רוצה פרטים על קורס הנהלת חשבונות וחשבי שכר?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס חשבי שכר והנהלת חשבונות 1 + 2

רוצה לדעת על קורס הנהלת חשבונות וחשבי שכר? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס משולב בהנהלת חשבונות 1 + 2 וחשבי שכר

 

התחום החשבונאי כולל מגוון של בעלי תפקידים הפועלים יחד כדי לוודא כי הפעילות הפיננסית של עסקים וארגונים היא תקינה ויעילה. בין תפקידים אלה נכללים מנהלי חשבונות – האחראים על ניהול ורישום המידע הפיננסי, וכן חשבי שכר – האמונים על תכנון והפקת תלושים.


כדי להציע מענה מקיף יותר ללקוחות, מעדיפים לא מעט ארגונים להעסיק עובדים המחזיקים בידע בשני התחומים. לעובדים אלה תחומי אחריות רבים יותר במסגרת החברה והם בעלי ידע רב תחומי בעזרתו ניתן לקבל החלטות מקצועיות ביעילות רבה יותר.
כדי להשתלב בענפים אלה יש צורך לעבור קורסים ייעודיים ולקבל תעודות גמר ומקצוע. בתחום החשבונאי, הדרגה הראשונה היא הנהלת חשבונות סוג 1 + 2, לאחריה קיימות דרגות נוספות. בתחום השכר, יש צורך בהסמכת חשבי שכר.


אף על פי שניתן ללמוד לקבלת כל אחת מן ההכשרות הללו בנפרד, קיימים קורסים משולבים המאפשרים קבלת שתי ההסמכות במקביל. הקורסים המשולבים מכילים את כל הידע הנחוץ לקראת ההגשה לבחינות בשני תחומי הדעת, בדרך לפתיחת שלל הזדמנויות קריירה בעולם החשבונאי.

 

תכנית הלימודים

 

חשוב להקפיד כי הקורסים מוכרים על ידי לשכת רואי החשבון ומשרד העבודה, שהם הגורמים האחראיים היום על פיקוח תכניות הלימוד וכן על הסמכתם של הבוגרים. בהתאם לפיקוח זה, תכניות הלימוד במסלולים השונים הן דומות ברוב המקרים וכוללות את אותם נושאים הנכללים בבחינות ההסמכה המסכמות.


במסגרת התכנית, המשתתפים רוכשים ידע משולב בתחום החשבונאי ובענף השכר. הם לומדים על תהליכים וחקיקה בניהול החשבונות של לקוחות עסקיים בשוק הפרטי, הציבורי והתעשייתי. כמו כן, הם עוסקים בשיטות חישוב השכר וניהול התלושים תוך היכרות עם זכויות וחובות של עובדים בעולם הארגוני.


הם סוקרים את התהליכים המקצועיים הנדרשים בשני הענפים, כגון תיעוד הכנסות והוצאות, פיקוח על ההתנהלות הפיננסית של עסקים וטיפול בסוגי תשלום שונים עבור ספקים ולקוחות. תוך כך הם בוחנים את החקיקה והתקינה העדכנית שאותה חייבים להכיר אנשי המקצוע.


נוסף על כך, הם מתוודעים לתוכנות רלבנטיות בתחומים הללו. הם מכירים את תוכנת חשבשבת שבה משתמשים מנהלי החשבונות ולומדים על השימוש השוטף בה, וכן מתוודעים לתוכנת מכפל לשירותי שכר והפקת תלושים.

 

מתכונת הלימוד


תכניות הלימוד מותאמות להנחיות משרד העבודה ולשכת רואי החשבון. היקפן הכולל הוא בדרך כלל 377 שעות, מהן 262 שעות מוקדשות לתחום החשבונאי ו – 115 שעות לתחום השכר. במסגרת חלוקת שעות זו נכללים הן שיעורים עיוניים והן שיעורים פרקטיים שבהם מתנסים בפועל בתהליכי העבודה. בין היתר, מתקיימים שיעורים מעשיים בעבודה ממוחשבת שבמהלכם מתנסים בשימוש בתוכנות שבהן משתמשים אנשי המקצוע בעבודתם.


במרבית המסלולים נערכים במתכונת קורס ערב, כדי להתאים ללוח הזמנים של אנשים עובדים. בחלק מן המוסדות ניתן למצוא גם מסלולי בוקר. השיעורים מתקיימים לרוב פעם או פעמיים במהלך השבוע.

 

נושאי הלימוד


המשתתפים בקורס זה עוסקים במגוון רחב של נושאים משני תחומי הידע, בין היתר נלמדים:

 

 

  • מס הכנסה
  • ביטוח פנסיוני
  • מקורות הכנסה
  • סוגי זיכויים ממס
  • תוכנות לחישוב השכר
  • יחסי עובדים ומעבידים
  • עריכה של דוחות כספיים
  • חישובי ריבית והפרשי שער
  • התהליך החשבונאי השוטף
  • חשבונות מפעלים תעשייתיים
  • חשבונאות יישומית ממוחשבת
  • ועוד

 

קהל יעד ותנאי קבלה


הקורסים מיועדים למעוניינים לפתח קריירה בענפים חשבונאיים מבוקשים. הם יכולים להתאים הן למתחילים שברצונם לעשות את הצעדים הראשונים בתחום והן למי שכבר עובדים בתפקידים שונים בענפים הללו וברצונם להרחיב את סל המיומנויות שברשותם ולצבור תעודות הסמכה נוספות, כדי לפתוח עבורם עוד אפשרויות תעסוקה.


כדי להתקבל לקורסים יש צורך לעמוד בדרישות הנקבעות על ידי משרד העבודה. במסגרת תנאי הקבלה על המועמדים להציג אישורים על השלמת 12 שנות לימוד לפחות. כמו כן עליהם לעבור ראיון בפני וועדת קבלה אשר בוחנת את התאמתם לתכנית. במרבית המקרים אין צורך ברקע מקצועי או לימודי קודם בענפים הנלמדים.

 

תעודה


בוגרי הקורסים זכאים למספר תעודות. הם מקבלים תעודת גמר מנהלי חשבונות סוג 1 + 2 ותעודת גמר חשבי שכר, וכן תעודת מקצוע סוג 2. דיפלומות אלה מוענקות על ידי משרד העבודה ולשכת רואי חשבון.


כדי לקבל את הדיפלומות יש צורך לעמוד בכל חובות הקורס וכן לעבור כמה בחינות חיצוניות המתקיימות בסיומו. ביניהן מבחנים עיוניים העוסקות בעקרונות המקצועיים, וכן מבחנים מעשיים שבהם נבדקות מיומנויות ממוחשבות לשימוש בתוכנות ייעודיות. כמו כן, יש צורך לעמוד בחובות הנוכחות, לרוב של לפחות 85 אחוזים מסך השיעורים.

 

אפשרויות תעסוקה


לאחר קבלת תעודות המקצוע והגמר יכולים הבוגרים להשתלב בשני התפקידים במגוון רחב של אפיקים במשק. רב התחומיות המאפיינת את הבוגרים מסייעת להם בפתיחת מנעד הזדמנויות רחב, הודות למספר התעודות שברשותם. אנשי המקצוע נחוצים בשלל סוגי עסקים גדולים וקטנים, בארגונים וחברות, במפעלים ועוד. כמו כן, באפשרותם לפתוח קריירה כעצמאיים ולהציע את שירותיהם לעסקים ולקוחות פרטיים.


כיום ישנה דרישה רבה למדיי לעובדים אלה במשק. הם נחוצים בחברות, במשרדים, בעמותות וברשויות מקומיות בשלל אזורים בארץ. חלק מן המשרות מיועדות לבעלי ניסיון קודם בענף אולם ניתן למצוא גם משרות המתאימות למתחילים שבהן יכולים להשתלב בוגרי הקורסים. בין הדרישות הנוספות הקיימות בחלק מן המשרות נכללת היכרות עם תוכנות חשבונאיות ויישומים נוספים כגון אקסל או יישומי אופיס נוספים. מרבית המשרות הן בהיקף משרה מלאה, אולם ניתן למצוא גם משרות חלקיות.


רמות שכר


היות ובוגרי ההכשרות מחזיקים בכמה הסמכות ויכולים למלא מספר תחומי אחריות במסגרת הארגון, פוטנציאל ההשתכרות שלהם עשוי לעלות. עובדים מתחילים בשני התחומים משתכרים לרוב בין 7,000 – 9,000 שקלים לחודש בממוצע. עם צבירת ניסיון הם יכולים להעלות את רמות השכר ולהגיע לשכר של 10,000 – 11,000 שקלים או מעבר לכך. במקרים מסוימים הם יכולים להתקדם לתפקידים בכירים יותר כגון מנהלי צוותים או מחלקות.


כמו כן, כדי להעלות את רמות השכר הם יכולים להמשיך להרחיב את הידע המקצועי דרך קורסים ולימודים נוספים. הם יכולים לקבל יתרון מלימוד קורסים בחשבונאות כגון ייעוץ מס, בודקי שכר ועוד. כמו כן, הם יכולים לפנות ללימודים אקדמיים כגון לימודי חשבונאות, לימודי כלכלה או לימודי מנהל עסקים וכך להגדיל עוד יותר את היצע התפקידים האפשרי עבורם.

 

 

מוסדות בתחום


הכשרות אלה נערכות כיום במספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם המוסדות הבאים:

 

  • המכללה למינהל (פרישה ארצית) – רשת מכללות זו מציעה קורס שכולל 377 שעות, מהן 84 עיוניות ו – 178 מעשיות בתחום החשבונאי ו – 78 שעות עיוניות ו – 37 מעשיות בתחום השכר. השיעורים כוללים התנסויות בעבודה ממוחשבת. הכשרות נוספות הנערכות במוסד זה כוללות חשבונאי בכיר, חשבונאות סוג 3, ניהול מערכות משרדיות, בודק שכר ועוד שלל תכניות בענפים כגון לוגיסטיקה, ניהול, עיצוב והכשרת טכנאים.

 

  • האקדמיה לפיננסים - האקדמיה לפיננסים מציעה מסלול משולב בהנהלת חשבונות וחשבי שכר, אשר כולל 240 שעות אקדמיות. המסלול מכין למבחני לשכת יועצי המס להסמכת מנהל חשבונות בכיר.

 

  • מכללת IPC (ירושלים) - מתקיים קורס משולב להכשרת מנהלי חשבונות וחשבי שכר. הסטודנטים מקבלים הכנה למבחני לשכת יועצי המס. הלימודים מתקיימים במתכונת היברידית, והיקפם 3 חודשים.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס הנהלת חשבונות וחשבי שכר?

רוצה לדעת יותר על קורס הנהלת חשבונות וחשבי שכר?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס הנהלת חשבונות וחשבי שכר
שאלות הגולשים בנושא
קורסי הנהלת חשבונות וחשבי שכר
איפה הכי מומלץ לעשות קורס חשבי שכר והנהלת חשבונות בצפון?
קורס חשבי שכר בכירים והנהלת חשבונות סוג 3