תואר שני בהנדסת בניין עם התמחות הנדסת דרכים בטכניון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על טכניון - תואר שני הנדסת בניין ותחבורה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות הנדסת תחבורה ודרכים בטכניון


סוללים דרך לקריירה


החל מכלי הרכב הפרטיים שברשותנו ועד לתחבורה ימית ואווירית בה תלויים ענפי המסחר, עולם התחבורה הוא חלק בלתי נפרד מחיינו. תחומי הנדסת התחבורה ומדעי הדרכים נוגעים לכל ההיבטים שדרושים לתכנון, להקמה ולתחזוקה של מערכות בצורה יעילה ובטוחה. המהנדסים משלבים בין כלים מתקדמים שברשותם וכך מתכננים את הכבישים, הצמתים, הדרכים הבין עירוניות ואף חוקרים את התנהגותם של נהגים ואת אופן הזרימה של כלי הרכב. זהו תחום שמשלב בו ענפים רבים כמו כלכלה, טכנולוגיה, סטטיסטיקה ואף פסיכולוגיה.


הטכניון מציע תכנית לתואר שני בהנדסת בניין בהתמחות הנדסת תחבורה. בוגרי המסלול יכולים להשתלב בתפקידים מגוונים במגזר הפרטי והציבורי, בענפי ההקמה והתכנון של פרויקטים בתחבורה.

 


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית זו לתואר שני בהנדסת בניין מעמיקים במגוון היבטים של תחום התחבורה כגון תכן דרכים, תכנון תחבורה ומסעות, תחבורה ציבורית ותחבורה אווירית. הם עוסקים גם בהיבטים ניהוליים של מערכות התחבורה במדיניות ובפן הכלכלי והבטיחותי של הענף. כמו כן הם לומדים על טכנולוגיות מתקדמות לפיתוח ולתכנון של מערכות תחבורה חדשניות וחכמות. הם יכולים לבחור להתמקד בתחום הדרכים ולעסוק בתכנון ובסלילה של כבישים ומיסעים או בתחום התחבורה וכך להתמקד בבקרה על התנועה ובזרימתה בכבישים ובערים.


מתכונת הלימוד


משך התכנית לתואר שני כשנתיים, הסטודנטים יכולים לבחור בין תכנית מחקרית למסלול ללא תזה. הם לוקחים חלק בשיעורי חובה ובחירה ובסמינריונים שונים.


החוג מציע גם מסלול להתמחות בבטיחות בדרכים, שמיועד לאנשי מקצוע מנוסים שמעוניינים להעמיק את הידע שלהם בבטיחות בתחום התחבורה. מסלול זה מתקיים בשיתוף עם עמותות לקידום חקר הבטיחות.


נושאי הלימוד

 

  • מבנה דרכים וחומרים
  • כלכלת תחבורה
  • מאפייני זרימת תנועה
  • תכנון התחבורה
  • תכנון מחלפים וצמתים
  • בטיחות בדרכים
  • תכנון תחבורה ציבורית
  • הנדסת תעבורה
  • מערכות בקרה ורמזורים
  • תחבורה אווירית
  • הערכת פרויקטים תחבורתיים
  • תכן דרכים גיאומטרי    
  • תפעול וקיבולת מערכות תנועה    
  • ועוד


סגל הוראה


בין המרצים בתכנית: פרופסור שמחקריו נוגעים לרשתות תחבורה ותחבורה אווירית ולבחירה של מסלולי נסיעה; חוקר שבוחן את תחום תורת זרימת התנועה ובקרת התנועה; פרופסור שחוקר מערכות תחבורה חכמות ודפוסי התנהגות של נהגים; חוקר שעוסק בכלכלת התחבורה ובקשרים שבין תחבורה לזיהום אוויר; ועוד.


על מוסד הלימוד


בפני הסטודנטים בפקולטה מוצעות תכניות התמחות נוספות כגון תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות ניהול בנייה, תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות הנדסת מבנים, תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות משאבי מים ותואר שני בהנדסת בניין בהתמחות הנדסה חקלאית.


תנאי קבלה


לתכנית יכולים להתקבל בוגרי לימודי הנדסה אזרחית או תחומי הנדסה נוספים, שממוצע הציונים שלהם 82 לפחות. מי שממוצע התואר שלהם 77 בלבד יכולים להתקבל לנתיב בלי תזה בלבד, אך אם הם מציגים ציונים גבוהים בסמסטרים הראשונים באפשרותם לעבור למסלול המחקרי.

 


תעודה


סוג התואר שמוענק לבוגרים תלוי במסלול הנלמד (תזה או ללא תזה) ובלימודים הקודמים. לבוגרי לימודי הנדסה אזרחית ארבע שנתי שמסיימים את התכנית המחקרית עם תזה מקבלים תואר שני M.Sc. "מגיסטר מדעים בהנדסה אזרחית (הנדסת תחבורה ודרכים)".


מי שהם בוגרי לימודי הנדסה אזרחית ומסיימים את המסלול ללא תזה מקבלים תואר שני ME "מגיסטר להנדסה בהנדסה אזרחית (הנדסת תחבורה ודרכים)". בוגרי מקצועות ההנדסה, הכלכלה, הארכיטקטורה והגיאוגרפיה במסלול מחקר מקבלים תואר שני M.SC. "מגיסטר למדעים במדעי התחבורה".



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

עוד מסלולי לימוד - הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

כלים שיעזרו לך לבחור