חג חנוכה כאן, מהם רגעי האור של תקופת הלימודים?

14/12/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (3,033 צפיות)

קשה בלימודים, אי אפשר להכחיש, אבל תקופת התואר מלאה גם בלא מעט רגעים של אור. לרגל חג האורים, מצאנו כמה מהרגעים הללו, שיכולים להפוך את החיים באקדמיה למאושרים וטובים באמת.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


חג האורים ולימודים: אילו רגעי אור יש לסטודנטים במהלך התואר?


חנוכה חג האורים כבר כאן וזאת הזדמנות מצוינת לחשוב על נקודות האור בחיים שלנו. עם השגרה העמוסה ונהר המטלות והמחויבויות שמתלווה אליה, האמת היא שלא תמיד אנחנו מקדישים מחשבה לדברים שבאמת משמחים אותנו בתקופת הלימודים. אבל אם נחשוב על זה ברצינות, נראה שלמרות כל הקושי, לא היינו מוותרים על פרק הזמן הזה בחיים ועל הדברים הטובים שהוא מביא.


אז שניה לפני שאנחנו מדליקים את הנרות בחנוכייה ואוכלים עוד סופגניה, נקדיש רגע לדברים הקטנים שהופכים את החיים בקמפוס למלאים באור באמת. וכמובן, חג שמח!


כשהלימודים פותחים דלת לעבודה שתמיד חלמנו עליה


אז נכון, הגענו לתואר מלאים בשאפתנות ואסרטיביות ועם חלום גדול להגיע לעבודה שתמיד רצינו, אבל מהר מאוד הבנו שלהתברג בקריירת החלומות היא לא משימה קלה כמו שחושבים. כשסוף סוף נקרית בדרכנו הזדמנות לעבור בתחום הלימוד שלנו, אין רגע משמח מזה. יש לא מעט גורמים שיכולים לעזור לנו לפתוח את הדלת שתעזור לנו להגיע לקריירה המיוחלת ואפילו כבר בזמן התואר, אחד מהם הוא יצירת רשתות של קשרים כבר בזמן הלימודים, דרך החברים שלנו לספסל הלימודים וסטודנטים בשנים מתקדמות יותר. גם דרך השתתפות בפרויקטים של החוג או השתתפות במועדוני יזמות אפשר לקבל גישה לארגונים ולחברות בתחום שאנחנו מכוונים אליו.


כשהחומר בשיעור מתקשר למה שקורה בעולם האמיתי


לפעמים נראה לנו כאילו לדברים שהמרצה אומר בשיעור אין שום רלבנטיות לחיים האמיתיים שם בחוץ, אבל האמת היא שיש לא מעט מקרים שבהם אפשר לראות איך נושאים מקורסים מקבלים ממד אקטואלי ומתקשרים לאירועים שעל סדר היום. מה שיכול להיראות כמו עוד תיאוריה בכלכלה עשוי להתקשר לשינויים שמתחוללים עכשיו במשק, או שאולי מושגים שנתקלנו בהם בלימודי מדעי המדינה באים לידי ביטוי בכותרת הראשית בחדשות או בהתרחשות במשכן הכנסת. זה יכול לעזור לנו למצוא עוד עניין בתחום הלימוד וגם לחשוב איך אנחנו יכולים ליצור שינוי, אפילו בתור סטודנטים.


כשמרצה משנה את הדרך שבה אנחנו רואים את העולם


לא תמיד אנחנו מתחברים לכל המרצים שלנו או מסכימים איתם, אבל לפעמים אנחנו מוצאים מרצה שממש פותח בפנינו אפשרויות חדשות להסתכל על החיים. כמה מילים במהלך הקורס יכולות להדליק את ניצוץ ההשראה שיוליד רעיון חדש ופורץ דרך. או שאולי תיאוריה ששמענו בשיעור של מרצה מסוימת יכולה לפתוח לנו את המחשבה ולגרום לנו לחשוב אחרת על נושאים שקרובים לליבנו או על תהליכים שאנחנו עוברים. בפעם הבאה, כדאי לזכור גם לפרגן למרצים האלה בסקר ההוראה כי זה באמת מגיע להם.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


כשאנחנו מצליחים במשימה קשה במיוחד


התרחיש הבא כנראה מוכר ללא מעט סטודנטים, מועד ב' של המבחן המסכם בקורס הכי קשה בשנת הלימודים מתקרב ורמת הלחץ עולה. לא ברור איך עוברים קורס כזה, בייחוד כשכל מה ששמענו עליו גורם לנו לחשוב שאנחנו כנראה מועדים לכישלון. אבל אז מגיע יום קבלת הציונים ואנחנו מופתעים לראות שלא רק שעברנו, אלא אפילו קיבלנו ציון טוב. אחד הדברים שהכי משמחים סטודנטים בתואר הוא לראות את התוצאות של המאמצים הרבים שהם משקיעים. גם אם פרויקט, סמינריון או מבחן יכולים להיראות קשים במיוחד במבט ראשון, עבודה קשה יכולה לגרום לנו לפתח את הכישורים שלנו ואפילו לגלות משהו שלא ידענו על היכולות האישיות שלנו.


כשאנחנו מבינים שמצאנו חברי אמת


אנחנו נמצאים איתם בשיעורים, חורשים איתם יחד למבחנים והם מצילים לנו את החיים פעם אחרי פעם עם הסיכומים שלהם, אבל האנשים שיושבים לצידנו בקורס הופכים תוך זמן קצר גם לחברים הכי טובים שלנו. הם אלה שמלווים אותנו גם אחרי שעות הלימודים ולפעמים גם הרבה אחרי שאנחנו מסיימים את התואר. לא ברור אם אלה החוויות המשותפות והאינטנסיביות של התואר, או אולי תחומי העניין המשותפים והשאיפות הדומות לעתיד, אבל משהו בתקופת הלימודים עוזר לקרב בין אנשים ויוצר את החברויות הכי טובות.


כשהלימודים הופכים לכיף


בהתחלת התואר עדיין מלווה אותנו תחושה של חשש ולפעמים אנחנו מרגישים שהעומס מונע מאיתנו באמת ליהנות מהלימודים ומכל האפשרויות שהם מציעים לנו. אבל אחרי שעוברים כמה סמסטרים ואנחנו מתחילים להתרגל לעולם החדש והמופלא שנקרא אקדמיה, אנחנו יכולים לגלות שהתואר הוא אחת החוויות היותר כיפיות שעברנו. בשונה מהתקופה שבה למדנו לבגרויות או תקופת השירות הצבאי, עכשיו יש לנו סוף סוף הזדמנות לבחור קורסים לפי תחומי העניין שלנו, לפגוש אנשים ומרצים חדשים ובעיקר לפתוח את האופקים. כמו שאומר הפתגם הידוע, ידע הוא כוח ובדרך כלל הוא גם יכול להיות כיף.