אפליקציה שפיתחו סטודנטים תהפוך את צילום החומר למבחן לקל יותר

12/2/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (3,196 צפיות)

בתקופת המבחנים עולה כל פעם מחדש בעיית הסרבול בצילום חומרי הלימוד. שני בוגרי לימודי הנדסת תוכנה במכללת אפקה שואפים לפתור את הבעיה ולהפוך את התהליך לקל ויעיל יותר. מה חושבים הסטודנטים על הפתרון? האם הם מוכנים לוותר על הררי הנייר ולעבור ללמידה חכמה דרך הסמרטפון?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מבזבזים שעות מול מכונת הצילום בתקופת המבחנים? אפליקציה חדשה תעזור לכם


מי לא מכיר את התהליך הארוך והמסורבל שחוזר על עצמו כל תקופת מבחנים מחדש, של צילום חומרי הלימוד? אנחנו נמצאים בספריה ורוצים לצלם מאמרים לקראת המבחן הקרוב או לעבודה הסמינריונית ומוצאים את עצמנו מבלים דקות ארוכות מול מכונות הצילום או הסורק, ובדרך מבזבזים לא מעט נייר. אין ספק שאנחנו חיים בעידן טכנולוגי ומתקדם מאוד, אבל כשזה מגיע להרגלי הלמידה שלנו, נראה שאנחנו עדיין קצת מאחור.


שני בוגרי לימודי הנדסת תוכנה במכללה האקדמית אפקה, גיל פרץ ואביתר אפטקר, החליטו לשפר את חוויית סריקת המסמכים, ופיתחו אפליקציה שמאפשרת לסרוק מאמרים וחומרי לימוד ישירות לענן. בעזרת האפליקציה, ששמה CloudScan, אפשר להעביר חומר בקלות אל הסמארטפון וגם לשתף אותו בין חברים בקמפוס.


את העבודה על האפליקציה התחיל אביתר במסגרת פרויקט הגמר שלו ולאחר ההגשה הצטרף אליו גם חברו לספסל הלימודים גיל, לצורך המשך פיתוח של המערכת. הם מתארים שבתחילת הדרך, ביצעו סקר בקרב עשרות סטודנטים מ - 12מכללות ואוניברסיטאות שונות, כדי לבדוק מה הפתרונות שהם מציעים היום לסטודנטים בכל הנוגע להדפסה ולסריקה. לדבריהם, האפשרויות שגילו היו לא מספקות ומסורבלות, הם לא ראו אף מוצר ייעודי שמאפשר להדפיס ולסרוק באופן מסודר דרך הטלפון החכם.


"כל תהליך הסריקה וההדפסה היה מסורבל וארוך מאוד. הפיתוח שלנו מאפשר לקצר תהליכים ונותן מענה יעיל יותר לסטודנטים." מסביר גיל. "הרעיון נבע מצורך ממשי שלנו, הדפסה וסריקה אלה פעולות שיצא לנו לעשות פעמים רבות לקראת תקופת המבחנים, נתקלנו לא אחת בבעייתיות שיש בתהליך. כשהיינו רוצים לסרוק, למשל, היינו שולחים לעצמנו את הקבצים דרך המייל, מחכים בתור ליד מכונת הצילום, מורידים את הקבצים, שולחים למדפסת ואז מגלים שגם שם יש תור. בעינינו זה תהליך שלא מתאים לעידן הטכנולוגי והמתקדם שלנו היום. חיפשנו פתרון נכון וחכם יותר, שיקל על הפעולה ויקצר תהליכים."


מבדיקות שעשו בקרב סטודנטים אחרים בקמפוס גילו שזו בעיה שמשותפת ללא מעט אנשים, שמחפשים פתרון שיקל עליהם. "ראינו שזה משהו נדרש, שזה מוצר שאנשים רבים רוצים. ראינו גם שרבים היו מעוניינים לצרוך את חומרי הלימוד בתצוגות דיגיטליות, כלומר לפטופים, טאבלטים או סמארטפון." כך החליטו להשתמש בכלים שרכשו בלימודי ההנדסה ולפתח אפליקציה שתאפשר לצלם ולסרוק יותר בקלות.


חוסכים בזמן, בנייר, וגם בכסף


אז איך המערכת עובדת? האפליקציה מאפשרת לצלם חומרים מספרים וממחברות דרך מכונת הצילום שבספריה, שבה מותקן רכיב פיזי מיוחד, ואז להעלות אותם לענן דרך הטלפון הנייד. המשתמשים מורידים את האפליקציה ונרשמים ואז יכולים להתחיל בעבודה.


באמצעות לחיצה על כפתור באפליקציה, מסמנים למכונה להתחיל לסרוק ודרך האפליקציה ניתן לראות את התקדמות התהליך וגם לקבל התרעה בסיומו, כך שלא חייבים להישאר לעמוד ליד המכונה ולהמתין. לאחר שהסריקה הסתיימה אפשר לשמור את הקבצים ולהציג אותם בשירותי ענן בחשבון אישי. אפשר גם לשלוח את הקבצים לאחרים ולשתף אותם דרך פייסבוק והרשתות החברתיות.


גיל מתאר שהאפליקציה מעניקה לא מעט יתרונות לסטודנטים על פני שיטת הלמידה הקיימת. מלבד קיצור של זמן היא גם עוזרת לחסוך בכמויות הנייר הגדולות שמתבזבזות בצילום המסמכים, שנזרקות בסופו של דבר לפח. האפליקציה היא גם חינמית, כך שנחסכת מהסטודנטים העלות שכרוכה בצילום ובהדפסה.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


האם הסטודנטים יוותרו על הדפים ויעברו ללמידה דיגיטלית?


ואכן, גיל מדווח שאחרי הגשת הפרויקט קיבל לא מעט תגובות מפרגנות על הרעיון מצד סטודנטים במכללה. הפרויקט גם הוצג בתערוכת הבוגרים של מכללת אפקה ומשך ביקורות חיוביות מצד גורמים בתעשייה ויזמים.


בשלב זה, ניתן להוריד את האפליקציה מחנות "גוגל פליי", בינתיים למכשירי אנדרואיד בלבד. בחודשים האחרונים, הפרויקט היה בשלב הרצה במכללת אפקה, במסגרתו הוצבה במכללה מכונה ובה מותקן הרכיב. כעת נבדק התפקוד של המערכת, כדי לבצע תיקונים והרחבות במקרה הצורך וגם נבחנות את התגובות שהם מקבלים.


"אנחנו בודקים את היכולות של האפליקציה ושוקלים גם להמשיך להתרחב למקומות נוספים." אומר גיל. "אנחנו מתכננים להגיד לעוד מכללות ובתי ספר בארץ ולמוסדות חינוך באופן כללי. כל מוסד שמתמודד עם מסות של הדפסות יכול להשתמש באפליקציה."


האם CloudScan מהווה בשורה לשינוי של הרגלי הלמידה, ותחילה של עידן חדש שבו סטודנטים מוותרים על דפים ועוברים ללמוד רק דרך הסמארטפון? שני היזמים לא פוסלים את האפשרות שזה יהיה המצב בעתיד, אך אומרים שלפחות בינתיים הוא לא כל כך מתאפשר בפועל.


לדבריהם, אחת הבעיות המרכזיות של סטודנטים בהקשר זה הוא הפער בין הרצון ללמוד באופן דיגיטלי לבין הצורך להביא חומרים מודפסים לבחינה. "השימוש במכונות צילום היום הוא בעיקר בזמני שיא, בסוף הסמסטר אז צריכים את החומר למבחן. למרבה הצער, היום אסור להכניס סמארטפונים ומידע דיגיטלי לחדר המבחן וכך נאלצים להדפיס את החומר. הדפים האלו נזרקים אחרי המבחן. ייתכן שהפתרון המשלים בעתיד הוא לתת לסטודנטים להכניס אפליקציות לחדר הבחינה, זה יחסוך כסף ואת העול של הסריקה וגם ישמור על הסביבה. ללא זה, כנראה שאפשרות של הדפסות היא עדיין המרכזית עבור סטודנטים."


"ישנם היום מוסדות שמאפשרים לסטודנטים להביא חומרים דיגיטליים למבחן, כמו למשל לפטופ. זה מהווה תחליף לדפים שהיו מביאים עד אז. בעינינו זאת טכנולוגיית מעבר, השלב הבא הוא שכל החומרים בקורסים יהיו דיגיטליים וגם הדפים שנכתבים בכתב יד יהיו מלכתחילה בענן. אז ייתכן שימוש מסיבי יותר בטכנולוגיות כאלה."