רוצה פרטים על תואר שני עו"ס בהתמחות משפחה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות עבודה סוציאלית משפחתית

רוצה לדעת על תואר שני עו"ס בהתמחות משפחה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית במסלול ילדים, נוער ומשפחה


הכל בשביל המשפחה


המשפחה היא התא הראשוני בחיים שלנו, היא מספקת לנו את כל צרכינו הפיזיים והרגשיים כילדים והיא ממשיכה ומשפיעה על חיינו גם כבוגרים. עם זאת, לא תמיד התא המשפחתי מתנהל על מי מנוחות. משפחות חד הוריות, עם צרכים מיוחדים או כאלה המתמודדות עם תנאי משבר או מחסור נזקקות לעיתים לסיוע מיוחד ולטיפול ממוקד בצורכיהן.


לעובדים הסוציאליים יש תפקיד חשוב בשיקום משפחות בסיכון ובמשבר. הם מסייעים לבני המשפחה להתגבר על הקשיים והאתגרים כדי להשתלב בהצלחה במרקם החברתי והקהילתי שסביבם. עובדים סוציאליים משפחתיים מיישמים סל נרחב של כלים טיפוליים וחברתיים בתהליך העבודה המשותף שלהם עם המשפחה.


במסגרת התואר השני בעבודה סוציאלית מציעים חלק ממוסדות הלימוד מסלול התמחות במשפחה. תכנית זו מקנה לסטודנטים מיומנויות וכלים לעבודה עם משפחות וזוגות משלל סוגים, ומספקת להם הכשרה מתאימה לסייע במסגרות רווחה, שיקום וטיפול.

 


למי מיועדים הלימודים


תכנית התמחות זו לתואר השני מיועדת לעובדים סוציאליים בוגרי תואר ראשון, שברצונם להעמיק את הידע הפרקטי שלהם ולרכוש כלים ממוקדים לסיוע למשפחות ולזוגות.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בהתמחות זו מעמיקים במודלים מגוונים של התערבות למשפחות, לזוגות ולהורים לילדים מתוך פרספקטיבה מערכתית. הם מתוודעים לתיאוריות סוציולוגיות ופסיכולוגיות שנוגעות למשפחה, לתפקידים שבה ולמערכת היחסים בין החברים בה. בהמשך הם מכירים שיטות לטיפול משפחתי וזוגי במסגרת אישית או קבוצתית ולומדים כיצד להעניק סיוע במקרים מורכבים כמו משברים, התמכרויות ועוני. כמו כן, הם בוחנים דרכים לקידום מדיניות לטיפול מערכתי במשפחות בישראל.


מתכונת הלימוד


תכנית התואר השני בעבודה סוציאלית נמשכת לרוב כשנתיים. במקרים מסוימים יכולים הסטודנטים לרכז את השיעורים ביום שבועי מלא אחד. בחלק מהמוסדות אפשר לפרוש את התואר על פני כשלוש שנים. ניתן ללמוד במסלול מחקרי אם תזה או בתכנית ללא תזה.


הסטודנטים משתתפים בשלל קורסי חובה ובחירה, בסמינריונים ובסדנאות מעשיות לתרגול מיומנויות התערבות ועבודה מול משפחות. כמו כן, עליהם לבצע פרקטיקום מעשי בו הם מדריכים מספר משפחות, בליווי של הסגל ותוך דיון קבוצתי בתהליכים. ההתנסות מתבצעת בשדה בארגונים ובמוסדות שונים.

 


נושאי הלימוד

 

  • אפידמיולוגיה חברתית
  • טיפול זוגי
  • שיטות מחקר איכותניות
  • דיני משפחה
  • טיפול משפחתי השוואתי
  • התערבות עם מהגרים ועולים
  • תיאוריות בזוגיות
  • משברים במערכת המשפחתית
  • שירותי רווחה ומדיניות חברתית
  • סוגיות מיניות בטיפול
  • שיטות התערבות בטיפול משפחתי
  • מגדר ומיניות במשפחה    
  • גישות דינמיות ובין דוריות בתרפיה    
  • ועוד


תנאי קבלה


מועמדים שברצונם להתקבל לתכנית זו נדרשים להיות בוגרי לימודי עבודה סוציאלית, בממוצע ציונים שנע בין 80 - 85, בהתאם לדרישות מוסדות הלימוד. כמו כן, הם צריכים להיות רשומים בפנקס העובדים הסוציאליים ולהחזיק בניסיון מקצועי מעשי בהיקף שבין שנה לשנתיים לפחות. הם גם צריכים לעמוד בחובות האנגלית של התואר הראשון.


המועמדים מוזמנים לראיון בפני וועדת קבלה שדורשת הצגה של המלצות מגורמים מקצועיים. הוועדה יכולה גם לבחון קבלת מועמדים שאינם עומדים ברף הנדרש אך בעלי ניסיון והישגים מקצועיים מרשימים. הקבלה להתמחות מותנית במקרים מסוימים גם במעבר של ראיונות אישיים וקבוצתיים נוספים.

 


תעודה


סטודנטים שעומדים בהצלחה בכל חובותיהם במהלך התכנית זכאים לקבל בסיומה תואר שני MA או MSW בעבודה סוציאלית. התכנית גם עומדת בדרישות האגודה לטיפול במשפחה ובזוג בישראל לקבלת תעודת מטפלים משפחתיים.


מוסדות

 

  • אוניברסיטת חיפה: התואר השני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה מקיים ספר מסלולים להתמחות ובהם תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה, תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות שינוי חברתי, תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות קלינית ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות בריאות ושיקום.

 

  • המכללה האקדמית תל חי: התכנית לתואר MA בעבודה סוציאלית מציעה שלושה אשכולות התמחות: תאר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות משפחה, תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טיפול בטראומה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות עבודה קבוצתית. במכללה אפשר ללמוד גם לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, תואר שני בטיפול באמנויות ותואר שני בדרמה תרפיה.

 

  • המכללה האקדמית צפת: במכללה מתקיימת תכנית לתואר שני במסלול ילדים, נוער ובני משפחתם. המסלול מיועד לעובדים סוציאלים מנוסים בלבד.

 

  • אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטת בן-גוריון מתקיימות מספר תכניות התמחות כגון תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות קהילות ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות בריאות הנפש. תוארי ההתמחות, בהם גם התואר בהתמחות משפחה וילד, מוענקים מטעם מועצת העובדים הסוציאליים ולא מטעם האוניברסיטה.

 

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: האוניברסיטה מציעה מסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות ילדים ונוער, בו יכולים עובדים סוציאליים ללמוד כיצד לסייע לצעירים וכן למשפחותיהם.

 

  • האוניברסיטה העברית בירושלים: במסגרת התואר השני בעבודה סוציאלית של האוניברסיטה העברית, הסטודנטים נדרשים לבחור במגמה וכן בהתמחות, אחת מן ההתמחויות היא תחום המשפחה והילד. התמחויות נוספות כוללות התמחות טראומה והתמחות שיקום.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני עו"ס בהתמחות משפחה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני עו"ס בהתמחות משפחה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור