תואר שני בחינוך, זיכרון ומורשת ישראל במכללת אפרתה לציבור הדתי

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על אפרתה - תואר שני במורשת וזיכרון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בזיכרון מורשת ישראל וחינוך לדתיות במכללת אפרתה

 

זיכרון דברים

 

למושג "זיכרון" אין הגדרה אחת חד־משמעית, אך על אף שהוא חולש על תחומים רבים בסופו של דבר הוא מתנקז לנקודה אחת – דברים שהאדם לוקח איתו מן העבר. בתרבות היהודית ובחברה הישראלית נושא הזיכרון הוא ענייו יום־יומי, הן ברמה הפרטית של איבוד בן משפחה ומשפחות שכולות, והן ברמה הקולקטיבית – זיכרון על חורבן בית המקדש, זיכרון עוולות השואה או זיכרון של אישים מובילים והנצחתם.

 

תואר שני בזיכרון מורשת ישראל וחינוך עוסק במושג הזיכרון ועל ההשפעות שלו בעיצוב הזיכרון האישי, הלאומי והיהודי. הבוחרים ללמוד תחום זה מקבלים את הכלים ולחקור את זיכרון העבר, לבחון את היחס הקיים אליו היום ולאמוד את החשיבות שלו הערכית והדתית שלו אז והיום.

 

 

תכנית הלימודים

 

התואר השני בזיכרון מורשת ישראל וחינוך לדתיות במכללת אפרתה מקנה לסטודנטיות ידע מחקרי ויישומי על השיטות להנחלת זיכרון ועל ההשלכות שלהן. הסטודנטיות רוכשות כלים יישומיים לחקירת מושג הזיכרון ולהפרדה בין עיסוק בעבר לבין היסטוריה, זיכרון ומורשת. כמו כן, הן לומדות על המהות של ימי הזיכרון בתרבות הלאומית והיהודית וכיצד הם באים לידי ביטוי במקורות היהודיים, בספרי זיכרונות, בשירה, בספרות ובאמנות.

 

תכנית התואר השני בחינוך לדתיות מחולקת לחמש חטיבות עיקריות – חטיבת חינוך, חטיבת זיכרון ומורשת, חטיבה אינטר־דיסציפלינארית וחטיבת התמקדות בזיכרון יהודי וישראלי. מכלול החטיבות מכשיר את הסטודנטיות ללמד ולחנך בבית הספר על חקר הזיכרון ביהדות, על המעמד שלו כמצווה, על מעמדו בתפילה ובין כותלי בית הספר ובית המדרש. כמו כן, הן מקבלות את המיומנויות ללמד את התלמידים מהם ההבדלים בין הזיכרון הפרטי לבין הזיכרון הקולקטיבי, הו ברמת המשפחה והן ברמת הקהילה והחברה.

 

מתכונת הלימוד

 

היקף התואר השני הוא כשנתיים, השיעורים נערכים אחת לשבוע והם כוללים קורסי קיץ מרוכזים. מתכונת הלימוד כוללת קורסים פרונטאליים, קורסים מקוונים, סדנות וסיורים. התואר פתוח לגברים ולנשים.

 

נושאי לימוד

 

  • קהילות ישראל והתפוצות
  • הזיכרון ביהדות
  • הזמר העברי כסוכן זיכרון
  • חקר תהליכי זיכרון
  • שיטות הוראה רב־תחומית
  • עיצוב זיכרון השואה
  • היסטוריוגרפיה, נרטיב ומגדר
  • דרכי הערכה ובקרה
  • מורשת לאומית, לאום ולאומיות
  • זיכרון, מורשת וחינוך    
  • זיכרון במרחב – שמות, אנדרטאות ומוזיאונים    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

מכללת אפרתה היא מוסד אקדמי למקצועות החינוך. המוסד מכשיר מורות ומחנכות על בסיס הערכים של הציונות הדתית ומסלולי הלימוד שלו שמים דגש על שמירת המצוות ועל התרומה לקהילה ולמדינה. תכניות הלימוד של המכללה מותאמות לבוגרות החינוך הממלכתי־דתי והן מפתחות את כישורי ההוראה של הסטודנטיות. במכללה אפשר ללמוד לתואר ראשון ולתואר שני במגוון תחומים, ובהם לימודי חינוך לגיל הרך, לימודי הוראת היסטוריה, לימודי הוראת אזרחות ותואר שני באגדה ובהוראתה.

 

 

תנאי קבלה

 

המועמדות לתואר שני בזיכרון וחינוך צריכות להיות מורות להיסטוריה או לתחומים אחרים במדעי הרוח בעלי תואר B.A או תואר B.Ed. כמו כן, עליהן להיות בעלות תעודת הוראה וניסיון בהוראה של 3 שנים לפחות.

 

תעודה

 

הסטודנטיות אשר עומדות בכל המטלות הנדרשות מקבלות תואר M.Ed בזיכרון מורשת ישראל וחינוך מטעם מכללת אפרתה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אפרתה - מכללה אקדמית לחינוך בירושלים

עוד מסלולי לימוד - מכללת אפרתה

כלים שיעזרו לך לבחור