מכללת השף חיפה

שירות אישי - צור קשר

מכללת השף

אהבת? שתף ב:

מכללת השף סניף חיפה


מכללת השף חיפה היא מוסד לימוד למקצועות הקולינריה והבישול. במכללה זו נערכות שלל הכשרות מקצועיות שבהן יכולים תושבי חיפה והסביבה לקבל את הכלים להשתלבות בקריירה מבוקשת בתחום הקולינרי. הקורסים מותאמים לדרישות של ארגונים מקומיים ובין לאומיים בתחום הקולינריה, הקונדיטוריה והבישול והם מסמיכים את הבוגרים להשתלבות בשלל מסגרות כגון מסעדות, מלונות, חדרי אוכל, מטבחים מוסדיים ועוד.


במהלך הקורס מתמקדים בשילוב בין כלים מעשיים ועיוניים. ההכשרות משלבות במהלכן התנסות פעילה במטבח כדי לאפשר למשתתפים להכיר מקרוב את הטכנולוגיות וחומרי הגלם ולהתנסות הלכה למעשה בתהליכי העבודה במטבח. מטבחי המכללה מאובזרים בציוד חדשני שמתאים לתהליכים עדכניים בעולם הבישול. חלק מן הקורסים גם משלבים סטאז' מקצועי שבו התלמידים משתלבים במטבחים מקצועיים ויכולים לתרגל בפועל את תהליכי העבודה השונים.


בסיומן של ההכשרות במכללת השף חיפה מוענקות לבוגרים דיפלומות מקצועיות מטעם המכללה שניתנות בחסות ארגונים מקצועיים כגון התאחדות השפים והקונדיטורים. תעודות אלה פותחות שלל אפשרויות תעסוקה בפני הבוגרים, שכן הן מוכרות בתחום הקולינרי בארץ ובעולם.


מכללת השף חיפה טלפון כתובת דרכי הגעה


מכללץ השף חיפה ממוקמת ברחוב ליאו שטיין 9. מכללה זו נמצאת במקום מרכזי במתחם הצ'ק פוסט, היא ממוקמת בסמוך לתחנת הרכבת חיפה לב המפרץ. הנגישות למוסד הלימוד היא נוחה למגיעים מרחבי העיר חיפה וכן באזור הקריות בתחבורה הציבורית, כמו כן במקום חנייה חינם עבור התלמידים המגיעים ברכב פרטי.


מכללת השף חיפה קורסים


מכללת השף חיפה עורכת מגוון רחב של קורסים. תכניות אלה ללימודי תעודה מתמקדות במקצועות מבוקשים בעולם הבישול והם מאפשרים לצבור ידע עיוני ומעשי כאחד. מרבית הקורסים כוללים התנסות מעשית במטבח ואף סטאז' במסעדות ובמוסדות קולינריים. הנה כמה מן הקורסים הנלמדים במכללת השף חיפה:

 

 

  • מכללת השף חיפה קונדיטוריה - קורס קונדיטוריה של מכללת השף חיפה נפרש על פני כשמונה חודשים. הוא מעניק לבוגריו תעודת הסמכה המוכרת על ידי התאחדות השפים הבין לאומית, מה שפותח בפניהם שלל הזדמנויות לקריירה קולינרית. במהלך ההכשרה נלמדות שלל טכניקות אפייה והכנה של מנות אחרונות. המשתתפים מכירים טכנולוגיות מובילות בקונדיטוריה, מכירים חומרי גלם וציוד מקצועי ולומדים על תהליכי העבודה המקצועיים בקונדיטוריה. כמו כן, הקורס מעניק מיומנויות עסקיות שיכולות לסייע למשתתפים לפתוח קונדיטוריה משלהם וכן לתמחר ולשווק בהצלחה את שירותיהם. בין הנושאים הנלמדים במהלך הכשרה זו אפשר למנות הכנת קינוחי בוטיק, הכנת לחמים, הכנת שוקולד, פרזנטציה ועיצוב מנות, זילוף עוגות ועוד שלל תחומים מבוקשים בקונדיטוריה.

 

  • קורס בישול וטבחות - קורס טבחות זה מאפשר למשתתפים לפתח סל נרחב של מיומנויות בתחום הבישול והוא מכין אותם להשתלבות בקריירה בשלל מסגרות בעולם הקולינרי. המסלול חושף את המשתתפים לחומרי גלם, לטכניקות עבודה במטבח, ,עקרונות ניהול מטבח ובניית תפריטים וכן לכלים ביזמות עסקית במסעדנות, בעזרתם ניתן להקים עסקים קולינריים עצמאיים. התלמידים בקורס לומדים בהרחבה על הכנתן של שלל סוגי מנות כגון מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים ומנות נוספות. אורכו של הקורס הוא כ - 8 חודשים, השיעורים בו מתקיימים אחת לשבוע מה שמאפשר לתלמידים לשלב אותו יחד עם עבודה.

 

  • קורס בישול למסעדות אה לה קארט - מכללת השף חיפה עורכת קורס בישול A la Carte, זהו קורס מורחב לתחום הבישול והטבחות והוא מתמקד במיומנויות בישול גורמה ובמטבח העילי. המיומנויות הנלמדות במהלך הכשרה זו מאפשרות למשתתפים לשכלל את יכולות הבישול ולהכיר תהליכי הכנה מתקדמים של שלל סוגי מנות שמותאמים למסעדות ולמטבחי גורמה. כמו כן, הקורס חושף לטרנדים ולמגמות מבוקשות בעולם הקולינרי, לצד הקניית כלים קלאסיים בבישול. במהלך התכנית המשתתפים משובצים בסטאז' מעשי שמתקיים במוסדות קולינריים כגון מסעדות, בתי מלון וחברות הסעדה, מה שמאפשר להם להתנסות הלכה למעשה בכלים הנלמדים בקורס. חיילים משוחררים יכולים ללמוד על חשבון הפיקדון במסלול זה, בהתאם לאישור משרד העבודה.

 

  • קורס טבחות מאסטר למתקדמים - בעלי ניסיון מקצועי בתחום הקולינרי, שברשותם תעודה מקצועית ושלוש שנות ניסיון בענף יכולים ללמוד בקורס טבחות למתקדמים שעורכת מכללת השף חיפה. קורס בישול למתקדמים מתאים גם ליזמים שברצונם לפתח עסקים חדשניים בעולם המסעדנות והוא מכין את תלמידיו לתפקידי מנהלי מטבח במוסדות ובמסגרות פרטיות. מסלול זה מאפשר לטבחים המקצועיים לפתח מיומנויות מתקדמות שמותאמות לדרישות ענף המסעדנות של היום והוא שם דגש על הכלים הנדרשים למנהלי מטבח במסגרת תפקידם. המסלול משלב התנסות מעשית שדרכה ניתן להכיר מקרוב את הציוד המקצועי, את תהליכי העבודה ואת החומרים המתקדמים שאליהם נחשפים במהלך הקורס. בסיומה של ההכשרה מקבלים המשתתפים תעודת גמר שניתנת על ידי התאחדות השפים והקונדיטורים הישראלית ואיגוד הקולינריה הבין לאומי, תעודה זו פותחת בפניהם מגוון אפיקי תעסוקה בארץ ובעולם במסעדות ובמסגרות נוספות בתחום המזון.

 

  • קורס קונדיטוריה למתקדמים - מטרתו של קורס קונדיטוריה למתקדמים הנערך במכללת השף חיפה הוא לאפשר למי שיש ברשותם ניסיון מקצועי בעולם הקונדיטוריה לקבל כלים נוספים וחדשניים דרכם ניתן לפתח את הקריירה. הכשרה זו שמה דגש גם על תחום ניהול הקונדיטוריה והיא מעניקה ידע בתמחור, בבניית תפריטים וביזמות עסקית בהתאם למגמות עכשוויות בעולם הקולינרי המקומי והעולמי. במהלך הכשרה מקצועית זו, מכירים שיטות עבודה מתקדמות וסוקרים גם עקרונות חדשניים ועכשוויים בקונדיטוריה, תוך היכרות עם חומרי גלם וטכנולוגיות מתקדמות. בין היתר, המשתתפים לומדים על טכניקות לעבודה עם שוקולד, לאפיית לחמים, לעבודה מקצועית עם בצק סוכר, לקישוט עוגות ולהכנה של עוגות ראווה לשלל אירועים. מסלול זה יכול להתאים לקונדיטורים מנוסים, למעוניינים להתקדם לתפקידי ניהול קונדיטוריה, לעובדים שברצונם להרחיב ולפתח את הידע המקצועי וכן למי שעומדים בפני הקמה של עסק עצמאי משלהם ומעוניינים לקבל כלים מתאימים לכך. הקורס נפרש על פני כ - 16 מפגשים שנערכים אחת לשבוע.

 

  • קורס בשר וקצבות - במסגרת קורס יסודות הקצבות והבשר שמתקיים במכללת השף חיפה יכולים המשתתפים לקבל כלים להשתלבות במקצוע הקצבות שהביקוש לו הולך וגובר לאחרונה. המשתתפים לומדים כלים קלאסיים וחדשניים בתחום הקצבות ובוחנים את תהליכי העבודה הנכונים והבטוחים בבשר מסוגים שונים. במהלך הקורס מפתחים מיומנויות מעשיות וצוברים ידע מקצועי שחיוני לעוסקים בקצבות. כמו כן, הקורס מקנה מיומנויות בסיסיות בתחום הבישול שיכולות לסייע לקצבים בעבודתם. היקפו של הקורס הוא כ - 16 מפגשים שאורכו של כל אחד מהם הוא כ - 5 שעות לימוד אקדמיות.


מכללת השף חיפה תנאי קבלה


תנאי הקבלה לקורסים השונים שמתקיימים במכללת השף חיפה משתנים מקורס לקורס. ישנם קורסים הפתוחים הן לבעלי ניסיון מקצועי בתחום הבישול והן למי שאין ברשותם ניסיון מקצועי בענף זה אשר מעוניינים לעשות בו את הצעדים הראשונים כדי להתחיל בקריירה במסעדות ובמטבחים. לצדם מתקיימים גם קורסים למתקדמים, שבהם יכולים ללמוד בעלי ניסיון מקצועי רלבנטי של כמה שנים בתחום הקולינרי, לעיתים ישנה דרישה לתעודה מקצועית מתאימה מגורם מוסמך. לקראת הקבלה למסלולים אלה מתקיימים לרוב ראיונות קבלה שבהם נבדקת ההתאמה למסלול על סמך הנתונים האישיים והרקע המקצועי. יש לציין כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת, אנו ממליצים לפנות ישירות אל מוסד הלימוד לקבלת הפרטים המדויקים ביותר לגבי תנאי הקבלה.

 

למידע נוסף לחצו: מכללת השף

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם