותר על מכינה לקלינאות תקשורת?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לקלינאות תקשורת
שאלות הגולשים בנושא
מכינה לקלינאות תקשורת - מה תנאי הקבלה?
האם ישנה מכינה ללימודי קלינאות תקשורת באוניברסיטת אריאל?
מכינה במקום פסיכומטרי - קבלה לקלינאות תקשורת
מכינה למקצועות הבריאות / הפרעות בתקשורת
קבלה למכינה ולתואר בקלינאות תקשורת
מכינה לצורך קבלה לקלינאות תקשורת
האם יש מכינה לקלינאות תקשורת במקום בגרויות ופסיכומטרי?