רוצה פרטים על קורס בישול אה לה קארט?

שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס בישול למסעדות אה לה קארט

מחפש/ת מידע על לימודים? קורס בישול אה לה קארט? אנחנו רוצים לעזור לך!
 

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'. רוצה לדעת מה טוב בשבילך? רוצה לקבל החלטה? אנחנו בקשר עם מאות מוסדות לימוד המציגים אלפי מסלולי לימוד שונים.

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל94% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:

אהבת? שתף ב:


קורס בישול גורמה למסעדות A la carte


תעשיית המסעדנות בארץ צומחת בקצב מהיר במיוחד. לאחרונה ניתן לראות ביקוש רב בכל רחבי הארץ למסעדות גורמה, סועדים רבים מאי פעם מחפשים חוויית אכילה יוקרתית וייחודית. קורס בישול אה לה קארט יכול לספק לעובדים בתחום הבישול והקולינריה את הכלים הנדרשים להשתלבות בענף בישול הגורמה.


זהו קורס מתקדם בבישול שבו נלמדות שיטות עבודה מורכבות וכן כלים מקצועיים לתכנון של תפריטים ולניהול מטבחים. בחלק מן המוסדות קורס זה מוכר על ידי משרד העבודה והרווחה ובוגריו מקבלים דיפלומה מקצועית מוכרת מטעם המשרד. בעזרת הכלים הנרכשים במסגרת הכשרה זו הבוגרים יכולים למנף את הקריירה ולהשתלב במטבחי מסעדות שף ומסעדות יוקרה, במטבחי מלונות יוקרה ובחברות הסעדה וכן לפתוח עסקים עצמאיים בתחום הבישול.


מה זה a la carte


אה לה קארט (A la carte) הוא ביטוי מהשפה הצרפתית שמשמעותו המילולית היא "לפי התפריט". בעברית ידועה שיטת הסעדה זו כ - "תפריט בחירה". במסעדות אה לה קארט, הסועדים יכולים להזמין מנות בודדות שונות מתוך מגוון מנות המוצע בתפריט, ולא מתוך שילוב קבוע של מנות או ממערכים מובנים של מנות במסעדה שיש להזמין יחד. התשלום במסעדות אה לה קארט הוא לפי מנה, בניגוד לתשלום לפי אדם שנהוג למשל בבופה ובמסעדות מסוימות. כמו כן, ברבות ממסעדות האה - לה קארט היצע המנות בתפריט אינו קבוע ולעיתים הכנתן נעשית רק אחרי ביצוע ההזמנה על ידי הלקוח. רבות ממסעדות אלה נחשבות למסעדות גורמה שמציעות אוכל יוקרתי או מנות שף ייחודיות.


קורס בישול גורמה למסעדות


קורס בישול אה לה קארט ידוע גם בשם קורס בישול למסעדות או קורס בישול גורמה. הוא מתמקד בהכשרתם של שפים ועובדים למסעדות יוקרה ובמהלכו חושפים בפני התלמידים שלל שיטות בישול מתקדמות.


במהלך הקורסים המשתתפים מקבלים סל נרחב של כלים שיכולים לסייע להם לפתח את הקריירה הקולינרית ולהשתלב במסעדות גורמה, בבתי מלון ובמסגרות נוספות כגון חברות קייטרינג ואולמות. כמו כן, רבים מן הקורסים מעניקים כלים לפיתוח של עסקים עצמאיים בבישול גורמה וכוללים לימוד של עקרונות ביזמות בעולם המסעדנות.


נוסף על כך, הקורסים מתמקדים בפיתוח הכישורים הקולינריים תוך היכרות עם טכניקות עכשוויות ועם טרנדים בעולם בישול הגורמה. המשתתפים מכירים מקרוב חומרי גלם מגוונים ובוחנים טכנולוגיות בישול שונות. רבים מן הקורסים גם מספקים כלים לבנייה ולתכנון של תפריטים וכן לתמחור של מנות ולניהול כלכלי יעיל ורווחי של מטבחים.


מתכונת הלימוד


אורך הקורסים בבישול אה לה קארט משתנה בין מוסדות הלימוד. לרוב הוא נפרש על פני פרק זמן שבין חצי שנה לשמונה חודשים. הקורסים מתקיימים במתכונת הנוחה לשילוב עם עבודה, חלק מן המוסדות מאפשרים לתלמידים לבחור בין קורס ערב בבישול לבין קורסים בשעות הבוקר. לרוב מתקיימים שיעורים פעם או פעמיים במהלך השבוע.


מסלולים אלה הם מעשיים מאוד באופיים וכך לצד הדגמות ושיעורים עיוניים ללימוד עקרונות הבישול נערכות גם שלל סדנאות והמשתתפים לוקחים חלק בעבודה מעשית מרובה במטבחי מוסדות הלימוד. תרגולים אלה יכולים לסייע למשתתפים לפתח את הטכניקה המקצועית ולהכיר מקרוב חומרי גלם וציוד. בחלק מן הקורסים מתקיים גם סטאז' מעשי במטבחים של מסעדות ובתי מלון, הסטאז' מסייע לתלמידים לצבור ניסיון פרקטי בתחום וגם להיחשף לתהליכי עבודה מעשיים במסעדות.


למי מיועד הקורס


קורס בישול אה לה קארט מיועד במרבית המקרים לטבחים ולשפים מנוסים ולבוגרי קורסים מקצועיים בתחום הבישול והקולינריה. הקורס מתאים למי שמעוניינים לפתח את הקריירה בתחום הבישול ולהשתלב במסעדות וטבחים של מסעדות ומלונות יוקרה ואף לפתוח עסקים עצמאיים בתחום בישול הגורמה. דרישות הקבלה משתנות ממוסד למוסד אולם ברוב המקרים יש צורך להציג ניסיון מקצועי או לימודי רלבנטי, במקרים מסוימים מתקיימים ראיונות קבלה לבדיקת ההתאמה של המועמדים לקורס.


קורס טבחות


בתחום הבישול מתקיימים עוד מגוון של קורסים, בהם גם קורסי טבחות לקבלת סיווג מקצועי. סיווג זה נערך על ידי משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. הסיווג מחולק לכמה רמות מקצועיות והוא קובע את תחומי האחריות של אנשי המקצוע ואת הידע נדרש להם. בין הקורסים הללו נכללים קורס טבחות סוג 1, קורס טבחות סוג 2, קורס טבחות סוג 3, קורס טבחות סוג 4 וקורס טבחות סוג 5 המכונה גם קורס שפים. במעבר מקורס לקורס יכולים המשתתפים לשדרג את ההסמכה המקצועית שברשותם וגם לפתח את הידע המקצועי בבישול. לבוגרי קורסים אלה מוענקת תעודת מקצוע מוכרת על ידי משרד העבודה.


סדנת בישול גורמה


סדנאות בישול הן לרוב מסלולים מצומצמים במתכונתם, הם קצרים הרבה יותר מן הקורסים בבישול גורמה ולרוב נפרשים על פני כמה מפגשים בודדים ואף מפגש בודד. מטרתן של סדנאות בישול גורמה שונה ממטרת קורס בישול גורמה, שכן הקורס נועד להכשרתם של טבחים ושפים למסעדות יוקרה ואילו הסדנאות נועדו בעיקר לאפשר למשתתפים בהן להיחשף ליסודות בבישול גורמה ולהכיר מספר מנות מצומצם.


מכללות קורס בישול אה לה קארט


בין מוסדות הלימוד שבהם מתקיימים קורסים בבישול אה לה קארט למסעדות נכללים:

 

 

  • מכללת השף (תל אביב, חיפה, באר שבע) - מכללת השף היא מוסד ללימוד מקצועות הבישול ובו מתמקדים בהכשרתם של התלמידים להשתלבות בתפקידי מפתח בתחום הקולינרי לרבות במסעדות, בתי מלון ומסגרות מבוקשות נוספות. קורס בישול מסעדות אה לה קארט שמתקיים במכללת השף נפרש על פני כשמונה חודשים, השיעורים מתקיימים פעמיים במהלך השבוע והמשתתפים יכולים לבחור בין קורס ערב בבישול לקורס בוקר. במסגרת המסלול המשתתפים לוקחים חלק בסטאז' מעשי שבו הם משולבים במטבחים של מלונות ומסעדות כדי לתרגל בפועל את החומר הנלמד. קורס בישול אה לה קארט מוכר למימוש הפיקדון הצבאי לחיילים משוחררים והוא מתקיים בפיקוח משרד העבודה. בוגרי המכללה מקבלים גם תעודת הסמכה בין לאומית שמוכרת על ידי התאחדות השפים. קורס זה נערך בשלוחות המכללה בבאר שבע, בתל אביב ובחיפה. במכללת השף ניתן לקחת חלק במגוון של קורסים נוספים בתחום הקולינריה. בין היתר מתקיים קורס בישול וטבחות, קורס קונדיטוריה, קורס בשר וקצבות, קורס קונדיטוריה למתקדמים וקורס טבחות מאסטר למתקדמים.

 

  • בית הספר תדמור (הרצליה) - בית הספר מתמחה במקצועות הבישול וכן בתחום המלונאות וההארחה. הוא עורך קורס בישול גורמה למסעדות A La Carte Professional- שבו נלמדות מיומנויות בישול גורמה מתקדמות. שיטת הלימוד בבית הספר שמה דגש על הכנת תפריטים מלאים הכוללים שלל סוגי מנות ועל דיוק תהליכי העבודה ועיצוב המנות במהלך הסרוויס במסעדה. תכנית זו כוללת מרכיב עיוני, חלק מעשי וכן סטאז' במסעדה. כמו כן, מתקיימים בבית הספר קורס קונדיטוריה ופטיסרי, קורס ניהול משק בשירותי הבריאות וקורס ניהול מלונאות ותיירות. מוסד הלימוד עורך גם קורסים לסיווג מקצועי מטעם משרד העבודה, כגון קורס טבחות סוג 1 וקורס קונדיטאות סוג 1.

 

  • חברת שפיז (פתח תקווה) - זוהי חברה שעורכת קורסים שונים בתחום הבישול, בין ההכשרות הללו ניתן למצוא גם קורסים מקצועיים שבהם יכולים חיילים משוחררים לממן את הלימוד בעזרת הפיקדון הצבאי. חלק מן הקורסים מתקיימים במימון מלא, לזכאים לכך. בין הקורסים הנוספים הנערכים בחברה זו נכללים קורס טבחות סוג 1, קורס בישול למעונות יום, קורס בישול למתחילים, קורס אפיית לחמים וקורס קונדיטוריה למתקדמים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס בישול אה לה קארט?

רוצה לדעת יותר על קורס בישול אה לה קארט?

רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

רוצה לדעת יותר על קורס בישול אה לה קארט? רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?
אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור

מוסדות לימוד קורס בישול אה לה קארט

מעל 3 סטודנטים
המליצו והצביעו על לימודי בישול

חפשו חוות דעת על המסלול
ומוסד הלימודים שמעניין אתכם
למשל: אוניברסיטת חיפה, הבינתחומי ...
למשל: מנהל עסקים, משפטים...

חוות דעת של סטודנטים על מוסדות לימוד

  • 4.1

    שנקר, המכללה להנדסה ולעיצוב 687 חוות דעת

עדכונים אחרונים באתר

חדשות ועדכונים

עכשיו בפורום

לכל הפורומים

מלגות חדשות

ימים פתוחים

חוות דעת של סטודנטים: לימודי בישול

התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע 4.3 מתוך 5


סטודנט? רוצה להצביע ולקבל מילגה? לחץ כאן

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם