לימודי הנדסת מכונות בהתמחות תיכון באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - הנדסת מכונות ותיכון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת מכונות בהתמחות תיכון מכונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


תהליך התיכון מתמקד בשיקולים השונים בפיתוח וייצור של מוצרים בתעשייה. במסגרת תהליך הנדסי זה מתמקדים בין היתר בצורכים של הלקוח, בתכנון של המוצר, בבחירת החומרים הנדרשים ובקבלת החלטות אודות תכונות אפשריות שלו. מהנדסים המתמחים בתיכון מכני לוקחים חלק חשוב בתהליך התכנון של מוצרים טכנולוגיים ובאפיון שלהן, כיום קיימת דרישה גבוהה למומחים בתחום זה בתעשייה.


במסגרת לימודי הנדסת מכונות באוניברסיטת בן-גוריון יכולים הסטודנטים לבחור מגמות התמחות, אחת מהן היא מגמת תיכון מכונות. במגמה זו מתמקדים בתהליכי התכנון והפיתוח בתחום המכונות ושמים דגש על דפוסי התנהגות של חומרים הנדרשים בפעילותן של מכונות אלה. הכלים והידע הפרקטי הנרכשים במסגרת מגמה זו יכולים לסייע לבוגרים בהשתלבות בשלל תפקידים במחלקות הנדסיות בתעשיה בתחום התכן המכני. באפשרותם להשתלב בתעשיות שונות לרבות הייטק, בתעשייה הביטחונית ותחום הטכנולוגיות הרפואיות. כמו כן, באפשרות הבוגרים להמשיך לתארים מתקדמים בהנדסת מכונות.

 

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במגמת תיכון מתמקדים בעקרונות תכן המשמשים לייצור, תחזוקה וניתוח של מכונות, מערכות תעשייתיות מתקדמות ותמסורת. הם שמים דגש על בחינת התנהגותם של חומרים ולומדים על תופעות של שחיקה וקריסה שלהם. כמו כן, הם מקבלים כלים הנדרשים לביצוע חישובים מתקדמים בתחום חוזק החומרים.


במהלך לימודיהם במגמה, הם בוחנים תהליכי ייצור ופיתוח של מתקנים ומערכות מכניות לרבות שיטות לעיבוד שבבי ושיטות תיכון ממוחשבות. כמו כן, הם עוסקים בשיקולים בסיסיים בתכן, שמטרתם להשיג יעדים ממכונות, בין השיקולים הללו נכללים בטיחות, זמינות ואמינות.

 

מתכונת הלימוד


אורך לימודי הנדסת מכונות הוא ארבע שנים. הסטודנטים מתמקדים במגמת הלימוד בשנתם השלישית לתואר. במסגרת המגמה הם לומדים קורסים עיוניים שונים.


במהלך התואר משולבים תכנים מעשיים שונים, כגון סדנאות ועבודה יישומית במעבדות במחלקה. הסטודנטים מתנסים באופן מעשי בתהליכים הנדסיים ומתוודעים לטכנולוגיות רלבנטיות במסגרת העבודה במעבדות אלה. בין המעבדות הקיימות במחלקה נכללת מעבדה לחוזק חומרים, מעבדת מעברי חום, מעבדת תכונות מכניות של חומרים, מעבדת מכשור ועוד.


נוסף על כך, הסטודנטים יכולים ליישם באופן מעשי את הכלים הנלמדים במסגרת פרויקט הגמר ההנדסי. את הפרויקט הם עורכים בשנה ד' ללימודים. הוא נערך בהנחיה צמודה של חבר סגל מן המחלקה או של מהנדסים מן התעשייה. במסגרת הפרויקט הם מתכננים מתקנים ומערכות מכניות במטרה לפתור בעיות הנדסיות אקטואליות שונות. את הפרויקט מציגים בפני עמיתים, מרצים וקהל מן התעשייה במסגרת כנס הפרויקטים השנתי המתקיים במחלקה.

 

נושאי הלימוד

 

במהלך לימודיהם במגמת תיכון מכונות, הסטודנטים לומדים מספר קורסים בתחום זה, ביניהם גם הקורסים הבאים:

 

 

  • טריבולוגיה
  • מבוא לעיבוד שבבי
  • אנליזת אלמנט סופי
  • שיטות אופטימיזציה לתכן
  • תיכנון אנליזה מחומרים מרוכבים
  • תיכון מכונות בעזרת אלמנטים סופיים
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


מגמות לימוד נוספות המוצעות לסטודנטים בלימודי הנדסת המכונות כוללות התמחות מכטרוניקה ובקרה, מגמת מכניקת מוצק, מגמת מכניקת זורמים, מגמת אנרגיה גרעינית ועוד. בכל אחת מן המגמות הסטודנטים לומדים במספר קורסים שדרכם הם יכולים להיחשף להיבטים פרקטיים בהנדסת המכונות.


במחלקה להנדסת מכונות פועלים לעידוד מחקר והוראה בתחום וכן פועלים בייעוץ ופיתוח בתעשייה. במחלקה הכשירו לאורך השנים אלפי בוגרים ובוגרות אשר השתלבו בתפקידי מחקר ופיתוח, ייצור ותיכון בשלל תעשיות. במחלקה מתקיימים גם מסלולים לתארים מתקדמים. סטודנטים יכולים ללמוד לתואר שני ולתואר שלישי, במסלולים מחקריים אלה ניתן לפתח את יכולות המחקר והניתוח בעולם ההנדסי ולפתוח דלת לקריירה אקדמית.

 

 

תעודה


בסיום לימודי הנדסת מכונות זכאים סטודנטים העומדים בכל הדרישות לתואר ראשון בוגר בהנדסה B.Sc. מטעם אוניברסיטת בן-גוריון. סטודנטים המשלימים את רצף הקורסים במגמת תיכון מקבלים תעודה נפרדת נוספת.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור