רוצה פרטים על קורס הדרכת טיולים בבתי ספר?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס מדריכי טיולים לבתי ספר - הדרכת טיולים במשרד החינוך

רוצה לדעת על קורס הדרכת טיולים בבתי ספר? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס מדריכי טיולים במערכת החינוך - תו תקן


לומדים על הארץ, דרך הרגליים


במערכת החינוך מבינים היטב, כי למידה מתרחשת אמנם בחדר הכיתה אך גם מחוץ לה - בסיורים ובטיולים באזורי הארץ השונים אליהם יוצאים התלמידים במהלך לימודיהם. טיולים מהווים היום חלק בלתי נפרד מתכניות הלימוד של משרד החינוך, עקב ההבנה כי החשיפה לשבילי הארץ ולנופיה התלמידים יכולים להכיר לעומק סוגיות בידיעת הארץ, בגיאוגרפיה, בהיסטוריה ובתרבות ישראל, לעיתים באופן יעיל יותר מהיכרות עם הנושאים הללו דרך ספר לימוד. לטיולים יש מטרה נוספת והיא העמקת הזיקה של הצעירים לארץ והטמעה של ערכים כגון שמירת הסביבה והטבע. הטיולים מתקיימים בהיקפים וסוגים שונים, מהטיולים השנתיים המוכרים, דרך סיורים קצרים ועד למסעות ממושכים יותר שמתקיימים בדרך כלל בשנות התיכון.


משרד החינוך מתווה נהלים ותקנות להכשרתם של מדריכי הטיולים במערכת החינוך. כדי לשמש מדריכי טיולים לבתי ספר, יש ללמוד בקורס מתאים במוסד מוכר על ידי משרד החינוך ולעבור בהצלחה מבחני הסמכה. קורס זה מכונה לעיתים גם "תו תקן". חשוב לציין כי קיים הבדל בין קורס זה לבין קורס מורה דרך, שמוענק על ידי משרד התיירות ומכשיר את משתתפיו להדרכת מבוגרים בלבד.


הקורס להסמכת מדריכי טיולים במערכת החינוך פותח בפני בוגריו מגוון של אפשרויות תעסוקה בתחום שהביקוש לו הולך ועולה. הם יכולים להשתלב בתכניות ייעודיות שמפעיל משרד החינוך להדרכת טיולים, או להשתלב בחברות פרטיות אשר מציעות שירותי הדרכה למוסדות חינוך. כמו כן, הם יכולים לפעול במסגרת ארגונים וגופים ציבוריים ופרטיים, בהם החברה להגנת הטבע, רשות העתיקות, קרן קיימת לישראל ורשות הטבע והגנים. מדובר במקצוע שגם מציע לעוסקים בו סיפוק רב, שכן מדריכי הטיולים יכולים לסייע להנחיל ערכים כמו אהבת הארץ, שמירה על איכות הסביבה ועוד מגוון של ערכים חברתיים ולאומיים, בדרך חווייתית ומיוחדת.

 


למי מיועדים הלימודים


קורס זה מתאים למשתתפים המחוברים לטבע ולשבילי הארץ, אשר מעוניינים להשתלב במערכת החינוך בתור מדריכי טיולים. הוא מתאים בעיקר לבעלי רקע קודם בהדרכה ובעבודה עם ילדים, בין היתר במסגרת השירות הצבאי, שנת שירות, תנועות נוער או מסגרות קהילתיות שונות. כמו כן, הוא מתאים למורים במערכת החינוך, הפורמלית והבלתי פורמלית שמחפשים כלים להעברת תכנים משמעותיים לתלמידיהם גם מחוץ לכיתה. נוסף על כך, פועלות תכניות ייעודיות למדריכי טיולים, שמחפשים להרחיב את תחומי העיסוק שלהם ולקבל הסמכה גם להדרכת ילדים בבתי ספר.


תכנית הלימודים


תכנית זו מקנה למשתתפיה מיומנויות פרקטיות וידע עיוני להדרכת ילדים ובני נוער בטיולים שמתקיימים במסגרת מערכת החינוך. הקורסים מוגדרים לאזורים גיאוגרפיים מסוימים בארץ, כאשר לרוב בכל הכשרה נלמדים שני אזורים. לאחר תום ההכשרה ניתן להמשיך ולהרחיב את ההסמכה לאזורים נוספים. בין האזורים בהם ניתן להכיר לאורך הקורס נכללים אזור הגולן, הגליל התחתון או העליון, אזור השרון, מישור החוף, העיר ירושלים, אזור הכרמל, שפלת יהודה, מדבר יהודה, אזור ים המלח, הערבה והרי אילת ואזורים נוספים.


לאורך ההכשרה, המשתתפים לומדים לעומק על היבטים מגוונים של אזורי הארץ השונים וכך הם מעמיקים בתחומים כגון גיאוגרפיה, היסטוריה של האזורים השונים, בוטניקה והכרת החי, גיאולוגיה ותרבויות ומנהגים שאופייניים לאזורי הארץ. נוסף על כך, הם מפתחים מיומנויות שדאות וניווט בשטח וסוקרים סוגיות של התמצאות בשטח בתנאים שונים. לאחר מכן, הם לומדים בהרחבה על מתודולוגיות להדרכה אשר מותאמות לשכבות גיל שונות במערכת החינוך ולומדים כיצד להדריך קבוצות תלמידים ולהעביר להם באופן חווייתי, מעשיר ומשמעותי את המידע במהלך הטיול.


מתכונת הלימוד


היקפם של הקורסים משתנה מעט בין המוסדות אך לרוב אורכם נע בין מספר חודשים לשנה וחצי. לפי הנחיות משרד החינוך, הקורס נפרשים על פני כ - 450 שעות לימוד עיוניות וכן מוקדשות שעות נוספות ליציאה לימי סיור בשטח. בדרך כלל, השיעורים מתקיימים בשעות הבוקר ואחר הצהריים בכמה ימים במהלך השבוע.


ההסמכות וההדרכות במהלך הקורס מתקיימות במסגרת ימים מרוכזים שנקראים "קמפוסים". הקמפוסים כוללים לינה בתנאי שטח והם נערכים באזורים השונים בארץ לפי סוג ההכשרה. במהלכם של ימי הסיור הללו המשתתפים לוקחים חלק בתרגולים, בסדנאות ובמגוון של הדרכות שמטרתם להעניק להם ניסיון מעשי וכלים פרקטיים להמשיך דרכם כמדריכי טיולים בבתי ספר. כמו כן, התכנית כוללת קורס עזרה ראשונה, לפי הנחיות משרד החינוך.


נושאי הלימוד


במהלך הקורס נלמדים מגוון של נושאים, הנה כמה מהם:

 

  • מיומנויות השדה וניווט
  • הנוף והאדם
  • חי וצומח בארץ ישראל
  • ידיעת הארץ
  • בטיחות וביטחון בטיולים
  • דתות ופולקלור
  • מתודיקת הדרכת ילדים ונוער
  • פדגוגיה של השדה
  • היסטוריה וגיאולוגיה של ישראל
  • שמירת טבע וסביבה   
  • סיפורי המקרא וממצאים ארכיאולוגיים   
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתכניות ההכשרה נקבעות על ידי משרד החינוך, לפיהן על המועמדים לקורס להיות מעל גיל 21, לאחר השלמת שירות צבאי או לאומי מלא. כמו כן, יש צורך בתעודת בגרות מלאה ובהצגה של תעודת יושר המעידה על היעדר עבר פלילי וכן הצגת אישורים על בריאות תקינה וכשירות להשתתפות בקורס. המועמדים נדרשים לעבור תהליך מיון, אשר כולל ראיונות מול וועדת קבלה, מעבר של מבחני סף בתחום ידיעת הארץ וכן סדנאות מיון שבהן מתנסים בהעברת הדרכות.


תעודה


לבוגרי הקורס אשר עומדים בכל הדרישות ניתנת תעודת גמר "מדריכי טיולים במערכת החינוך" על ידי מוסד הלימוד ומשרד החינוך. כדי לקבל את הדיפלומה על המשתתפים לעבור בהצלחה מבחנים חיצוניים שנערכים על ידי מנהלת הטיולים של משרד החינוך, הכוללים בחינה עיונית ומבחן מעשי.

 


מוסדות

 

 

  • המכללה האקדמית בית ברל (כפר סבא): במסגרת לימודי ארץ ישראל של המכללה, מתקיימת גם תכנית הכשרה למדריכי טיולים למערכת החינוך, המיועדת למי שמתעניינים בלימודי תיירות באזור המרכז. בוגרי תכנית זו מקבלים תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה וגם תעודת "תו תקן" למערכת החינוך. ההכשרה למדריכי הטיולים נפרשת על פני שלושת הסמסטרים הראשונים של הלימודים, והיא מעניקה הסמכה לשני אזורים בארץ. המכללה מאפשרת גם להרחיב את ההסמכה לאזורים נוספים בשנים המתקדמות של התואר.

 

 

  • בית הספר לתיירות בישראל (ברחבי הארץ): בקורס הדרכת טיולים במערכת החינוך בבית הספר לתיירות, מתקיימים מפגשים בחמישה ימים בשבוע בשעות הבוקר, לצד סיורים לימודיים רבים. האזורים הנלמדים הם אזור הכרמל ושפלת יהודה. מסלול זה מוכר למימוש הפיקדון הצבאי. בבית הספר מתקיימות הכשרות מקצועיות נוספות, בהן קורס מדריכי טיולים בחו"ל, קורס מורי דרך, קורס מינהל מלונאי בכיר, קורס סוכני נסיעות, קורס מדריכי טיולי אתגר ומסלול להתמחות בטיולים במזרח אסיה. לבית הספר שלוחות בתל אביב, בחיפה ובירושלים.

 

  • המכללה האקדמית הרצוג (מגדל עוז, אלון שבות, וירושלים - קמפוס היכל שלמה): המכללה מציעה קורס להכשרת מדריכי טיולים למערכת החינוך, אשר מזכה את בוגריו בנקודות זיכוי למעוניינים להמשיך ללימודי הוראת ארץ ישראל במכללה. התכנית מקנה היכרות עם אזורי ירושלים ושפלת הרי יהודה. במכללה ניתן ללמוד בתכניות נוספות, בהן מסלולי הסבת אקדמאים להוראה, וכן קורסים והשתלמויות למורים ולמחנכים, כגון קורס אבחון דידקטי, קורס סייעות לגננות, קורס השתלמות בהוראת תנ"ך, קורס הנחיית קבוצות למורים ותכניות נוספות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס הדרכת טיולים בבתי ספר?

רוצה לדעת יותר על קורס הדרכת טיולים בבתי ספר?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס הדרכת טיולים בבתי ספר
שאלות הגולשים בנושא
קורס מדריכי טיולים במערכת החינוך באזור ירושלים
קורס מדריך טיולים למערכת החינוך - איפה לומדים?
קורס מדריכי טיולים למערכת החינוך