אפיק מעבר לתקשורת ועיתונאות מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על אפיק מעבר בתקשורת מהפתוחה לאוניברסיטה העברית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפיק מעבר לתואר ראשון בתקשורת ועיתונאות מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית בירושלים


תואר ראשון בתקשורת פותח מגוון של אפשרויות לקריירה בזירת המדיה הדינמית. המעוניינים להתקבל ללימודים נדרשים בדרך כלל להציג ציונים בפסיכומטרי ובבגרות, או לעבור מכינה. עם זאת, ניתן להתקבל ללימודים גם באמצעות אפיק מעבר.


מועמדים לתואר ראשון בתקשורת שברצונם לשפר את סיכויי קבלתם יכולים ללמוד בתכנית אפיק המעבר לתקשורת ועיתונאות מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית. סטודנטים בתכנית זו מתחילים את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה במסגרת גמישה שבה לומדים מקבץ קורסים, שהעומדים בהם בהצלחה יכולים להמשיך ולהשלים את התואר במחלקה לתקשורת ולעיתונאות של האוניברסיטה העברית. קורסים אלה מעניקים פטורים מן הלימודים באוניברסיטה העברית והם עוסקים בתחומי יסוד בעולם המדיה. הקבלה לאוניברסיטה העברית היא לתכנית דו חוגית, שבה משלבים את התואר הראשון בתקשורת עם מסלול לימודים נוסף.


תכנית הלימודים


במסגרת הלימודים באפיק המעבר, הסטודנטים לוקחים חלק במקבץ קורסי בסיס, שבו נכללים מספר קורסים בתחומי יסוד בעולם התקשורת ובמדעי החברה. הקורסים עוסקים בין היתר גם בעקרונות חשיבה כמותית שחיוניים לסטודנטים לתקשורת וכן לענפים כגון אתיקה במדיה ומחשבה חברתית. קורסים אלה מקבילים לקורסים הנלמדים במהלך שנה א' לתואר בתקשורת של האוניברסיטה העברית.


המקבץ הנדרש לקבלה למחלקה לתקשורת ועיתונות כולל את הקורסים הבאים:

 

שם הקורס באוניברסיטה הפתוחה שם קורס מקביל באוניברסיטה העברית

יסודות מחקר כמותי עקרונות מחקר ועיצובו א'

או - שיטות מחקר במדעי החברה - עקרונות מחקר וסגנונות

שיטות מחקר בתקשורת א'
מבוא לחשיבה חברתית תולדות המחשבה החברתית
מבוא ללימודי התקשורת מבוא לתקשורת המונים א' ו - ב'
לשון ותקשורת או -
שיח התקשורת
תקשורת לשונית
אתיקה עיתונאית ודיני תקשורת בישראל החופש העיתונאי וחופש העיתונות חלק א'

 

מתכונת הלימוד


לימודים במסגרת אפיק המעבר מתקיימים במתכונת גמישה של האוניברסיטה הפתוחה, הדבר מאפשר לסטודנטים לקבוע את קצב ושעות הלימודים ולהתאים אותם לשגרת חייהם ולשילוב נוח יותר עם העבודה.


מקבץ הקורסים שנדרש במסגרת האפיק מתקיים במתכונת המשלבת למידה מקוונת בעזרת טכנולוגיות למידה יחד עם מפגשים פרונטליים במרכזי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה, אשר פזורים ברחבי הארץ.

 

תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לאפיק המעבר, האוניברסיטה הפתוחה אינה מציבה דרישה לציון בפסיכומטרי או בתעודת הבגרות. זאת במסגרת שאיפתה של האוניברסיטה הפתוחה להנגיש את הלימודים האקדמיים למגוון רחב של אוכלוסיות גם ללא תלות ברקע הלימודי הקודם שברשותן.


המשך הלימודים באוניברסיטה העברית


סטודנטים שעומדים בכל חובותיהם באפיק המעבר ומשלימים את כל הקורסים בטבלת ההקבלות יכולים להמשיך ללימודים במחלקה לתקשורת ועיתונאות של האוניברסיטה העברית, כסטודנטים בשנה ב'. הם מקבלים פטורים על הקורסים הנלמדים. יש צורך בציון של לפחות 85 בכל אחד מן הקורסים בטבלה, ובציון ממוצע של 87 ומעלה בכל הקורסים.


נוסף על כך, המועמדים נדרשים להגיע לרמת "פטור אקדמי" בשפה האנגלית. הם יכולים להשלים את דרישות האנגלית באוניברסיטה הפתוחה במקביל ללימודיהם באפיק המעבר, דרך השלמת הקורסים "אנגלית מתקדמים ב' למדעי הרוח" או "אנגלית מתקדמים ב' למדעי החברה". באפשרותם גם להציג ציון פטור בבחינת אמי"ר.


מאחר והקבלה לתואר הראשון בתקשורת היא ללימודים במסגרת דו חוגית, על המועמדים לעומד גם בתנאי הקבלה של החוג הנוסף בו הם מעוניינים ללמוד. במקרים מסוימים, ניתן להשלים דרישות אלה דרך לימודים באפיק מעבר נוסף. באוניברסיטה הפתוחה מתקיימים אפיקי מעבר נוספים, כגון אפיק מעבר לפסיכולוגיה, אפיק מעבר לסוציולוגיה, אפיק מעבר לחינוך, אפיק מעבר לעבודה סוציאלית ותכניות נוספות.


בעת הקבלה כסטודנטים מן המניין לשנה ב' במחלקה לתקשורת ועיתונאות באוניברסיטה העברית, עליהם להשלים את הקורסים הנלמדים בשנה א' שאין להם מקבילה בתכנית אפיק המעבר. את המעבר לאוניברסיטה העברית יש לבצע עד שלוש שנים מתחילת הקורס הראשון בטבלה ועד שנה אחת מהשלמת הקורס האחרון בטבלה.

מוסדות לימוד אפיק מעבר בתקשורת מהפתוחה לאוניברסיטה העברית
שאלות הגולשים בנושא
כדאי ללמוד תואר ראשון בתקשורת?
קבלה לתואר ראשון בתקשורת?
תואר ראשון בתקשורת בירושלים
תואר ראשון בתקשורת - מסלולי לימוד
תואר ראשון בתקשורת עם מה כדאי לשלב?
תואר ראשון בתקשורת - עם מה מומלץ לשלב?
אוניברסיטאות ללימודי תואר ראשון בתקשורת מעשי