רוצה פרטים על תואר בתיכון?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר ראשון לתלמידי תיכון - תואר ראשון בכיתה ט

רוצה לדעת על תואר בתיכון? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר אקדמי בתיכון


רוצים להתחיל להצטיין לפני כולם?


מי שחולמים על לימודים באקדמיה כבר בגיל צעיר יכולים לממש את השאיפה הזו במסגרת תואר בזמן התיכון. תלמידים מצטיינים במיוחד, שמוצאים לפעמים שרמת הקורסים בתיכון קלה מדי עבורם יכולים לרכוש ידע אקדמי מתקדם, לאתגר את עצמם ולפתח את היכולות והכישורים שלהם. לימודים בתיכון הם גם דרך מצוינת לצבור כלים מקצועיים כדי להגיע לתפקידים משמעותיים בצבא וגם להשתלב בהמשך בענפים מבוקשים כמו הייטק, תוכנה ומחקר מדעי.


את התואר מתחילים בשנים המאוחרות בתיכון (בדרך כלל בכיתה ט' או י') ומסיימים אותו בסוף כיתה י"ב, לפני תחילת הגיוס. לפעמים לומדים יחד עם הסטודנטים הבוגרים באותן כיתות ולעיתים הלימודים מתקיימים בכיתות נפרדות מיוחדות. חשוב להביא בחשבון שלימודים בזמן התיכון יוצרים עומס לא קטן וצריך לשקול אם ניתן לשלב בצורה מוצלחת בין ההכנה לבגרות לבין הקורסים באקדמיה. רוב התכניות מתמקדות בתחומי המדעים והמחשבים אך ישנם גם מסלולים בענפים אחרים כמו מדעי החברה ואמנויות.

 

מסלולי לימוד

 

  • האוניברסיטה הפתוחה (ברחבי הארץ): באוניברסיטה הפתוחה מתקיימת תכנית "אקדמיה בתיכון", שבה צוברים נקודות אקדמיות במקצועות המגוונים המוצעים באוניברסיטה הפתוחה. תלמידי התיכון החל מכיתה י' יכולים ללמוד חלק מהקורסים לתואר ראשון (ולא את כולם), מה שמקצר את משך הלימודים לתואר בהמשך הדרך. מי שמסיימים מחצית מהחובות לתואר יכולים לבקש במקרים מסוימים דחיית שירות של שנה אחת.

 

  • המסלול האקדמי המכללה למינהל - תכנית אל"צ אקדמיה לפני צבא (ראשון לציון): תכנית אקדמיה לפני צבא (אל"צ) מיועדת לבי נוער מצטיינים בתחום הריאלי ומאפשר להם להשלים לימודי מדעי המחשב לפני תחילת השירות הצבאי. בית התחומים עליהם שמים דגש בתכנית נכללים אבטחת סייבר, רובוטיקה, ביג דאטה, כריית נתונים ופיתוח של מוצרי תוכנה ואפליקציות. מסלול זה נפרש על פני כחמש שנים, הקורסים נפרשים במהלך הסמסטרים באופן שלא מקשה על ההכנה לבגרויות בתיכון ועל הלימודים הסדירים. המסלול מתנהל מכיתות ט' עד י"ב וכולל גם שני סמסטרים בשנה י"ג.

 

  • המכללה האקדמית נתניה: במכללה האקדמית נתניה פועלת תכנית "פרחי הייטק - אקדמיה בתיכון", שבה יכולים תלמידי תיכון החל מכיתה ט' (סיום כיתה ח') ללמוד קורסים מתוך לימודי מדעי המחשב אשר מאפשרים המרה לתעודת הבגרות וכן צבירת אקרדיטציה אקדמית לקראת תואר ראשון בהמשך. התכנית נפרסת על פני חמש שנים, השנה האחרונה מתבצעת אחרי סיום הלימודים ועם קבלת דחיית שירות בשנה מצה"ל.

 

  • אוניברסיטת בר אילן - לימודי פיזיקה למצטיינים (רמת גן): המחלקה ללימודי פיזיקה של בר אילן מפעילה שתי תכניות שמתאימות לתלמידי תיכון מצטיינים. בשני המסלולים ניתן להתחיל ללמוד בכיתה י'. האחת היא תכנית תלת ראשית ללימודי פיזיקה, מתמטיקה והנדסה. בתחילת המסלול התלמידים משתתפים בקורסים משלושת המקצועות ובשנה השנייה בוחרים מסלול: לימודי פיזיקה ומתמטיקה, לימודי פיזיקה והנדסה או לימודי מתמטיקה והנדסה. המסלול השני הוא תכנית פיזיקה מורחבת, שמתמקדת בתחום זה בלבד. הסטודנטים לומדים על תחומים מגוונים כגון אסטרופיזיקה, תורת היחסות, לייזרים, פיזיקה גרעינית ואופטיקה. כמו כן, הם רוכשים מיומנויות בתחומים כאלקטרוניקה ותכנות שחשובים לקריירות בתעשייה של היום.

 

  • הטכניון - פרויקט ארכימדס (חיפה): פרויקט ארכימדס מציע לתלמידים מצטיינים קבלת נקודות זכות לקראת לימודי כימיה. אורכו כשלוש שנים (עד לסיום התיכון) ובמסגרתו משתתפים בקורסים מן הפקולטה לכימיה ומקבלים נקודות זכות שמהוות כ - 10 אחוזים מהנדרש לקבלת התואר הראשון. כך הבוגרים יכולים לבחור אם להמשיך בלימודי הכימיה לאחר תום השירות באופן מקוצר.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): האוניברסיטה מאפשרת במקרים מסוימים לתיכוניסטים מצטיינים ללמוד במעמד מיוחד ולשלב בין התואר ללימודיהם בתיכון. בין המסלולים הללו נמצאת תכנית "אתגר במדעי החיים" מה לומד מספר מצומצם של סטודנטים ונחשף לתחומים מובילים במחקר מדעי החיים ולאופן הביצוע בפועל של מחקרים שונים.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב - תכניות לתלמידים מצטיינים: באוניברסיטת תל-אביב יכולים מצטיינים בתיכון ללמוד במעמד מיוחד במקביל ללימודים התיכוניים. אחרי קבלת תעודת הבגרות בתום התיכון הם יכולים להמשיך ללמוד כסטודנטים מן המניין (אם הם עומדים בכל תנאי הקבלה הדרושים). בין המסלולים נכללת תכנית לימודי מדעים מדויקים המיועד למצטיינים במיוחד בבגרות במתמטיקה ותכנית לימודי מוזיקה לתואר ראשון.

 

 

איך מתקבלים?


הקבלה לתכניות התואר בתיכון היא לתלמידים מצטיינים במיוחד. מוסדות הלימוד שמים דגש על ממוצע הציונים בבגרויות ועל ההישגים הלימודיים וברוב המקרים מתמקדים במקצועות הריאליים. במרבית התכניות יש צורך להיות בעיצומם של הלימודים לבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות או להציג ציון גבוה בבגרות זו. חלק מהמוסדות מציעים מכינות וקורסים בפיזיקה ובמתמטיקה ליישור קו בחומר.


הגיל בו ניתן להתחיל ללמוד משתנה ממוסד למוסד, במרבית המקרים אפשר ללמוד החל מכיתה ט' אל במקרים מסוימים הלימודים מתחילים בכיתה י'. המועמדים מוזמנים למבדקים וראיונות כדי לבחון את התאמתם למסלול. לפעמים יש צורך להציג המלצות ממנהל בית הספר.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר בתיכון?

רוצה לדעת יותר על תואר בתיכון?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר בתיכון
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים