לימודי תקשורת ולימודים רב תחומיים דו חוגי במכללה האקדמית ספיר

לימודי תקשורת ולימודים רב תחומיים דו חוגי במכללה האקדמית ספיר

לימודי תקשורת ולימודים רב תחומיים במסלול דו חוגי במכללה האקדמית ספיר

 

המסלול אינו פעיל

 

מה גורם לבני אדם להעדיף תכנים תקשורתיים מסוימים על פני אחרים? כיצד עולם התקשורת עוזר לנו להבין את הפחדים, הרצונות וההעדפות של בני אדם בתקופת זמן נתונה? מה הקשר שבין נפש האדם לבין שינויםי והתפתחויות בחברה?


שאלות אלו, שעומדות בקו התפר שבין עולמות התקשורת ומדעי ההתנהגות, נמצאות במרכז הדיון המתקיים במהלך התואר בתקשורת ובלימודים רב תחומיים, שמוצע במכללה האקדמית ספיר. בתואר זה שמים דגש על תחום מדעי ההתנהגות, כחטיבה מורחבת שנערכת במסגרת המחלקה הרב תחומית.

 

 

תכנית הלימודים


במהלך התואר, הסטודנטים נחשפים לתכנים מגוונים מעולמות התקשורת, וכן ממדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. באמצעות הדיון המקיף סביב מגוון נושאים אלו, הסטודנטים מפתחים הבנה מעמיקה של נפש האדם והתנהגותו, בהקשר האינדיבידואלי אך גם בהקשר החברתי והתרבותי הרחב יותר, ובפרט בהצטלבות עם עולם התקשורת.


סוגיות בתקשורת, כגון רשתות חברתיות או טכנולוגיות חדשות, מוארות באור חדש כאשר בוחנים אותן מזווית מדעי ההתנהגות. במהלך הלימודים, הסטודנטים דנים בסוגיות כגון הקשרים שבין ההתפתחויות בתקשורת האנושית ובין הפרעות חרדה ודיכאון, וכן בדרך שבה השינויים בחברה ובתרבות מאפשרים להבין את הצמיחה של סוגי מדיה מסוימים.


מתכונת הלימודים


התואר מתקיים במתכונת דו חוגית, כאשר הלימודים הרב תחומיים כוללים חטיבה מורחבת במדעי ההתנהגות.


נוסף על לימודי התכנים התיאורטיים והעיוניים, כחלק מהתואר בתקשורת, הסטודנטים משתתפים גם בעשייה מעשית בתחום.


נושאי הלימוד

 

  • נפש האדם והתנהגותו
  • יחסי הגומלין של האדם עם סביבתו
  • ביטויי תהליכים חברתיים ותרבותיים בתקשורת
  • השפעות הרשתות החברתיות והטכנולוגיות החדשות על הנפש
  • ועוד


על סגל ההוראה


צוות המרצים בתכנית כולל אקדמאים וחוקרים המתמחים במגוון תחומי ידע רלבנטיים. ראש המחלקה לתקשורת הוא דוקטור שתחומי העניין המחקריים המרכזיים שלו הם סוציולוגיה של המרכז והפריפריה, מוצא אתני, תקשורת המונים, והתפתחות הערים והקיבוצים בישראל.


על מוסד הלימודים


המכללה האקדמית ספיר היא מוסד להשכלה גבוהה שממוקם בדרום הארץ, ליד שדרות. במכללה ניתן להשתתף בלימודי תואר ראשון או שני, וכן בלימודי תעודה, במגוון תחומים. בין היתר, במסגרת המכללה מתקיימים לימודי תואר ראשון באמנויות הקול והמסך, בלימודי תרבות, בשיווק טכנולוגי, ועוד.


תנאי הקבלה


אחת מדרישות הסף לקבלה ללימודים, היא חובת ידיעת אנגלית. על כל המועמדים להחזיק בציון 70 או יותר ב – 4 יחידות באנגלית, או בציון 65 ומעלה ב – 5 יחידות באנגלית. כמו כן, עליהם להציג ציון במבחן אמי"ר או בפרק האנגלית של הפסיכומטרי, כדי לשבץ אותם לרמת האנגלית המתאימה.

 

נוסף על כך, יכולים להתקבל מועמדים אשר:

 

  • יש ברשותם תעודת בגרות מלאה בממוצע 95 או יותר, או לחילופין ציון פסיכומטרי של 650 לפחות.
  • יש ברשותם תעודת בגרות מלאה בממוצע 85 לפחות, או ציון פסיכומטרי של 530 או יותר. כמו כן, עליהם לעבור תהליך מיון במסגרתו מתקיים מבחן כניסה, ולעתים גם ראיון קבלה אישי.
  • מועמדים שיש ברשותם תעודת בגרות מלאה שממוצעה 80-84.9, או ציון פסיכומטרי שעומד על 500-529, יכולים להתקבל במעמד על תנאי, אם הם עוברים את תהליך המיון בהצלחה.
  • כמו כן, קיימת אפשרות להתקבל באופן חריג. מי שמעוניינים להשתתף בלימודים, אך אינם ממלאים אחר דרישות הסף, יכולים להגיש בקשה מיוחדת לועדת חריגים, בצירוף פירוט על רקע קודם בעולם התקשורת, והמלצות מקצועיות (אם יש).

 

תעודה


בסיום הלימודים, מי שעומדים בכל חובותיהם האקדמיות זכאים לתואר ראשון B.A בתקשורת ובלימודים רב תחומיים, מטעם המכללה האקדמית ספיר.


אפשרויות תעסוקה


לאחר סיום הלימודים, בוגרי תואר זה יכולים למצוא את מקומם במגוון ארגונים וחברות בשוק העבודה. ההיכרות עם תחום התקשורת והמיומנויות המעשיות הנרכשות בלימודים אלו, מאפשרות להם להשתלב בתפקידים בעיתונות, בחברות לשיווק דיגיטלי, במשרדי פרסום, וכן הלאה. מעבר לכך, הידע הנרחב אותו הם רוכשים במסגרת הלימודים הרב תחומיים, במיקוד במדעי ההתנהגות, יכול לאפשר להם לעבוד במשרות במחלקות ניהול משאבי אנוש, כוח אדם וגיוס, וכן בחברות השמה.


יש לשים לב, כי בזכות העובדה כי מדובר בתכנית דו חוגית, מי שמעוניינים להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה, סוציולוגיה או בתקשורת, לא נדרשים ללימודי השלמה ברוב מוסדות הלימוד.

 

 

 

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית ספיר