מכללת השף ירושלים

שירות אישי - צור קשר

מכללת השף

אהבת? שתף ב:

מכללת השף סניף ירושלים - מכללת השף ירושלים תלפיות


מכללת השף ירושלים היא מוסד להכשרה מקצועית שבו ניתן ללמוד בשלל קורסים בתחום הבישול. בין היתר, מתקיימים במכללה זו קורסים בבישול וטבחות, קורסים בקונדיטוריה ועוד שלל הכשרות. מטרתם המרכזית של קורסים אלה היא להכין את המשתתפים לקראת השתלבות בקריירה בתחום הקולינרי בישראל או בעולם. הקורסים גם מעניקים כלים לפיתוח של יוזמות עסקיות כגון הקמה של קונדיטוריה או מסעדה עצמאיים. באזור ירושלים וסביבתה פועלת היום סצנה קולינרית פעילה במיוחד, שבה יכולים הבוגרים למצוא את מקומם אחרי סיום הלימודים. כמו כן, באפשרותם להשתלב במוסדות קולינריים ברחבי הארץ.


הקורסים הנערכים במכללה שמים דגש על רכישת הניסיון הפרקטי בבישול ועל פיתוח של מיומנויות עבודה עצמאית ועבודה בצוות במטבח מקצועי. השיעורים משלבים הרצאות והדגמות עם עבודה מעשית במטבח המכללה שבו ניתן להכיר מקרוב את תהליכי העבודה המקצועיים. כחלק מן ההתנסות המעשית בקורסים השונים, המשתתפים מקבלים תיק סטודנט הכולל ספרות מקצועית, חומרי גלם וכלים מקצועיים שבהם הם יכולים לעשות שימוש במטבח המכללה. בחלק מן הקורסים משולבת התנסות מעשית שנערכת במסעדות, בחברות קייטרינג ובעוד מגוון מוסדות קולינריים.


בפני בוגרי מכללת השף ירושלים נפתחות שלל אפשרויות תעסוקה, הם יכולים להשתלב במטבחי מסעדות, בתי מלון וחברות קייטרינג כטבחים או שפים, או לחלופין לפתוח קריירה יצירתית במיוחד בתחום הקונדיטוריה והאפייה. תעודות הגמר המוענקות לבוגרי הקורסים הללו מוכרות מטעם ארגונים קולינריים ישראליים ובין לאומיים, מה שיכול לסייע לפתוח דלת לתעסוקה בפני הבוגרים עם סיום ההכשרה. בוגרים הקורסים המקצועיים במכללה זו יכולים גם לבחור להמשיך לקורסים המתקדמים שמתקיימים בה וכך להמשיך לפתח עצמם מבחינה מקצועית ולהכיר מיומנויות חדשניות בענף הבישול.


מכללת השף ירושלים כתובת טלפון


מכללת השף ירושלים ממוקמת ברחוב יד חרוצים 6. המכללה נמצאת בשכונת תלפיות, במתחם העסקים של האזור. במקום חנייה לסטודנטים המגיעים ברכב הפרטי וכמו כן ההגעה אל הקמפוס אפשרית בתחבורה הציבורית ממגוון מיקומים מרכזיים בעיר ירושלים וביישובים סמוכים באזור.


מכללת השף ירושלים קורסים


מכללת השף ירושלים עורכת שלל תכניות להכשרה מקצועית. במכללה ניתן ללמוד קורסים במקצועות הבישול, הקונדיטוריה וענפים נוספים בתחום הקולינרי. הקורסים מותאמים למגמות עכשוויות בתחום הבישול העולמי והמקומי וכך התלמידים יכולים לבנות במהלכם סל כלים פרקטי לפיתוח קריירה קולינרית יצירתית ומספקת. הם מאפשרים להכיר חומרי גלם, טכניקות חיתוך וטיפול בחומרים, שיטות בישול מתקדמות וטכנולוגיות קולינריות עכשוויות. בין הקורסים אשר נערכים במכללת השף ירושלים נכללים המסלולים הבאים:

 

 

  • קורס קונדיטוריה - במכללת השף ירושלים נערך קורס קונדיטוריה, אשר מעניק לתלמידיו סל כלים נרחב להשתלבות בתחום האפייה והבישול. במהלך הקורס נלמדים עקרונות ההכנה של שלל סוגי מאפים, כגון עוגות, קינוחי בוטיק, מאפים מלוחים, מאפים ללא גלוטן, מוצרי שוקולד ומוצרים נוספים. המשתתפים מתחילים בלימוד טכניקות פשוטות ומתקדמים לטכניקות מורכבות להכנת תוצרים מרהיבים. נוסף על כך, הם לומדים על שיטות מקצועיות לעיצוב מנות וכן רוכשים מיומנויות עסקיות בעזרתן ניתן לתמחר מוצרים ולנהל באופן רווחי קונדיטוריות ועסקים בתחום הקולינרי. היקפה של הכשרה זו הוא כ - 8 חודשים והיא משלבת מגוון תרגולים מעשיים שדרכם ניתן להכיר לעומק את תהליכי העבודה בקונדיטוריות מקצועיות.

 

  • קורס בישול וטבחות - משתתפי קורס הטבחות של מכללת השף ירושלים מקבלים ידע עיוני וכלים מעשיים מקצועיים שמכינים אותם להשתלבות במסעדות ומטבחים כשפים. התכנית יכולה להתאים למי שמתעניינים בתחום הבישול ורוצים להפוך את אהבת המטבח לקריירה. כמו כן, הוא יכול להתאים למי שכבר עוסקים בפועל בענף הקולינריה וברצונם לקבל הסמכה מקצועית בתחום. במהלך הקורס ניתן לפתח מיומנויות בישול ולהכיר מגוון סוגי מנות. בין היתר, נלמדים עקרונות אפיית לחמים, בישול בריא, הכנת תוספות, עיצוב מנות וכן כלים בתחום היין והאלכוהול. התלמידים עורכים היכרות עם שלל חומרי גלם ושיטות חיתוך והכנה מקצועיות. כמו כן, מוענקות מיומנויות ניהול כלכלי ועסקי של מטבחים במסעדות ובמוסדות קולינריים נוספים. קורס בישול מקצועי של המכללה נפרש על פני כ - 8 חודשים והוא כולל שיעורים שבועיים.

 

  • קורס בישול למתקדמים - מטרתו המרכזית של קורס בישול למתקדמים היא לסייע לטבחים מקצועיים לקדם את הידע המקצועי כדי להתקדם בתפקידי ניהול מטבח. הקורס חושף את המשתתפים לעקרונות עכשוויים ולטרנדים בתחום הקולינרי בארץ ובעולם ומאפשר להם לפתח את המיומנויות הפרקטיות בעבודה. בעזרת שלל הכלים הנרכשים במסגרת הקורס ניתן להתקדם מבחינה מקצועית במסעדות, בחברות הסעדה וקייטרינג, בבתי מלון ובמסגרות נוספות וכן להקים עסקים עצמאיים בתחום הבישול. לקורס מתקבלים בעלי תעודות מקצועיות בתחום הבישול, שברשותם שלוש שנות ניסיון לפחות. מתקיימים גם מבחני קבלה פנימיים לבדיקת ההתאמה של המועמדים. התכנית יכולה להתאים גם ליזמים שברצונם להשתלב בענף המסעדנות. בתום ההכשרה מקבלים משתתפים שעומדים בכל הדרישות תעודת גמר "Professional cook" שניתנת על ידי מכללת השף, התאחדות השפים המקצועיים בישראל ואיגוד הקולינריה הבין לאומי.

 

  • קורס קונדיטוריה למתקדמים - זוהי תכנית להכשרת מנהלי קונדיטוריות אשר מעניקה לקונדיטורים ידע אודות מגמות מודרניות ועכשוויות בתחום. לאורך הקורס מכירים שלל שיטות עבודה מתקדמות ולומדים אודות טכנולוגיות חדשניות באפייה. כמו כן, נרכשות מיומנויות לתמחור ולבניית תפריטים שיכולות לסייע לבוגרי ההכשרה להקים עסקים עצמאיים בקונדיטוריה ולבנות עבורם תכניות עסקיות יעילות. במהלך הקורס הם מפתחים גם את יכולות הגימור למגוון סוגים של תוצרים, כגון קינוחי שוקולד, לחמים, מאפים מלוחים, עוגות המשלבות בצק סוכר, עוגות ראווה ועוד מגוון רחב של מוצרים.

 

  • קורס בשר וקצבות - המשתתפים בקורס קצבות של מכללת השף ירושלים מקבלים מיומנויות לשימוש נכון בחלקי הבשר השונים והם מכירים שיטות חיתוך, פירוק וטיפול בבשר שמותאמות לדרישות העכשוויות ממקצוע הקצבות. כמו כן, נלמדים כלים בסיסיים בבישול בבשר להכנתן של מנות שונות. נלמדים גם נהלים מקצועיים בתברואה ובטיחות מזון ובאחסנה ואריזה נכונים של בשרים במסגרת מטבחים וקצביות. היקפו של הקורס הוא כ - 16 מפגשים, שיעורים נערכים אחת לשבוע. הם משלבים ידע עיוני עם תרגולים מעשיים במטבחי המכללה, מה שמאפשר לתלמידים לצבור ניסיון פרקטי בתחום עוד במהלך ההכשרה וכך להגיע מוכנים אל שוק העבודה.

 

מכללת השף ירושלים תנאי קבלה


הקבלה לקורסים המתקיימים במכללת השף ירושלים אפשרית למגוון רחב של קהלי יעד, תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול. ברבים מן הקורסים יכולים ללמוד בעלי זיקה לעולם הבישול שמעוניינים לפתח קריירה מקצועית כטבחים, שפים או קונדיטורים. עם זאת הקורסים מתאימים גם לחסרי רקע מקצועי קודם במסעדות ובמוסדות קולינריים והם מיועדים גם למי שעושים את הצעדים הראשונים לעבר קריירה בבישול.


כמו כן, מתקיימים במכללה קורסים למתקדמים שבהם יכולים ללמוד בעלי ניסיון של מספר שנים בתפקידים בתחום הבישול. קורסים אלה ממוקדים בפיתוח מקצועי עבור עובדים בתחום הקולינרי והם יכולים להתאים במיוחד למי שברצונם להתקדם לתפקידי ניהול מטבח או ניהול קונדיטוריה או לחלופין לפתוח עסק עצמאי בבישול. בחלק מן המקרים מתקיימים מבחני מיון פנימיים מטעם המכללה. יש לציין כי תנאי הקבלה לקורסים השונים משתנים מעת לעת.

 

 

 

למידע נוסף לחצו: מכללת השף

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם