רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

משכורת מהנדסי אלקטרוניקה - טבלאות שכר מהנדס אלקטרוניקה

רוצה לדעת על שכר הנדסת אלקטרוניקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מה השכר של מהנדסי אלקטרוניקה?


מכשירי חשמל ביתיים, מחשבים אישיים, ציוד רפואי מתקדם ואפילו מערכת ביטחוניות מסווגות - כל אלה ורבים אחרים משלבים מערכות אלקטרוניות מתקדמות. האלקטרוניקה הפכה למרכיב חיוני וחסר תחליף בתעשייה של היום ומדי שנה עולה הדרישה לפיתוח של טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות יותר.


מהנדסי אלקטרוניקה משלבים משלל תפקידי מחקר ופיתוח בתעשיות שונות בהן תעשיית ההייטק, תחום התקשורת הסלולרית והממוחשבת, ענף המכשור הרפואי, תחום האבטחה והביטחון וכן במגזר הממשלתי. מדובר בתפקידים מאתגרים ומגוונים מאוד שדורשים מהמהנדסים שליטה בתוכנה, חומרה, תקשורת וחשמל. כמו כן, המהנדסים צריכים להיות בעלי יכולות למידה ומחקר עצמאיים, מיומנויות חשיבה אנליטית וחשיבה יצירתית וייחודית שבעזרתה יוכלו למצוא פתרונות חדשניים ומתקדמים. כישורים אלה הופכים את מהנדסי האלקטרוניקה למשאב מבוקש במיוחד בתעשייה, מה שבא לידי ביטוי גם בשכר שלו זכאים המהנדסים.


כדי להגיע לתפקידים עם שכר גבוה נדרשת לרוב צבירה של שנות וותק בתעשייה. לאחר ארבע שנים של לימודי הנדסת אלקטרוניקה, מהנדסים רבים צוברים עוד כשלוש עד חמש שנות ניסיון וכך מעלים את השכר. כדי להגיע לתפקידים בכירים נדרש לרוב ניסיון של מעל שש או שבע שנים ועם וותק זה נפתחת לרוב הדלת, והמשכורות גבוהות במיוחד.


ענף האלקטרוניקה הוא אחד הדינמיים במשק, הוא משתנה באופן תדיר וההתפתחויות הטכנולוגיות שרלבנטיות למהנדסי האלקטרוניקה מתקדמות בקצב מסחרר. ההתפתחות המתמדת של הענף יוצרת מגמת ביקוש ניכרת למהנדסי האלקטרוניקה וההערכה היא כי מהנדסים אלה ימשיכו להיות מבוקשים מאוד גם בשנים הקרובות.


טבלאות שכר

 

מהנדסי אלקטרוניקה מתחילים זכאים לרמות שכר שבין 12,000 - 17,000 שקלים לחודש בממוצע. השכר ההתחלתי לבוגרי לימודי ההנדסה משתנה בהתאם לסוג התפקיד והארגון. אחרי צבירת ניסיון של בין שלוש לחמש שנים, יכולים מהנדסי האלקטרוניקה להעלות את שכרם ולשדרג את מעמדם המקצועי. בדרך כלל, אחרי כחמש עד תשע שנים של ניסיון ניתן גם להגיע לתפקידים בכירים בתעשייה, שלהם מתלווה גם שכר גבוה במיוחד.

 

מהנדסי אלקטרוניקה זכאים לרמות שכר גבוהות למדי מבין השכר בהנדסה בממוצע, בעיקר עקב הביקוש הגדול למהנדסים אלה בתעשייה. השכר הממוצע משתנה בהתאם לוותק במקצוע ולסוג העבודה אותה מבצעים המהנדסים. גם סוג החברה בה הם פועלים נוטה להשפיע על השכר, בחברות הייטק למשל ניתן לקבל שכר גבוה במיוחד.

 

השכר הממוצע של מהנדס אלקטרוניקה מתחיל בטווח של 13,000 - 15,000 למהנדסים ללא ניסיון ולאחר כחמש שנים של ניסיון יכול להגיע גם ל - 20,000 שקלים ולמהנדסים בכירים גם מעל 25,000 שקלים לחודש בממוצע.

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס אלקטרוניקה 13,000 - 19,000 שקלים לחודש 19,000 - 21,000 שקלים לחודש 23,000 - 27,000 שקלים לחודש
מהנדס אלקטרוניקה בכיר לא רלבנטי לא רלבנטי 26,000 - 31,000 שקלים לחודש
מהנדס אלקטרואופטיקה 10,000 - 15,000 שקלים לחודש 16,000 - 21,000 שקלים לחודש 21,000 - 23,000 שקלים לחודש
מהנדס RF 15,000 - 18,000 שקלים לחודש 20,000 - 22,000 שקלים לחודש 24,000 - 27,000 שקלים לחודש
מהנדס VLSI 17,000 - 22,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש 24,000 - 31,000 שקלים לחודש
הנדסאי אלקטרוניקה 12,000 - 14,000 שקלים לחודש 14,000 - 17,000 שקלים לחודש 17,000 - 20,000 שקלים לחודש

 

שימו לב, רמות השכר משתנות מעת לעת. המסתמכים על המפורט בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.

 

 

איך מתחילים?


הסמכתם של מהנדסי אלקטרוניקה כוללת כמה שלבים, בהם השלמה של תואר ראשון במוסד מוכר, סיום התמחות או צבירת ניסיון וכן רישום בפנקס המהנדסים הישראלי. ההרשמה בפנקס נעשית במדור המתאים בהתאם להכשרה של המהנדסים.


אחרי השלמת תהליך ההסמכה למהנדסים, יכולים הבוגרים להשתלב בתפקידים מגוונים בשוק העבודה. השכר ההתחלתי של בוגרי תואר ראשון הוא לרוב בין 12,000 - 19,000 שקלים בממוצע לחודש. טווחים אלה יכולים להשתנות בהתאם לסוג החברה, היקף פעילותה וסוג העבודה אותה ממלאים המהנדסים הטריים.


במהלך הלימודים ישנן דרכים שונות בהן הסטודנטים ללימודי הנדסת אלקטרוניקה יכולים לפתוח דלתות לתעסוקה בתפקידים מבוקשים. קורס תכניות הלימוד כוללות פרויקט גמר מעשי שלרוב מתבצע בליווי של חברות בתעשייה ובהדרכה של מהנדסים מנוסים. פרויקט זה יכול לסייע לסטודנטים להתנסות בפועל בתהליכי פיתוח ותכנון בתעשייה. לעיתים סטודנטים יכולים להיעזר בפרויקט כדי להעיד על הכישורים שלהם וכך להשתלב בתפקידים התחלתיים בארגונים. חלק מן המוסדות גם עורכים אירועי גמר ותערוכות בהן הסטודנטים יכולים לחשוף את הפרויקטים שלהם למשקיעים ולגורמים בתעשייה.


מהנדסים בעלי תואר שני יכולים להעלות את שכרם באופן משמעותי לעומת השכר לו הם זכאים לאחר תואר ראשון בלבד. התואר השני בהנדסת אלקטרוניקה מרחיב את הידע המקצועי של המהנדסים וחושף אותם לטכנולוגיות ותהליכים מתקדמים שחיוניים למי שמעוניינים לקחת חלק בפרויקטים מורכבים ובתפקידים בכירים. בלא מעט חברות בתעשייה, מעסיקים שמתלבטים בין שני מועמדים בעלי ניסיון זהה יעדיפו מועמדים שברשותם תואר שני. שיקול זה מתחדד כאשר מדובר על תפקידים בכירים בחברות הייטק או בחברות טכנולוגיה, שבהן ההעדפה של מעסיקים היא למועמדים בעלי תואר שני ומעלה.


מהנדסים רבים משתמשים בתואר השני כדי להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלהם וכך להוסיף לעצמם שנות תעסוקה נוספות בעתיד. בין היתר, מהנדסים רבים מעל גיל 40 שמעוניינים לפתח את הקריירה בוחרים לפנות לתואר שני כדי להוסיף לעצמם יתרון מול מועמדים אחרים.


בחברות רבות בוחרים לשלוח את העובדים להשלים תואר שני על חשבון החברה. מסלולים אלה על חשבון הארגון מיועדים למהנדסים מצטיינים ובעלי פוטנציאל ולרוב מתוגמלים בתוספת שכר לתואר שני. מעסיקים רבים בוחרים להשקיע זמן ומשאבים במהנדסים איכותיים ולהעניק להם מיומנויות וכלים מתקדמים כדי להשאירם בשורות החברה שלהם וכך לפתח את ההון האנושי ואת הטכנולוגיות שלהם.

 

שכר מהנדס חשמל ואלקטרוניקה


מהנדסי אלקטרוניקה רבים עוסקים גם בתחום החשמל. ברבים מבין מוסדות הלימוד נלמדים שני המקצועות יחד במסגרת תואר אחד - לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בדרך כלל, מהנדסים אלה מומחים בפיתוח של ציוד ומערכות אלקטרוניות וכן בתכנון ובהקמה של מעגלים חשמליים, שבבים, מכשור בתחום האותות או מערכות מחשוב. מהנדסי חשמל מתחילים ברמות שכר של כ - 17,000 שקלים לחודש ולאחר ארבע עד שמונה שנים יכולים אף להגיע לשכר של מעל 25,000 שקלים לחודש. שכר מהנדסי חשמל בכירים שמתמחים גם באלטקרוניקה, יכול להגיע אף מעל 30,000 שקלים לחודש.


שכר מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים


מהנדסי אלקטרוניקה שמומחים גם בתחום המחשבים יכולים להשתלב במגוון של תפקידים בתחום ההייטק. שכרם של מהנדסים מולטי דיסציפלינריים, שמומחים בכמה תחומים, נוטה להיות גבוה מזה של מהנדסים שמומחים בענף יחיד.


התמחות במערכות מחשבים או בתקשורת מחשבים אפשרית ברבות מהתכניות ללימודי הנדסת אלקטרוניקה, מסלול זה מאפשר לסטודנטים להעמיק ביישומי מחשוב מתקדמים וכך להרחיב את האפשרויות לתעסוקה בתום הלימודים.

 

מהנדס RF


מהנדסי RF מתמקדים בעבודתם בתחום הגלים ועוסקים בתכנון וייצור של מערכות לתקשורת אלחוטית. במסגרת תפקידם הם אחראיים בין היתר על פיתוח ציוד ותחזוקתו, ניתוח של פעילות רשתות, ביצוע בדיקות, כתיבה של מסמכים טכניים שנדרשים לניהול תהליכי קליטה, שידור והעברת נתונים לתקשורת רדיו ומיקרוגל ולפעילות אנטנות. המשכורת הממוצעת למהנדסים במומחיות זו נעה בין 18,000 - 20,000 שקלים לחודש, כאשר אנשי מקצוע מנוסים וותיקים במיוחד יכולים להגיע למשכורות גבוהות יותר.

שכר הנדסאי אלקטרוניקה


שכרם של הנדסאי אלקטרוניקה נוטה אמנם להיות נמוך מזה של מהנדסי אלקטרוניקה, אך גם הם מגיעים לרמות שכר גבוהות למדיי בייחוד לאחר מספר שנות ניסיון בתפקיד. שכר הנדסאי אלקטרוניקה מתחילים נע בין 10,000 - 14,000 שקלים בממוצע לחודש. אחרי מספר שנות ניסיון רמות השכר נעות בין 14,000 שקלים לחודש בממוצע עד 20,000 שקלים בממוצע לחודש.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
תנאי קבלה ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה
לימודי הנדסת אלקטרוניקה בגיל 40 כדאי?
הסיכון בלימודי הנדסאי אלקטרוניקה
רמת קושי של לימודי הנדסאי אלקטרוניקה ואפשרות שילוב עם עבודה
לימודי הנדסאי אלקטרוניקה
לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם 3 יחידות במתמטיקה
לימודי הנדסת אלקטרוניקה לגברים בלבד?