לימודי סוציולוגיה בהתמחות בריאות ורווחה באקדמית גליל מערבי

רוצה לדעת על לימודים בנושאי סוציולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על האקדמית גליל מערבי - סוציולוגיה ורווחה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי סוציולוגיה עם התמחות בבריאות ורווחה – האקדמית גליל מערבי

 

חברה בריאה

 

סוציולוגיה היא דיסציפלינה מחקרית אשר עוסקת בתופעות חברתיות, בשינויים המתרחשים בחברה בעקבות אירועים שונים ובניתוח של חברות, של תנועות חברתיות ושל התנהלות חברתית בארגונים. בריאות ורווחה הם מקצועות מעשיים אשר עוסקים בניהול של מערכות בריאות ובמתן שירותים רפואיים וחברתיים. שני התחומים שזורים זה בזה, הלא ישנו קשר ישיר בין מצב בריאותי לבין שכבות סוציואקונומיות, בין מעמד חברתי לבין זמינות של שירותים רפואיים, בין קבוצות חברתיות הדוגלות בחוקים מסוימים לבין ההשפעה של אותם חוקים על הבריאות ועל הרווחה של הפרטים בקבוצות אלה ובין הרגלים מזיקים לעומת מודעות גבוהה לבריאות בקרב אוכלוסיות ומגזרים שונים בחברה.

 

בלימודים אשר משלבים את ענפי הסוציולוגיה והרווחה מתעמקים בסוגיות שונות העולות מההשקה שלהם, כמו תפיסה תרבותית של משמעות חולי ובריאות, מתחים בחברה אשר באים לידי ביטוי במערכת הרווחה והבריאות, שאלות מוסריות הנוגעות בטיפול, ברווחה ובבריאות, כיצד חברה מגיבה לזקנה ולבעיות בריאות מסוגים שונים, הזמינות של מידע רפואי בעידן האינטרנט וההשפעה שלה על החברה על פרטיה וכמכלול.

 

לימודים אלה מיודעים בעיקרם לאנשים שעובדים או שמתעתדים לעבוד בארגוני בריאות ורווחה במקומות כמו בתי חולים, קופות חולים, בתי אבות, שירותי רווחה, עמותות וחברות שמספקות שירותי סיעוד. כמו כן, התואר מעשיר את הידע בתחומים אלה, מאפשר לתת שירותים איכותיים מתוך הבנה של הפרטים בחברה ועל המניעים של החברה כיחידה אחת. אלה מאפשרים לעובדים במקומות אלה להתקדם במקום עבודתם וכן להמשיך לתארים מתקדמים בתחום הרווחה, העבודה הסוציאלית וניהול בריאות.

 

תכנית הלימודים

 

לימודי סוציולוגיה עם התמחות בבריאות ורווחה באקדמית גליל מערבי מתקיימים במסלול דו חוגי אשר משלב קורסים מדיסציפלינות שונות ובהן רווחה, בריאות, תזונה, מדעי החברה, מדעי הזקנה, פסיכולוגיה, משאבי אנוש, טיפול בבריאות ורב - תרבותיות. המטרה של תכנית הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים לעבודה בפועל בארגוני בריאות ורווחת הציבור, להקנות להם השכלה גבוהה שתאפשר להם לתת שירות טוב יותר וכן לספק להם את הכלים להמשך מחקר ולימודים אקדמיים.

 

תכנית הלימודים מתמקדת בקשר הקיים בין חברה לבין בריאות, לבין תרבות לבין רווחה. על כן הסטודנטים עוסקים בדילמות אתיות מעולם הרווחה והרפואה, על מתן שירותי סעד ועל היחס לרווחה ולבריאות בקרב אוכלוסיות אשר באות מרקע תרבותי שונה. הסטודנטים יסקרו את הפערים הקיימים בחברה בנושא נגישות לשירותי בריאות ורווחה, יבחנו באופן ביקורתי את דרכי הניהול של ארגוני הבריאות וינתחו את מדיניות הבריאות והרווחה בישראל. כמו כן, הם יכירו תיאוריות העוסקות בקשר בין רפואה, בריאות ורווחה לבין חברה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. נוסף על כך, הסטודנטים יירכשו מידע יישומי על מונחים מרכזיים מעולם הטיפול והרפואה ועל ניהול מערכות בריאות ויקבלו את הכלים לסינון ולאיתור מידע רפואי במאגרי מידע מקצועיים.

 

מתכונת הלימוד

 

היקף התואר הוא עשרה סמסטרים. השיעורים מתקיימים פעמיים בשבוע בשעות אחר הצהריים. המסלול מתכונת הלימוד מותאמת לאנשים עובדים.

 

נושאי לימוד

 

  • אנתרופולוגיה חברתית
  • דפוסי משפחה בישראל
  • פוליטיקה של המזרח התיכון
  • מידע רפואי בעידן האינטרנט
  • טיפולי בריאות בחברה הטרוגנית
  • בריאות ורווחה בהיבטים חברתיים    
  • לימודי זקנה
  • אי שוויון חברתי
  • החברה בישראל
  • מבוא לסוציולוגיה
  • ניהול ארגוני בריאות    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

האקדמית גליל מערבי היא מוסד ללימודים גבוהים שבו אפשר בתכניות לימוד לתואר ראשון בתחום מדעי הרוח, מדעי החברה והניהול. במכללה ישנו דגש רב על המחויבות לקהילה ועל שגשוג וצמיחה של הגליל המערבי. זאת בזכות מגוון השתלמויות ולימודי העשרה אשר פתוחים לכלל תושבי האזור. במכללה פועל מרכז לפיתוח קריירה המסייע לסטודנטים ולבוגרי המכללה למצוא עבודה ולהשתלב בשוק התעסוקה. בין מסלולי הלימוד של המכללה הם לימודי קרימינולוגיה, לימודי תיאטרון, לימודי לוגיסטיקה לתואר ראשון ולימודים רב-תחומיים.

 

תנאי קבלה

 

ללימודי סוציולוגיה מתקבלים מועמדים שלהם בגרות מלאה בממוצע ציונים 85 לפחות או מועמדים שלהם זכאות לתעודת בגרות עם ציון 500 לפחות בפסיכומטרי, מועמדים שסיימו מכינה קדם אקדמית בממוצע ציונים 85 ומעלה או בוגרי מכינה קדם אקדמית שלהם ציון 500 לפחות בבחינת הפסיכומטרי. בוגרי בתי ספר ששפת ההוראה בהם אינה עברית נדרשים לציון 115 בבחינת יע"ל.

 

תעודה

 

סטודנטים שמסיימים את כל דרישות הלימודים מקבלים תואר B.A בסוציולוגיה בהתמחות בריאות ורווחה מטעם האקדמית גליל מערבי.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האקדמית גליל מערבי

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית גליל מערבי

כלים שיעזרו לך לבחור