רוצה פרטים על לימודי משפטים בגיל 30?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי משפטים אחרי גיל 30

רוצה לדעת על לימודי משפטים בגיל 30? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפטים מעל גיל 30

 

רוצים ללמוד משפטים בגיל 30?


היום, הבחירה ללמוד משפטים אחרי גיל 30 היא כבר ממש לא יוצאת דופן וניתן לראות יותר ויותר אנשים שניגשים לתחום בגילים אלה כדי לפתח קריירה חדשה. כדי לעודד אוכלוסיות אלה ללמוד משפטים, מציעים המוסדות הקלות והטבות שונות לסטודנטים, לרבות תנאי קבלה נוחים ומסלולי לימוד גמישים במתכונתם שמתאימים לצורכים של אנשים אחרי גיל 30.


ניתן לומר כי סטודנטים מעל גיל שלושים הם מחזיקים בניסיון רב יותר מאשר סטודנטים צעירים דרך כישורים פרקטיים שאותם צברו בשוק העבודה. ניסיון זה יכול לסייע להם במהלך הלימודים ואף להקנות להם יתרון מול סטודנטים אחרים, וכן לסייע להם בהמשך דרכם כמשפטנים.


לימודי המשפטים מתמקדים בהכשרתם של משפטנים איכותיים להשתלבות במגוון תפקידים בעולם המשפט ובזירת העסקים. לאחר תום הלימודים והשלמת כל החובות (לרבות בחינות לשכה והתמחות), הבוגרים יכולים להשתלב בשוק כעורכי דין, כיועצים בתחומי המשפט וכן בתפקידים שאינם משפטיים בסקטור הציבורי והפרטי.

 

 

לימודי משפטים מעל גיל 30 - לימודי משפט מעל גיל 30


לימודי משפטים לסטודנטים מעל גיל שלושים הם זהים מבחינת תכני הלימוד ללימודים לסטודנטים צעירים יותר. ההבדלים העיקריים בין הלימודים לשני סוגי הסטודנטים הם בעיקר בתנאי הקבלה ובמתכונת הלימוד.


הלימודים חושפים את הסטודנטים למגוון של סוגיות בעולם המשפט, בין היתר לומדים על משפט מסחרי, משפט פלילי, משפט אזרחי, משפט בין לאומי ועוד שלל ענפים משפטיים. הלימודים גם מסייעים לסטודנטים לפתח כישורי ניתוח ומחקר שחיוניים למשפטנים בעת ההתמודדות עם אתגרים ותהליכי קבלת החלטות במשפט.


לימודי משפטים בתכניות לסטודנטים מעל גיל שלושים הן לרוב גמישות מבחינת מתכונתן, כדי לסייע להם לבצע את השילוב בין העבודה ללימודים ולרוב גם בין הלימודים לחיי המשפחה. מסיבה זו מפעילים לא מעט מוסדות תכניות לימודי ערב במשפטים, שבהן לומדים בכמה ערבים בשבוע ובימי שישי. תכניות אלה הן לרוב מעט ארוכות יותר מבחינת אורך התואר, אך מבחינת תכנים הן זהות ללימודי היום.

 

משפטים תנאי קבלה מעל גיל 30


בהתאם להחלטת המל"ג, מועמדים מעל גיל אינם נדרשים לתעודת בגרות מלאה בעל הקבלה ללימודים, בהם גם לימודי משפטים. קבלתם נקבעת בדרך כלל על סמך הישגים בפסיכומטרי והציונים במכינה מתאימה, לרוב מכינה 30+ או מכינה למשפטים. בחלק ממוסדות הלימוד גם שמים דגש על הרקע המקצועי של המועמדים ועל ניסיון מקצועי רלבנטי שברשותם.


תנאי קבלה למשפטים משתנים ממוסד למוסד. ברוב המקרים, מועמדים נדרשים להיות בעלי ציון גבוה בפסיכומטרי, שבין 600 - 650 ולעיתים אף גבוה מכך. מועמדים מעל גיל שלושים צריכים להיות בעלי ציון גבוה במכינת 30+ ובמבחנים שמתקיימים בסיומה. ישנם מוסדות שעורכים גם ראיונות אישיים למועמדים או מבחני מיון פנימיים. חשוב להביא בחשבון כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת.

 


תואר בגיל 30 ללא בגרות


מועמדים מעל גיל שלושים שאין ברשותם תעודת בגרות מלאה, או בידיהם בגרות מלאה בממוצע ציונים שאינו גבוה מספיק לקבלה יכולים ללמוד במגוון של תכניות שבהן מקבלים מועמדים גם ללא בגרות. בתכניות ללימודים ללא בגרות מקבלים לרוב מועמדים על סמך הציונים בפסיכומטרי או במכינה.

 

מועמדים מעל גיל 30 יכולים ללמוד בתכניות פסיכומטרי בגיל 30, ישנם מסלולים שעשויים להתאים במיוחד לצורכיהם של בני קבוצת גיל זו כגון קורסי ערב או קורסים מקוונים שניתן ללמוד מהבית תוך התאמה ללוח הזמנים האישי.


תכניות הלימודים ללימודי משפטים ללא בגרות מתקיימות במגוון רחב של תחומי לימוד, ניתן למצוא מסלולים בתחומי מדעי החברה ומדעי הרוח ולעיתים גם מסלולים במדעים מדויקים, בלימודי הנדסה ובמדעי הטבע שבהם מקבלים מועמדים גם ללא התחשבות בציוני הבגרות.


נוסף על כך, בפני מועמדים חסרי תעודת בגרות קיימת אפשרות ללמוד באפיק מעבר. מסלולי אפיק המעבר מאפשרים להתחיל את הלימודים במקבץ קורסים באוניברסיטה הפתוחה ולפי ההישגים באותם קורסים להמשיך ללימודים לתואר ראשון באחד המוסדות בארץ שלוקחים חלק בתכנית אפיק המעבר. ניתן למצוא אפיק מעבר למשפטים וכן אפיקי מעבר למקצועות רבים נוספים.


לימודי משפטים ערב


לימודי משפטים בשעות הערב יכולים להתאים מאוד למועמדים מעל גיל 30 שברצונם לשלב את העבודה עם הלימודים בצורה נוחה. היקפם של לימודי ערב במשפטים הוא לרוב בין שלוש שנים וחצי לארבע שנים. בדרך שלל שיעורים מתקיימים ביומיים או שלושה ימים בשבוע ובימי שישי, אך ישנם גם מוסדות המרכזים את השיעורים ביום שבועי אחד ובימי שישי.


לימודי משפטים לאקדמאים


מועמדים מעל גיל שלושים שיש ברשותם תואר ראשון בתחום אחר, המעוניינים לעשות שינוי בקריירה ולהשתלב בתחום המשפט יכולים ללמוד בתכניות ללימודי משפטים לאקדמאים. תכניות הלימודים לאקדמאים לרוב נפרשות על פני פרק זמן מקוצר של כשלוש שנים. לרוב הן נערכות במסלולים נוחים לאנשים עובדים, בשעות אחר הצהריים והערב. סטודנטים בעלי תואר ראשון קודם בתחום אחר יכולים גם ליהנות מן היתרון שבידע הקודם ולשלב את ההבנה המשפטית עם ידע זה וליישמו במגוון תחומים במשק.


מכינה 30 פלוס


במרבית מוסדות הלימודים המקבלים מועמדים מעל גיל 30 ללימודי המשפטים, נדרשים ממועמדים אלה לימודים במכינה 30+. מדובר במכינה ייעודית לסטודנטים מעל גיל שלושים, שאין ברשותם תעודת בגרות מלאה או שאינם עומדים בתנאי הקבלה ללימודים. בדרך כלל, מכינות אלה נפרשות על פני פרק זמן של כמה חודשים עד שנה. השיעורים בדרך כלל מרוכזים בכמה ימים מלאים בשבוע.


בדרך כלל המכינה כוללת קורסים בתחומי יסוד במדעי החברה, וכן קורסים במתמטיקה ואנגלית. הסטודנטים מפתחים מיומנויות אקדמיות וכישורי מחקר וניתוח אקדמיים וגם סוקרים סוגיות במשטר ובחברה בישראל. לאחר סיום המכינה ומעבר המבחנים שמתקיימים בסופה מקבלים לרוב תעודה שמחליפה את תעודת הבגרות ומאפשרת להתקבל ללימודים.


מכללות לימודי משפטים מעל גיל 30


לימודים מעל גיל 30 אוניברסיטת חיפה

 

באוניברסיטת חיפה ניתן ללמוד משפטים במסלול חד חוגי או בתכנית דו חוגית. ניתן ללמוד גם במסלול המשלב תואר ראשון ותואר שני בחוג אחר. בית הספר עורך גם קורסים בין לאומיים באנגלית במסגרת לימודי המשפטים כדי לחשוף את הסטודנטים לסוגיות גלובליות בעולם המשפט. מועמדים מעל גיל 30 שמעוניינים להתקבל ללימודי המשפטים יכולים ללמוד במכינה 30+ באוניברסיטה, שמתאימה לחסרי תעודת בגרות והיקפה כשנה אחת.

 

 

  • המרכז הבינתחומי הרצליה - במרכז הבינתחומי הרצליה מקבלים מועמדים בני שלושים פלוס גם ללא בגרות, תוך שימת דגש על הניסיון המקצועי הקודם שלהם. בית הספר למשפטים של מוסד זה עורך מגוון תכניות כגון לימודי משפטים ומנהל עסקים לתואר כפול, לימודי משפטים וממשל לתואר כפול, לימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר כפול וכן תכניות ללימודי משפטים במסלול ישיר לתואר שני במקצועות שונים.

 

  • המרכז האקדמי פרס (רחובות) - במרכז האקדמי פרס ניתן למצוא לימודי משפטים וכן תכנית מכינה 30+ שמתאימה למועמדים מעל גיל שלושים שאינם עומדים בתנאי הקבלה. לימודי המשפטים כוללים גם מסלול חברות שבו מקבלים כלים מבכירים בחברות במשק. במוסד זה מתקיימים גם לימודי ערב במשפטים, וכן מסלול מקוצר לתואר שני בארבע שנים. מוסד זה גם מספק לסטודנטים הכנה לקראת ראיונות ההתמחות.

 

  • שערי מדע ומשפט (הוד השרון) - מועמדים מעל גיל 30 ללימודי משפטים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט יכולים ללמוד במכינה 30+ של מוסד הלימוד שמיועדת גם למועמדים למשפטים. בלימודי המשפטים מתאפשרת בחירת מסלול התמחות מהשנה השנייה, בתחומים כגון משפט מסחרי, משפט פלילי, דיני משפחה וירושה וממשל וזכויות האדם. הלימודים כוללים גם סדנאות מעשיות במשפט ותרגולי מיומנויות מחקר משפטיות.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי משפטים בגיל 30?

רוצה לדעת יותר על לימודי משפטים בגיל 30?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי משפטים בגיל 30
שאלות הגולשים בנושא
איפה מתקיימים לימודי משפטים בשעות הערב?
לימודי משפטים במסלול דו חוגי
עבור לימודי משפטים יש צורך ב4 יחידות מתמטיקה?
לימודי משפטים ללא תעודת בגרות מעל גיל 40
לימודי משפטים מעל גיל 50
לימודי משפטים בגיל 50+ ללא בגרות
האם יש לימודי משפטים באוניברסיטת בן גוריון?