רוצה פרטים על משפטים או הנדסה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי משפטים או הנדסה

רוצה לדעת על משפטים או הנדסה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מה עדיף - לימודי משפטים או הנדסה?

 

אחת ההתלבטויות הנפוצות בקרב מי שמחפשים קריירה מבוקשת היא בין מקצוע ריאלי להומני. בין האפשרויות הפופולריות במקרה זה נכללים לימודי משפטים ולימודי הנדסה.


למי שעומדים בפני בחירת לימודים ומתלבטים האם לבחור בקריירה כעורכי דין או כמהנדסים, מומלץ לבחון את המאפיינים הייחודיים של כל מסלול ולהתאים אותו לתכונות האופי האישיות, ליעדים וליכולות. בכל אחד משני אפיקי הלימודים והקריירה הללו מושם דגש על כישורים אחרים, אופי העבודה שונה וכן השכר משתנה. אלה הם היבטים שחשוב להביא בחשבון לפני שמקבלים החלטה, כדי לבצע את הבחירה באופן היעיל ביותר.

 

  לימודי משפטים לימודי הנדסה

למי זה מתאים

לימודי משפטים מתאימים במיוחד לאנשים בעלי חוש צדק, מלאי מוטיבציה ועניין בעולם החוק והמשפט. המקצוע עצמו מתאים לאנשים בעלי כושר ביטוי טוב בכתב ובעל פה, לבעלי ביטחון עצמי גבוה, שאינם חוששים להביע את דעתם. בענפי מסוימים יש צורך בהבנה פיננסית (כגון בתחום המסחרי והעסקי), או בהתמצאות בתחום הטכנולוגי (דיני הייטק, פטנטים). במקרים מסוימים התואר יכול להתאים גם למי שמעוניינים ברכישת ידע משפטי ליישום בענפי עיסוק אחרים כגון בתחום העסקים או בעשייה ציבורית.

לימודי הנדסה יכולים להתאים לאנשים ריאליים עם זיקה לעולם הטכנולוגיה. קיימות התמחויות שונות שבהן ניתן להביא לידי ביטוי את הכישורים ותחומי העניין האישיים כגון תוכנה, תעשייה וניהול, חשמל, מכונות, רפואית ועוד. בענפים מסוימים יש דגש חזק יותר על מתמטיקה אולם באופן כללי בכל המקצועות נדרשות יכולות כמותיות לצד הבנה טכנולוגית.

משך הלימודים

אורך התואר שלוש שנים וחצי. נדרשות שנתיים נוספות לסטאז' וללימוד ומעבר בחינות הלשכה כדי לקבל את הרישיון ולעבוד בתחום.

אורך הלימודים ארבע שנים.

מה לומדים
במהלך התואר הסטודנטים לומדים על תחומי המשפט השונים כגון מסחרי, פלילי, ציבורי, דיני משפחה ונושאים נוספים. הם עוסקים גם בענפים הנוגעים לעבודת המשפטנים כגון בהיבטים כלכליים, חברתיים ותרבותיים של עבודת עורכי הדין. לעיתים הסטודנטים יכולים לבחור במיקודי למידה שונים במהלך התואר כגון קרימינולוגיה ופלילי, דיני הייטק והון סיכון, זכויות האדם, דינים גלובליים ועוד.

נושאי הלימוד משתנים בהתאם לתחום ההנדסי הנבחר, באופן כללי הדגש בלימודים אלה הוא על רכישת ידע וכלים לפיתוח של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לצורכי התעשייה. ניתן להתמקצע בענפים כגון חשמל, מכונות, תוכנה, מערכות מידע, תעשייה וניהול, ביוטכנולוגיה וענפים רבים נוספים. בתחילת התואר הדגש לרוב על לימוד מקצועות יסוד מדעיים ומתמטיים ולאחר מכן מעמיקים בתהליכי אפיון, תכנון ופיתוח של מוצרים ושירותים.

תנאי קבלה

תנאי קבלה למשפטים כוללים דרישה לממוצע משוקלל גבוה בין הפסיכומטרי והבגרויות, ממוצע זה משתנה בין המוסדות אולם בדרך כלל נע בין 600 - 650. במקרים מסוימים ניתן למצוא לימודי משפטים ללא פסיכומטרי, למועמדים בעלי ממוצע בגרות גבוה במיוחד.

תנאי הקבלה משתנים בין המקצועות, אולם באופן כללי מסתמכים על הנתונים הריאליים של המועמדים בהם הציונים בבגרות במקצועות כמותיים כמתמטיקה ופיזיקה וההישגים בחלק הכמותי של הפסיכומטרי. ציון ההתאמה משתנה ממקצוע למקצוע, ויכול לנוע בין 550 - 680 או למעלה מכך.

ביקוש בשוק העבודה
שוק עריכת הדין של היום נמצא במצב של הצפה, כאשר רבים המשלימים את ההתמחות ועוברים את הבחינות מתקשים להשתלב במשרדים השונים.

הביקוש למהנדסים בשוק של היום גבוה במיוחד, בענפים מסוימים הביקוש גבוה במיוחד כגון בתחום התוכנה, המחשבים והחשמל. הביקוש הרב ביותר נמצא בתעשיית ההייטק שם אנשי המקצוע נחוצים במגוון תפקידי מחקר ופיתוח טכנולוגי.

אפשרויות תעסוקה

לאחר סיום התואר, על הבוגרים להשלים שנתיים של התמחות (סטאז'), וכן לעבור את בחינות הלשכה. לאחר מכן הם מקבלים את הרישיון לעיסוק במקצוע. עם קבלתו, הם יכולים להשתלב כעורכי דין במשרדים השונים בארץ וכן במסגרות נוספות כגון בתי המשפט והפרקליטות. עורכי דין פועלים גם במסגרות נוספות כגון בכנסת ובממשלה, בארגוני חברה אזרחית ועמותות וכן באקדמיה, כחוקרים ומרצים (לבעלי תארים מתקדמים מחקריים).


ישנם גם מי שמשלימים את התואר ואינם עוסקים בפועל בעריכת דין. הידע הנרכש בתואר יכול לסייע גם לאנשי עסקים ומנהלים, לעובדים בענפי הפיננסים והבנקאות וכן לעובדים בהייטק ובתחום הטכנולוגי, בין היתר בעיסוק בנושאים כגון חוזים, סימני מסחר ועוד.

מהנדסים משתלבים במגוון ענפים במשק, כגון בתעשיית ההייטק (הן בחומרה והן בתוכנה), בענפי המתכת והמכונות, בתחום הרכב והתחבורה, בתעשיית הפארמה, התרופות והכימיה, בענף הבניין ועוד. כמו כן, שירותיהם נחוצים בארגונים עסקיים לצורך תכנון מערכות ותהליכים יעילים ורווחיים.

שכר

שכר עורכי דין משתנה בהתאם לוותק ולניסיון המקצועי וכן לתחום המומחיות. השכר הממוצע בשנים הראשונות נע בין 6,000 - 10,000 שקלים. לאחר מספר שנות ניסיון ניתן להעלות את השכר לטווח שבין 12,000 - 20,000 שקלים לחודש. בין הענפים שבהם רמות השכר הן הגבוהות ביותר נכללים דיני הייטק, ליטיגציה ומסחרי.


יש לציין כי לפני שהם יכולים להשתלב בעבודה, יש צורך להשלים סטאז'. בתקופת ההתמחות השכר נע בין 4,500 - 9,000 שקלים לחודש, ומשתנה בהתאם לסוג ההתמחות ולגודלם של המשרדים שבהם מתמחים.

שכר מהנדסים נחשב גבוה למדי, במקצועות מסוימים כגון תוכנה, חומרה ומחשבים הוא נכלל בין המשכורות הגבוהות במשק הישראלי. עם זאת יש להדגיש כי מאחר ומדובר במקצועות רבים גם השכר נע בקשת רחבה למדי. באופן כללי ניתן לראות כי השכר בשנים הראשונות נע בין 9,000 - 16,000 שקלים לחודש בממוצע ולאחר מספר שנות וותק עולה באופן משמעותי ויכול להגיע גםלטווח שבין 20,000 - 30,000 שקלים.
לימודי המשך
ניתן להמשיך לתואר שני בתחום וכך להרחיב את הידע המקצועי. אמנם התואר השני אינו חובה לקידום כעורכי דין אולם רבים ממשיכים אליו לצורך קבלת יתרון מול מועמדים אחרים וכן כדי להעמיק את הידע המשפטי. ניתן להמשיך גם לתואר שני במנהל עסקים, בחשבונאות ובענפים משיקים (תוך ביצוע ההשלמות הנדרשות לקבלה).

ניתן להמשיך לתואר שני בהנדסה בענפים השונים, בחלק מן התחומים התואר יכול להקנות יתרון בקבלה לתפקידים בכירים וניהוליים. מי שממשיכים לתואר מחקרי (עם תזה) יכולים לפנות גם לקריירה אקדמית כמרצים או חוקרים.

 

גולשים שואלים


מתלבטת בין משפטים או הנדסת תעשייה וניהול. חיילת משוחררת, לא יודעת מה ארצה לעשות בעתיד ולכן מעוניינת ללמוד משהו רוחבי שייתן לי מקצוע שנדרש במקצועות רבים. במה לבחור?


לימודי משפטים אכן מאפשרים לעבוד בארגונים רבים, אולם המקצוע עצמו אינו רוחבי ויש בו התמחות מסוימת שבה עוסקים בסופו של דבר. ניתן לשלב את התואר עם מקצוע נוסף, כגון חשבונאות (שם נדרשת התמחות נוספת). לגבי הנדסת תעשייה וניהול, הלימודים האלה עומדים בקריטריון של מקצוע רוחבי, שבו מתאפשרת עבודה מגוונת. הבוגרים יכולים להשתלב במגוון תפקידים ואין חובה להתמקצע בתחום מסוים.


אם אינך יודעת בוודאות אם תרצי להיות משפטנית זו עלולה להיות בחירה בעייתית, מדובר בלימודים עמוסים שמחייבים גם השקעה של מספר שנים אחרי הלימודים, אם אינך מוכנה להקרבה מסוג זה, את עלולה לאבד מוטיבציה לאורך הדרך.

 

אני רוצה ללמוד מקצוע שיביא לי פרנסה מכובדת, ההתלבטות שלי היא בין מקצוע ריאלי או הומני, בכגל מצב השוק העתידי. אני מנסה להימנע ממקצוע עם מתמטיקה ברמה גבוהה. רציתי ללמוד עריכת דין אבל הבנתי שהשוק רווי. מה יותר כדאי לי לבחור?


ניתן לומר שהשוק היום רווי בתחומים רבים. לכן לא משנה במה תבחר כל עוד תזכור שאתה בתחרות על מקום העבודה אחרי התואר.


לגבי הבחירה, כל מקצוע שאינו כללי מדי הוא טוב. מומלץ לבחור מקצוע שמתאים לכישרונות ולשאיפות שלך. אם אתה אדם לא ריאלי, חבל ללמוד הנדסה ולהיות בינוני, וכדאי יותר לבחור במסלול שמתאים לתחומי העניין ולכישורים שלך. אם אתה בעל רקע במחשבים, לא צריך לוותר על לימודים הנדסיים בגלל רתיעה ממתמטיקה. כדאי להשלים בגרות במתמטיקה לחמש יחידות, אם תצליח אין ספק שאתה בעל סיכויים שווים כמו כולם, ויתן לך אינדיקציה לגבי היכולות שלך.

 

כדאי לשלב את הלימודים עם מנהל עסקים או כלכלה? תמיד רציתי ללמוד את עולם המשפט אך חוששת מהצפת השוק. חשבתי לשלב את התואר עם מנהל עסקים כדי לפתוח אפשרות לניהול. מצד שני, חשבתי ללמוד כלכלה אך לא מתחברת למתמטיקה.


אם את לא בטוחה שאת רוצה להיות עורכת דין או שאינך בטוחה שהמקצוע מתאים לך, כדאי לבחון את האפשרות של מנהל עסקים בלבד, או מנהל עסקים וכלכלה. מדי שנה אלפי בוגרים נכנסים לשוק העבודה, כך שאם את לא בטוחה שתרצי להשתלב בתחום את עשויה להיתקל בקושי למצוא עבודה. אם את מחליטה שעריכת דין היא התחום המתאים לך ביותר, מומלץ להתמקד רק בתחום זה בתור התחלה, ובתואר השני תוכלי ללמוד מנהל עסקים או מסלולים אחרים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על משפטים או הנדסה?

רוצה לדעת יותר על משפטים או הנדסה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד משפטים או הנדסה
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
לימודי הנדסאי מים
כלכלה וחשבונאות או לימודי הנדסה - יתרונות וחסרונות
התאמה ללימודי הנדסה
לימודי הנדסה או משפטים, מה כדאי?
לימודי הנדסה או כלכלה
לימודי הנדסת תרופות - ביקוש בשוק העבודה
איזה תואר הכי קרוב ללימודי הנדסה חברתית?
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...