רוצה פרטים על קורס ממונה הג"א?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס ממונה הג"א התגוננות אזרחית

רוצה לדעת על קורס ממונה הג"א? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס הכשרת ממונה הג"א

 

הכשרת ממונה הג"א לתעשייה ולארגונים


אנו חיים במדינה שנמצאת באיום ביטחוני מתמיד. מנפילות רקטות וטילים, דרך אירועי חבלה ועד למבצעים צבאיים רחבי היקף, נראה שחשוב במיוחד לדעת כיצד לנהוג בזמני מלחמה. לצד כל אלה, אסונות טבע ופגיעות נוספות יכולים להוות איום ניכר על האוכלוסייה והם מצריכים היערכות נכונה כדי למנוע פגיעה בחיי אדם.


המציאות המורכבת הזו הביאה להתגבשותם של גופים ממשלתיים, שעוד מראשית המדינה דואגים למוכנות האזרחים לאירועי חירום ואסון. בשנותיה הראשונות של המדינה היה זה הג"א, שירות ההתגוננות האזרחית, שדאג להיבט זה, ולאורך השנים עבר תפקיד זה לאחריותו של פיקוד העורף.


היום, ענף ההגנה האזרחית מתמקד במוכנות של גופי תעשייה וציבור, ממפעלים וחברות תעשייה ועד למשרדי הממשלה, להתמודדות עם מצבי חירום ואירועי ביטחון שונים. במסגרת התקנות בנושא, חייבים מנהלי מפעלים למנות ממונים על התגוננות אזרחית - ממונה הג"א. ממונים אלה פועלים במסגרת מערך של גורמים בתחום הביטחון במפעל וגם מחוצה לו, כדי לתכנן פעילות מיגון ובטיחות, ליישם המלצות של פיקוד העורף בשטח ולוודא כי כל הגורמים להתמודדות עם תרחישי מלחמה פועלים בצורה תקינה, כדי שבשעת חירום יוכל המפעל לפעול בצורה יעילה ובטוחה. הם גם גורמי הקשר שבין פיקוד העורף והרשויות המקומיות לבין העסק או המפעל ואמונים על תקשורת שוטפת ביניהם הן בשעת חירום והן בזמני שגרה.


במסגרת פעילותו השוטפת בהכנת העורף למקרי חירום, פיקוד העורף וגורמים נוספים עורכים הכשרות ייעודיות לתפקידי ממונה הג"א. הכשרות אלה מתקיימות בשלל מסגרות ציבוריות - כמו במשרדי ממשלה וגופי תעשייה, וכן במוסדות לימוד ומכללות שונות. דרך הנלמד בקורס, המשתתפים מקבלים מגוון של כלים פרקטיים להגנה על עובדים במפעל בשעת חירום וגם רוכשים את ההכנה הדרושה לקבלת הסמכה רשמית כממונה הג"א.

 


הג"א פיקוד העורף


כחלק מן המציאות הביטחונית המורכבת ששוררת במדינת ישראל, פיקוד העורף מפעיל מערך נרחב של שירותי הגנה והתגוננות עבור האוכלוסייה האזרחית. בין התחומים עליהם אחראי מערך הג"א היא הדרכה של האוכלוסייה לפעילות במקרי חירום וסכנה. פיקוד העורף פועל לתאם את הפעילות של כלל הגורמים בתעשייה, לרבות מפעלים וחברות, כדי לאחד את הנהלים בתחום ההתגוננות האזרחית.


פעילות פיקוד העורף בתחום זה מעוגנת בחוק ההתגוננות האזרחית משנת 1951 וכן מתקנות ההתגוננות האזרחית משנת 1973, שנוגעות לציוד במפעלים ובמוסדות ולאימון העובדים לשימוש בטוח בציוד זה. לפי הנחיות אלה, בעלי המוסדות או המפעלים הם האחראיים להתגוננות אזרחית בתחומם והם נדרשים לוודא כי העובדים שלהם יודעים כיצד עליהם לנהוג בשעת חירום ולפקח על כשירות ושלמות המערכות הפיזיות להגנה, כמו ממ"דים ומקלטים.


אישור הג"א


אישור הג"א ואישור מטעם פיקוד העורף הם שלב הכרחי בתהליכים של אישור פרויקטים בבניה. אישורים אלה נוגעים לתכנון ולביצוע של ממ"דים ומרחבי הגנה במבנים המתוכננים. אגף ההג"א והענף להנדסה ולמיגון של פיקוד העורף מחייב תהליך שבו על מהנדסים וקבלנים לעבור פיקוח ובקרה כדי לוודא כי המיגון הפיזי עומד בדרישות חוקי ההתגוננות האזרחית.


מהנדסי הג"א


מהנדסי הג"א פועלים במסגרת ענף הנדסה ומיגון של פיקוד העורף. מדובר במהנדסים שתפקידם הוא לכתוב תקנות והנחיות לגבי מיגון פיזי של מבנים לפי חוקי ההתגוננות האזרחית. מהנדסי הג"א פועלים לפי אזורים בפרישה ארצית, במטרה להעניק שירותי פיקוח לפרויקטים הרבים שפועלים בארץ.


תכנית לימודים


הכשרות ממונה הג"א באות להעניק למשתתפים כלים לניהול תהליכים בהתגוננות האזרחית במפעלים ובמוסדות ציבוריים. משום שממונה ההג"א הוא איש קשר שפועל ישירות מול פיקוד העורף, במהלך הקורס נלמדים נהלי החירום של הפיקוד ונבחנים מחוזות פיקוד העורף שרלבנטיים לקיום של שיתופי פעולה במקרי אסון או חירום, תוך שנלמדים גם גורמי קשר נוספים שרלבנטיים לפעילות ממוני ההג"א כגון משטרת ישראל, מגן דוד אדום וגורמים ממשלתיים ואזוריים שונים.


משתתפי הקורס לומדים לתכנן מערכי התגוננות בהתאם לגודל ולאופי הייחודיים של המוסד או המפעל, בהתאם לדרישות החוק. הם לומדים כיצד לכתוב נהלי חירום ותיקי חירום עבור המפעל, ולהתמודד בהצלחה עם אירועים כגון מצבי מלחמה, מצבי כוננות ואירועי חירום נוספים. כך הם סוקרים את ההנחיות שנוגעות לאירועים שונים, מרעידות אדמה ואירועי הרס, דרך דליקות ואירועי אש ועד לירי רקטות וטילים, ובוחנים את אופי ההתגוננות הרצויה בכל אחד מהם. נוסף על כך, הם לומדים כיצד יש לתחזק ולטפל במרחבים מוגנים, במקלטים ובציוד בטיחות במהלך זמני שגרה, כדי להבטיח את כשירותם המיטבית בזמן חירום.


מתכונת הלימוד


היקפם של הקורסים תלוי בקהל היעד ובאוכלוסייה שבה הם נערכים. מדובר בקורסים שלרוב מתקיימים במסגרת מפעלית או פנים ארגונית והם נערכים לקבוצות כהכשרה לעובדים. לעיתים מדובר בקורסים על חשבון המעסיק.


עבור משרדי ממשלה, רשויות מקומיות ומפעלים לרוב היא מרוכזת במספר ימים רצופים (בדרך כלל כשלושה ימים), במסגרת מסוימות היא מרוכזת ביומיים בלבד, כגון בבנקים ובמוסדות רפואיים. עבור גופים כגון התאחדות התעשיינים היא כוללת גם סיורים לימודיים במפעלים ונפרשת על פני מספר רב יותר של ימי לימוד. במקרים מסוימים, הארגונים יכולים להאריך את משך ההכשרה וכך לזכות את העובדים שלוקחים בה חלק בגמול השתלמות.


הקורסים כוללים לימוד עיוני של התקנות והחוקים בתחום ההתגוננות האזרחית, לצד סדנאות וסימולציות שבאים לדמות מצבים מן התעשייה ולאפשר למשתתפים לתרגל בפועל את אופן ההתמודדות עמם. כאמור, חלק מן התכניות משלבות גם סיורים לימודיים לגופי תעשייה במטרה לחשוף את המשתתפים לתהליכי התגוננות מעשיים שמתקיימים בשטח.

 


תנאי קבלה וקהל יעד


הקורסים מתקיימים לרוב במפעלים, בחברות תעשייה ובמשרדים ממשלתיים וכן במסגרות נוספות כגון קיבוצים ומועצות מקומיות. בדרך כלל, הם מתאימים לעובדים בתפקידי קציני בטחון (קב"טים) או ממונה בטיחות, אשר מעוניינים להרחיב את הידע שלהם בתחום ההתגוננות האזרחית ולקבל הסמכה כממונים על תחום ההג"א במוסדות שלהם. דרך הקורס הם יכולים לקבל תחומי אחריות רבים יותר במסגרת עבודתם וכך לקדם את הקריירה ולהתפתח מבחינה מקצועית.


מכללות קורס הג"א

 

 

  • אוניברסיטת אריאל - היחידה ללימודי חוץ: ביחידה ללימודי חוץ והמשך של אוניברסיטת אריאל בשומרון מתקיים קורס התמחות במצבי חירום ואסון. קורס זה מעניק למשתתפיו מספר הסמכות, בהן הסמכת "ממונה הג"א מפעלי" והסמכות "נאמן בטיחות", "ממונה מל"ח". הקורס מתאים לבכירים ומנהלים במגזר העסקי והציבורי ולעובדים בשלטון המקומי ובמיוחד לקציני בטחון ומנהלי יחידות בטיחות. הוא מקנה של כלים לניהול של מצבי אסון ומצבי חירום רב מערכתיים. היקף התכנית כ - 22 מפגשים.

 

 

  • המרכז הישראלי לאימון חומ"ס וכיבוי אש (עכו): המרכז הישראלי לאימון חומ"ס פועל מטעם הרשות הישראלית להכשרה ימית ובין הקורסים שנערכים בו אפשר למצוא הדרכת ממונה התגוננות אזרחית, שמיועד לעובדים במפעלי תעשייה ובחברות. הקורס נפרש על פני ארבעה ימים. כמו כן, מתקיימים במוסד זה קורס כיבוי אש מתקדם, קורס טיפול בחומרים מסוכנים וקורס כיבוי אש במטפים.

 

 

  • התאחדות התעשיינים - מרחב צפון (כרמיאל): התאחדות התעשיינים במרחב הצפון מפעילה קורס ממונה הג"א שמתקיים בשיתוף עם פיקוד העורף. קורס זה מתאים לתעשיינים באזור הצפון, והוא מוכר לימי כשירות עובדי בתפקידי ממונה בטיחות במפעלים שעומדים בתקנות הארגון לפיקוח על העבודה.

 

 

  • פיקוד העורף (פרישה ארצית): פיקוד העורף עורך הכשרות ממונה הג"א ייעודיות למפעלים ולמשרדי ממשלה. הכשרות אלה נעות בין שלושה לחמישה ימים. משתתפים מסוימים יכולים להיות זכאים לגמול השתלמות דרך השתתפות בקורס זה. בפיקוד העורך עורכים הכשרות נוספות לארגונים ולמוסדות.


אתם וודאי רוצים לדעת היכן עוד מתקיים הקורס, מה עלות הקורס והאם נערכים ימים פתוחים בקרוב. נציגי השירות האישי שלנו כאן כדי לתת תשובה לכל שאלה שלכם. אנו ממליצים לכם להיעזר חינם בשירות האישי שלנו וכך לחסוך כסף וזמן יקר.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס ממונה הג"א?

רוצה לדעת יותר על קורס ממונה הג"א?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס ממונה הג"א