קורס בישול אה לה קארט במכללת השף

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על מכללת השף - קורס בישול אה לה קארט.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס בישול למסעדות A LA CARTE במכללת השף


עולם בישול הגורמה הולך וצובר תאוצה בישראל. יותר ויותר סועדים מחפשים חוויה חד פעמית וייחודית במסעדות שף, מה שפותח מגוון הזדמנויות ליוזמות חדשות ומסקרנות בעולם המסעדנות. בישול גורמה כולל מגוון של סגנונות, זרמים וטכניקות והוא רק הולך ומשתכלל עם השנים.


במכללת השף מתקיים קורס בישול למסעדות A la carte, זהו מסלול מתקדם בתחום הבישול אשר מכין את המשתתפים לקראת שלל תפקידים בעולם הקולינרי. הקורס חושף למגוון טכניקות מתקדמות בבישול ולעקרונות מרכזיים בתורת בישול הגורמה, אותם יכולים המשתתפים ליישם במסעדות ומטבחים קיימים, באפשרותם גם ליישם את הידע הנלמד כדי לפתוח מסעדה משלהם. מסלול זה מוכר למימוש על חשבון הפיקדון לפי אישור משרד העבודה.


קורס בישול אה לה קארט מתקיים בשלוחות מכללת השף בערים - תל אביב, באר שבע, חיפה.


תכנית הלימודים


מסלול זה מאפשר למשתתפים להכיר לעומק שלל טכניקות בישול גורמה ובישול למסעדות. במהלך ההכשרה הם מכירים סגנונות בישול קלאסיים לצד טרנדים עכשוויים ומפתחים את היכולות האישיות שלהם כשפים. הם מתוודעים לחומרי גלם מובחרים ולציוד מקצועי מתקדם וסוקרים את החידושים והמגמות המבוקשות בתחום המסעדנות היום.


במהלך הקורס, מכירים מגוון סוגי מנות ומתוודעים לטכנולוגיות בישול ולשיטות בישול מקצועיות. המשתתפים לומדים גם על תהליכי הקמה ניהול של מסעדה ומטבח ועל הפן הכלכלי והשיווקי שבתמחור מנות ובשיווק המסעדה, כלים שיכולים לסייע להם בהמשך דרכם בפתיחה וניהול של מסעדה משלהם. בהמשך מעמיקים המשתתפים באופן ההכנה של שלל סוגי מנות, לרבות מרקים, רטבים, לחמים, ארוחות בוקר, מנות עיקריות, קינוחים ומשקאות, בהם גם מאכלים ממטבח הגורמה.

 

מתכונת הלימוד


קורס בישול אה לה קארט נפרש על פני פרק זמן של כ - 8 חודשים. שיעורים מתקיימים פעמיים במהלך השבוע. הקורס שם דגש על רכישת כלים פרקטיים בבישול וכך לצד השיעורים העיוניים המשתתפים לוקחים חלק פעיל בתרגולים שבהם הם מתנסים הלה למעשה בטכניקות הנלמדות. נוסף על כך, הם משובצים בסטאז' מעשי שמתקיים במסעדות, במלונות ובמוסדות קולינריים נוספים.


נושאי הלימוד


הנושאים הנלמדים במהלך הקורס כוללים -

 

  • תורת חומרי הגלם
  • עולם האלכוהול והיין
  • פרזנטציה ועיצוב מנות
  • מנות אחרונות וקינוחים
  • ניהול כלכלי של מטבחים
  • טכנולוגיות ושיטות בישול
  • שיווק ומכירה ותורת התפריט   
  • בישול גורמה
  • מדעי הבישול
  • אפיית לחמים
  • מנות עיקריות
  • יסודות התמחור
  • מרכיבי התפריט   
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


מכללת השף מתמקדת במקצועות הבישול והקולינריה ומציעה מגוון של מסלולי לימוד לתעודה המכשירים את המשתתפים כטבחים ושפים בשלל תחומים. המסלולים הנלמדים במכללה מעניקים למשתתפים מיומנויות מקצועיות מתקדמות וחושפים אותם לטכנולוגיות ומגמות מתקדמות בעולם הבישול והקונדיטוריה של היום. צוות המכללה כולל שפים מנוסים ומומחים ותיקים בתחום הבישול והם מעבירים מן הידע והניסיון שלהם אל התלמידים במהלך ההכשרות, כדי לסייע להם לפתוח אפיק לקריירה יצירתית ומבוקשת בעולם הקולינרי.


בין הקורסים המתקיימים במכללה נכללים קורס בישול וטבחות, קורס קונדיטוריה ואפייה, קורס טבחות למתקדמים, קורס בשר וקצבות, קורס קונדיטוריה למתקדמים ועוד. קורסים אלה משלבים עשייה מעשית מרובה, הם כוללים סטאז' שמאפשר התנסות תעסוקתית וצבירה של ניסיון פרקטי לקראת היציאה לשוק העבודה.


תנאי קבלה


קורס זה מתאים לבעלי ניסיון קודם בתחום הבישול ולבוגרי קורסים בבישול ובטבחות שמעוניינים לקדם את הידע שברשותם ולפתח עצמם מבחינה מקצועית כדי להשתלב במטבחים ומסעדות בארץ ובעולם. מומלץ לפנות ישירות אל מוסד הלימוד לקבלת המידע המלא לגבי תנאי הקבלה למסלול.


תעודה


משתתפים שמשלימים את הקורס בהצלחה ועומדים בכל הדרישות מקבלים תעודת הסמכה "A la carte professional" מטעם מכללת השף.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת השף

כלים שיעזרו לך לבחור