רוצה פרטים על לימודי חינוך וחברה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי חינוך וחברה - חינוך וחברה לתואר ראשון

רוצה לדעת על לימודי חינוך וחברה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...


איפה ללמוד חינוך? לחצו כאן למוסדות המובילים 

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי חינוך ומדעי החברה - לימודי חינוך וחברה

 

במערכת החינוך של היום ברור כי למידה והוראה משמעותיים לא מתרכזים רק בכיתה בהוראה מול הלוח. במשרד החינוך גם פועלים לאחרונה לחזק ולהרחיב את החינוך הלא פורמלי כדי לסייע בפיתוח ערכים חברתיים וקהילתיים בקרב הילדים והנוער ולעודד אותם לאחריות ולתרומה לזולת.


בתכניות לימודי חינוך וחברה סבורים כי לא ניתן לנתק את מערכת החינוך מן החברה שבה היא פועלת. בלימודים שמים דגש על יוזמות ופרויקטים חברתיים במערכת הפורמלית והבלתי פורמלית, שדרכם ניתן להעביר תכנים ופעילויות משמעותיים לילדים ולבני נוער. במהלכם בוחנים גם כלים בעזרתם ניתן לקדם ולהעצים צעירים דרך פעילות חינוכית וקהילתית.


מה זה חינוך וחברה


מסלולי חינוך וחברה הם תכניות לימודים לתואר ראשון שמתמקדים בהכשרת הסטודנטים לתפקידים בחינוך הפורמלי ובחינוך הבלתי פורמלי, שאינם בהכרח תפקידי הוראה פרונטלית. לעיתים מתקיימים לימודים אלה במסלול עצמאי "חינוך וחברה" ולעיתים זהו מסלול או התמחות במסגרת לימודי מדעי החברה שבו מתמקדים בתהליכים חברתיים במערכת החינוך.


תכניות חינוך וחברה מתאימות במיוחד למי שמייעדים את עצמם להשתלב בתפקידים חברתיים במערכת החינוך ובמסגרת קהילתיות. מסלולים אלה שמים דגש על ערכים של יזמות וחדשנות בחינוך ובהדרכה ובמהלכם מפתחים שלל כלים להובלה של יוזמות ותהליכים חברתיים וחינוכיים.


יש לציין כי בניגוד ללימודי חינוך שמקנים לרוב תעודת הוראה ומאפשרים להשתלב כמורים בכיתות, לימודי חינוך וחברה אינם מקנים במרבית המקרים תעודת הוראה אלא מכשירים לתפקידים הדרכתיים ויזמיים במערכת. עם זאת, סטודנטים ובוגרים במסלולים אלה יכולים להשלים לתעודת הוראה במסגרות שונות במהלך הלימודים או אחריהם.

 

תכנית הלימודים


במהלך לימודי חינוך וחברה הסטודנטים מפתחים סל נרחב של מיומנויות הדרכה והנחייה וכן כישורי מנהיגות חברתית ויזמות חברתית החשובים במערכת החינוך הלא פורמלי. תחילה הם סוקרים סוגיות יסוד בחינוך, בפסיכולוגיה, בתורת ההדרכה ובענפים משיקים במדעי החברה.


לאחר מכן, הם לומדים לעומק על אסטרטגיות מגוונות להובלת תהליכים בקרב ילדים ובני נוער. תכניות הלימודים השונות עוסקות גם באתגרים שניצבים מול מחנכים ומדריכים בעידן הדיגיטלי ובדרכים שבהן ניתן לשלב טכנולוגיות בהוראה כדי לעודד למידה משמעותית. נוסף על כך, הלימודים סוקרים גם היבטים בתחום הדרכת נוער בסיכון לרבות שיטות להתמודדות עם משברים וגישות לקידום והעצמת בני הנוער.

 


חינוך וחברה התמחות בספורט


חלק מן התכניות ללימודי חינוך וחברה מאפשרות ללמוד בהתמחות ספורט. תכניות אלה מתאימות בעיקר לעוסקים בספורט שמעוניינים לקבל כלים הדרכתיים וחינוכיים כדי להרחיב ולשכלל את אפשרויות הקריירה. הלימודים מאפשרים לסטודנטים לפתוח מיומנויות אימון וניהול בספורט ובמהלכם לומדים על החשיבות של הספורט בהובלת תהליכים חינוכיים וחברתיים.


הסטודנטים דנים בתפקיד הספורט והפעילות הגופנית במערכת החינוך ועוסקים גם בכלים לפיתוח דמויות מנהיגים חינוכיים שיכולים לתרום לקידום ופיתוח התלמידים. כמו כן, תכניות אלה שמות דגש על התרומה של המדריכים לקידום מקצוענות בענפי ספורט שונים ועל יכולתם לסייע לתלמידים להתמקצע ולהתפתח בתחום הספורטיבי.


חלק מן התכניות כוללות אפשרות ללימודי תעודה בתחומי הספורט והתנועה. דיפלומות אלה מתמקדות בתחומים כגון הדרכת תנועה לגיל הרך, ליווי התפתחותי, מדריכי חדרי כושר, מנהלי מערכות ספורט ותחומים נוספים. מטרתן של תעודות אלה להרחיב את אפשרויות התעסוקה של הבוגרים וחלקן גם מאפשרות השתלבות בתעסוקה כבר במהלך הלימודים.


מתכונת הלימוד


אורך הלימודים הוא בדרך כלל כשלוש שנים, אם כי ישנם מוסדות המאפשרים לפרוש את הלימודים על פני פרק זמן ממושך יותר. במרבית המקרים, הלימודים מתקיימים במתכונת נוחה לשילוב עם עבודה. חלק מהמוסדות מאפשרים לימודי ערב, שבהם מתקיימים שיעורים בכמה ערבים במהלך השבוע ובימי שישי בבקרים.


במהלך הלימודים מתקיימים שלל קורסים עיוניים לצד קורסים פרקטיים והתנסויות שונות. חלק מן המוסדות עורכים גם פרקטיקום בשטח, שנערך במסגרות קהילתיות וחינוכיות ומאפשר לסטודנטים ליישם הלכה למעשה את העקרונות הנלמדים.


חלק מן המסלולים משלבים גם לימודי תעודה שמקנים לבוגרים דיפלומות להשתלבות בתפקידים שונים. קורסים אלה מתמקדים בכלים חיוניים לאנשי חינוך לא פורמלי, כגון תפקידי הדרכה, תפקידים בעולם הספורט ותפקידים ניהוליים והדרכתיים שונים. בחלק מן המקרים התעודות מאפשרות לסטודנטים להתחיל לעבוד בתחום התעודה כבר בזמן התואר, מה שמגדיל את אפשרויות התעסוקה הפוטנציאליות של הבוגרים.

 

היכן לומדים?

  • הקריה האקדמית אונו (קמפוס קריית אונו): לימודי חינוך וחברה בקריה האקדמית אונו מתקיימים בתכניות שונות, בהן נוער בסיכון, פיתוח למידה והדרכה בשילוב דיגיטל, מוגבלות נגישה והכלה והתמחות ספורט.

 

  • הקריה האקדמית אונו - קמפוס חיפה: בקמפוס חיפה של הקריה האקדמית אונו מוצעים הלימודים בהתמחות ספורט או בתכנית פיתוח למידה והדרכה בשילוב דיגיטל

 

  • הקריה האקדמית אונו - קמפוס ירושלים: בקמפוס ירושלים מציעים את ההתמחויות הבאות: נוער במצבי סיכון, נגישות ומוגבלות, התמחות בספורט.

 

  • האוניברסיטה הפתוחה (פריסה ארצית): באוניברסיטה הפתוחה ניתן ללמוד בתכנית לימודי מדעי החברה בהדגשת חינוך ותכניות לימוד ושיטות הוראה, או במסלול לימודי מדעי החברה בהדגשת חינוך ולקויות למידה. מדובר בתכניות ללימודי מדעי החברה שבהן לומדים גם קורסים בתחום החינוך, תוך התמקדות בתחומים כגון ליקויי למידה או שיטות הוראה. לימודים באוניברסיטה הפתוחה מתקיימים במסלול גמיש במיוחד, שבו הסטודנטים יכולים להתאים את קצב הלימוד וזמני הלימוד לצורכיהם וכן לבחור את מקום הלימודים מתוך עשרות מרכזי לימוד בפרישה ארצית. הלימודים משלבים בין למידה פרונטלית לבין למידה מקוונת בעזרת טכנולוגיות למידה.

 

  • המכללה האקדמית בית ברל (סמוך לכפר סבא): במכללת בית ברל פועל החוג למדעי החברה ואזרחות, שבו נלמדים תחומים כגון פסיכולוגיה, סוציולוגיה, אזרחות, תקשורת וקרימינולוגיה.

 


תואר בחינוך וחברה תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות. בדרך כלל ישנה דרישה לציונים בתעודת הבגרות ובפסיכומטרי, אולם ישנם מוסדות שבהם ניתן להתקבל גם ללא פסיכומטרי על סמך ההישגים בבגרויות. במקרים אלה יש צורך להציג ציון במבחן סיווג באנגלית, כגון בחינת אמי"ר. כמו כן, מוסדות הלימוד עורכים ראיונות קבלה למועמדים כדי לבחון את מידת ההתאמה שלהם למסלול. תכניות הלימוד יכולות להתאים במיוחד לבעלי רקע קודם בהדרכה ועבודה עם ילדים ונוער ולבעלי כישורי יזמות ומנהיגות חברתית וקהילתית, שמחפשים אפיק קריירה למימוש פוטנציאל זה.


תעודה


בסיום הלימודים מוענק לסטודנטים בוגרי התכנית תואר ראשון BA בחינוך וחברה, או תואר ראשון BA במדעי החברה וחינוך. יש לציין כי תואר זה אינו מאפשר במרבית המקרים הוראה בפועל בבתי הספר אלא השתלבות במסגרות חינוך בלתי פורמליות או בתפקידי הדרכה שונים. בחלק מן המוסדות סטודנטים שמעוניינים לקבל גם תעודת הוראה יכולים ללמוד לאחר תום הלימודים במסלולים להסבת אקדמאים להוראה במוסדות שונים ולהשלים שנת סטאז' בחינוך.

 

חינוך וחברה דרושים - חינוך וחברה עבודה


בוגרי המסלול פותחים דלת למגוון של אפשרויות תעסוקה בתחום החינוך הבלתי פורמלי וההדרכה. אחרי סיום הלימודים הם יכולים להשתלב בשלל תפקידים בסקטור הפרטי והציבורי, בין היתר בעמותות וארגונים בתחום החינוך והקהילה, במתנ"סים, בפנימיות, במסגרות לקידום נוער בסיכון ועוד. באפשרותם למלא תפקידים מגוונים כגון מנהלי קהילות, רכזים קהילתיים, מדריכי נוער וילדים בסיכון, ראשי צוות בעמותות וארגונים, רכזי נוער, קציני חינוך, מדריכים ורכזים בחוגים, מדריכים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, ועוד שלל תפקידים בחינוך הלא פורמלי. באפשרותם גם להוביל מיזמים ופרויקטים בחינוך לא פורמלי במסגרות מגוונות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי חינוך וחברה?

רוצה לדעת יותר על לימודי חינוך וחברה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי חינוך וחברה
שאלות הגולשים בנושא
תואר ראשון בהוראה או במדעי החברה בהדגשת חינוך?
לימודי חינוך או מדעי החברה?
חינוך והוראה - התמחות במדעי החברה או בלשון וחינוך מיוחד?
מדעי החברה והרוח בהתמקדות חינוך
הסבה מתואר שני במדעי החברה לייעוץ חינוכי - השלמת קורסים או תואר שני מלא?
הסבה ממדעי החברה והרוח לחינוך הגיל הרך
אפיקי מעבר מלימודי חינוך או מדעי החברה