מלגות לסטודנטים לקויי למידה

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות ללקויי למידה - מלגה ללקויי למידה מביטוח לאומי וגורמים נוספים


סטודנטים עם לקות למידה? מגיעה לכם מלגה!


תקופת הלימודים היא פרק זמן מאתגר לכולם, אך לסטודנטים עם לקויות למידה היא מציבה קשיים נוספים לאורך הדרך. הכנה של מטלות, ארגון למידה, הכנה לבחינות ותהליכים נוספים יכולים להיות מורכבים עבור סטודנטים עם הפרעת קשב, דיסלקציה, דיסקלקוליה או לקויות אחרות. מסיבה זו, מוסדות הלימוד וגופים נוספים שחיצוניים למוסדות מציעים מערכי תמיכה מיוחדים עבור סטודנטים אלה, כדי לאפשר להם לממש עצמם בזמן הלימודים למרות הלקות.


במסגרת השאיפה לסייע לסטודנטים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז להצליח בלימודים ולרכוש כלים להשתלבות בשוק העבודה בהמשך, מציעים הגופים השונים מלגות לימוד ייעודיות לסטודנטים אלה. מלגות הלימוד באות לסייע בעלויות שכר הלימוד ולתמוך מבחינה כלכלית גם בהוצאות נוספות שעמן מתמודדים סטודנטים עם לקות למידה, כגון עריכה של אבחונים או השתתפות בשיעורי עזר.


המלגות מוענקות לרוב יחד עם סיוע מקיף בתחום הלימודי והאישי במטרה להעניק מעטפת תמיכה נרחבת לסטודנטים אלה וכך לאפשר להם לממש את הכישורים והיכולות שלהם. סיוע זה כולל בדרך כלל הדרכות, חונכויות וסיוע נוסף שבא להתאים את סביבת הלימודים לצורכיהם של הסטודנטים. הסיוע מוענק לכל אורך שנת הלימודים, בכל שנות התואר. גם סטודנטים שלומדים בתכניות ללימודי תעודה, כגון קורסים או הכשרות מקצועיות, יכולים להיעזר במערך הסיוע במסגרת הכשרתם.


עיקר המלגות לסטודנטים עם לקות למידה מוענק על ידי הביטוח הלאומי במסגרת סל השיקום שהוא מציע לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז. סיוע זה מוענק בהתאם לגובה אחוזי הנכות שנקבעים לסטודנטים בוועדה מיוחדת אשר דנה בבקשות של הסטודנטים וברקע הלימודי והרפואי שלהם. נוסף על הסיוע מן הביטוח הלאומי, ישנם גופים פרטיים כגון עמותות וארגונים חברתיים אשר פועלים לקידום אנשים עם לקויות למידה ומציעים מעת לעת מלגות שונות לסיוע לסטודנטים במהלך לימודיהם.


מלגת ביטוח לאומי לקויי למידה


מלגות הביטוח הלאומי מוענקות לסטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז ADHD שלהם נקבעים לפחות 20 אחוזי נכות וכן מוענק סיוע כלכלי בתקופת לימודיהם, במסגרת "סל שיקום מקצועי".

 

את קצבת הסיוע החודשית יכולים לקבל סטודנטים שלומדים לתארים אקדמיים במוסדות להשכלה גבוהה וכן מוענקות מלגות לסטודנטים ללימודי תעודה ותכניות להכשרה מקצועית. חשוב לציין כי הסיוע של הביטוח הלאומי איננו מוענק לכל סוגי לקויות הלמידה, אלא בעיקר להפרעות קשב וריכוז.


מה כוללת המלגה

 

כחלק מסל השיקום, הסטודנטים זכאים למלגה בגובה עד שכר לימוד אוניברסיטאי וכמו כן, להחזרים על קורס פסיכומטרי, על שיעורי עזר, על הוצאות נסיעה ורכישה של ציוד לימודי. הסטודנטים מקבלים גם סיוע נוסף כמלגת קיום שמקנה השתתפות בשכר הדירה, כאשר מקום המגורים שלהם רחוק ממוסד הלימוד מרחק של יותר מ - 40 קילומטרים. סטודנטים שלומדים לפחות 16 שעות שבועיות ועומדים בתנאי הזכאות יכולים לקבל גם דמי שיקום. גובה קצבת השיקום הוא כ - 2,200 שקלים בחודש. הסיוע בשכר הלימוד הוא עד ארבע שנות לימוד. סיוע בשכר הדירה עומד על עד 1,200 שקלים.


איך מגישים בקשה לסיוע

 

התהליך מתנהל מול הביטוח הלאומי והוא כולל מספר שלבים. ראשית, על הסטודנטים להגיש תיק מסכים עבור תביעה לנכות, את הטפסים ניתן למצוא באתר הביטוח הלאומי או בסניפי ביטוח לאומי ברחבי הארץ, לטפסים אלה מצרפים אבחון הפרעות קשב שאינו אבחון דידקטי או מת"ל, חוות דעת נוירולוגית או פסיכיאטרית. ניתן לצרף גם המצלות מגורמים במערכת החינוך, כגון ממורים או יועצים מבית הספר התיכון. נוסף על כך, ניתן לצרף למסמכים גם אישורים על בעיות נוספות שעלולות להשפיע על הלמידה, כגון לקות ראייה או לקות שמיעה. הביטוח הלאומי יכול להתחשב גם בלקויות אלה במסגרת הסיוע שמוענק לסטודנטים.


לאחר כחודשיים משליחת המסמכים מקבלים זימון לוועדה רפואית הכוללת רופאים ופסיכיאטרים. בוועדה מתבקשים הסטודנטים לתאר את ההשפעה של הפרעת הקשב על הלמידה ועל חיי היום יום. מומלץ להיות מפורטים עד כמה שניתן בתיאור האופן בו הלקות מקשה על התפקוד הלימודי, כגון מתן דוגמאות מן הלמידה לבגרויות או לפסיכומטרי. יש להזכיר גם טיפול תרופתי כגון ריטלין בפני הוועדה. לאחר כחודש ממועד הוועדה, נקבעים אחוזי הנכות ונשלחים באופן מסודר אל הסטודנטים. חשוב לזכור שרק סטודנטים עם דרגת נכות של מעל 20 אחוזים זכאים לסל השיקום ולמלגות. אחת לחודש הסטודנטים נדרשים להעביר דוחות על נוכחות והישגים בלימודים אל יועצי השיקום.


כיצד לערער על ההחלטה

 

מי שהנכות המשוקללת שנקבעת להם על ידי הביטוח הלאומי נמוכה מעשרים אחוזים, רשאים להגיש ערעור על ההחלטה. את הערעור יש אפשרות להגיש עד שישים ימים מיום קבלת מכתב ההחלטה, כאשר מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים כדי להכין תיק רפואי נוסף ולנסח את חוות הדעת כתגובה להחלטת הביטוח הלאומי. חשוב לציין כי לא בכל המקרים הערעור מתקבל.

 


מלגת הקרן לחינוך ולרווחה על שם מורדקו (מרדכי) פרגר ז"ל


זוהי מלגה שניתנת מטעם קרן פרטית, שנוסדה לקידום שוויון חברתי. הקרן פועלת בשיתוף עם ארגונים חברתיים, רשויות מקומיות וגופים עסקיים. כספי הקרן מגוייסים מתרומות פרטיות של בעלי עסקים ותורמים פרטיים שמגלים סולידריות עם ערכי הקרן.
הקרן מתמקדת בין היתר בסיוע לצעירים שמתמודדים הם הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה. היא מפעילה פרויקטים שונים מול מוסדות הלימוד ועמותות חברתיות, כאשר עלותם של מיזמים אלה ממומנת על ידי הקרן. המלגות שמוצעות לסטודנטים כוללות מלגות לאבחון ללקויות למידה ומלגות לשיעורי עזר. כמו כן, הסטודנטים זוכים לייעוץ וסיוע פסיכולוגי ולסדנאות בתחום לקויות הלמידה.

 


הטבות ללקויי למידה במוסדות הלימוד


מעבר למלגות הלימוד, שמוענקות בדרך כלל על ידי גורמים חיצוניים למוסדות הלימוד, המוסדות השונים מעניקים סיוע מקיף לסטודנטים עם לקות למידה או הפרעת קשב וזאת כדי לסייע להם במהלך הלימודים ולאחריהם. לפי חוק זכויות תלמידים עם לקויות למידה במוסדות על תיכוניים, נקבע כי כל מוסד לימודים נדרש להפעיל מרכז תמיכה עבור הסטודנטים עם לקויות הלמידה. מרכזי תמיכה אלה זמינים עבור הסטודנטים ומציעים להם ייעוץ, הדרכה והכוונה בנושאים לימודיים ואישיים. סיוע זה כולל בין היתר עזרה בכתיבה של עבודות ומטלות, עזרה בהנגשת מידע, מציאת חונכים לסטודנטים וכן הפניות לאבחונים ולמערכי תמיכה נוספים שנדרשים לאותם סטודנטים.


נוסף על כך, מרכזי התמיכה במוסדות אחראיים על ההקלות שניתנות לסטודנטים במבחנים. ההקלות וההתאמות נקבעות בהתאם לאבחון שמחזיקים הסטודנטים. בין סוגי ההקלות המוכרים אפשר למנות הארכת זמן, שעתוק בחינה לבעלי כתב יד קשה לקריאה, התעלמות משגיאות כתיב, הקראת שאלונים של ידי בוחנים נייטרליים, דפי נוסחאות מורחבים במקצועות ריאליים כמו הנדסה או מדעים וכן אפשרות להכתבת תשובות לבוחנים נייטרליים.


כמו כן, במסגרת מרכזי התמיכה הסטודנטים יכולים לקבל הדרכות למידה שונות, בקבוצות או באופן פרטני. הדרכות אלה מתמקדות בפיתוח של אסטרטגיות ומיומנויות למידה יעילות והן עוזרות לסטודנטים לבנות לעצמם הרגלי למידה שמותאמים לצורכיהם. לקראת תקופות מבחנים, ההדרכות מתמקדות גם בכתיבה של עבודות סמינריוניות ובהכנה נכונה לבחינות. חלק מן המרכזים מציעים טכנולוגיות מסייעות שונות, כגון מאגרי מידע, תוכנות ועזרים טכניים שונים שיכולים להקל את הלמידה ולהתאים אותה לצורכים האישיים של הלומדים.

 

 

שאלות הגולשים מהפורום: מלגות ללקויי למידה
כניסה לפורום מלגות
שיר פריידן
מלגות לבעלי לקויות למידה
1459 צפיות
נעמי
מלגה ללקויי למידה - האם יש?
1259 צפיות
מיכל
מלגה לבני 40+ ליקויי למידה
1431 צפיות
סהר
מלגה לבעלי לקויות למידה
1035 צפיות
פורדייס
מלגה לחינוך ולקויות למידה
1146 צפיות
טליה
מלגות לסטודנטים המאובחנים כבעלי הפרעת קשב וריכוז
1868 צפיות
אירית דלי
מלגה לתואר שני עם 75% נכות
1054 צפיות
ורה קופיאן
מלגה לבגרויות בתיכון ללקויי למידה
1112 צפיות
ציפורה דרשן
מלגה לתלמידים לקויי למידה
1120 צפיות
כ
מלגה ללקויי למידה - המגזר הדתי
1419 צפיות
תמרה
מלגות לחרדים לקויי למידה
1144 צפיות
אורנה
מלגות להשלמת בגרויות ללקויי למידה
1252 צפיות
יובל
מלגות לתואר ראשון לבעלי לקויות למידה
1265 צפיות
אלנה
מחפשת ללמד מחשבים בתמורה למלגת לימודי חינוך מיוחד
1119 צפיות
סמדר
מלגה ממשרד החינוך לעובדי הוראה
4631 צפיות
מאיה
מלגה עבור תואר שני בלקויות למידה
1382 צפיות
אבי
זכויות מביטוח לאומי
1798 צפיות
נעמי
מלגות ללקויי למידה או סטודנטים מעל גיל 30
2691 צפיות
mira
האם קיימת מלגה המיועדת ללימודי הנדסה וגם סובלים מקשיי קשב וריכוז
1781 צפיות
לילו
מלגות ללקוי למידה וליקויי קשב
3051 צפיות
מיכל
מלגות לתואר שני בחינוך
1933 צפיות
כפיר
מחפש מלגה ללימודי ההנדסה
1523 צפיות
שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה