רוצה פרטים על תואר שלישי בריאות הציבור?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שלישי בבריאות הציבור

רוצה לדעת על תואר שלישי בריאות הציבור? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


דוקטורט PhD בבריאות הציבור - מסלולים לתואר שלישי


בריאות וידע


בעידן שבו המודעות לבריאות הולכת וגוברת, אך מצד שני עולה שכיחותן של מחלות כגון סכרת, סרטן ומגפת ההשמנה, נראה שלמחקר בריאות הציבור חשיבות רבה מאי פעם. חוקרים בענף זה מתמקדים בשיפור הרווחה הבריאותית והנפשית של הקהילה, בעידוד אורח חיים בריא יותר ובקידום של מדיניות שיכולה לסייע לשמור על הבריאות במרחב החברתי.


מי שמעוניינים לחקור לעומק היבטים חיוניים בבריאות ובחולי ושואפים לסייע לקדם את ההתמודדות עם תחלואה יכולים לפנות לתואר שלישי בבריאות הציבור, שניתן לערוך במגוון של אוניברסיטאות בארץ.


למי מיועדים הלימודים


תואר שלישי בבריאות הציבור מתאים לבוגרים מצטיינים של תואר שני מחקרי, אשר מחפשים להעמיק את היכולות המחקריות שלהם כדי לפתוח בקריירה מחקרית באקדמיה, או כדי לקדם את אפשרויות הקריירה שלהם בתעשייה בענפים קליניים שונים.


תכנית הלימודים


במסגרת התואר השלישי, הסטודנטים חוקרים סוגיות מרכזיות בבריאות הציבור ובוחנים אפשרויות פיתוח, יישום והערכה של אסטרטגיות ומדיניות להתמודדות עם מחלות ומצבים בריאותיים מילדות ועד זקנה. במהלך המחקר העצמאי הם יכולים להתעמק מגוון של נושאים, בהם מניעה של תחלואה, חקר של גורמי סיכון למחלות כמו סרטן, אלצהיימר וסכרת וכן גיבוש מדיניות וחקיקה לקידום בריאות בחברה.


מתכונת הלימוד


אורכו של תואר שלישי הוא בין ארבע לשש שנים. סטודנטים יכולים ללמוד במסלול רגיל, שמיועד לבוגרי תואר שני מחקרי; תכנית לימודי מחקר מקדים שמתאימה לבוגרי תואר שני ללא תזה; או מסלול ישיר לתואר שלישי שבו יכולים ללמוד בוגרים מצטיינים של לימודי בריאות הציבור לתואר ראשון אשר נמצאים מתאימים למחקר.


בתחילת התכנית מנסחים את הצעת המחקר ומגישים אותה לשיפוט וועדה, במקביל לתהליך זה שאורכו כשנה לומדים בקורסים ובסמינרים להעמקת הידע בתחום המחקר. לאחר מכן, מתחילה תקופה של מספר שנים בה נכתבת העבודה המחקרית בסיוע של מנחים.


כדי לקדם את המחקרים שלהם הם משתמשים הן בכלים עיוניים והן במחקרים ניסויים וקליניים. בתי הספר השונים מפעילים מעבדות מחקר ופיתוח. חלק מן המחקרים הקליניים מתקיימים בשיתוף עם בתי חולים ומרכזים רפואיים גדולים שמסונפים לפקולטות.


נושאי מחקר


הפקולטות במוסדות השונים עורכות מחקרים במגוון רחב של נושאים בתחום בריאות הציבור. הנה כמה דוגמאות לנושאים שנחקרים בשנים האחרונות:

 

  • איכות בשירותי הבריאות
  • כלכלה ובריאות
  • שימוש בחומרים ממכרים
  • בריאות תעסוקתית
  • טיפול במחלת הסרטן
  • מניעת מחלות בגיל השלישי
  • קידום בריאות בקהילה
  • אפידמיולוגיה של שבץ מוחי
  • פיתוח מדיניות בריאות
  • השלכות של התנהגות בריאה
  • אפידמיולוגיה סביבתית   
  • התמודדות עם מחלות זיהומיות   
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לדוקטורט משתנים בין האוניברסיטאות, אך באופן כללי אפשר לומר שהתואר השלישי מיועד לבעלי תואר שני בבריאות הציבור שהם בוגרי מסלול מחקרי, בוגרי לימודי רפואה, או מסלולים מחקריים נוספים לתואר השני בענפים קרובים ממוסדות לימוד מוכרים, כגון תואר שני בבריאות תעסוקתית. ממוצע הציונים הנדרש נע לרוב בין 80 - 90. הציון המבוקש בתזה המחקרית הוא בין 85 - 90.


נוסף על כך, המועמדים צריכים להגיש המלצות מצד מספר גורמים אקדמיים בהם גם המנחים של התזה. יש צורך בהגשה של מסמכים נוספים, כגון קורות חיים שמעידים על ניסיון מקצועי רלבנטי והצהרת כוונות שמפרטת את כוונות המחקר. המועמדים צריכים למצוא מנחה לעריכת המחקר לפני תחילת הדוקטורט.


במקרים מסוימים, וועדת הדוקטורט של מוסד הלימוד יכולה לקבל מועמדים שאינם בוגרי תואר מוסמך בבריאות הציבור, בכפוף להשלמות מתאימות. גם בוגרים של תואר שני לא מחקרי יכולים להתקבל אך הם נדרשים בלימודים במסלול מחקר מקדים בו הם כותבים עבודה השקולה לתזה מחקרית.

 


תעודה


לבוגרים שעומדים בהצלחה בכל החובות בתכנית ניתן תואר שלישי דוקטורט בפילוסופיה PhD בבריאות הציבור על ידי המוסד המלמד.


מוסדות

 

 

  • אוניברסיטת חיפה: בבית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת חיפה נערכים מחקרים במגוון של תחומים בהם סביבות המקדמות בריאות, הערכת תכניות לקידום בריאות, חקר בריאות וסיכונים ושינויי אקלים. באוניברסיטה אפשר ללמוד גם בתכניות נוספות לתואר שלישי, כגון תואר שלישי במשפטים, תואר שלישי בסוציולוגיה, תואר שלישי במדעי המדינה, תואר שלישי במנהל עסקים, תואר שלישי בעבודה סוציאלית ותואר שלישי בפסיכולוגיה.

 

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטה זו ניתן ללמוד לדוקטורט בבריאות הציבור במסגרת הדוקטורט במדעי הרפואה של הפקולטה לרפואה. בית הספר מפעיל מספר חוגים, בהם קידום בריאות, ניהול אסונות, בריאות סביבתית ותעסוקתית ואפידמיולוגיה ורפואה מונעת. המחקרים בוחנים נושאים כגון גורמי תחלואה, מניעת מחלות וניטור של מגמות תחלואה.

 

 

  • האוניברסיטה העברית: בית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית בירושלים פועל במסגרת הפקולטה לרפואה. בית הספר חוקר שלל היבטים של בריאות האדם ברמה החברתית והמולקולרית ונערכים בו מחקרים בנושאים כגון מדיניות בריאות, כלכלת בריאות, שירותי הבריאות וכן מחקרים בגנטיקה. האוניברסיטה מציעה עוד מבחר תכניות דוקטורט עיוניות וניסוייות, כגון תואר שלישי בגנטיקה, תואר שלישי במדעי המוח, תואר שלישי בגיאוגרפיה, תואר שלישי בבריאות הצמח, תואר שלישי ברוקחות ותואר שלישי בסיעוד.

 

  • אוניברסיטת בר אילן: בבר אילן ניתן לבצע דוקטורט בבריאות הציבור במסגרת בית הספר לניהול. בית הספר מציע גם תואר שלישי במנהל עסקים, תואר שלישי בלוגיסטיקה ותואר שלישי בתחום הניהול התעשייתי, במגוון של תחומי מחקר.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שלישי בריאות הציבור?

רוצה לדעת יותר על תואר שלישי בריאות הציבור?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שלישי בריאות הציבור