רוצה פרטים על לימודי אמנות יהודית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי אמנות יהודית

רוצה לדעת על לימודי אמנות יהודית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


 

לימודי אמנות יהודית


ללמוד על התמונה המלאה


לאורך ההיסטוריה של עם ישראל, נפוצים ביטויים של הזהות, החיים הקהילתיים והדת ביצירות התרבותיות המגוונות. קיימים מאפיינים משותפים רבים ליצירות של יהודים מעדות, תרבויות וכן תקופות שונות, בד בבד להבדלים משמעותיים הקשורים בהלכי רוח של תקופות וקהילות נבדלות, אותם בוחנים היסטוריונים, חוקרי תרבות ואמנות.


לימודי אמנות יהודית מתאימים למי שמתעניינים בשאלות כמו: האם אופי היצירה היהודית הוא בהכרח דתי? מה המשותף ומה השונה בין יצירות יהודיות מתקופות ועדות אחרות? האם קיים ערך אסתטי ותרבותי לחפצים שימושיים היסטוריים שנוצרו במקור לשימוש עממי?


בכל זאת ועוד עוסקים הסטודנטים ללימודי אמנות יהודית, במהלך התואר הראשון שלהם: הם דנים בסוגיות של תרבות גבוהה לעומת נמוכה, ביטוי עצמי, לאומי ודתי באמצעות יצירה, וכן בייחודיות של היצירה והתרבות של עם ישראל לדורותיו, תוך התמקדות באופי המיוחד של עבודת היוצרים השונים בתוך המגבלות שהציבו החברות הנוצרית והמוסלמית.


תכנית הלימודים


במהלך התואר, הסטודנטים סוקרים את ההיבטים השונים של הפעילות היצירתית בתרבות עם ישראל: חלק מהקורסים עוסקים בהתמודדות אנושית עם אירועים טראומטיים כגון השואה ומתקפות טרור, באמצעות ביטוי יצירתי.


הסטודנטים מקבלים ידע היסטורי מקיף בתולדות האמנות בעולם המערבי, תוך התמקדות בביטויים שלה בקהילות ישראל לאורך השנים. הם רוכשים כלים פרשניים וכך לומדים לנתח באופן ביקורתי יצירות מסגנונות וזרמים שונים.


מעבר לכך, הם לומדים כיצד לכתוב בצורה אקדמית ולחקור את התחום באופן מדעי, וסוקרים נקודות מרכזיות שאותן מי שפונים להוראה בתחום, יכולים להעביר לתלמידיהם.


חלק חשוב מתכנית הלימודים סובב סביב עולם האוצרות והעבודה במוזיאונים, כאשר הסטודנטים רוכשים הבנה ומיומנויות באמצעותן ניתן להדריך סיורים בתערוכות ובגלריות, וכן לפתח יכולות בעבודת האוצרות על כל היבטיה.


מתכונת הלימודים


בחלק ממוסדות הלימוד, ניתן להשתתף בתואר ראשון באמנות, ולהתמחות ביצירה יהודית  וכך ללמוד נושא זה באופן מעמיק. תואר זה מאפשר גם להשתתף בסדנאות יצירה כחלק מתכנית הלימודים, וכך לשלב יחד עם התכנים העיוניים גם למידה חווייתית.


מעבר לכך, ההשתתפות בתואר כוללת לקיחת חלק בסיורים לימודיים, ביקורים בגלריות ומוזיאונים, מפגשים עם אמנים, ועוד, וכך מתאפשר לסטודנטים לקבל כלים מעשיים והבנה של עבודת האמן במציאות.


כמו כן, במרבית תכניות הלימוד לתואר ראשון זה, ניתן להשתתף בקורסים ייעודיים בנושאי אמנות ויצירה במסורת עם ישראל, לרוב במסגרת מקבצים בתחומי היסטוריית ותולדות האמנות.


נושאי הלימוד

 

הנושאים משתנים בין תכניות הלימודים השונות, בהתאם למיקוד של התואר הראשון. הסוגיות בהן דנים הסטודנטים מגיעות מעולמות תוכן מגוונים, כולל לימודי תרבות, פילוסופיה ואסתטיקה, היסטוריה ותולדות עם ישראל, לימודי דת ותיאולוגיה, ועוד. בין היתר, הסטודנטים יכולים להשתתף בקורסים כמו:

 

  • יסודות באוצרות עכשווית
  • אסתטיקה ויופי בעיני חז"ל
  • יצירה ותרבות יהודית מודרנית
  • זהות יהודית ביצירה הישראלית
  • דמוית היהודי ודימוייו הויזואליים
  • ירושלים ביצירה היהודית והישראלית
  • תרבות עממית ביישוב הישן בארץ ישראל
  • יהודים ונוצרים בראי האמנות בתקופת הרנסנס
  • מבוא לאמנות מהעת העתיקה ועד לימי הביניים
  • האדם ואלוהיו בסיפור המקראי וייצוגו ביצירות חזותיות
  • ועוד


מוסדות לימוד אפשריים


קיימים מספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, בהם ניתן להשתתף בלימודים אלו לתואר ראשון: בחלקם ניתן ללמוד לתואר ייעודי בתחום זה, ובחלקם מדובר במקבצי קורסים שבהם ניתן לבחור במסגרת הלימודים הכלליים. בין מוסדות לימוד אלו נמנים:


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטת בר אילן מוצעת תכנית ייעודית ללימודי תואר ראשון זה, במסגרתה הסטודנטים רוכשים ידע מקיף בתחום זה. לצד התכנים התיאורטיים וההיסטוריים הנלמדים במסגרת התואר, הסטודנטים משתתפים גם בעשייה מעשית: הם משתתפים בשיח גלריות, סדנאות אמן, ביקורים במוזיאונים וסיורים לימודיים בנושאים מגוונים. מעבר לכך, עומדת בפניהם האפשרות גם להשתתף בסדנאות יצירה, למי שמתעניינים בעיסוק יצירתי מעשי.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): במסגרת לימודי האמנות, הסטודנטים לומדים הן על יצירה בתרבות המערבית והן בתרבויות היהודית והישראלית. בחירה בהתמחות בתולדות האמנות מאפשרת לסטודנטים להשתתף בקורסים ייעודיים, במסגרתם עוסקים ביצירה יהודית וישראלית.


מעבר לנושאים התיאורטיים בהם דנים במהלך הקורסים השונים, הסטודנטים יכולים לרכוש ידע מעשי בתחום באמצעות השתתפות בלימודי יצירה ולימודי אוצרות. קיימות אפשרויות לשילוב מחלקות וחטיבות שונות, וכך לשלב בין לימודי תולדות עם לימודי יצירה או לימודי אמנות חזותית.


תנאי קבלה


הקריטריונים לקבלת המועמדים משתנים ממוסד לימוד אחד למשנהו, אך ברוב המוסדות להשכלה גבוהה, הסטודנטים נדרשים להחזיק ברמת אנגלית מתקדמים1 לפחות, כאשר קיימת אפשרות להתקבל על תנאי עבור סטודנטים שנמצאים ברמה בינונית, בתנאי שהם מצליחים לסיים עד סוף שנת לימודיהם הראשונה את רמת מתקדמים1.


כמו כן, קיימות דרישות משתנות לציון סכם או פסיכומטרי – מומלץ לבדוק מול מוסד הלימודים.


תעודה


מי שמסיימים את לימודיהם בהצלחה, ועומדים בכל החובות האקדמיות, זכאים לתואר ראשון B.A.


הוראת אמנות במיקוד תרבות עם ישראל


מלבד תארים ראשונים אלו, ניתן גם להשתתף בלימודים ל – B.Ed. בחינוך, בהתמחות הוראת אמנות. במוסדות לימוד רבים מוצעת מסלול זה להוראה תוך שימת דגש על תרבות יהודית ועל יצירה יהודית לאורך תולדות עם ישראל.


כך למשל, ניתן להשתתף בלימודים אלו במכללת אמונה אפרתה, במסגרת תכנית להכשרת גננות ומורות המתקיימת בירושלים, וכן במסלול ייעודי במכללת תלפיות בחולון, במהלכו שמים דגש על רוח המסורת היהודית.

 


אפשרויות תעסוקה


קיימים אפיקי עיסוק מגוונים עבור בוגרי תואר זה; מלבד המשך העיסוק כיוצרים, אוצרים, בעלי גלריות או מדריכים במוזיאונים, ההתמחות בהיסטוריה של היצירה והתרבות לאורך ההיסטוריה של עם ישראל, יכולה להעניק להם יתרון ולפתוח הזדמנויות גם בשירות הציבורי בארץ, וכן בארגונים ממשלתיים וציבוריים כגון משרד החוץ, הסוכנות היהודית, וארגונים רבים נוספים הפועלים בקרב קהילות יהודיות במדינות ברחבי העולם.


תואר שני באמנות יהודית


מלבד אפשרויות התעסוקה מגוונות אלו, העומדות בפני בוגרי תואר זה, קיימת האפשרות גם להמשיך באקדמיה לתארים מתקדמים בתחום. בין היתר, ניתן להשתתף בתכנית לימודים לתואר שני באמנות ולהתמחות ביצירה ובתרבותית יהודית, כמו למשל בתכנית לתואר שני המוצעת במכון שכטר, הנמצא בירושלים. במסגרת תכנית לימודים זו, הסטודנטים מעמיקים במחקר ובפרשנות של יצירות אדריכליות, תרבותיות ואמנותיות מגוונות, ולומדים על הקשר הייחודי שבין יצירתיות לבין יהדות.


בין היתר, הסטודנטים לומדים על סוגים שונים של יצירה לאורך ההיסטורי של עם ישראל: יצירות פסיפס בבתי כנסת עתיקים, איורים בכתבי יד מימי הביניים, מוזיקה, תיאטרון ואף קולנוע בתקופות שונות.


מי שמסיימים לימודים אלו זכאים לתואר שני M.A במדעי היהדות.


טיפול וחינוך באמצעות אמנות


מי שיש להם זיקה לתחום הטיפולי, ורוצים לשלב את הביטוי היצירתי במהלך הטיפול, יכולים לרכוש ידע מועיל במהלך לימודים אלו, ולאחר מכן להמשיך ללימודי פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, חינוך או תרפיה באמנות.


ככל שהמודעות עולה ליתרונות העשייה היצירתית במהלך עבודה עם מטופלים, כך עולה הביקוש למי שיש להם ידע וניסיון בתחום זה. ההשכלה הנרכשת במהלך לימודי תואר ראשון זה, יכולה להוות יתרון משמעותי עבור מטפלים בענף, שיכולים לרכוש כלים אפקטיביים ורבי עוצמה לספק דרכי התערבות מועילות עבור מי שמתמודדים עם מגוון לקויות והפרעות.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי אמנות יהודית?

רוצה לדעת יותר על לימודי אמנות יהודית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי אמנות יהודית