ללמוד במכללת השף
שם מלא
אימייל
טלפון
אני מסכים לתנאי השימוש ומדיניות האתר
לימודים > מכללות > מכללת השף באר שבע

מכללת השף באר שבע

שירות אישי - מכללת השף

מלא/י את פרטייך ונציג שירות יחזור אליך בהקדם

טלפון אימייל שם מלא
אני מסכים לתנאי השימוש ומדיניות פרטיות

מכללת השף סניף באר שבע


מכללת השף באר שבע עורכת שלל הכשרות וקורסים במקצועות הקולינריה. הקורסים מאפשרים למשתתפים לרכוש מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול שיכולות לסייע להם לפתח קריירה במסעדות ובמגוון יוזמות ומסגרות קולינריות. הקורסים מוכרים על ידי התאחדות השפים והקונדיטורים הישראלית והבין לאומית וחלקם גם נערכים בפיקוח של משרד העבודה.


הקורסים במכללה מתמקדים בפיתוח מיומנויות קולינריות מעשיות וכך הם משלבים תרגולים פרקטיים, חלקם אף כוללים סטאז' מעשי שמתקיים במוסדות קולינריים במהלכו ניתן לצבור ניסיון יישומי בעבודה. נוסף על כך, המסלולים מתקיימים במתכונת פרקטית שבה המשתתפים מתנסים בפועל בעבודה במטבחי המכללה במהלך השיעורים וכך מכירים מקרוב ציוד מקצועי וחומרי גלם ומתרגלים את טכניקות העבודה הנלמדות.


מסלולי הלימוד המתקיימים במכללה מותאמים למגמות עדכניות בעולם הבישול והם חושפים את התלמידים לטכניקות חדשניות, לטכנולוגיות קולינריות מבוקשות ולשיטות עבודה מתקדמות שנהוגות במטבחים מקצועיים. לאורך לימודיהם במכללה המשתתפים מכירים מגוון סוגי מנות ומעמיקים בתהליכי עבודה מקצועיים במטבחים, לרבות הקפדה על נהלי בטיחות ועקרונות בגהות והיגיינת מזון. בחלק מן ההכשרות התלמידים גם יכולים לפתח מיומנויות עסקיות להקמה של יוזמות קולינריות עצמאיות כגון מסעדות, קונדיטוריות וחברות הסעדה. מיומנויות אלה כוללות בין היתר עקרונות תמחור מנות ובניית תפריטים, כלים בשיווק ומיתוג עצמי

ועקרונות לבנייה של תכנית עסקית יעילה, שמותאמת לדרישות השוק הקולינרי של היום.


מכללת השף באר שבע טלפון כתובת דרכי הגעה


מכללת השף באר שבע ממוקמת ברחוב הנרייטה סולד 4, במלון לאונרדו. מוסד הלימוד ממוקם במרכז הכלכלי של באר שבע והגישה אליו נוחה מהתחנה המרכזית בעיר. כמו כן, ניתן להגיע למכללה מרחבי העיר ומערים סמוכות בתחבורה הציבורית, מה שמאפשר לתושבי באר שבע והסביבה ללמוד סמוך למקום מגוריהם בצורה נוחה.


מכללת השף באר שבע קורסים


במכללת השף באר שבע ניתן ללמוד במספר קורסים בתחום הקולינרי. קורסים אלה עוסקים בתחומים מבוקשים בעולם הבישול והם מאפשרים לרכוש מיומנויות פרקטיות שחשובות לעוסקים בתחום, כדי להשתלב בו כטבחים, מנהלי מטבחים, קונדיטורים ועוד מגוון של תפקידים. בין המסלולים אותם ניתן ללמוד במכללת השף באר שבע נכללים:

 

  • קורס קונדיטוריה - קורס הקונדיטוריה של המכללה מעניק לבוגריו לתעודת הסמכה בחסות התאחדות השפים הבין לאומית. במהלך הקורס לומדים על תהליכי עבודה מקצועיים עם שלל חומרי גלם ועל אופן הכנתם של קינוחים, מאפים ומוצרים נוספים. נוסף על כך, התכנית עוסקת בעקרונות יזמות עסקית, ניהול עסקי בתחום הקונדיטוריה ובמיומנויות תמחור ופרזנטציה שיכולות לסייע לקונדיטורים בתחילת דרכם. בעזרת המיומנויות הנלמדות במהלך ההכשרה הבוגרים גם יכולים לפתח יוזמות עצמאיות בתחום כגון פתיחת קונדיטוריה משלהם. אורכה של ההכשרה הוא כ - 8 חודשים והיא משלבת שלל תרגולים מעשיים במטבחי המכללה.

 

  • קורס בישול וטבחות - במהלך קורס טבחות המשתתפים מקבלים כלים מעשיים להשתלבות בתחום הבישול ולפיתוח קריירה מקצועית כשפים. הם מכירים טכנולוגיות בישול מתקדמות וחומרי גלם שבהם משתמשים שפים בעבודתם ולומדים לעומק על התהליכים המתחוללים במטבח מקצועי. משתתפי הקורס מתנסים בפועל בעבודה במטבח בליווי וסיוע של צוות המרצים שמורכב משפים מנוסים, אשר מעבירים להם מן הידע והניסיון שברשותם. לצד ידע מקצועי בהכנתן של מנות שונות ובטכניקות בישול מקצועיות, הקורס גם חושף את משתתפיו לעקרונות ביזמות עסקית. תכנית זו מוכרת על ידי התאחדות השפים הישראלית והתעודה המוענקת בסיומה ניתנת בחסות התאחדות השפים הבין לאומית, מה שיכול לסייע לבוגרים בעת ההשתלבות בתעשייה לאחר תום הקורס. אורך ההכשרה הוא כשמונה חודשים, שיעורים מתקיימים אחת לשבוע.

 

  • קורס בישול אה לה קארט - קורס בישול אה לה קארט של מכללת השף באר שבע, הידוע גם בשמו קורס בישול למסעדות, מתקיים במסלול בו ניתן ללמוד על חשבון הפיקדון הצבאי לחיילים משוחררים לפי אישור של משרד העבודה. המשתתפים בהכשרה זו לומדים בהרחבה על טכניקות מתקדמות במטבח העילי. הם מכירים טכנולוגיות ושיטות להכנת מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות משלל חומרי גלם מובחרים. נלמדים גם עקרונות לתכנון תפריטים ומנות, טכניקות שיווק ומכירה בעולם המסעדנות וכן מיומנויות להקמת מסעדה ולניהול כלכלי של מטבחים.

 

  • קורס טבחות מאסטר למתקדמים - משתתפי קורס טבחות מאסטר למתקדמים רוכשים כלים עיוניים ומעשיים בעולם הבישול. קורס זה מכשיר את משתתפיו לתפקידי טבחים מקצועיים תוך פיתוח היכולות בבישול בהתאם לסטנדרטים גבוהים בעולם המסעדנות. מסלול זה שם דגש על עקרונות ניהול מטבח מקצועי ועל שיטות בישול מתקדמות. כמו כן, המשתתפים לומדים על טכנולוגיות ומגמות קיימות ומבוקשות בתחום הבישול ועל עקרונות מן המטבח העילי. התכנית כוללת סטאז' מעשי המאפשר התנסות תעסוקתית במוסדות קולינריים מובילים בשוק הישראלי אשר מכין את התלמידים לקראת המשך דרכם המקצועית בתחום הבישול. תעודת הגמר המוענקת לבוגרי ההכשרה ניתנת בחסות התאחדות הקונדיטורים והשפים הישראלית, אשר מוכרת גם לעבודה במגוון של מוסדות קולינריים באירופה, בארצות הברית ובמדינות נוספות בעולם. הבוגרים יכולים להשתלב במסעדות, בבתי מלון והארחה, בחברות קייטרינג והסעדה ובעוד שלל מסגרות.

 

  • קורס קונדיטוריה למתקדמים - קורס קונדיטוריה למתקדמים של מכללת השף באר שבע מאפשר למשתתפים לפתח טכניקות גימור גבוהות עבור קינוחים ותוצרים משלל סוגים. זוהי הכשרה המכינה את התלמידים לקראת התקדמות לתפקידי ניהול קונדיטוריות ובמהלכה מכירים מגוון מגמות עכשוויות בתחום האפייה והבישול, שיכולות לסייע להם לקדם את הקריירה ושיטות העבודה. לאורך הקורס מכירים טכנולוגיות ושיטות עבודה מתקדמות בהכנת עוגות ועוגיות, בבולנז'רי ואפיית לחם, בהכנת שוקולד, בעבודה עם בצק סוכר ובתהליכים נוספים במאפייה ובקונדיטוריה. נוסף על כך, הקורס מקנה מיומנויות עסקיות בעזרתן ניתן להבין לעומק תהליכי בניית תכנית עסקית לצורך פיתוח וקידום של עסקים קיימים והקמה של יוזמות חדשות בתחום הקונדיטוריה. קורס זה יכול להתאים לעובדים בקונדיטוריות שמעוניינים לקדם את הידע המקצועי ולהתקדם לתפקידים ניהוליים בענף וכן לעוסקים בתחום הקונדיטוריה שברצונם להקים עסקים עצמאיים משלהם. קורס זה כולל כ - 16 מפגשים חד שבועיים.

 

  • קורס בשר וקצבות - קורס בשר וקצבות של המכללה נפרש על פני כ - 16 מפגשים שכל אחד מהם נפרש על פני כ - 5 שעות לימוד אקדמיות. לאורך הכשרה זו לומדים על שימוש בחלקי הבשר השונים, על שיטות בישול עם בשר ועל עקרונות בכשרות, חיתוך בשר ואנטומיה של בשר. כמו כן, נלמדות שיטות אחסון ואריזה נכונות של בשרים, לרבות נהלי בטיחות מזון והיגיינה במטבח. הידע הנרכש במהלך קורס זה יכול לסייע לבוגריו בעת ההשתלבות כקצבים בשוק העבודה, מקצוע שהביקוש לו רק הולך ועולה בשנים האחרונות.


מכללת השף באר שבע תנאי קבלה


הקורסים הנערכים במכללת השף באר שבע מיועדים למעוניינים לפתח קריירה מקצועית בתחום הבישול. חלקם מתאימים גם לחסרי ניסיון מקצועי קודם שברצונם לקבל כלים לתחילת הדרך המקצועית שלהם בענף. הקורסים המתקדמים במכללה מיועדים לבעלי ניסיון של מספר שנים בתחומים כגון קונדיטוריה או טבחות, שמעוניינים להתקדם לתפקידים בכירים יותר כגון ניהול מטבח, או לפתוח יוזמות עצמאיות בתחום הקולינריה כגון מסעדות או קונדיטוריות משלהם. בחלק מן המקרים נדרשת הצגה של תעודת מקצוע או תעודת גמר המעידות על ניסיון לימודי רלבנטי.

 

 

למידע נוסף לחצו: מכללת השף


עוד מסלולי לימוד - מכללת השף:





שאלות הגולשים מהפורומים שלנו - מכללת השף

 
  • לימודי קונדיטאות
  • (953 צפיות)
     
  • קורס טבחות סוג 1 - מכללת השף או דן גורמה?
  • (904 צפיות)
     
  • לימודי קונדיטוריה במכללת השף - מה שכר הלימוד?
  • (821 צפיות)
     
  • פיקדון חיילים למימוש קורס קודניטוריה
  • (634 צפיות)


     








    פורום לימודים  |  ימים פתוחים  |  תנאי קבלה  |  תנאי שימוש  |  מפת האתר  |  מגזין לימודים  |  צור קשר  |  English