תואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות ננו אלקטרוניקה במכון טכנולוגי חולון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על HIT - תואר שני הנדסת חשמל וננו אלקטרוניקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות מיקרו וננו אלקטרוניקה במכון טכנולוגי חולון HIT


טכנולוגיות פורצות דרך בחשמל


תחום המיקרו והננו טכנולוגיה מתמקד במערכות אלקטרוניות זעירות במיוחד ובתכונות הפיזיקליות וההנדסיות שלהם. הוא משמש בין היתר בתהליך הייצור של מחשבים, של חיישנים ושל מערכות אנרגיה. עם התקדמות והתפתחות של מגמות המזעור בתעשייה, חשיבותו של תחום הננו אלקטרוניקה רק הולך ועולה, כאשר בחברות הייטק ובארגונים ישנה דרישה למהנדסים איכותיים שיכולים לסייע בפיתוח ובהטמעה של טכנולוגיות אלה. הציפייה היא כי יותר ויותר תהליכים יישמו טכנולוגיות ננו כבר בשנים הקרובות וכך נדרשים מוחות מבריקים וחדשניים בתעשייה, כדי לאפשר את התקדמותם של הארגונים והחברות.


המעוניינים לחקור לעומק טכנולוגיות מתקדמות בתחום החשמל והאלקטרוניקה יכולים ללמוד בתכנית לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות מיקרו וננו אלקטרוניקה של המכון הטכנולוגי חולון HIT, שנלמדת כאחת מתחומי ההתמחות במסגרת תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. תכנית זו מתאימה למהנדסים, לחוקרים ולמדענים שמעוניינים להעמיק את הידע בתחום הטכנולוגיה בהנדסת החשמל, להכיר התפתחויות עדכניות בענף ולפתח את הכישורים המחקריים ואת המיומנויות המקצועיות, כדי להתקדם בשוק העבודה.


תכנית הלימודים


הסטודנטים שבוחרים בתחום התמחות זה מעמיקים במגוון של טכנולוגיות מיקרו אלקטרוניקה וננו אלקטרוניקה. הם מתוודעים לטכנולוגיות של שכבות דקות ולהתקנים אשר מבוססים על ננו פוטוניקה וננו טכנולוגיה. הם בוחנים את אופן הפעילות של מערכות אלה ואת שימושיהן בתעשייה ולומדים כיצד לתכנן וליצור מערכות מתקדמות שמותאמות לצורכים הדינמיים של עולם ההנדסה.


מתכונת הלימוד


היקף התכנית לתואר שני בהנדסה הוא כשנתיים. שיעורים נערכים פעמיים במהלך השבוע, בימי שישי וביום חול בשעות הערב ואחר הצהריים. חלק מקורסי הבחירה מתקיימים בסמסטר בחודש הקיץ. לאורך התכנית, המשתתפים לוקחים חלק בשיעורי חובה ובחירה עיוניים, בסמינרים טכנולוגיים מחלקתיים ובסדנאות שונות. הם גם משתפים בעבודה מעשית במעבדות מתקדמות של מוסד הלימוד בהן הם מכירים ציוד חדשני וכן לוקחים חלק בקבוצות מחקר שונות.


כמו כן, הם עורכים פרויקט גמר מסכם, שבו הם נדרשים לפתור בעיות הנדסיות אקטואליות מן התעשייה, או לחקור סוגיות תיאורטיות שונות מתחום הנדסת החשמל והננו טכנולוגיה. דרך פרויקט הגמר הם מיישמים את הכישורים והכלים שנלמדים במהלך ההתמחות ובונים דפוסי חשיבה גמישים שחיוניים למהנדסים בתעשייה של היום.


נושאי הלימוד


במהלך ההתמחות נלמדים מגוון של נושאים, הנה כמה מהם:

 

  • התקנים ננו אלקטרוניים
  • ננו חומרים
  • מיקרוסקופיה אלקטרונית
  • ננו פוטוניקה
  • מודלים ממוחשבים לננו - חומרים
  • ננו טכנולוגיות
  • תאימות אלקטרו מגנטית מתקדמת
  • מתמטיקה מתקדמת
  • יישום של שכבות דקות בננוטכנולוגיה
  • יישומי סיבים אופטיים    
  • תורת הקוונטים למיקרו אלקטרוניקה אופטית    
  • ועוד


סגל הוראה


ראש תחום מיקרו אלקטרוניקה וננו טכנולוגיה הוא דוקטור לאלקטרוניקה, אשר מתמקד במחקריו בין היתר בתחום המיקרו אלקטרוניקה של שכבות דקות. לאורך שנות המחקר שלו פרסם מספר ספרים ומאמרים בתחומים אלה. לצידו מלמדים בפקולטה עוד מגוון של מרצים, בעלי ניסיון בתחומי הנדסת החשמל והאלקטרוניקה השונים.

 


על מוסד הלימוד


במסגרת תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה של המכון הטכנולוגי חולון, ניתן לבחור גם בהתמחויות נוספות בתחומי ידע שונים, בהן תואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות זרם חזק ומערכות הספק, תואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות הנדסת תקשורת ותואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות אלקטרו אופטיקה. נוסף על כך, המכון מציע תכניות לתואר שני בענפים נוספים כגון תואר שני בעיצוב משולב, תואר שני בטכנולוגיות למידה ותואר שני בניהול טכנולוגי.


במכון הטכנולוגי חולון שואפים לקדם את ערכי המצוינות במחקר ובהוראה, במטרה להימצא בחזית החדשנות הטכנולוגית הישראלית והגלובלית. דרך תכניות הלימוד המגוונות שנלמדות במכון, שואפים להכשיר בו מהנדסים ומנהלים שיכולים להוביל בתעשייה ולהשתלב בעמדות מפתח שבכוחן להצעיד קדימה את המשק.


תנאי קבלה


מועמדים שמעוניינים להתקבל לתכנית זו נדרשים להיות בוגרי לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בממוצע ציונים של לפחות 80 מטעם מוסד אקדמי מוכר. יכולים להירשם לתכנית זו גם בוגרי לימודים בתחומים מדעיים והנדסיים משיקים, מועמדים אלה מתקבלים במעמד "לא מן המניין" ונדרשים למלא חובות השלמה לפי החלטתה של וועדת מוסד הלימוד. במקרים מסוימים מתקיימים גם ראיונות לבחינת התאמתם של המועמדים.

 


תעודה


סטודנטים אשר משלימים את כל החובות בתכנית זו זכאים לקבל תואר שני M.Sc. בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה שמוענק מטעם מכון טכנולוגי חולון HIT.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון טכנולוגי חולון HIT

עוד מסלולי לימוד - מכון טכנולוגי חולון HIT

כלים שיעזרו לך לבחור