רוצה פרטים על תואר שני במדעי השיקום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני במדעי השיקום

רוצה לדעת על תואר שני במדעי השיקום? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במדעי הבריאות והשיקום לאנשי מקצוע פרא רפואיים


המקצועות הטיפוליים נמצאים כיום בעיצומה של מהפכה, שעיקרה הוא רב מערכתיות והתאמה לרצונות והעדפות המטופלים. מטפלים כיום נדרשים להתמודד עם מספר של ענפים קליניים במקביל כדי להעניק למטופלים שלהם מענה מקיף ואיכותי. במקביל לרב תחומיות הנדרשת מהם לצורך מתן מענה זה, הם נדרשים להתאים לכל אחד ואחת מן המטופלים שלהם מענה אישי המותאם במיוחד לצורכיהם. הרפואה המותאמת אישית היא אחת מן המגמות הדומיננטיות בעולם הרפואי של היום וההערכות הן כי הוא רק ילך ויתפוס חלק משמעותי מהמענה הניתן במערכת.


עובדים במקצועות רפואיים ופרא רפואיים המעוניינים להתאים עצמם למגמת השינוי ולהצטייד בידע וכלים עדכניים המותאמים לרפואת העתיד יכולים ללמוד בתואר שני במדעי השיקום. מסלולים אלה עוסקים בתיאוריות ופרקטיקום בחזית המחקר אודות שיטות טיפול בעולם הבריאות, מתוך שאיפה לספק לאנשי המקצוע נקודת מבט אינטר דיסציפלינרית על המענה הניתן למטופלים כדי לספק מעטפת איכותית ומתקדמת ככל האפשר.


הידע הנרכש במהלך תואר המוסמך יכול לסייע לסטודנטים להרחיב את יכולות ניהול הפרויקטים הקליניים בענפי הטיפול שלהם. באפשרותם לנווט באופן יעיל יותר בעבודה בצוותים רב תחומיים, מענה שהביקוש לו בענפי הבריאות הולך ועולה עם המעבר לרפואה מותאמת אישית. כמו כן, הם נחשפים במהלך התואר לשלל אמצעי טיפול חדשניים ולגישות מתקדמות למענה והתערבות, שאותם הם יכולים ליישם במסגרת עבודתם השוטפת עם המטופלים. מכלול ידע זה יכול לסייע לצמיחתם כאנשי מקצוע וכן לתרום לקידום והתפתחות מערכת הבריאות הישראלית ולביסוסה כמערכת ששמה את המטופל וצורכיו במרכז.

 

למי מתאימים הלימודים


מסלולים אלה לתואר שני מיועדים לעוסקים במקצועות הרפואה ובענפים פרא רפואיים, שברצונם להרחיב את הידע המקצועי שברשותם ולרכוש כלים להיכרות עם מגמות עתידיות ודומיננטיות בענף. התכנית יכולה להתאים למגוון רחב של אנשי מקצוע כגון רופאים, אחיות, קלינאי תקשורת, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, תזונאים ובעלי תפקידים נוספים שעוסקים במתן מענה רפואי וטיפולי יום יומי למטופלים.

 

תכנית הלימודים


בתכניות אלה הסטודנטים דנים במענה הנדרש כיום ממטפלים במקצועות הפרא רפואיים, המתמקד בפתרונות אינטר דיסציפלינריים במערכת הבריאות. המטפלים לומדים על דרכים חדשניות באמצעותן ניתן לסייע למטופלים הנמצאים בתהליכי שיקום. הם מתבססים על שלל מחקרים עדכניים מן השדה הקליני מענפי הבריאות, בין היתר כאלה העוסקים ברפואה מותאמת אישית.


הדגש בתכניות הללו הוא על נקודות ההשקה בין מקצועות הבריאות ועל האפשרות של מטפלים לשלוט בכל התחומים הללו בעבודתם מול מטופלים. כך הם מפתחים ראייה נרחבת אודות אפשרויות הסיוע למטופלים תוך חיזוק מיומנויות מקצועיות וביסוס הזהות הטיפולית.


תחילה נלמדות שלל תיאוריות מתקדמות מענפי השיקום לצד היכרות עם סוגי מוגבלויות שונות וכיצד אלה משפיעים על חייהם של מטופלים. כמו כן, הסטודנטים סוקרים את אופן התאמת הטיפול למטופלים מאוכלוסיות שונות, כגון סיוע ממוקד וייעודי לילדים המתמודדים עם הפרעות רב תחומיות הדורשות מענה מורכב שמאגד יחד ידע ממספר דיסציפלינות. המטפלים לומדים כיצד להעניק טיפול המביא בחשבון היבטים תקשורתיים, פיזיים, רגשיים והתפתחותיים של המטופלים תוך התאמה אישית לצורכים ולמוגבלויות עמן הם מתמודדים. כמו כן, נידונים אספקטים כגון חשיבות שיתוף המשפחה בתהליכי השיקום שאותם עוברים המטופלים וכן שילובן של טכנולוגיות שיקום מתקדמות כדי לייעל ולהקל על מהלך הטיפול.


מתכונת הלימוד


התכניות לתואר שני נפרשות לרוב על פני פרק זמן של כשנתיים. הן מתקיימות במתכונת הנוחה לאנשים עובדים, כדי לאפשר לעוסקים במקצועות הטיפוליים לשלב את הלימודים בלוח הזמנים העמוס המאפיין את הענפים הללו. לרוב השיעורים מרוכזים ביום או יומיים מלאים במהלך השבוע ובערבים.


כדי לספק לסטודנטים נקודת מבט מלאה ומקיפה על התמורות בזירת הטיפול בתכנית משלבים בין קורסים עיוניים לבין פרויקטים ומטלות מעשיים, שבהם מתרגלים הלכה למעשה את יישום השיטות הנלמדות. המשתתפים מנתחים תהליכים במערכת הבריאות ומתנסים בתכנון של אסטרטגיות טיפול ושיטות התערבות מתוך הניסיון הפרקטי הרב שברשותם ומתוך העשייה שלהם בשטח. העובדה שהסטודנטים הלומדים בתכניות הללו מגיעים מענפים טיפוליים מגוונים מאפשרת להם לקחת חלק בלמידת עמיתים והפריה הדדית.

 

נושאי הלימוד


תכניות אלה הן רב תחומיות באופיין, הסטודנטים עוסקים במהלכן במגוון נושאים מתחומי הטיפול השונים כדי להרחיב את הבנתם אודות שיטות תרפיה חדשניות. הנה כמה מן הנושאים הנידונים במשך הלימודים:

 

 

  • שיקום מרחוק
  • סוגי מוגבלויות
  • מודלים בשיקום
  • לקויות אצל ילדים
  • תפקוד ניהולי וקוגניציה
  • התערבות קוגניטיבית דינמית
  • ניהול ויזמות בעולם הבריאות
  • טכנולוגיות שיקום מתקדמות
  • מקום המשפחה בתהליכי שיקום
  • לקויות התפתחותיות והפרעות קשב
  • ועוד

 

תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני במסלול זה, על המועמדים להיות בעלי ציון ממוצע גבוה בתואר ראשון במקצועות רפואיים וטיפוליים. בין היתר יכולים להתקבל בוגרי לימודי סיעוד, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, פיזיותרפיה, מדעי התזונה ועבודה סוציאלית. יש צורך בניסיון מקצועי של לפחות 3 שנים בעבודה טיפולית רלבנטית אחרי סיום הלימודים. ממוצע התואר הראשון הנדרש הוא 75 ומעלה. המועמדים עוברים ראיון אישי שבו נבדק הרקע המקצועי הקודם שברשותם ונבחנת התאמתם למסלול. חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת.

 

 

תעודה


סטודנטים העומדים בהצלחה בכל חובותיהם מקבלים תואר שני MA במדעי הבריאות והשיקום מטעם המוסד המלמד. בדרך כלל כדי לקבל את התואר, על הסטודנטים לעבור בחינות גמר, להגיש עבודת גמר ולעמוד בכל המטלות לפי דרישות מוסד הלימוד.

 

אפשרויות תעסוקה

 

המטרה המרכזית של תכניות אלה היא לאפשר לאנשי המקצוע להתאים את עצמם לנדרש מהם בשטח ולהציע מענה מותאם יותר לדרישות המטופלים. מוסמכי המסלול יכולים להיעזר בידע הנרכש במסגרת המסלול כדי להעשיר ולהרחיב את הידע שברשותם ולהעניק טיפול איכותי יותר למטופליהם. תואר שני זה אינו בהכרח מאפשר קידום מקצועי אך יכול בהחלט לסייע לאנשי המקצוע להתאים את עצמם לשינויים המתחוללים בענפי התרפיה השונים וכך להפוך עצמם למטפלים איכותיים ואטרקטיביים יותר בשוק שבו האינטר דיסציפלינריות היא תכונה מבוקשת אצל מטפלים מנקודת מבטם של המטופלים.

 

מוסמכים המעוניינים להמשיך לפתח את מיומנויות המחקר ולהמשיך לתואר שלישי, דוקטורט, נדרשים לעמוד בדרישות עבודת התזה בתואר השני. לחלופין, מוסמכי מסלולים לתואר שני שאין בהם תזה, הידועים גם כמסלולים עיוניים או נלמדים, נדרשים להשלים עבודת תזה. ניתן לעשות זאת בתכניות ייעודיות המוצעות בחלק ממוסדות הלימוד.

 

 
אתם וודאי רוצים לדעת היכן עוד מתקיימים הלימודים, מה עלותם ומתי מתקיימים ימים פתוחים. נציגי השירות האישי שלנו כאן עם תשובה לכל שאלה, אנו ממליצים לכם להסתייע בשירות האישי שלנו חינם ולחסוך לעצמכם זמן יקר וגם כסף.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במדעי השיקום?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במדעי השיקום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני במדעי השיקום