כל הדברים שכדאי לעשות לפני פתיחת שנת הלימודים

5/9/2018 מאת: אנאבל אדמסקי (10,145 צפיות)

בעוד פחות מחודשיים יחזרו מאות אלפי סטודנטים אל הקמפוסים לתחילתה של שנת לימודים חדשה. איך אפשר להתחיל להתכונן כבר מעכשיו? ומה חשוב לזכור לפני שמגיעים אל הקמפוס לעוד שנת לימודים? לרגל השנה החדשה שנמצאת בפתח, הנה כל הדברים שכדאי לסטודנטים לעשות לפני ששנת הלימודים מתחילה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רוצים להגיע מוכנים לשנת הלימודים? הנה כמה דברים שחשוב לעשות לפני תחילת השנה


היום הראשון של שנת הלימודים האקדמית נראה אמנם די רחוק אבל למעשה הוא קרוב ממה שחושבים. פחות מחודשיים נותרו עד לפתיחת השנה, זמן שמומלץ מאוד לנצל אותו כדי להגיע כמה שיותר מוכנים לעוד שנה בתואר.


בין אם אתם מתחילים את השנה הראשונה שלכם באקדמיה ובין אם אתם מגיעים לשנה מתקדמת בתואר וכבר מכירים היטב את פני השטח, יש כמה דברים חשובים שכדאי לשים לב אליהם לפני שמתחילים עוד שנה. משדרוג קורות החיים, דרך תכנון נכון של מערכת השעות ואיתור מלגות ועד לחשבון נפש קטן לרגל השנה החדשה, הנה הדברים שסטודנטים חייבים לעשות רגע לפני שפותחים שנה:


למצוא עבודת סטודנטים חדשה


פסק הזמן שלפני תחילת השנה הוא בדרך כלל הזמן לתגבר בשעות עבודה. לקראת השנה החדשה שבפתח, כדאי מאוד לנצל את ההזדמנות כדי למצוא עבודת סטודנטים חדשה, בדגש על אחת שמתאימה באמת לתחום הלימודים. משרת סטודנטים שמשיקה לתחום אותו אתם לומדים יכולה לעזור לכם לצבור ניסיון פרקטי לקראת היציאה לשוק העבודה. סטודנטים לתואר בתקשורת או שיווק, למשל, יכולים להתחיל לצבור ניסיון במשרות סטודנטים בתחומים כגון מכירות ושיווק דיגיטלי, מהן הם יכולים להמשיך לצמוח גם אחרי הלימודים ובתחום החינוך אפשר לצבור ניסיון דרך משרות הדרכה ועבודה עם נוער וילדים בסיכון. כל סעיף רלבנטי כזה בקורות החיים יכול לתת לכם יתרון משמעותי כשתפנו למעסיקים פוטנציאליים, ואולי יכול אפילו לעזור לכם להגיע למשרת החלומות שלכם.


יש היום לא מעט דרכים למצוא עבודות סטודנטים בתחום שלכם. תוכלו לפתוח עמוד לינדקאין שמשקף את הכישורים והניסיון שלכם ובמקביל להצטרף לקבוצות פייסבוק רלבנטיות שבהן מתפרסמות משרות שיכולות להתאים לכם גם כסטודנטים. אפשרות נוספת היא להיעזר במרכז ההשמה בקמפוס, שיכול להכווין אתכם לעבר משרות שתוכלו לשלב בזמן הלימודים.


לתכנן את מערכת השעות


ימי תכנון מערכת השעות והרישום לקורסים הם אמנם חובה לכל הסטודנטים אבל אפשר בהחלט לנצל אותם בתבונה כדי להתאים את מערכת השעות לצורכים שלכם. אם גם בשנה שעברה מצאתם את עצמכם בוחרים ברגע האחרון בקורסים שלא התאימו לכם רק כדי למלא את נקודות הזכות, השנה כדאי להקדיש זמן מראש כדי לבחון את כל האפשרויות שעומדות בפניכם וכך לקבל החלטה חכמה. כדאי לבחור כמובן בקורסים שמעניינים אתכם, אבל גם כאלה שמתאימים ללוח הזמנים שלכם ומשאירים לכם מקום לשלב את עבודת הסטודנטים ולקחת חלק בפעילויות נוספות בקמפוס. אפשר גם לנסות למצוא קורסים שיכולים לתת לכם עוד יתרון אחרי סיום הלימודים, דרך התנסות מעשית רלבנטית או סדנאות שבהם תוכלו לשדרג עוד קצת את קורות החיים או תיק העבודות. מי שמתלבטים באילו קורסים לבחור יכולים להיעזר בין היתר בסטודנטים משנים מתקדמות יותר שיוכלו לחוות דעת על המרצים והקורסים ולהמליץ על כאלה מעניינים במיוחד.


למצוא מלגות מתאימות


עדיין לא מאוחר למצוא מלגות לימודים לקראת שנת הלימודים הבאה. היצע מלגות הלימוד הוא אדיר והוא כולל מלגות פנימיות ממוסדות הלימוד לצד מלגות חיצוניות שמעניקים ארגונים וקרנות. אפשר למצוא מלגות רבות לחיילים משוחררים, מלגות לפי אזור מגורים או לפי מוצא. רוב המוסדות גם מציעים מלגות התנדבות חברתית לסטודנטים שלוקחים חלק בפרויקטים חברתיים בקמפוס או מחוץ לו, כגון מלגות חונכות או מלגות מעורבות קהילתית. המלגות יכולות לעזור לא מעט להקל על עלויות שכר הלימוד וכדאי מאוד להקדים להגיש אליהן מועמדות לפני שתיסגר ההרשמה.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


להצטרף לארגונים ויוזמות בקמפוס


בכל מוסד לימוד אגודת הסטודנטים מציעה מגוון של תאים ופעילויות, שבהם אפשר לקחת חלק בעשייה משמעותית מעבר ללימודים ולהשמיע את קולכם בנושאים אקטואליים בוערים שחשובים לכם. תאי סטודנטים יכולים להיות מקום מצוין להכיר אנשים חדשים שאיתם אתם חולקים תחומי עניין ולהשתתף ביוזמות חברתיות חשובות, שיכולות ליצור שינוי משמעותי עבור קהילת הסטודנטים. יש תאים וארגוני סטודנטים בשלל נושאים כגון תאי איכות הסביבה, תאים למעורבות פוליטית, תאים לסטודנטיות שפועלים לקידום נשים בקמפוס, תאים לסטודנטים עם מוגבלויות, תאים לסטודנטים להט"ב והרשימה עוד ארוכה.


אפשרות נוספת היא להצטרף לאגודה עצמה ולמלא תפקיד באחד האגפים שלה. לא מעט סטודנטים צוברים ניסיון בתפקידי ניהול באגודה במסגרת מדורים שונים כמו מדור מעורבות חברתית, מדור כספים ותקציב שיכול להתאים לסטודנטים לכלכלה, מדור דוברות או מדור שיווק שמתאימים לסטודנטים לתקשורת ועוד שלל מחלקות כמו מחלקת ספורט, מחלקת דיור ומחלקת מעורבות חברתי.


כמעט בכל מוסד לימוד פועלת גם חממת יזמות לסטודנטים. החממה היא מקום מצוין להפוך את הרעיונות המבריקים שלכם למיזמים חיים ובועטים. בחממות תוכלו גם להיפגש עם אנשי עסקים ועם מומחים מהתעשייה וכך להכיר מקרוב את עולם הסטארט אפ. מיזמים רבים שהחלו את דרכם כפרויקטים בחממות יזמות סטודנטיאליות הפכו בסופו של דבר לחברות גדולות ומצליחות, והכל דרך שאפתנות ועשייה של סטודנטים.


להכיר את החברים לתואר


מטרה זו רלבנטית בעיקר לסטודנטים שמתחילים את השנה הראשונה שלהם לתואר ואולי אפילו קצת חוששים מההתחלה החדשה כשהם לא מכירים אף אחד. אם תכירו את מי שיבלו איתכם את השנים הקרובות ההתחלה תהיה קצת רכה יותר, כי בכל זאת, החברים לתואר הם פעמים רבות חברים לכל החיים. ברוב מוסדות הלימוד עורכים ימי אוריינטציה לסטודנטים שמתחילים את שנה א' שבהם מכירים את הקמפוס והמבנים שבהם תלמדו וגם נפגשים עם מרצים וגורמים במוסד הלימוד.


פייסבוק, אינסטגרם, ווטסאפ ודומיהם יכולים אמנם לאכול את הזמן הפנוי, אבל הם גם יכולים לעזור לא מעט לסטודנטים. כמעט לכל חוג יש קבוצת פייסבוק לתלמידי שנה א' שבה הם יכולים להכיר, לשאול שאלות, להחליף חוות דעת ולהתלבט יחד עם נושאים חשובים.


לקנות את הציוד ללימודים


הכוונה היא לא להתחיל במסע קניות מטורף, אלא לקנות את הדברים החיוניים שיעזרו לכם לעבור עוד סמסטר בהצלחה, בלי לשבור את התקציב שלכם. בדרך כלל אין צורך לקנות יותר מכמה מוצרים שמקיפים את כל הצורכים בזמן הלימודים: לפטופ (או מחברות, אם אתם מתעקשים להמשיך את המסורת מימי התיכון), יומן, כונן קשיח, אוזניות איכותיות ומחשבון לסטודנטים במקצועות המדעים וההנדסה. כדאי גם לארגן מראש את פינת הלמידה שלכם בדירה כדי להכין כבר עכשיו את המקום שבו תבלו לא מעט במהלך החודשים הקרובים, בעבודה על מטלות ועבודות.


להציב מטרות חדשות לעתיד


באופן קצת סמלי, חגי תשרי נמצאים ממש מעבר לפינה וזאת הזדמנות מצוינת לערוך חשבון נפש עם עצמכם ולקבל כמה החלטות חשובות לקראת פתיחת שנת הלימודים. חשבו איך הייתם רוצים שתיראה שנת הלימודים הבאה שלכם ומה אתם יכולים לעשות כדי שתהיה יעילה ומהנה ככל האפשר. יש מי שמבטיחים לעצמם להתחיל להגיע יותר לשיעורים ויש מי ששמים לעצמם למטרה ללמוד למבחנים בזמן ולא ברגע האחרון כמו שעשו בשנה שעברה. מטרה חדשה או אתגר שהצבתם לעצמכם יכולים למלא אתכם במוטיבציה ולהניע אתכם לתת מעצמכם את המקסימום. אין צורך בהכרח לעשות מהפך כולל בחיים, ולפעמים מספיקה החלטה קטנה או שינוי ממוקד כדי להפוך את השנה להרבה יותר טובה.