רוצה פרטים על הסבה מקצועית לריפוי בעיסוק?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבת אקדמאים לריפוי בעיסוק - לימודי הסבה מקצועית לריפוי בעיסוק

רוצה לדעת על הסבה מקצועית לריפוי בעיסוק? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבה לריפוי בעיסוק - הסבה אקדמאית לריפוי בעיסוק

 

אקדמאים מענפים שונים שחווים חוסר סיפוק במסלול הקריירה הנוכחי יכולים לשנות מסלול במסגרת תכניות להסבת אקדמאים. אלה הם מסלולים ייעודיים לבעלי תואר ראשון לפחות שבהם נלמדים התכנים האקדמיים הנדרשים לקבלת התואר תוך התחשבות ברקע הקודם של המועמדים. המעוניינים להשתלב בתחום טיפולי שיש בו תחושת שליחות יכולים לגלות עניין בתחום הריפוי בעיסוק.


חשוב לציין כי כיום לא פועלת תכנית להסבת אקדמאים לריפוי בעיסוק. בעלי תואר ראשון בענפים השונים, הן טיפוליים והן לא טיפוליים, המעוניינים לעבור הסבת אקדמאים נדרשים ללמוד תואר ראשון מלא במסגרת לימודי ריפוי בעיסוק כדי לקבל את הרישיון הדרוש ממשרד הבריאות לעיסוק במקצוע. משמעות הדבר היא כי עליהם ללמוד לתואר ראשון נוסף. במוסדות השונים שבהם מתקיימים לימודי ריפוי בעיסוק לא מעניקים פטורים על סמך לימודים קודמים והמעוניינים להשלים את התואר נדרשים לעמוד בכל חובות הלימודים ולהשלים את כל הקורסים וההתנסויות כדי להשתלב במקצוע.


לימודי ריפוי בעיסוק


ריפוי בעיסוק הוא מקצוע פרא רפואי, המתמקד בחיזוק של מיומנויות פיזיות ורגשיות הנחוצות לעיסוקים חשובים בחיים כגון עבודה, פנאי, לימודים ומעגלי משפחה. המרפאים בעיסוק פועלים במישור הרפואי והשיקומי, הם עורכים אבחונים לאיתור קשיי התפקוד, מתאימים תכנית התערבות להתמודדות עם הקשיים הללו ומלווים את המטופלים בתהליכי השיקום. הם עובדים עם שלל אוכלוסיות כגון ילדים, קשישים, מבוגרים ועוד. עבודתם מתקיימת במסגרות טיפול ושיקום כגון קופות חולים ובתי חולים, קליניקות פרטיות ומסגרות ממשלתיות כגון משרד הרווחה.


כדי לעסוק במקצוע, יש צורך להשלים לימודי ריפוי בעיסוק ולקבל רישיון. הלימודים כוללים מגוון של קורסים במקצועות טיפוליים, הסטודנטים לומדים על היבטים בבריאות הנפש, בשיקום נוירולוגי ואורתופדי וכן על עבודה עם אוכלוסיות ייעודיות המתמודדות עם קשיי תפקוד, כגון קשישים או תינוקות עם בעיות התפתחותיות. נלמדות שלל שיטות התערבות לרבות טיפולים פרטניים וקבוצתיים, שילוב של אביזרי שיקום והנגשה שנחוצה למטופלים מסוימים. בלימודים נכללת גם היכרות עם ענפים מדעיים שונים שבאים לידי ביטוי בעבודתם של המרפאים בעיסוק, כגון אנטומיה, נוירופיזיולוגיה, אורתופדיה ועקרונות בסיסיים בפסיכיאטריה.


הלימודים משלבים תכנים פרקטיים ובשנים המתקדמות כוללים הכשרה קלינית. ההכשרה מתקיימת במוסדות בריאות שונים ובמהלכה מתאפשר לסטודנטים להתנסות הלכה למעשה בשיטות הטיפוליות הנלמדות תוך היכרות עם שיטות העבודה הנדרשות בשטח. ההכשרה הקלינית לרוב מתקיימת בפרקי זמן מרוכזים במהלך השנתיים האחרונות לתואר, אולם משכה ומתכונתה של ההתנסות עשויים להשתנות ממוסד למוסד.

 

הסבה לריפוי בעיסוק


נכון להיום, לא פועל מסלול הסבת אקדמאים לריפוי בעיסוק. בוגרי תואר ראשון המעוניינים ללמוד לימודי ריפוי בעיסוק נדרשים להשלים את התואר המלא, מתחילתו ועד סופו. כמו כן הם נדרשים לעמוד בכל חובות ההתנסות המעשית כפי שאלה נקבעים על ידי משרד הבריאות, לצורך קבלת הרישיון.


השלבים הנדרשים הם לרוב קבלה ללימודים, השלמת כל חובות הלימודים, מעבר מבחני ההסמכה, קבלת הרישיון והשתלבות בעבודה כמרפאים בעיסוק.


אחרי סיום התואר ועמידה בכל החובות הלימודיים, לרבות השלמת ההכשרה המעשית, על הבוגרים לעבור מספר מבחנים שנערכים על ידי משרד בריאות. מי שעוברים בהצלחה את שלב המבחנים ועומדים בכל הדרישות הנוספות של המשרד, יכולים לקבל את הרישיון.


לימודי ריפוי בעיסוק נפרשים על פני כשלוש שנים וחצי, בדרך כלל הם מתקיימים במסלול בוקר והשיעורים בהם מתקיימים בכל ימי השבוע. בשנים המתקדמות יותר חלק מן הימים מוקדשים להתנסות קלינית מעשית. במרבית המקרים, לא מתקיימים לימודי ערב בריפוי בעיסוק. משום כך, לאנשים עובדים שמעוניינים לבצע את המעבר לתחום כדאי להביא בחשבון את השינוי ביכולת העבודה ואת האפשרות להתאמת הלימודים ללוח הזמנים האישי.

 


הסבה מסיעוד לריפוי בעיסוק


בוגרי לימודי סיעוד המעוניינים לשנות את מסלול הקריירה כאחים ואחיות רפואיים ולעבור לתחום הריפוי בעיסוק נדרשים, בדומה לאקדמאים בתחומים אחרים, להשלים תואר ראשון נוסף וללמוד את התואר בריפוי בעיסוק במלואו. נכון להיום, אין מסלול הסבה ייעודי מסיעוד לריפוי בעיסוק.

 


הסבה מחינוך מיוחד לריפוי בעיסוק - הסבה מחינוך לריפוי בעיסוק


מורים ומורות בחינוך המיוחד וכן בוגרי לימודי חינוך מיוחד שברצונם לעבור הסבה מקצועית ולהשתלב בשוק כמרפאים בעיסוק נדרשים לעבור את מסלול הלימודים המלא לתואר הראשון במסגרת לימודים לתואר ראשון נוסף, כפי שנדרש מאקדמאים בכל ענפי הלימוד האחרים. נכון להיום, בוגרי לימודי חינוך מיוחד או לימודי חינוך במסלולים אחרים אינם זכאים למסלול מקוצר ואין באפשרותם ללמוד בתכניות מקוצרות להסבה לריפוי בעיסוק. כדי לעבוד כמרפאים בעיסוק, עליהם להשלים את שלוש וחצי שנות הלימוד, לעבור את הבחינות הממשלתיות ולעמוד בכל החובות הנוספים המתחייבים בחוק.


הסבה לריפוי בעיסוק תנאי קבלה


כאמור, לא ניתן להתקבל למסלול מקוצר לריפוי בעיסוק על סמך לימודים קודמים לתואר אקדמי. משום כך, אקדמאים המעוניינים ללמוד ריפוי בעיסוק נדרשים לעמוד בתנאי קבלה לריפוי בעיסוק במלואם.


תנאים אלה כוללים דרישה לציונים גבוהים בפסיכומטרי ובבגרויות ומעבר של מבחנים שונים. יש לציין כי תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות וכן משנה לשנה. מסיבה זו מומלץ לפנות ישירות אל מוסדות הלימוד לצורך קבלת המידע המלא על תנאי הקבלה.


מוסדות הלימוד מביאים בחשבון את הציון הפסיכומטרי של המועמדים ואת הציון המשוקלל (שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי). בחלק מן המוסדות מתייחסים גם לציון הפסיכומטרי בשקלול כמותי. המועמדים גם נדרשים להגיע לרמה הנדרשת בשפה האנגלית. כמו כן, למועמדים נערכים מבחני הערכה וימי מיון שבהם נבדקת התאמתם ללימודים ולמקצוע. מתקיימת גם וועדה רפואית.


יש לציין כי במקרים מסוימים ניתן להתקבל על סמך תואר ראשון, כאשר ממוצע הציונים בו גבוה. עם זאת, מועמדים המתקבלים על סמך תואר ראשון נדרשים לעמוד בכל תנאי הקבלה האחרים הנחוצים באותו מוסד לימוד. כמו כן, חשוב להדגיש כי מועמדים אלה מתקבלים למסלול הלימודים הרגיל ולא ניתן לקצר את משך הלימוד או את כמות הקורסים, גם לבעלי תואר קודם.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה מקצועית לריפוי בעיסוק?

רוצה לדעת יותר על הסבה מקצועית לריפוי בעיסוק?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הסבה לקלינאית תקשורת או ריפוי בעיסוק
קלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק, מה עדיף?
לימודי ריפוי בעיסוק בארץ או בחו"ל
מה כדאי - ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת?
הסבה לתחום ריפוי בעיסוק/הוראה מתקנת
חינוך לגיל הרך או ריפוי בעיסוק עם ילדים?
הסבה מקצועית לריפוי בעיסוק