תכנית Starting up together במרכז פרס לשלום

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תעודה, מקצוע? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על מרכז פרס לשלום - מאיץ Starting up together.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תכנית היזמות Starting-Up Together במרכז פרס לשלום וחדשנות


לבנות את ערי העתיד ביחד


רעיון הערים החכמות הפך לאחרונה למדובר במיוחד. יזמים בתחום זה שואפים להנגיש את השירותים לתושב בסביבה העירונית בעזרת טכנולוגיות מתקדמות, כגון אינטרנט של דברים וביג דאטה. בעזרת הטכנולוגיה, העיר החכמה הופכת לקהילה שבה כל החברים פועלים יחד לשיפור איכות החיים. היום לא מעט ערים כבר עושות את הצעדים הראשונים להפיכה לערים חכמות ומציעות פתרונות שונים לתושביהן, מאפליקציות להנגשת מידע לתושבים ועד למערכות מתקדמות ופורצות דרך לתחומים כחנייה ואף חקלאות אורבנית. עם זאת, מנהיגים ופעילים אורבניים שואפים תמיד להתקדם ולחשוב על הפתרונות הטכנולוגיים של המחר.


מי שהיזמות היא בנפשם ומעוניינים להכיר מקרוב את אחד הנושאים המבוקשים בזירת הסטארט אפ המקומית והגלובלית יכולים לקחת חלק בתכנית Starting - Up Together של מרכז פרס לשלום ולחדשנות. זוהי תכנית רב תרבותית ובין מגזרית בתחום היזמות, שמטרתה היא להנגיש את זירת הסטארט אפ המקומית לבעלי זיקה ליזמות. מאיץ היזמות מתמקד השנה בתחום הערים החכמות והוא מציע למשתתפיו שלל הזדמנויות לפיתוח כישורי יזמות פרקטיים ולמינוף של רעיונות חדשניים ומיזמים חיים ופעילים.


תכנית הלימודים


בתכנית זו יכולים יזמים מתחילים לקבל סל כלים נרחב בתחום היזמות העסקית והחברתית. מאיץ היזמות עוסק בתחום הערים החכמות ובמהלכה לומדים על טרנדים ומגמות מבוקשות במיוחד בתחום זה ברחבי העולם תוך היכרות עם כלים מתחום היזמות מן הארץ ומזירת הסטארט אפ הבין לאומית. הם לומדים כיצד להפוך רעיון למיזם פעיל ובוחנים את השלבים השונים בדרך להתהוותו של סטארט אפ חדש בתחום הערים החכמות.


נוסף על כך, התכנית מקנה מיומנויות בתחום הפיתוח העסקי והיא כוללת הרצאות בתחומים כגון ניהול ושיווק. המשתתפים מפתחים מיומנויות העלאת רעיונות למוצרים ולמיזמים ורוכשים כלים לפיתוחם בפועל. כמו כן, הם נחשפים לסיפורי הצלחה מן התעשייה דרך מפגשים שונים עם מנטורים מעולם היזמות הישראלי.

 


מתכונת הלימוד


היקפה של תכנית היזמות הוא כ - 4 חודשים. במהלך התכנית המשתתפים עובדים על מיזמים בקבוצות תוך כדי עבודה משותפת ורב תרבותית. מסלול זה מתקיים בשפות אנגלית ועברית.


בתחילת התכנית נערך אירוע פתיחה ולאחריו סמינר פתיחה מרוכז בהיקף של שלושה ימים. בהמשך מתקיים יום האקתון וכן יום סיור. לאחר שלב בניית הקבוצות, מתקיימים מספר אירועי "בוטקאמפ" מרוכזים שבהם מתכננים את המיזמים. לאחר מכן נערכות סדנאות יזמות בשעות אחר הצהריים והערב. בסיום הקורס מתקיים בוטקאמפ מסכם שנפרש על פני יומיים מלאים, ולאחריו אירוע סיום שבו מציגים את תוצרי העבודה המשותפת בתהליך.

 

לאורך תקופת הביניים שבין שני הבוטקאמפים המשתתפים מקבלים ליווי של מנטורים שנפרש על פני כ - 10 שבועות. המנטורינג ניתן באופן אישי לכל קבוצה על בסיס שבועי, הוא יכול להתקיים כפגישה פיזית או באופן מקוון. ההדרכה והליווי שמקבלים המשתתפים לאורך תקופה זו יכולים לסייע להם בתהליך הפיתוח העסקי וגיבוש כל ההיבטים בסטארט אפ.

 

 

תנאי קבלה


תכנית זו מתאימה גם לחסרי רקע קודם בתחום הערים החכמות, אך מיועדת ליזמים בעלי זיקה לעולם היזמות שמעוניינים בקבלת כלים פרקטיים להגשמת רעיונות חדשניים ופורצי דרך. תכנית זו מתאימה למצטיינים בעבודת צוות.


לתכנית מתקבלים מועמדים מעל גיל 21, שלא השתתפו בתכניות האצה קודמות בעבר. כמו כן, על המועמדים להיות זמינים להשתתפות בכל הפעילויות שמתקיימות במסגרת התכנית, שכן נוכחות והשתתפות בהן היא חובה להשלמת המסלול.


תעודה


בסיום הקורס מקבלים המשתתפים תעודה מטעם מרכז פרס לשלום ולחדשנות על השתתפותם. עם סיומה של התכנית, שלושת המשתתפים המצטיינים ביותר יכולים לזכות לליווי ותמיכה אישיים של מנטורים בכירים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.