אפיק מעבר במדעי המדינה מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת תל אביב

רוצה לדעת על אפיק מעבר במדעי המדינה מהפתוחה לאוניברסיטת תל אביב? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפיק מעבר ללימודי מדעי המדינה ממשל ויחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת תל -אביב


מועמדים ללימודי מדעי המדינה שמעוניינים להתקבל ללימודים אך אינם עומדים בדרישות הסף יכולים ללמוד באפיק מעבר מדעי המדינה, ממשל ויחסים בין לאומיים. זהו מסלול לימודים שבו מתחילים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בתנאי קבלה נוחים ואת המשך התואר משלימים בבית הספר למדעי המדינה וממשל של אוניברסיטת תל-אביב.


אפיק המעבר מסייע לסטודנטים להתחיל ללמוד במסגרת גמישה עם תנאי קבלה נוחים. האפיק מאפשר להמשיך ללימודים חד חוגיים או דו חוגיים בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת תל-אביב ובמהלכו לומדים קורסי מבוא שנלמדים בתחילת התואר. האפיק פועל כחלק משיתוף פעולה בין האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת תל-אביב והמל"ג במסגרת שאיפתם לםתוח את שערי האקדמיה בפני קהל סטודנטים מגוון ורחב.


תכנית הלימודים


במסגרת אפיק המעבר הסטודנטים לומדים קורסי יסוד ומבוא שונים בתחום מדעי המדינה והפוליטיקה, שמקבילים לקורסים הנלמדים במהלך השנה הראשונה ללימודים בבית הספר למדעי המדינה של אוניברסיטת תל-אביב. הקורסים חושפים את הסטודנטים לסוגיות בסיסיות בתחומים כגון יחסים בין לאומיים, מינהל ציבורי ומחשבה מדינית. כמו כן, הקורסים מאפשרי לפתח חשיבה כמותית ומיומנויות ניתוח נתונים שחשובים לסטודנטים למדעי המדינה ולממשל.


בין הקורסים שמתקיימים במקבץ באפיק מעבר זה, נכללים:

 

שם הקורס באוניברסיטה הפתוחה קורס מקביל באוניברסיטת תל-אביב
פוליטיקה וממשל במדינת ישראל פוליטיקה ומשטר בישראל
מבוא למחשבה המדינית מבוא למחשבה פוליטית
מושגי יסוד ביחסים בינלאומיים מבוא ליחסים בינלאומיים ואסטרטגיה

מבוא לסטטיסטיקה למדעי החברה א'

ו - מבוא לסטטיסטיקה למדעי החברה ב'

או - יסודות מחקר כמותי וניתוח נתונים סטטיסטיים ב'

מבוא לניתוח נתונים וסטטיסטיקה
מבוא לניהול ומינהל ציבורי מדיניות ציבורית ומינהל ציבורי

 

מתכונת הלימוד


הסטודנטים באפיק המעבר לומדים קורסים מתוך המקבץ במתכונת גמישה. הם יכולים להתאים את קצב ושעות הלימוד לצורכיהם ולשילוב עם עבודה. באפשרותם לרכז את כל הקורסים בשנת לימוד אחת או לחלופין לפרוש אותם על פני מספר רב יותר של שנים בהתאם לדרישות האוניברסיטה הפתוחה. הקורסים נלמדים במתכונת המשלבת לימוד פרונטלי במרכזי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה בפרישה ארצית יחד עם לימודים מקוונים בשילוב טכנולוגיות למידה.


תנאי קבלה


האוניברסיטה הפתוחה אינה דורשת מן המועמדים לאפיק המעבר להציג את הציון בפסיכומטרי או בבגרויות. תנאי קבלה נוחים אלה יכולים לפתוח דלת ללימודים לשלל אוכלוסיות גם ללא תלות בלימודים הקודמים שלהן. באוניברסיטה הפתוחה מתמקדים בהישגים של הסטודנטים במהלך אפיק המעבר עצמו ולא ברקע הלימודי הקודם שברשותם.

 


המשך הלימודים


המשך הלימודים באוניברסיטת תל-אביב מבוסס על הציונים של הסטודנטים באפיק המעבר באוניברסיטה הפתוחה, הם מקבלים פטורים ממקצועות הלימוד בטבלת ההקבלות. כדי להתקבל, יש צורך בצבירה של 30 נקודות זכות בממוצע של 85 ומעלה. יש להשלים את הקורסים בטבלת ההקבלות בציון ממוצע של 90 לפחות ולהשיג ציון של 80 ומעלה בכל אחד מהם.


כדי להמשיך את הלימודים בבית הספר למדעי המדינה, הסטודנטים צריכים להתחיל את לימודיהם עד חמש שנים מתחילת הקורס הראשון במקבץ ולא יאוחר משנה ממועד סיום הקורס האחרון במקבץ.


יש לציין כי מועמדים שמעוניינים להתקבל ללימודי מדעי המדינה במסלול דו חוגי נדרשים לעמוד בתנאי הקבלה גם של החוג השני. במקרים מסוימים יש אפשרות לעמוד בדרישות קבלה אלה דרך השלמת אפיק מעבר נוסף באוניברסיטה הפתוחה.


על המועמדים לעמוד גם בדרישות האנגלית האקדמיות, יש צורך להגיע לרמת מתקדמים באנגלית, בעדיפות לרמת "פטור" אקדמי. הסטודנטים יכולים להשלים את דרישות האנגלית במקביל ללימודיהם באפיק המעבר. עם זאת, מי שלא עומדים בדרישות האנגלית במהלך האפיק חייבים להשלימן במהלך הסמסטר הראשון ללימודיהם באוניברסיטת תל-אביב.

מוסדות לימוד אפיק מעבר במדעי המדינה מהפתוחה לאוניברסיטת תל אביב
שאלות הגולשים בנושא
מכינה או אפיק מעבר
האם לימודים קודמים מונעים ממני להתקבל לאוניברסיטה באפיק מעבר?
לימודי מדעי המדינה וביטחון
מהם תנאי הקבלה ללימודי מדעי המדינה?
לימודי מדעי המדינה - אפשרויות תעסוקה
אפיק מעבר מהמכללה למינהל לאוניברסיטה הפתוחה
אפיק מעבר בתכנית דו חוגית