רוצה פרטים על תואר שני בפסיכולוגיית ספורט?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט

רוצה לדעת על תואר שני בפסיכולוגיית ספורט? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני


נפש פוגשת מדליה


מה מביא אנשים לדחוף עצמם לקצה גבול היכולת הגופנית והמנטלית? איך ניתן לסייע לספורטאים לשבור שיאים ולהצטיין? וכיצד נוכל לעודד אנשים לאמץ דפוסי פעילות בריאים בחיי היום יום שלהם, גם לא באופן מקצועי? כל אלה הן שאלות שנוגעות בקשר של ספורט לחיינו, בין אם באופן תחרותי וממוסד ובין אם באופן אישי. תחום פסיכולוגיית הספורט בא לענות על שאלות אלה ועל עוד מגוון של סוגיות שעוסקות בקשר שבין נפש האדם לבין פעילות ספורטיבית.


תחום הפסיכולוגיה של הספורט מתבסס על שנים רבות מאוד של מחקר, ששואף להעמיק הן בפן הפסיכולוגי והן בפן הפיזי והגופני של הספורט. המחקר הזה בולט במדינות רבות ברחבי העולם, כגון באירופה, בארצות הברית וגם בישראל. עם זאת, עד לאחרונה לא התקיימו תכניות לימודים אקדמיות לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט בישראל, בניגוד למדינות אחרות בעולם בהן ניתן ללמוד לתואר שני ושלישי בתחום. תהליכים אלה בישראל יצרו מצב שבו גם אנשים שאינם פסיכולוגים יכלו להשתלב בטיפול ובעבודה עם ספורטאים ומתאמנים, למרות שלא תמיד הכשרתם תאמה את המורכבות שכרוכה בענף זה.


הצורך בפסיכולוגים שמומחים בפסיכולוגיה של ספורט הולך ועולה לאחרונה בארץ, מסיבות שונות. הספורט בישראל הוא רב פנים וכולל מגוון רחב של מועדונים, נבחרות, עמותות וגופים. מכדורגל, כדורסל וכדוריד, דרך ג'ודו ואמנויות לחימה ועד לאתלטיקה, הספורט הישראלי כולל עשייה עשירה מאוד. פעילות גופנית גם באה לידי ביטוי באפיקים נוספים, כגון בצה"ל ובתחום הביטחון וכן במישור האזרחי והשאיפה של ישראלים רבים יותר לעבור לאורח חיים פעיל יותר.


תהליכים אלה וגורמים נוספים הביאו לפתיחתן של תכניות תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט. תכניות תואר שני בפסיכולוגיה בהתמחות זו מכשירות את הסטודנטים לענף מרתק, שהדרישה לו צפויה רק לעלות בהתמדה בעשורים הבאים. אם בעבר פסיכולוגים של ספורט עבדו בעיקר עם ספורטאים ברמה בין לאומית, היום הם מציעים את שירותיהם לטווח רחב ביותר של גורמים ומתמקדים בהיבטים רבים שבהם ספורט יכול לסייע להתמודד עם מתחים, אתגרים ומעברים בחיים. תכנית תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט מייעדת את המוסמכים לשלל אפשרויות תעסוקה וכמו כן הם יכולים לבחור להמשיך לתואר שלישי בתחום במוסדות אקדמיים בעולם וכך להשתלב בקריירה מחקרית בענף פסיכולוגיית הספורט.

 

למי מיועדים הלימודים


תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט מתאים לאקדמאים מרקע של פסיכולוגיה מחד ומתחום הספורט או החינוך הגופני מאידך, אשר מעוניינים לקדם את הכישורים המחקריים והפרקטיים שלהם ולהשתלב בעבודה עם ספורטאים ומגוון אוכלוסיות שמתמודדות עם היבטים תחרותיים.


תכנית זו מכינה את המוסמכים להשתלבות בעבודה במגוון רחב של מסגרות. הם יכולים לפנות לעבוד עם ספורטאים במסגרות תחרותיות, עם נבחרות ספורט מקצועיות בענפים השונים, עם איגודי ספורט, עם שופטי ספורט ועם עמותות שעוסקות בקידום הספורט בחברה. נוסף על כך, התכנית פותחת דלת לתעסוקה מול גורמים בספורט העממי וכן גופים כגון מכוני כושר, מוסדות חינוך, גופים שעוסקים בהעצמה דרך פעילות ספורטיבית וכן כוחות הביטחון, צה"ל והמשטרה. הם יכולים לפעול גם במגזר העסקי או לעבוד מול שחקנים ורקדנים שמבקשים כלים למיצוי היכולות הגופניות והמנטליות. בכל האפיקים הללו, כאמור, צפויה הדרישה לפסיכולוגים של ספורט רק לעלות בשנים הקרובות, עקב העניין ההולך וגובר בתחום והמודעות שמתפתחת אליו בישראל.


תכנית הלימודים


בתכנית לתואר שני שואפים להעניק לסטודנטים את כל הכלים התיאורטיים והפרקטיים לעבודה עם אוכלוסיות שנתונות לתנאים תחרותיים ועוסקות בעשייה ספורטיבית. הם לומדים על שלל שיטות התערבות שיכולות לעזור בהתגברות על אתגרים ומכשולים פסיכולוגיים, בין אם סביבתיים ובין אם פנימיים, לרבות גישות כאימון מנטלי ומשוב ביולוגי. הם גם סוקרים זרמים בפסיכולוגיה שחוקרים את הקשר שבין הנפש לפעילות גופנית. כמו כן, הם דנים בגורמים פסיכולוגיים שמתמקדים בשיפור ביצועים, בהגעה להישגים וליעדים ובמיצוי של פוטנציאל אישי דרך שימוש בכלים מעולם הפעילות הגופנית. הם לומדים כיצד ליישם כלים אלה לעצמה אישית הן בקרב ספורטאים מקצועיים והן בקרב מתאמנים ועובדים במסגרות מחוץ לספורט התחרותי.


נוסף על כך, הם בוחנים תהליכים וערכים שכרוכים בתהליך פיתוח מנהיגות בספורט ובנייה של צוותים ונבחרות, כמו גם טיפוח של מוטיבציה ורצון להצטיין ולהצליח. כך הם לומדים על היבטים סביבתיים, קוגניטיביים וחברתיים של המומחיות בספורט ועוסקים גם בהשפעה של הספורט על התפקוד הקוגניטיבי ועל יכולתו לסייע בהתמודדות עם קשיים רגשיים.


מתכונת הלימוד


היקפן של תכניות תואר שני בפסיכולוגיית ספורט הוא כשנתיים. הן נלמדות במסלול לא מחקרי, שאינו כולל כתיבת תזה. השיעורים מרוכזים לרוב ביומיים מלאים במהלך השבוע. התכנית כוללת קורסים עיוניים, שיעורי בחירה וסמינרים מחקריים וכן התנסות מעשית במסגרת של סימולציות ומפגשים עם אנשי מקצוע מתחומי הספורט והטיפול. נוסף על כך, הסטודנטים מבצעים פרקטיקום בשדה שבו הם יכולים לתרגל בפועל את עקרונות העבודה המקצועית של פסיכולוגים בתחום הספורט.


נושאי הלימוד

 

  • היבט מנטלי בפציעות ספורט
  • קשב חזותי וספורט
  • קבלת החלטות וניהול בספורט
  • פיזיולוגיה של המאמץ
  • פיתוח מנהיגות בנבחרות ספורט
  • פסיכולוגיה של בריאות
  • עקרונות מדעיים באימון ספורטיבי
  • שיטות התערבות בספורט
  • גורמים מנטליים לקידום הבריאות
  • מוטיבציה לפעילות הגופנית
  • מבחנים פסיכולוגיים והערכה בספורט
  • רגשות חרדה ולחץ בספורט    
  • סוגיות אתיות בפסיכולוגיה של אימון גופני    
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתכנית כוללים תואר ראשון בתחומי הפסיכולוגיה או החינוך הגופני בציון ממוצע 85 לפחות. יש לציין כי בוגרי לימודי חינוך גופני נדרשים לרוב לבצע השלמות מתחום הפסיכולוגיה כדי להתקבל, בהיקף שנקבע על ידי מוסד הלימוד בהתאם לרקע הקודם. כמו כן, הצגה של ציון גבוה (לרוב מעל 100) במבחן מתא"ם יכול להעניק יתרון למועמדים בוגרי לימודי פסיכולוגיה בתהליך הקבלה. ראיונות אישיים נערכים למועמדים שעומדים בתנאי הסף כדי לבחון את מידת ההתאמה שלהם למסלול ולמקצוע פסיכולוגיית הספורט.

 


תעודה


סטודנטים שעומדים בכל חובות התכנית בהצלחה מקבלים תואר שני MA בפסיכולוגיה של הספורט על ידי מוסד הלימוד. נוסף על כך, התכנית מאפשרת לבוגרים להירשם בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות.


מוסדות

 

 

  • המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון): במסלול האקדמי המכללה למינהל אפשר לקחת חלק בתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני. בוגרי תכנית זו ירשמו כחברים בפנקס הפסיכולוגים. פתיחתה של התכנית אושרה על ידי המל"ג וקיבלה את ברכתו של משרד הבריאות. סגל תכנית זו כולל מומחים רבים מתחום פסיכולוגיית הספורט שהם מנוסים בעבודה עם ספורטאים, נבחרות וגופים בתחום הספורט והפעילות הגופנית בארץ ובעולם. במסלול האקדמי המכללה למינהל מתקיימות תכניות נוספות לתואר מוסמך, כגון תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני, תואר שני בלימודי משפחה, תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בכלכלה יישומית, תואר שני במשפטים, תואר שני בעיצוב ויזמות ותואר שני במשפט ללא משפטנים. מוסד זה עורך גם מספר תכניות מואצות לתואר שני שמתאימות לסטודנטים מצטיינים.


אתם וודאי רוצים לדעת היכן עוד ניתן ללמוד את התכנית, מתי מתקיים יום פתוח ומה עלויות הלימוד. נציגי השירות האישי שלנו נמצאים כאם כדי לתת לכם תשובה לכל שאלה. אנו ממליצים לכם להתנסות בשירות האישי שלנו חינם וכך לחסוך זמן וכסף.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בפסיכולוגיית ספורט?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בפסיכולוגיית ספורט?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני בפסיכולוגיית ספורט
שאלות הגולשים בנושא
היכן לומדים תואר שני בפסיכולוגיית ספורט בארץ?