תואר שני בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על טכניון - תואר שני בהנדסת אווירונאוטיקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון - מכון טכנולוגי לישראל


קריירה נוסקת שחקים


לכלי הטיס יש חשיבות רבה ביותר לתעשייה ולמחקר המדעי, החל ממטוסים להעברת נוסעים וסחורות, דרך כלי טיס בתעשייה הביטחונית ועד לכלים המשמשים לחקר החלל, התחום ידע תמורות משמעותיות בשנים האחרונות והתפתח בצעדי ענק. מהנדסי אווירונאוטיקה וחלל עוסקים במחקר התכונות של כלי הטיס, מפתחים טכנולוגיות תעופה חדשניות ומייעלים את אלה הקיימות.


התואר השני בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל שמתקיים בטכניון מציע לסטודנטים להכיר תיאוריות וכלים מתקדמים בתחום ולפתח את כישורי המחקר ההנדסי והטכנולוגי שלהם. מסלול זה לתואר השני בהנדסה מעניק לתלמידיו מיומנויות רבות שיכולות לסייע להם להתקדם בתעשייה או לפנות לקריירה מחקרית אקדמית.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית התואר השני מרחיבים את ההיכרות שלהם עם שיטות ומודלים בתחום האווירונאוטיקה ובמקביל מפתחים מיומנויות מחקר. לאורך התכנית הם דנים בשלל ענפים בהנדסת האווירונאוטיקה והחלל, בהם בקרה וניווט, הנעה ושריפה בכלי טיס וסילונים, אווירודינמיקה ומכניקה של מוצקים וכן סוגי חומרים אשר משמשים לבניית כלי הטיס, לרבות מבנים נבונים ומתקדמים. לאורך התכנית הם משתתפים במחקר בשיטות ניסוייות, חישוביות ואנליטיות של הפנים השונים בתחום הנדסה זה.


מתכונת הלימוד


משך תכנית המגיסטר הוא כשנתיים. הסטודנטים יכולים לבחור בין תכנית מחקרית בה כותבים תזה לבין מסלול ללא כתיבת תזה. הם משתתפים בשיעורים עיוניים, בסמינרים מקצועיים ובמחקר לקראת כתיבת פרויקט או תזה. באמצעות הפרויקט או התזה הם מתרגלים שיטות מתקדמות במחקר ופיתוח ובתכן הנדסי שנלמדות במסלול. במסגרת המחקר הם יכולים להיעזר במשאבי המעבדות ההנדסיות של הטכניון וכן במערכות המחשוב של מוסד הלימוד, לפי תחומי המחקר שלהם.


נושאי הלימוד

 

  • בקרת מסלולי לוויינים
  • תהליכי שריפה
  • בקרה אוטומטית לכלי טיס
  • מנועי מגח סילון
  • אווירודינמיקה של מסוקים
  • תכן מבנה מטוסים
  • הנעת כלי טיס מונעים במדחף
  • מכניקת גופים בחלל
  • ניווט הנעזר בראייה ממוחשבת
  • מערכת מבנים נבונים
  • ניתוח למערכות משובצות מחשב
  • אנליזת הנחיית טילים    
  • דינמיקת קליעים ובליסטיקה חיצונית    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בית הספר לתארים מתקדמים של הטכניון מפעיל שלל תכניות לתואר שני. בין הענפים שנלמדים אפשר לכלול תואר שני בהנדסה במסלולים כגון תואר שני בהנדסה כימית, תואר שני בהנדסה עירונית, תואר שני בהנדסת מכונות, תואר שני בהנדסת מערכות ותואר שני בהנדסת תעשייה וניהול. כמו כן מתקיימות תכניות תארים מתקדמים במדעים כגון תואר שני בביוטכנולוגיה, תואר שני בביולוגיה, תואר שני במתמטיקה, תואר שני בפיזיקה ותואר שני בננו מדעים.


תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה, על המועמדים להיות בוגרי לימודי הנדסת אווירונאוטיקה וחלל או מקצועות הנדסיים אחרים שממוצע של 83 ומעלה. לבעלי ממוצע שבין 75 - 83 ישנה אפשרות להתקבל למסלול ללא תזה בכפוף להשלמת מקצועות שונים. בחלק מן המסלולים יש צורך בהשלמות מתחום האווירונאוטיקה, לפי החלטת וועדה של הפקולטה. על המועמדים לבחור את המנחה לכתיבת התזה כבר בעת ההרשמה, לפני תחילת התכנית.


תעודה


סוג התואר המוענק לבוגרים משתנה לפי המסלול הנלמד והרקע האקדמי הקודם שלהם. בוגרי לימודי הנדסת אווירונאוטיקה וחלל (או השלמות מתאימות) מקבלים תואר שני "מגיסטר מדעים בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל" מטעם הטכניון. בוגרי מקצועות הנדסיים שאינם אווירונאוטיקה וחלל מקבלים תואר שני "מגיסטר למדעים" בתום התכנית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

עוד מסלולי לימוד - הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

כלים שיעזרו לך לבחור