קורס ניקור במכון עליה לחרדים

שירות אישי - צור קשר

מכון עליה
מכון עליה
מכון עליה
מכון עליה
מכון עליה

קורס הכשרת מנקר מוסמך במכון עליה – לגברים חרדים


פעולת הניקור מתייחסת להוצאת חלב וגידים מחלקי בשר הבהמות שנשחטו למהדרין, כגון כבשים ובקר. תהליך זה, הנכלל בשלבי הכשרת הבשר, נחשב למורכב במיוחד ומצריך מיומנות גבוהה והיכרות מעמיקה מאוד עם עקרונות הלכתיים. כמו כן, ישנן מסורות ניקור שונות בהתאם לזרמים ולקהילות השונות, שחלקן מחמירות במיוחד. המנקרים מסירים את החלקים האסורים מן הבשר באמצעות סכינים ייעודיות, לפני שהבשר נכנס למליחה.


בשל חוסר המודעות לטכניקות הניקור המורכבות, עד לאחרונה נהוג היה למכור את חלקי הבשר האחוריים לגוי. עם זאת, לאחר פיתוח הולך וגובר של מודעות לענף ולצורך לפיתוחו מוכשרים היום מנקרים שבקיאים בתחום ובעקרונות ההלכתיים. היום ישנו חוסר גדול במנקרים, בארץ פועלים כמה עשרות אנשי מקצוע בלבד. בשל כך, בעלי הכשרה בתחום יכולים להשתלב במגוון מסגרות ולהגיע לרמות שכר גבוהות, ואף לעבוד בקהילות בחו"ל.


המעוניינים להתמקצע בתחום מבוקש זה יכולים ללמוד בקורס ניקור מוסמך המתקיים במכון עליה. זהו קורס לגברים חרדים שבו ניתן לרכוש את כל הידע הנדרש להשתלבות במקצוע. במכון פועלים רבות לקידום תחום הניקור ולהכשרת אנשי מקצוע מיומנים. לצורך העלאת המודעות למקצוע, שמים דגש רב על התכנים הנכללים בהכשרה והם מפוקחים על ידי אברכים ומותאמים לעולמם של הסטודנטים החרדים. יש לציין כי הקורס מתאים לכל החוגים והעדות ולא מיועד רק לסוג מסוים של חוג.

 

 

תכנית הלימודים


משתתפים בקורס זה מעמיקים במלאכת הניקור תוך היכרות עם כל ההיבטים ההלכתיים והמעשיים הנכללים בה. במהלך ההכשרה הם שמים דגש על פיתוח הכישורים הפרקטיים החיוניים למנקרים ועל הקפדה על הדקויות ההלכתיות בתחום.


בתחילת התכנית הם מתוודעים לחלקי הבהמות ולמיומנויות הניקור. בהמשך נלמדים דיני העמדת הסכינים והשחזתם וכן שיטות הניקור והפירוק, לרבות סדר הפירוק לחלקים. לאחר מכן מעמיקים בטכניקות הניקור הייעודיות לכל אחד מן החלקים, לרבות שייטל, כף, סינטה, חלקי פנים ועוד. נלמדים הן חלקים קדמיים והן חלקים אחוריים.


מתכונת הלימוד

 

אורך הקורס הוא שישה חודשים והוא כולל כ – 25 מפגשים הנערכים אחת לשבוע. בקורס שילוב של תכנים עיוניים ומעשיים, כאשר המשתתפים מתנסים בפעילות הניקור באופן פעיל תוך פיקוח על ההתקדמות האישית.


בכל אחד מן השיעורים מתמקדים בחלק אחר של הכבש, מתחילים בפירוקו ולאחר מכן עוברים לניקור של כל חתיכה בנפרד. התלמידים מקבלים ערכת ציוד מקצועית הכוללת סכין פירוק, סכין לקילוף, משחיז סכינים וציוד נוסף החיוני לעבודת הניקור. ציוד זה משמש אותם במהלך הקורס לצורך תרגול הטכניקות הנלמדות.

 

נושאי הלימוד

 

  • סוגי גידים
  • פירוק בשרים
  • חלקי הבהמה
  • טיפול בחלקי פנים
  • קילוף ושליפת גידים
  • ניקור חלק קדמי ואחורי
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


במכון עליה, אשר פועל זה למעלה מעשור, נערכים שלל קורסים לתעודה לציבור החרדי. בקורסים הללו יכולים הסטודנטים לרכוש מקצוע מענפי הקדושה וההלכה תוך התנסות מעשית ופיקוח של אברכים מוכרים. במהלך הלימודים במכון מכירים מגוון עקרונות הלכתיים ומתנסים בפועל בכלים הנלמדים במסגרת התנסויות וסיורים. במכון שואפים לסייע לציבור בני התורה ברכישת מקצוע ופרנסה מכובדת וכך מסייעים לסטודנטים במהלך ההכשרות וכן לאחריהם, המרצים מייעצים לבוגרים בנושאים הלכתיים שונים בתחילת הדרך.


בין הקורסים הנוספים שאותם מציעים במכון ניתן למצוא קורס שחיטת בהמות ועופות, קורס משגיחי כשרות, קורס סופרי סת"ם, קורס משפצי תפילין, קורס מסדרי חופה וקידושין ועוד. בחלק מן המסלולים מתכוננים לקראת מבחני הסמכה של גופים מוכרים, כגון ארגונים מקצועיים או הרבנות הראשית.

 

 

תנאי קבלה


הקורס מיועד לגברים חרדים ויכולים להתקבל אליו גם מי שאין ברשותם ניסיון קודם בתחום זה. מומלץ לפנות למוסד הלימוד ישירות לצורך קבלת הפרטים המלאים אודות תנאי הקבלה.

 

תעודה


בסיום הקורס מקבלים המשתתפים תעודה מטעם מכון עליה. כדי לקבלה עליהם לעבור מבחן מסכם מעשי ועיוני, שבו נבדק בקיאותם בתחום.

למידע נוסף לחצו: מכון עליה
ssssssssss
Whatsapp Whatsapp