רוצה פרטים על קורס מנהל עבודה למהנדסים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס מנהל עבודה בבניין למהנדסים

רוצה לדעת על קורס מנהל עבודה למהנדסים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס מנהלי עבודה מקוצר להנדסאים ומהנדסים

 

קורס מנהל עבודה בבניין למהנדסים והנדסאים ידוע גם בשם קורס מקוצר, הוא מיועד לאנשי מקצוע בתחום התשתיות והבניה המעוניינים לקחת חלק במסלול מרוכז לקידום הקריירה. בתכנית ההכשרה נלמדים נושאים רלבנטיים לאותם אנשי מקצוע בהתאם לניסיון המקצועי והלימודי הקודם שברשותם וכך הם יכולים לקבל את ההסמכה המבוקשת בפרק זמן קצר מן המקובל בקורסים הרגילים.


בקורסים הללו מקבלים הכנה לקראת מבחני הסמכה שנערכים על ידי משרד העבודה והרווחה, שהוא כיום הגורם האחראי על הסמכת אנשי המקצוע בתחום. התכנית הנלמדת מותאמת לדרישות המשרד ולצורכים העדכניים בשטח תוך היכרות עם נושאים אקטואליים שלהם נדרשים המנהלים בעת העבודה באתר. יש לציין כי כדי להשתלב בתפקיד זה בתעשייה יש צורך בקבלת תעודה ייעודית מטעם משרד העבודה, שאותה מקבלים אחרי סיום ההכשרה המקצועית ומעבר בחינות מסכמות.


דרך תכניות ההכשרה הללו שואפים לתת מענה לצורך בענף הבנייה למנהלי עבודה בבניין איכותיים ובעלי הסמכה מתאימה. לצד עליה מתמדת בהיקפן של העבודות ברחבי הארץ קיים מחסור ניכר במנהלים שביכולתם לפקח על האתרים והמתרחש בהם. ההערכה היא כי ישנו חוסר במאות עובדים מתאימים, שנדרשים להשתלב באלפי אתרי הבנייה ברחבי הארץ. עם העלייה במודעות לתחום הבטיחות בבנייה מתחדד הצורך בהכשרת עובדים מתאימים לניהול היבטים אלה בשטח וכך מוצעות לבעלי ניסיון בתחום ההנדסה האזרחית הכשרות מתאימות שבהן ניתן לקבל את הידע והכלים להשתלבות מהירה ויעילה בענף.

 

תכנית הלימודים


במהלך התכנית המשתתפים מתמקדים בתחום הבטיחות בעבודות בנייה, תוך התאמה לעולם הידע של מהנדסים והנדסאים ולניסיונם בתעשייה. בדרך כלל נושאי הלימוד בקורסים הללו מצומצמים לעומת הקורסים שאינם מקוצרים.


המשתתפים לומדים על סוגי תאונות ומתוודעים לחקיקה העדכנית בתחום בריאות ורווחת העובדים. בין היתר נלמדות סוגיות כגון שמירה על בטיחות בעבודה בפיגומים, מניעת נפילות, עבודה בגובה והיבטים בבטיחות בעבודות חשמל. דרך סקירת התקינה הרלבנטית הם יכולים להכיר את המפגעים העלולים להתרחש באתר ולבחון שיטות מקצועיות להתמודדות עם הבעיות בשטח, מול העובדים והגורמים הלוקחים חלק בפרויקט.


נוסף על כך, נידונים אתגרים מקצועיים הרלבנטיים לאותם עובדים תוך עיסוק בפתרונות אפשריים מתוך הניסיון שברשותם והידע החדש הנלמד. בתכניות הלימוד מתכוננים גם לקראת מבחני ההסמכה הממשלתיים הנחוצים לקבלת תעודה בתחום זה. המשתתפים מתוודעים למבנה הבחינות, לשאלות העשויות להישאל בהן ומתנסים בפתרון שאלונים קודמים.

 

מתכונת הלימוד


היקפי הקורסים מותאמים לדרישות משרד העבודה להכשרת אנשי המקצוע, סך השעות זהה במרבית המוסדות ועומד על כ – 106 שעות עיוניות וזאת לעומת כ - 500 - 600 שעות לימוד בקורסים הארוכים יותר. התכנית נפרשת על פני פרק זמן של כשלושה חודשים במרבית המקרים, היא מותאמת ללוח הזמנים העמוס של אנשי המקצוע וכך השיעורים מתקיימים בדרך כלל בשעות הערב פעם או פעמיים במהלך השבוע.


השיעורים מתבססים על הרצאות עיוניות וכן על הכנות ממוקדות למבחני ההסמכה המתקיימים בתום הקורס. בחלק מן המוסדות המשתתפים גם יכולים להתנסות באופן מעשי בהכנה של תכניות בטיחות לאתרי בנייה תוך יישום החומר הנלמד בקורס.


במוסדות לימוד מסוימים באפשרות המשתתפים לקבל מלגות לימוד. בין היתר ניתנות מלגות לחברי קרנות העומדים בדרישות, כגון קרן עידוד ענף הבנייה. גם חברים בארגון הקבלנים יכולים בחלק מן המקרים להגיש בקשות למלגה דרך הארגון. במקרים מסוימים ניתן ללמוד בתכנית זו במסגרת הכשרות מקצועיות של לשכת התעסוקה כחלק מתכנית השוברים, לעומדים בתנאים הנדרשים.

 

למי מתאימים הלימודים


קורסים אלה מיועדים לאנשי מקצוע מנוסים בתחום ההנדסה האזרחית, המעוניינים לקדם את העשייה המקצועית ולהשתלב בתפקידים בכירים. הם מתאימים למהנדסים, הנדסאים וטכנאים. תנאי הקבלה מותאמים לדרישות משרד העבודה והרווחה להכשרת אנשי המקצוע. במסגרת תנאים אלה, יש צורך בניסיון של לפחות שנתיים בתחום הבנייה או הבנייה ההנדסית ממועד קבלת הדיפלומה.


תהליך ההרשמה למסלולים כולל דרישה להצגת מספר מסמכים רשמיים, לרבות העתקים של הדיפלומות כגון תואר ראשון בתחום הנדסת בניין, דיפלומת הנדסאי או תעודת טכנאים בהנדסה האזרחית. כמו כן, יש צורך באישורים מתאימים המעידים על הרישום בפנקס המהנדסים או ההנדסאים. המועמדים צריכים גם להציג אישורים על ניסיונם המקצועי בעבודה תוך פירוט מועדי וסוגי הפרויקטים שבהם לקחו חלק. לעיתים המועמדים עוברים ראיונות בפני וועדה אשר בוחנת את מידת ההתאמה שלהם לתכנית וכן את הרקע המקצועי שברשותם.


רמות שכר ואפשרויות תעסוקה


בסיום הקורס יש צורך לעבור כמה בחינות לצורך קבלת תעודה ייעודית. בין היתר מתקיים מבחן בטיחות עיוני ומבחן בעל פה בפני וועדה. מי שעומדים בכל התנאים הללו מקבלים תעודה המאשרת כי באפשרותם להתמנות לתפקידי מנהלי עבודה לפי תקנות הבטיחות המתאימות בתחום זה. את התעודה מעניקים מטעם מינהל הבריאות והבטיחות התעסוקתית של משרד העבודה.


לאחר קבלת ההסמכה המתאימה, באפשרות בוגרי הקורס להשתלב בשלל סוגי פרויקטים ואתרים. בעלי הסמכה זו מבוקשים במגוון רחב של פרויקטים בכל אזורי הארץ. בדרך כלל הם נדרשים בחברות קבלניות, בחברות בנייה והנדסה ובחברות בתחום הייזום או האחזקה, לעיתים ישנה דרישה גם במגזר הציבורי במסגרת רשויות מקומיות.


שכר מנהל עבודה בבניין מתחיל בטווח שבין 11,000 – 15,000 שקלים לחודש לעובדים מתחילים ויכול להגיע גם לסביבות 20,000 שקלים לעובדים מנוסים ובעלי וותק, ואף למעלה מכך. צבירת ניסיון מקצועי ומעבר הכשרות מתאימות יכולה לתרום להעלאת רמות השכר. יש לציין כי כיום ישנו מחסור מורגש במנהלים אלה בתעשייה, מה שעשוי לסייע גם כן בעליה בשכר המוצע.

 

מוסדות לימוד


המסלול מתקיים כיום במספר מוסדות בפרישה ארצית, מצפון ועד דרום. מרבית הקורסים מוכרים על ידי הגורמים הממשלתיים המתאימים לקבלת ההסמכה, אולם חשוב בכל מקרה לוודא כי הקורס אכן בעל האישורים המתאימים לצורך קבלת התעודות לקידום מקצועי. בין המוסדות בהם ניתן ללמוד:

 

הנדסאים באריאל - במסגרת לימודי התעודה בהנדסאים באריאל, מציעים קורס מנהל עבודה באתרי בנייה, אשר מיועד למהנדסי בניין והנדסאי בניין בעלי ניסיון של לפחות שנתיים בתחום הבנייה או הבנייה ההנדסית. הקורס מכין לקראת הוועדה של משרד העבודה.

 

היחידה ללימודי חוץ (פרישה ארצית) – ביחידה ללימודי חוץ מתקיים קורס שבו ניתן לקבל רישיון מקצועי מטעם משרד העבודה. בתכנית מתמקדים בתחום הבטיחות בבנייה ובענף הבנייה ההנדסית, תוך היכרות עם סיכוני בטיחות עיקריים ונהלים עדכניים. קיימים מסלולים בהיקף 106 שעות לימוד ואחרים במתכונת 40 שעות אקדמיות. בתום ההכשרות מתקיימות בחינות בעל פה מול וועדה ובחינות בכתב.

 

מכללת כרמל בטיחות (חיפה) – במכללה זו ניתן לקחת חלק בקורס המאושר על ידי אגף הפיקוח של משרד העבודה. הוא מיועד למהנדסים ולהנדסאים בתחום ההנדסה האזרחית ונפרש על פני 106 שעות לימוד, השיעורים מתקיימים פעמיים במהלך השבוע. במכללה מתקיימים עוד שלל קורסים להכשרה מקצועית כגון קורס עוזרי בטיחות, קורס עבודה בגובה, קורס מפעילי מלגזות, קורס מכונות ניידות ותכניות נוספות.

 

מכללת הבונים (אשדוד) – זוהי מכללה למקצועות הבניין ובה מתקיימים בין היתר קורסים כגון קבלני שיפוצים, מאתרי לקויות בנייה, איטום מוסמך, בוחנים לאיתור רטיבויות, ניהול פרויקטים בבניה, טפסנות ועוד. משתתפים העומדים בתנאים יכולים לקבל מלגות לימודים מטעם קרנות שונות במהלך לימודיהם במכללה.

 

באר הדרכות (באר שבע) – באר היא חברת הדרכות בתחום הבטיחות והבניין, בין התחומים הנלמדים בה ניתן למנות הכשרת ממונה בטיחות, ניהול עבודה בתעשייה, חוקרי תאונות, ממונה בטיחות אש, עבודה בגובה, ניהול בטיחות באירועים המוניים ועוד. הקורסים מותאמים לדרישות משרד העבודה וגורמים מוכרים נוספים לקבלת הסמכות.

 

מכללת אלפא (נצרת) – זוהי רשת מכללות למקצועות טכנולוגיים ולהכשרות מקצועיות. הקורס המקוצר במכללה נערך במתכונת ערב שבה מתקיימים שני שיעורים בשבוע. תכני הקורס מותאמים לדרישות משרד העבודה ולידע המקצועי שברשות אנשי המקצוע הלומדים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס מנהל עבודה למהנדסים?

רוצה לדעת יותר על קורס מנהל עבודה למהנדסים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס מנהל עבודה למהנדסים
שאלות הגולשים בנושא
מתי יתחיל קורס מנהל עבודה בבניין להנדסאים?