רוצה פרטים על תואר שני בהנדסת תקשורת?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בהנדסת תקשורת

רוצה לדעת על תואר שני בהנדסת תקשורת? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת מערכות תקשורת


עידו המידע שבו אנו חיים מאופיין בתנועה מהירה במיוחד של נתונים. גם תעשיית מערכות התקשורת, המתמקדת בפיתוח טכנולוגיות סלולר, אינטרנט ומידע, מושפעת משינויים אלה ומתמודדת עם תמורות משמעותיות. מהנדסי התקשורת נדרשים לפתח פתרונות מתקדמים במיוחד, כדי לעמוד בדרישות התעשייה. גם חוקרים בענף זה עומלים כדי להשיב על שאלות משמעותיות אודות עתיד התעשייה.


בארץ ישנה תעשיית מערכות תקשורת מפותחת למדיי. חברות ישראליות בענפים כגון מולטימדיה וטכנולוגיות אינטרנט מגיעות להישגים מרשימים מעבר לים. אנשי המקצוע המקומיים עוסקים בסוגיות מגוונות בפיתוח טכנולוגי, מרשתות אינטרנט מהירות במיוחד ועד לפיתוחים פורצי דרך כגון מחשוב קוונטי, ותעשיה זו נמצאת בצמיחה מתמידה.


כדי להתמודד עם השינויים וההתפתחויות בתעשייה זו פועלות תכניות לתואר שני בהנדסת מערכות תקשורת. זהו תואר שני בהנדסה הממוקד בפיתוח ותכנון של מערכות התקשורת של העתיד. במסלולים הללו מכשירים מהנדסים לפיתוח מיומנויות מחקר ופיתוח שיכולות לסייע להם לקדם את הקריירה ההנדסית ולהשתלב בתפקידי מפתח בתעשיית ההייטק ובתחומים משיקים.

 

למי מיועדת התכנית


תכנית זו מיועדת למהנדסים בוגרי תואר ראשון, בייחוד מהנדסי תקשורת, מהנדסי מחשבים ומהנדסי חשמל וכן בוגרי מקצועות כגון מדעי המחשב, המעוניינים להעמיק את הידע המקצועי בתחום רשתות ומחשוב. המסלולים מתאימים הן למי שמעוניינים לרכוש כלים לקידום הקריירה בתעשייה והן למי שרואים את עתידם כחוקרים אשר ברצונם לפנות לקריירה אקדמית. מדובר במסלולים שבהם משלבים ידע מכמה דיסציפלינות הנדסיות וטכנולוגיות, בהתאם לידע ולהישגים של התעשייה.

 

תכנית הלימודים


בתכנית התואר השני הסטודנטים מתמקדים בטכנולוגיות קיימות ועתידיות בתחום התקשורת. הם מתמקדים בעיקר בענפים כגון רשתות חיישנים, טכנולוגיות אינטרנט ומולטימדיה, רשתות אלחוטיות ומערכות מחשוב. מטרת העל של התכנית היא להקנות למהנדסים כלים לפיתוח פתרונות במגוון תחומים, כגון מערכות, תוכנה וחומרה, תוך הבנה של הבסיס המשותף לכולן והיכרות עם טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך.


היות ומדובר בענף רב תחומי, המשלב סוגיות בהנדסת חשמל, הנדסת מחשבים, הנדסת מערכות מידע וענפים משיקים נוספים, התואר מתאפיין בגיוון מבחינת הנושאים הנלמדים. הסטודנטים עוסקים בשלל טכנולוגיות בתעשייה ובתהליכי הפיתוח והפעילות שלהן.


הסטודנטים נחשפים למגוון תחומי המחקר בענף זה בתעשייה. כיום חוקרים עוסקים בשלל סוגיות, כגון עתידה של רשת האינטרנט, תכנון של מעבדים מהירים במיוחד, ניתוח ועיבוד של וידאו, שיקולי אבטחה וסייבר בפעילות הרשתות וכן היבטים של תקצוב והקצאה של משאבים בניהול רשתות מסוגים שונים.


בין הענפים שבהם יכולים הסטודנטים להתמקד במסגרת מחקריהם, ניתן למנות גם סוגיות כגון מחשוב ענן ומערכות אינטרנט של הדברים – IOT – אשר מעסיקות חוקרים ומהנדסים בארץ ובעולם. הסטודנטים מקבלים את הכלים לביצוע מחקרים, לבחינה של המערכות הקיימות ולתכנון המערכות של העתיד, תוך התמודדות עם שלל אתגרים טכנולוגיות ומדעיים העומדים כיום בפני מהנדסים.

 

 

מתכונת הלימוד


אורך התואר השני הוא שנתיים. הוא מתקיים בתכנית מחקרית עם תזה, או לחלופין במסלול עיוני ללא תזה שבו עורכים עבודת גמר. בשני המסלולים, ניתן לרוב ללמוד במסלול נוח לשילוב עם עבודה.


הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים ומעשיים, בעבודה במעבדות בתחומי טכנולוגיות התקשורת וכן בסמינרים שונים. במסלול המחקרי, מרבית השנה השנייה מוקדשת לביצוע המחקר וכתיבת התזה. את התזה מבצעים בהנחייה של מנחה הנמנה עם סגל המחלקה.


במקרים מסוימים, סטודנטים הלומדים במסלול העיוני יכולים לעבור לתכנית המחקרית עם תזה אם רצונם בכך. לשם כך עליהם למצוא מנחה אשר מוכן להנחות אותם בביצוע מחקרם, וכן עליהם לעמוד בכל תנאי הקבלה הנדרשים לשם ביצוע המעבר, כפי שמכתיב מוסד הלימוד.


סטודנטים מצטיינים יכולים לקבל מלגות לימודים, בדרך כלל על סמך ההישגים האקדמיים. הלומדים במסלול המחקרי יכולים לעיתים לקבל מלגות מחקר מטעם קרנות שונות לפי נושא התזה.

 

נושאי לימוד


סטודנטים בתכנית המוסמך לומדים מבחר נושאים, הנה כמה מהם:

 

 

  • רשתות חברתיות
  • תקשורת מקודדת
  • סוגיות בכריית נתונים
  • רמות שירות ברשתות
  • אלגוריתמיקה ברשתות
  • ניתוח ותכנון של פרוטוקולים
  • טכנולוגיות תקשורת סלולריות
  • אופטימיזציה ברשתות חיישנים
  • שידור אותות שמע ורשת האינטרנט
  • תורת המשחקים ברשתות התקשורת
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים מעת לעת ובין המוסדות. במרבית המקרים, מתקבלים מועמדים בוגרי לימודי הנדסת תקשורת או מקצועות הנדסיים משיקים, בממוצע ציונים גבוה. בדרך כלל ממוצע הציונים הנחוץ הוא 80 לפחות. נבדקים ההישגים הלימודיים של המועמדים ובמרבית המקרים מתקבלים רק מי שסיימו את הלימודים במחצית העליונה ולעיתים בשלישי העליון של המחזור לפי אישורים רשמיים. כמו כן, יכולים להתקבל בוגרי לימודי מדעי הטבע בענפים רלבנטיים שלהם הישגים גבוהים במיוחד בתואר הראשון.


לרוב נערכים ראיונות אישיים או וועדות קבלה לצורך בחינה הרקע הלימודי והמקצועי של המועמדים ולבדיקת ההתאמה שלהם לתכנית. יש לציין כי מי שאינם בוגרי לימודי הנדסת מערכות תקשורת נדרשים ללימודי השלמה, היקף קורסי ההשלמה נקבע על ידי מוסד הלימוד בהתאם ללימודים הקודמים ולשיקולי המוסד.

 

 

תעודה


לסטודנטים המסיימים בהצלחה את התכנית מוענק תואר שני מגיסטר בהנדסה M.Sc. מטעם מוסד הלימוד. לרוב כדי לקבל את התואר יש צורך לעמוד בכל חובות הלימודים לרבות עמידה בבחינות והגשת התזה או עבודת הגמר. במסלול התזה יש צורך לעבור ועדה ולהגן על עבודת התזה וכן לעבור בחינה. מוסמכי המסלול המחקרי המעוניינים להמשיך לפתח את כישורי המחקר יכולים להמשיך לתואר שלישי בתחום זה, בכפוף לעמידה בכל התנאים הנדרשים.

 

אפשרויות תעסוקה


מהנדסים המומחים לתחום התקשורת בדרך כלל משתלבים באפיקים שונים בתעשיית ההייטק וכיום הם מבוקשים שלל סוגי חברות. הידע המתקדם שברשותם יכול לשרת חברות וארגונים בענפים שונים כגון טכנולוגיות אינטרנט, ביג דאטה, סייבר ואבטחת מידע, טכנולוגיות מובייל, Machine Learning ועוד. מהנדסים בעלי תואר שני יכולים לקבל יתרון בתעשייה בהתמודדות על משרות שונות, לעומת מהנדסים שאין ברשותם השכלה ומומחיות אלה. בחברות מסוימות, לעיתים מהנדסים יכולים להיות זכאים לתוספת שכר לתואר שני.


בארץ קיימות היום שלל חברות מקומיות בענפים הללו, לצד ארגוני הייטק בין לאומיים הפועלים בישראל. ידע בתחום הנלמד ינדרש בשלל חברות מוכרות כגון אינטל, אמזון, צ'קפוינט ועוד. כמו כן, ישנה הזדמנות להשתלב בשלל סטארט אפים בענף, או לחלופין יכולים המוסמכים לנסות להקים סטארט אפים משלהם.

 

מוסדות

 

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע) – נכון להיום, אוניברסיטת בן-גוריון היא מוסד הלימוד היחידי המציע תכנית מוסמך בתחום זה. קיים מסלול עם תזה ומסלול ללא תזה. ישנו גם מסלול מהיר לתואר שני, לסטודנטים מצטיינים במיוחד. בתכנית זו לומדים קורסים וסמינרים בתחומי מחקר מובילים בענף וכן עורכים עבודה מחקרית בליווי של מנחה מהסגל הבכיר, העוסק במחקרים בסוגיות בחזית המחקר ההנדסי בתחום התקשורת והרשתות. בפקולטה למדעי ההנדסה עוד שלל תכניות לתארים מתקדמים, בהן תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים, תואר שני בהנדסת מכונות, תואר שני בהנדסת מערכות מידע ותוכנה, תואר שני בהנדסת מכטרוניקה, תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול ותכניות רבות נוספות. קיימים גם שלל מסלולים לתואר שלישי אליהם יכולים להמשיך מוסמכי המסלולים המחקריים עם תזה. בפקולטה זו כמאתיים חוקרים המפעילים מחקרים בתחומים מובילים בתעשייה ההנדסית והמדעית.


אתם ודאי מתעניינים לדעת היכן עוד נערכים לימודים אלה, מהי עלותם ומתי מתקיים יום פתוח בקרוב. נציגי השירות האישי שלנו כאן עם תשובות לכל שאלותיכם. אנו ממליצים לכם להיעזר בשירות האישי שלנו חינם ולחסוך כסף וזמן יקר.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בהנדסת תקשורת?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בהנדסת תקשורת?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור