רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

טבלאות שכר מהנדס מזון

רוצה לדעת על שכר הנדסת מזון? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר מהנדס מזון


כמה באמת מרוויחים מהנדסי מזון?


המזון שעל הצלחת, תוספי התזונה שרבים נוטלים מדי יום וחומרי הגלם שנדרשים להכנתם עוברים כולם תחת פיקוחם ותכנונם של מהנדסי מזון. מהנדסים אלה לוקחים חלק בשלבים השונים של פיתוח מוצרי מזון ובתהליכי המחקר שנדרשים בתחילת הדרך. לשם כך הם חוקרים חומרי גלם ואת תכונותיהם ועוסקים גם בתנאי שימור של מזונות, במרכיבים תזונתיים ובדרכים להארכה של חיי המדף שלהם.


נוסף על כך, הם משתלבים בתהליכי אבטחת איכות המזון ובבקרה על התקנים והנהלים במהלך הייצור. הם פועלים מול משרד הבריאות ומסייעים למפעלים ולחברות לייעל ולשפר את תהליך הייצור ואת התנאים בסביבת הייצור.


תעשיית המזון של היום עוברת התפתחויות ושינויים רבים והיא משלבת היבטים מתקדמים מתחום הביו טק והננו טכנולוגיה. מהנדסי הביוטכנולוגיה נדרשים למצוא פתרונות מתקדמים ויצירתיים בתחום התזונה, ממזונות על שמכילים בתוכם כמות גדולה יותר של חומרים מזינים, דרך מוצרי מזון ייעודיים לתינוקות ולפעוטות ועד פיתוח תזונה ייעודית לאנשים שמתמודדים עם צליאק, אלרגיות ורגישויות שונות. גם בענף האריזה ושיווק המזון מפותחות היום טכנולוגיות מתקדמות ששומרות על טריות המזון ואיכותו.


משרות בתחום הנדסת המזון הן מגוונות מאוד ומאפשרות למהנדסים לפעול מול גופים שונים בתעשיית המזון והמשקאות וכן בענפים משיקים כגון תחום תוספי המזון והתרופות והתעשייה הכימית. בין הגורמים שמולם פועלים מהנדסי מזון נכללים מפעלי מזון, מטבחים מוסדיים, חברות הפצה לתעשיית המזון, יבואנים, חברות בתעשיית החלב וחברות פיתוח תוספי מזון.


תפקיד חשוב נוסף בתעשיית המזון הוא טכנולוג מזון, ששותף בתהליכי הייצור והתכנון של מוצרי מזון שונים ובבקרה על איכותם. חשוב לציין כי ההכשרה הנדרשת לשני אפיקי הקריירה היא שונה, כדי להגיע לתפקידי מהנדסי מזון יש צורך להשלים לימודי הנדסת מזון וכדי להשתלב בתעשייה כטכנולוג מזון יש צורך להיות בוגרי לימודי מדעי המזון או ענפים משיקים. יש צורך בדיפלומה מוכרת של טכנולוג מזון.


בשוק של היום ישנו ביקוש למהנדסי מזון לתפקידי בקרה על דרישות, רישיונות ותקנים, ליווי של חברות במבדקי משרד הבריאות, הובלה של פרויקטים לפיתוח של מוצרי מזון חדשים או תוספי תזונה וכן משרות ייעוץ לתקנים בתחום איכות המזון. אלה תפקידים שמצריכים יכולות מחקריות ומדעיות מתקדמות לצד יחסי אנוש ומיומנויות מנהיגות והובלה של צוותים ופרויקטים מורכבים. מהנדסי המזון פועלים במעבדות ובמפעלים, כשתפקידים רבים דורשים גם נסיעות אל לקוחות, לעיתים גם נסיעות לחו"ל.


בתחום הנדסת המזון יש היום ביקוש לעובדים איכותיים, כאשר מספרם שלמהנדסי המזון והטכנולוגים נמוך מן הביקוש בתעשייה. עובדים אלה יכולים להרוויח סכומים חודשיים גבוהות למדיי לאחר צבירת ניסיון של מספר שנים במקצוע ועם השנים גם להגיע לתפקידים ניהוליים בתחום הנדסת המזון.


שכר מהנדס מזון


לתשומת לבכם, רמות השכר בתחום משתנות מעת לעת. המסתמכים על המידע המפורט בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס מזון 9,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 18,000 שקלים לחודש
מהנדס מזון בכיר לא רלבנטי לא רלבנטי 18,000 - 25,000 שקלים לחודש
טכנולוג מזון 8,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 14,000 שקלים לחודש 14,000 - 16,000 שקלים לחודש
מהנדס ביוטכנולוגיה ומזון 8,000 - 9,000 שקלים לחודש 9,000 - 13,000 שקלים לחודש 17,000 - 20,000 שקלים לחודש
הנדסאי מזון ותרופות 6,000 - 8,000 שקלים לחודש 9,000 - 15,000 שקלים לחודש לא צוין

 

שכר מהנדס מזון מתחיל


בוגרי לימודי הנדסת מזון שמחפשים להשתלב בתעשייה יכולים למצוא לא מעט משרות שמתאימות להם. בין היתר הם יכולים להשתלב במפעלים, בחברות מזון ובמעבדות לפיתוח מוצרי מזון. קיימות גם משרות למהנדסים ללא ניסיון שמהן אפשר להמשיך ולצמוח ולהרחיב את המיומנויות המקצועיות. רמות השכר של מהנדסי מזון בתחילת דרכם נעה בין 9,000 - 12,000 שקלים לחודש, בהתאם לסוג החברה בה הם משתלבים ולהיקף משרתם וכן לאופי התפקיד אותו הם ממלאים לאורך תהליכך הייצור והפיתוח.


התחום מציע מגוון אפשרויות לקידום מקצועי לעובדים איכותיים ומיומנים. לאחר מספר שנות וותק השכר יכול להגיע ל - 15,000 - 18,000 שקלים בחודש. בכירים בתחום הנדסת המזון, שברשותם כעשר שנות ניסיון ומעלה, יכולים להגיע אף לשכר של 25,000 שקלים בחודש בממוצע.


הנדסת מזון וביוטכנולוגיה


תחום הנדסת המזון נלמד לעתים קרובות יחד עם תחום הנדסת הביוטכנולוגיה. אלה הם שני ענפים הנדסיים שיש ביניהם קשר הדוק, שכן שניהם נוגעים למדעי החיים, למדעים מדויקים ולמדעי הטבע וליישומים ההנדסיים שלהם בתעשייה.


מהנדסי ביוטכנולוגיה משתלבים בתפקידי פיתוח, בקרה ותכנון בתעשייה המחקר הביולוגי והטכנולוגי וכן בתעשיות משיקות לה כגון תעשיית התרופות והפארמה, התעשייה הביו כימית והתעשייה החקלאית. מהנדסי ביוטכנולוגיה ממלאים תפקידים מגוונים גם בתעשיית ביוטק, שמשלבת בין פיתוחים ביולוגיים לבין יישומי הייטק מתקדמים. במשרות שמתמקדות בפיתוח ביוטכנולוגי לענף המזון, הם יכולים גם להשתלב במכוני תקינה ובקרה על איכות מזון, בחברות לייעוץ בתחום ייצור המזון. מהנדסי ביוטכנולוגיה יכולים לעסוק גם בפיתוח ומחקר למפעלים וארגונים בתחומים נוספים כגון סביבה, אנרגיה, הנדסת רקמות, רפואה וכימיה.


רמות השכר של מהנדסי ביוטכנולוגיה שעוסקים גם במזון מתחיל בטווח שכר של 8,000 - 9,000 למהנדסים ללא ניסיון קודם ולאחר מספר שנות ניסיון נע בין 9,000 - 13,000 שקלים, בהתאם לסוג הארגון בו הם פועלים. מהנדסי ביוטכנולוגיה ומזון ותיקים ומנוסים משתכרים שכר שבין 17,000 - 20,000 שקלים ולעיתים אף שכר גבוה מכך.


שכר טכנולוג מזון


שכר של טכנולוג מזון נקבע בהתאם לגורמים שונים כגון היקפם של המפעל או החברה בהם הם פועלים ושנות הוותק שלהם בתפקיד. עם צבירה של שנות וותק הם יכולים להגיע לרמות שכר גבוהות יותר וגם להשתלב בפרויקטים בהיקף נרחב יותר בתחום המזון. שכר ממוצע של טכנולוג מזון נע בין 8,000 - 10,000 שקלים. לאחר כחמש או שש שנות וותק, עובדים בתחום זה יכולים כבר להגיע לשכר של 14,000 - 15,000 שקלים בחודש ואף יותר מכך.

 

מה ללמוד כדי לעסוק בתחום?


כדי לקבל הסמכה ולהתחיל לעסוק בתחום, יש צורך להשלים לימודי הנדסת מזון, שמתקיימים במסגרת לימודי הנדסת מזון וביוטכנולוגיה. הלימודים נמשכים ארבע שנים ובמהלכם לומדים מגוון רחב מאוד של כלים מדעיים וטכנולוגיים מתקדמים. הסטודנטים ללימודי הנדסת מזון מתמקדים בתכונות ומבנה של חומרים, בניהול ותכנון של מפעלי מזון, בתהליכי בקרה על ייצור המזון, בכלכלה הנדסית ובקרת איכות וכן לומדים היבטים בתחומים חדשניים כגון ננו טכנולוגיה במזון.


המעוניינים להשתלב במשרות טכנולוג מזון יכולים ללמוד בתכניות לימודי מדעי המזון או לימודי מדעי התזונה. בניגוד ללימודי הנדסה, לימודים אלה מתפרשים על פני כשלוש שנים. הלימודים מקנים לסטודנטים שלל כלים בתחומי מדעי החיים ומדעי המזון במטרה להכשיר אותם לתפקידים בתעשיית המזון שלהם חשיבות רב בתהליכי הפיתוח והייצור של מוצרי מזון וחומרי גלם לענף המזון.


בוגרי לימודי הנדסת מזון יכולים להמשיך ולפתח את הידע והכלים שברשותם בתואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, או מסלולים משיקים כגון תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה. בתעשייה ההנדסית תואר שני יכול לסייע להעלות שכר למהנדסים לשדרג את הקריירה. במסלולים עם תזה, המוסמכים יכולים להמשיך גם לתואר שלישי וכך לפנות למשרות מחקר באקדמיה ובמכוני מחקר שונים שמתמקדים בפיתוח מזון.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי הנדסת מזון ברחובות
לימודי הנדסת מזון - שכר התחלתי
לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה
לימודים בנושא מדעי המזון
לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
לימודי מדעי המזון ומדעי המחשב במכללת תל חי
סטאז' אחרי לימודי מדעי התזונה