רוצה פרטים על דוקטורט בכימיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שלישי בכימיה

רוצה לדעת על דוקטורט בכימיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי PhD בכימיה - דוקטורט בכימיה


פורצים דרך במחקר המדעי


מה המשותף ליצירה של חומרים חדשים, לייעול מערכות אלקטרוניקה ולפיתוח תרופות למחלות כמו סרטן או אלצהיימר? לכולם נגיעה כזו או אחרת לאחר הענפים המרתקים בעולם המדע, והוא הכימיה. זהו ענף מגוון ורב תחומי שבוחן מנקודות מבט שונות את היחידות והחומרים שמרכיבים את עולמנו, וככזה מתקיימים בו מחקרים רבים, הן תיאורטיים והן יישומיים.


מי שרוח המחקר המדעי פועמת בהם יכולים לרכוש כלים מתקדמים באמצעות תואר שלישי בכימיה. עולם הכימיה נמצא בצמיחה מתמדת, חוקרים מגיעים כל העת לגילויים מרעישים שמשנים את פניו של עולם המדע, ושל תעשיות כגון תעשיית התרופות, תעשיית החומרים, תעשיית הכימיקלים והפלסטיקה, תעשיית המזון וענפים רבים נוספים שחיוניים למשק. חוקרים ישראלים רבים הגיעו להישגים מרשימים במיוחד וזכו בפרסים בין לאומיים, בהם אפילו פרס נובל לכימיה. דרך המחקרים והמאמרים המדעיים שמפרסמים תלמידי המחקר במסגרת התואר השלישי במסלול זה, הם יכולים הצטרך לשיח מחקרי ענף ועשיר וגם להגיע לתגליות פורצות דרך.


למי מיועדים הלימודים


תואר שלישי בכימיה מתאים למוסמכי תואר שני בכימיה, שמעוניינים להיכנס לעומק עולם המחקר המדעי. מסלול זה מתאפיין בעריכה של מחקר מדעי אינטנסיבי ומעמיק, שנוגע לטכנולוגיות מדעיות, תהליכי פיתוח ולגישות תיאורטיות. המסלול יכול להתאים גם לחוקרים מענפים נוספים במדעי החיים או במדעי הטבע, אם כי ברוב המקרים יש צורך בהשלמות. התכנית מתאימה למי שרואים עצמם משתלבים כחוקרים במוסדות האקדמיים השונים או משתלבים בהוראה באקדמיה בענפי הכימיה המגוונים.


תכנית הלימודים


תואר שלישי בכימיה בא לאפשר לתלמידי המחקר להעמיק בסוגיות מתקדמות בעולם הכימיה ומדעי החומר. הסטודנטים עורכים עבודות מחקר מתקדמות בנושאים שנמצאים בחוד החנית של מחקר הכימיה העולמי המודרני וכן בוחנים את ההשקה בין הכימיה לבין ענפים נוספים בעולם המדעים. דרך היכרות עם מכשור חדשני, מתודות מחקר ותהליכי פיתוח, הם יכולים לתכנן ולמצוא פתרונות לבעיות מדעיות שמעסיקות את המחקר.


ישנם מגוון של תחומים בעולם הכימיה שבהם אפשר להעמיק במסגרת התואר השלישי. בין הענפים הללו אפשר למצוא כימיה אורגנית, כימיה ביולוגית, כימיה פיזיקלית, כימיה סביבתית וירוקה, כימיה של תרופות, אלקטרוכימיה וכימיה תיאורטית. כמו כן, ניתן להשתלב במחקר של חומרים, כגון בתחומי הננו טכנולוגיה או הכימיה המולקולרית, לבחון תהליכי הפקת אנרגיה או לעסוק בתהליכי הפיתוח של תרופות וטכנולוגיות רפואיות ומדעיות חדשניות שמעסיקות את חוקרי הכימיה היום.


מתכונת הלימוד


אורכן של תכניות דוקטורט הוא בדרך כלל בין שלוש לחמש שנים. תכנית התואר השלישי נחלקת לרוב למספר שלבים, בתחילת הדרך מגבשים את הצעת המחקר בסיוע של המנחה וכן לומדים בקורסים עיוניים שונים במוסד הלימוד שעוסקים בנושא המחקר. שלב זה נפרש לרוב על פני כשנה אחת. לאחר השלמת שלב זה, ולאחר אישור הצעת המחקר על ידי מוסד הלימוד, ממשיכים לביצוע בפועל של המחקר ולכתיבת המאמר המחקרי. שלב זה כולל עבודה אינטנסיבית במעבדות מוסד הלימוד, בעריכה של ניסויים שונים, בהיכרות עם טכנולוגיות חדשניות ובהיעזרות בספרות המקצועית הענפה בתחומי הכימיה שונים. הסטודנטים יכולים לקחת חלק גם בכנסים ובימי עיון ובהם לחשוף את המחקר שלהם לחוקרים מרחבי העולם.


מוסדות הלימוד שואפים לסייע לתלמידי המחקר בזמן הדוקטורט, וכך מציעים סוגים שונים של מלגות לימוד לתואר שלישי. מלגות אלה ניתנות ברובן על ידי קרנות וגופים חיצוניים לפי הישגים והצטיינות מחקרית, או לפי נושא מחקר מסוים. ישנן גם מלגות שניתנות מטעם גופים ממשלתיים.


נושאי מחקר


תלמידי המחקר יכולים לעסוק במגוון רחב של נושאים במסגרת התואר השלישי. הנה כמה דוגמאות לנושאים שנחקרים במוסדות הלימוד בשנים האחרונות:

 

  • תופעות על פני שכבות דקות
  • פיתוח של פולימרים
  • קשר בין פעילות ומבנה מולקולות
  • כימיה של פני השטח
  • גישות לטיפול במחלת האלצהיימר
  • כימיה של מעברים ומתכות
  • מתכות אורגניות וחומרים אלקטרו אופטיים
  • כימיה רפואית וביו אורגנית
  • מערכות MRI לחקר מבנה מערכת העצבים
  • אינטראקציה של אור וחומר   
  • הכנת חומרים למערכות אלקטרוניקה מולקולרית   
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות, אך באופן כללי על המועמדים לתואר השלישי להיות בוגרי תואר שני מחקרי בכימיה או במקצועות משיקים במדעי החיים. ממוצע הציונים המבוקש במסגרת תנאי הקבלה לתואר השלישי נע בין 85 - 90, כאשר הציון הנדרש בתזה גם הוא נע בין 85 - 90, לפי החלטת מוסד הלימוד.


מועמדים שאינם בוגרי תואר שני עם תזה נדרשים ללומד במסלול השלמה מיוחד כדי להתקבל, בו הם מכינים עבודה ששקולה לתזה. במקרים מסוימים, המוסדות מקבלים גם בוגרי תואר שני מחקרי שאינו בתחום הכימיה, לאחר מעבר של קורסי השלמה מתאימים.
במסגרת תהליך הקבלה, על המועמדים להגיש קורות חיים והמלצות מקצועיות מטעם גורמים באקדמיה שמעידים על כישורי המחקר שלהם. עליהם גם להגיש רעיון למחקר ולעמוד בראיונות בפני וועדת הדוקטורט של מוסד הלימוד. יש צורך לאתר מנחה לכתיבת עבודת הדוקטורט לפני הקבלה לתכנית.

 


תעודה ואפשרויות תעסוקה


תלמידי המחקר אשר עומדים בכל דרישות המסלול ומשלימים את עבודת המחקר זכאים לקבל תואר שלישי PhD דוקטור בכימיה מטעם המוסד המלמד. לאחר קבלת הדוקטורט ניתן להמשיך לתכניות פוסט דוקטורט במוסדות אקדמיים בארץ ובחו"ל. כמו כן, ישנה אפשרות להשתלב כחוקרים במוסדות האקדמיים השונים, או במרכזים מחקריים בתעשייה שעוסקים בענפי הכימיה והחומרים.


מוסדות

 

 

  • אוניברסיטת אריאל: האוניברסיטה מציעה תכניות שונות למחקר במסגרת התואר השלישי, בין היתר פועלים בה מנחים בתחום מדעי הכימיה. החוקרים בענף זה מתמחים בנושאים כגון הנדסת חומרים, כימיה של קרינה, כימיה אורגנית, חקר חומרי טבע, פוטוכימיה וענפי מחקר נוספים. באוניברסיטת אריאל אפשר ללמוד בתכניות תואר שלישי נוספות כגון תואר שלישי בביולוגיה מולקולרית, תואר שלישי בפיזיקה, תואר שלישי במתמטיקה, תואר שלישי בהנדסת חשמל, תואר שלישי בהנדסה אזרחית ועוד שלל תכניות מחקריות.

 

  • מכון ויצמן: ניתן ללמוד לתואר שלישי בכימיה במסגרת הפקולטה לכימיה של מכון ויצמן, בו לומדים יחד חוקרים ממדינות רבות ברחבי העולם. המחלקה מקיפה תחומי מחקר רבים ונערכים בה מחקרים יישומיים, ניסויים ותיאורטיים. בין היתר ניתן לחקור סוגיות בכימיה מבנית, פיזיקה כימית, מדעי כדור הארץ או כימיה אורגנית. נוסף על כך, ניתן להשלים תואר שלישי במסגרת הפקולטות והמחלקות השונות של המכון, בענפים כגון ביולוגיה, מתמטיקה, ביוכימיה, פיזיקה, ארכיאולוגיה מדעית, ותחומי מחקר נוספים.

 

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: תואר שלישי בכימיה נלמד במסגרת הפקולטה למדעים מדויקים של האוניברסיטה, בתכנית לתואר שלישי רגיל או במסלול ישיר לתואר שלישי. במחלקה לכימיה מתמקדים החוקרים בתחום הכימיה הפיזיקלית או הכימיה האורגנית, וכן בענפים כגון אלקטרוכימיה, קטליזה, תהודה מגנטית, כימיה ירוקה ועוד שלל ענפים.

 

 

  • אוניברסיטת בן גוריון בנגב: בין תחומי המחקר של הסגל המחקרי במחלקה לכימיה של אוניברסיטת בן גוריון, אפשר למצוא סינתזה אורגנית, כימיה ביופיזית, תנועות מולקולריות, כימיה קוונטית, כימיה של פני שטח ועוד. חוקרים יכולים להשתלב בתכניות דוקטורט בענפי מדע נוספים ובהם דוקטורט בהנדסת חומרים, דוקטורט בננוטכנולוגיה, דוקטורט בפיזיקה, דוקטורט בחקר המוח, דוקטורט בקיימות וסביבה ועוד.

 

 

  • אוניברסיטת בר אילן: תלמידי המחקר יכולים לעסוק במגוון רחב של נושאים במסגרת הדוקטורט בכימיה של אוניברסיטת בר אילן. ביניהם אפשר למנות כימיה אורגנית ואי אורגנית, אלקטרוכימיה, כימיה תרופתית, פולימרים, כימיה חישובית וננו טכנולוגיה. בפקולטה למדעים מדויקים של בר אילן פועלות תכניות נוספות, בתחום המתמטיקה, מדעי המחשב ופיזיקה.

 

 

  • הטכניון: בפקולטה לכימיה על שם שוליך של הטכניון ניתן ללמוד בתכנית לדוקטורט בכימיה, סטודנטים מצטיינים יכולים ללמוד במסלול לתואר ישיר לדוקטורט. בין תחומי המחקר של סגל החוקרים בפקולטה: מנגנוני תגובה בכימיה אורגנית, כימיה קואורדינטיבית, חומרי טבע, כימיה תרופתית, חומרים אנטי סרטניים ועוד מגוון רחב של תהליכים מדעיים מתקדמים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על דוקטורט בכימיה?

רוצה לדעת יותר על דוקטורט בכימיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור