רוצה פרטים על הסבה לפיזיותרפיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבה מקצועית לפיזיותרפיה

רוצה לדעת על הסבה לפיזיותרפיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבה לפיזיותרפיה - הסבה מקצועית לפיזיותרפיה


המקצועות הפרא רפואיים מושכים אליהם רבים המעוניינים בקריירה טיפולית שיש בה שליחות רבה ונתינה לאחר. עבור אקדמאים משלל ענפים, הן טיפוליים והן שאינם טיפוליים, עולה לעיתים צורך בשינוי הכיוון המקצועי בעקבות תחושות של חוסר מיצוי אישי, חוסר סיפוק בתפקיד הנוכחי ורצון לשדרג את ההכנסה. אקדמאים אלה מתעניינים לא אחת בתכניות להסבת אקדמאים, המאפשרות מעבר לתחום עיסוק חדש.


חשוב להדגיש כי נכון להיום לא קיימות תכניות הסבת אקדמאים לפיזיותרפיה במוסדות הלימוד. אקדמאים בעלי תואר ראשון בתחומים שונים שמעוניינים לעבור הסבת אקדמאים לתחום הפיזיותרפיה נדרשים ללמוד לתואר ראשון נוסף בתחום. מסלולים אלה אינם כוללים אפשרות לקבלת פטורים על סמך לימודים קודמים או לקיצור משך הלימודים לתואר הנוסף. אחת הסיבות לכך היא מכיוון שלימודי פיזיותרפיה נכללים בין הלימודים במקצועות הפרא רפואיים שבהם נדרשים מסלולי לימודים ארוכים מן הרגיל לצד לימודים מעשיים בשדה המתקיימים בדרך כלל בבקרים.

 

 

לימודי פיזיותרפיה

 

תחום הפיזיותרפיה מתמקד בשיקום ומניעה בתחום המוטורי והתפקודי. מדובר בדרך כלל בבעיות בשרירים, בשלד ובמערכת העצבים. פיזיותרפיסטים מטפלים במגוון רחב של אוכלוסיות משכבות גיל, מתינוקות ופעוטות ועד לגיל השלישי. במסגרת תפקידם הם מאבחנים את הבעיות התפקודיות עמן מתמודדים המטופלים ומעניקים להם את הטיפול המותאם להקלה על הבעיות הגופניות ולמניעת בעיות עתידיות. לתחום זה חשיבות רבה בשיקום של המטופלים וחזרתם לחיי שגרה ולתפקוד מלא. המטפלים מסייעים לאנשים שעברו תאונות, מחלות וטראומות פיזיות נוספות. זהו תחום פרא רפואי אשר משלב בתוכו מענפים רבים כגון נוירולוגיה, אורתופדיה, רפואה, גנטיקה ועוד.

 

כדי להשתלב בתחום הפיזיותרפיה ולקבל את ההסמכה הנדרשת בתחום יש צורך להשלים את הלימודים לתואר ראשון ולעמוד בכל התנאים שמציבים כיום במשרד הבריאות לקבלת הרישיון. לימודי הפיזיותרפיה מתמקדים בהכשרתם של המטפלים ובהקניית הידע המקיף הנדרש לאבחון ולטיפול בשלל מצבים בריאותיים.


במהלך הלימודים שואפים לסייע לסטודנטים לפתח את המיומנויות הטיפוליות וכישורי החשיבה הקלינית הנחוצים לפיזיותרפיסטים. הלימודים כוללים הן תכנים עיוניים בתחומים מדעיים ורפואיים שונים וכן תכנים פרקטיים שחושפים לתהליכי העבודה בשטח.


במרבית מוסדות הלימוד משלבים הלימודים שלל סדנאות ודיונים במקרי בוחן לצד תרגולים בקבוצות שבהם מתנסים בפתרון בעיות והתמודדות עם אתגרים מקצועיים. כמו כן, תכניות הלימודים כוללות התנסות קלינית שנערכת במוסדות טיפוליים ובמהלכה מתנסים בפועל בעבודה עם מטופלים בהדרכת אנשי מקצוע. הלימודים הקליניים משולבים כבר מן השלבים המוקדמים בתואר ולרוב מתחילים בשנה השנייה. בין המקומות שבהם משתלבים הסטודנטים בהתנסות הקלינית נכללים בתי חולים, מכונים להתפתחות הילד, מוסדות חינוך מיוחד, מרכזי שיקום, קופות חולים ועוד. חשוב לציין כי ההתנסות מתקיימת בדרך כלל בשעות הבוקר והצהריים בכמה ימים במהלך השבוע, מה שיכול להשפיע על אפשרויות התעסוקה של האקדמאים במהלך לימודיהם.


אורכם של לימודי הפיזיותרפיה הוא ארבע שנים. יש לציין כי במוסדות הלימוד לא מתקיימים כיום לימודי ערב בפיזיותרפיה, שכן התכניות משולבות באופן בלתי נפרד בהתנסויות הקליניות המתקיימות במהלך היום. לימודי היום מתקיימים בדרך כלל במתכונת מלאה שבה לומדים בכל ימי השבוע בשעות הבוקר והצהריים. זוהי נקודה נוספת הרלבנטית לשיקוליהם של אקדמאים עובדים המעוניינים לעבור את מסלול הלימודים.

 

ניתן למצוא תואר זה במגוון אזורים בארץ. תושבי חיפה והגליל יכולים ללמוד בתכניות לימודי פיזיותרפיה בצפון. תושבי הנגב יכולים למצוא לימודים בדרום. מוצעים גם לימודים באזור תל אביב והמרכז.


הסבה לפיזיותרפיה - הסבה מקצועית לפיזיותרפיה


כאמור, לא פועלים נכון להיום מסלולים להסבת אקדמאים לפיזיותרפיה. אקדמאים שברצונם ללמוד פיזיותרפיה צריכים להשלים תואר ראשון מלא מתחילתו ועד לסיומו. נוסף על כך, יש צורך לעבור בחינות גמר ולהשלים התנסות מעשית (סטאז') וכן לעמוד בכל החובות הנוספים שמציב משרד הבריאות לצורך קבלת רישיון פיזיותרפיסט.


השלבים הנדרשים להשתלבות בתחום כוללים סיום מוצלח של הלימודים לרבות התנסויות קליניות וקבלת אישור הזכאות לתואר הבוגר, מעבר בחינה ממשלתית, השלמת התמחות וקבלת רישיון ממשלתי לעסוק בתחום מטעם משרד הבריאות.


כמו כן, עליהם לעמוד בדרישות נוספות של משרד הבריאות כגון הצגת הצהרה על היעדר עבירות פליליות, הצהרת בריאות מאושרת, ביצוע של חיסונים בהתאם להנחיות המשרד ועוד.

 

תנאי קבלה


מועמדים המעוניינים ללמוד לתואר נוסף בפיזיותרפיה צריכים לעמוד בכל תנאי הקבלה לפיזיותרפיה כפי שמציבים מוסדות הלימוד השונים, מדובר בדרך כלל באותם תנאי שבהם צריכים לעמוד מועמדים שאינם אקדמאים כדי להתקבל ללימודים אלה. תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות ומעת לעת אולם בדרך כלל הקבלה מתבססת על מוצע ציונים משוקלל גבוה בין הפסיכומטרי לבגרויות.


במקרים רבים, המוסדות בוחנים את רמת המועמדים במתמטיקה, בין היתר במסגרת הבגרות במתמטיקה או החלק הכמותי של הפסיכומטרי. כמו כן, הקבלה כוללת ראיונות אישיים המתקיימים מול וועדות, בראיונות הללו בוחנים את התאמת המועמדים ללימודים.


יש לציין כי בחלק מן המקרים, יכולים בוגרי לימודים אקדמיים לתואר ראשון או שני להשתמש בממוצע הציונים לתואר כתחליף לאחד מנתוני הקבלה, בדרך כלל ממוצע הבגרות. עליהם להציג ממוצע ציונים גבוה, לרוב מעל 85. בכל מקרה, מועמדים אלה נדרשים לעמוד בכל יתר תנאי הקבלה כפי שמציב מוסד הלימוד. עם זאת, חשוב להדגיש כי לא בכל המוסדות מכירים בתואר אקדמי קודם כאחד מתנאי הקבלה ויש לוודא מול מוסדות הלימוד ישירות את האפשרות לקבלה על סמך תואר אקדמי קודם.

 

 

סיעוד או פיזיותרפיה


המתעניינים במעבר למקצועות פרא רפואיים עשויים להתלבט לעיתים בין ענפי התעסוקה השונים ומסלולי הלימוד המוצעים במוסדות. אחד הענפים הטיפוליים המבוקשים הוא תחום הסיעוד, המתייחס לפיתוח קריירה כאחים ואחיות רפואיים בבתי חולים ובקופות חולים.


ענף הסיעוד מהווה יוצא דופן מבין המקצועות הפרא רפואיים, היות וקיים עבורו מסלול הסבה המתאים לאקדמאים. אקדמאים שברצונם לבצע מעבר לתחום הסיעוד נדרשים להשלים תכניות הסבת אקדמאים לסיעוד. אלה הם מסלולים ייעודיים המאפשרים קיצור משך ההסמכה הנדרש לקבלת התואר ולהשתלבות במערכת הבריאות.


יש לציין כי קיימים הבדלים משמעותיים בין שני המקצועות, שאותם צריכים המעוניינים בהסבה להביא בחשבון. מהות העבודה בשטח שונה שכן אחים ואחיות עוסקים במגוון ענפים במחלקות השונות בבתי החולים ואילו מהות מקצועם של הפיזיותרפיסטים מצומצמת יותר מהשוואה לתחום הסיעוד ומתמקדת בשיקום וטיפול במערכות התנועה, השלד והשרירים. גם משך הלימודים עצמם שונה, שכן כאמור ניתן ללמוד בתכנית מקוצרת להסבה לסיעוד לעומת תחום הפיזיותרפיה שהמעבר אליו מצריך השלמת 4 שנות לימודים במסלול מלא לתואר נוסף.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה לפיזיותרפיה?

רוצה לדעת יותר על הסבה לפיזיותרפיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
פיזיותרפיה/ביוכימיה ומדעי המזון/הנדסת מזון
פיזיותרפיה או קלינאות תקשורת
תואר שני בתחום הטיפולי אחרי לימודי פיזיותרפיה
לימודי פיזיותרפיה או תזונה
התלבטות: עבודה סוציאלית או פיזיותרפיה?
מעבר מלימודי פיזיותרפיה לתחום לימוד אחר
משקל לימוד פיזיקה וכימיה בלימודי פיזיותרפיה