סטודנטים קוראים לסיים את שביתת המרצים ודורשים לקבל ציונים

6/7/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (2,661 צפיות)

כשסטודנטים בכל הארץ שמו לב שהם לא מקבלים ציונים, הם גילו שהסיבה לכך היא שביתה שעורכים המרצים. כעת הם יוצאים במאבק וקוראים להפסיק את המצב. הם פתחו בקמפיין רשת, פנו לאגודות ולחברי כנסת והשבוע גם יערכו הפגנה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


"לא נשב ונשתוק": הסטודנטים במחאה נגד שביתת המרצים בעקבותיה הם לא מקבלים ציונים


זה מספר שבועות שסטודנטים במוסדות ברחבי הארץ לא מקבלים ציונים. הסיבה לכך מתבררת כשביתה של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר, שמוחים אחרי שלא הצליחו להגיע להסכמה מול משרד האוצר בנוגע לתנאי השכר שלהם. בינתיים, מועדי ב' הולכים ומתקרבים ואילו סטודנטים רבים טרם קיבלו את הציונים במועדי א'.


בתגובה, החלה קבוצה של סטודנטים מאוניברסיטת חיפה במחאה. שלושת הסטודנטים ללימודי פסיכולוגיה, גתית קסלר, סיון שוורץ וגל שקלרזבסקי, פתחו במחאה בפייסבוק תחת ההאשטג #לאעלהגבשלנו, שקוראת לסטודנטים להתאחד ולדרוש להביא לשינוי במצב.


השלושה טוענים שסטודנטים מרחבי הארץ, שלומדים במרבית האוניברסיטאות והמכללות הגדולות, יצרו איתם קשר ודיווחו שגם הם טרם קיבלו ציונים. לדבריהם, שמעו על מקרים בודדים בהם התקבלו ציונים, אך מדובר לרוב במקרים בהם המרצה נמנה עם הסגל הזוטר.


"לפי תקנון האוניברסיטה, יש זמן מוקצב שבו המרצים אמורים לספק את הציונים, ברוב המבחנים המועד הזה עבר. יש פקולטות מסוימות בארץ בהן התחילו כבר את מועדי ב' בלי ציונים במועד א'. גם אנחנו בחיפה מתחילים בשבוע הבא ולא יודעים אם להתחיל ללמוד או לא." מציינת גתית קסלר.


גתית ממשיכה וטוענת ששביתת המרצים גורמת לפגיעה ביכולת של הסטודנטים ללמוד. "זה פוגע ברצון שלנו למצוינות," היא אומרת. "יש גם פגיעה במי שרוצים לעבוד והשקיעו מאמצים לעבור את מועדי א' כדי להיבחן בכמה שפחות מועדי ב', בתקופה בה רוב הסטודנטים מתחילים לחזור לעבודה. הם חייבים לעבוד כדי לממן את עצמם ואת הלימודים."


"מעבר לכך, יש סטודנטים שצריכים להמשיך לתואר הבא וחייבים להגיש ציונים עכשיו, זה פוגע בעתיד שלהם. נפגעת גם תקופת הסטאז' של סטודנטים. יש לכך משמעויות מאוד גדולות, אך מתייחסים אלינו כשקופים."


הם אומרים שהדרישה שלהם במחאה היא לסיים את הסכסוך כמה שיותר מהר. "חשוב להבין שיש פה ציבור שנפגע. יש משהו לא לגיטימי לדעתנו בתזמון השביתה. אנחנו באים ואומרים - לא על הגב שלנו. אנחנו סטודנטים שעובדים קשה מאוד כל השנה בשביל התקופה הזו ואז הם לוקחים אותה ומשתמשים בה כדי לקדם את המטרות שלהם." הם טוענים.


רוצים להיות חלק מהמשוואה


לסטודנטים חשוב לציין שהם אינם באים לפגוע במאמצי המרצים לשפר את זכויותיהם. "אנחנו מדגישים שאנחנו לא באים נגד המרצים ולא נגד האוצר, אלא באים ממקום שקורא לא לפגוע בנו. המחאה שלהם לגיטימית, זה משהו שמגיע לכל עובד וזה מה שעושים כדי לעורר מודעות במטרה לסיים את הסכסוך. אבל כרגע, לא מסתכלים עלינו ונפגעים פה אנשים."


"יכלו לבחור כל זמן אחר במהלך הסמסטר, אך בחרו את התקופה הכי רגישה לסטודנטים כדי לפעול זה, וזה כואב. אם היו מערבים אותנו ולו במעט במה שקורה, או היו פונים אלינו מראש, יכול להיות שהיינו מצטרפים למאבק שלהם. אבל לא מתייחסים אלינו כחלק מהמשוואה הזו בכלל." הם מוסיפים.


נקודה חשובה נוספת שמציינים הסטודנטים המוחים היא חוסר הוודאות ששורר סביב מצב המגעים של המרצים מול האוצר, ולדבריהם אף על עצם קיום השביתה. "היו שמועות במסדרונות האוניברסיטה על השביתה כמה ימים לפני תחילתה, אך לא הגיעה תגובה משום מקור. חיפוש באינטרנט הניב תוצאות בודדות שטענו שאולי תיפתח שביתה, לא ידענו מה המשמעות של הדבר." אומרת גתית."כשנפתחה השביתה, האגודות התייחסו לכך ואמרו שמנסים לעזור לנו, אך לא קיבלנו מענה קונקרטי. כמה ימים לאחר מכן אמרו שהמשא ומתן לקראת סיום, עבר שבוע וחצי והוא לא הסתיים."


"אנחנו באפילה. אנחנו לא יודעים מה המניע להשתקה של מחאת המרצים. היו סטודנטים שכלל לא ידעו מה הסיבה שהם לא מקבלים ציונים. יש השתקה סביב העניין שלא ברורה לנו." היא ממשיכה.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


ממשיכים להיאבק ואף מגיעים לכנסת


נראה שהמאמצים מתחילים להניב פירות, לדברי הסטודנטים הקמפיין הביא להתעוררות אגודות במוסדות בכל הארץ ולהודעות תמיכה מצדן שמגיעות אליהם. בינתיים, הם מספרים שניתן פתרון אפשרי למצב, בו הציון שייחשב הוא הגבוה ביותר מבין שני המועדים. אך לדבריהם, מדובר במענה שאינו מספק.


גתית טוענת שהמאמצים שמושקעים במועדי ב' ללא ידיעה אם הציון במועד א' הוא גבוה או נמוך, יכולים דווקא לחבל בסיכוי לשפר את הציון. "אתה לא יודע למה אתה מכין את עצמך, כמה אתה צריך להשקיע ובכמה אתה נדרש להעלות את הציון. הזמן מתבזבז לנו."


משום כך, הם אומרים שהם ממשיכים במאבקם ולא עוצרים עד שיגיע שינוי. הם טוענים שבימים אלה הם מנסים ליצור קשר עם פוליטיקאים שמתחילים לגלות עניין בסיפורם, ביניהם שר האוצר משה כחלון. "אנחנו מעוניינים בהתעוררות של חברי הכנסת, הם נבחרי הציבור שלנו ואנחנו אוכלוסייה שזקוקה להם כרגע. אם לא תהיה התקדמות מצד האוצר, נצטרך לחשוב איך אנחנו ממשיכים את המאבק שלנו. אנחנו לא נשב ונשתוק."


בנוסף, מתכננים הסטודנטים הפגנה שצפויה להתקיים בחמישי ה - 7 ביולי מחוץ לקריית הממשלה בתל אביב, מה ימחו על המצב המתמשך.


מיו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות גלעד ארדיטי נמסר בתגובה כי בהתאחדות מבינים את המצוקה הרבה שבה שרויים הסטודנטים וכי חשוב להם להבהיר שיחד עם אגודות הסטודנטים הם עושים ככל שהם יכולים כדי להקל את המצוקה. בין היתר פועלים כדי למנוע השבתה מלאה שאמורה לגרום לדחייה של מבחנים עד לסיום השביתה, בנוסף לבחירת הציון הגבוה משני המועדים וועדות חריגים לחשיפת הציונים. לדבריו, יש חשיבות להכניס קריטריונים לתגמול איכות ההוראה אצל המרצים, כדי להצעיד את האקדמיה צעד קדימה.


נכון למועד פרסום כתבה זו, לא הושגה תגובת המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי, או תגובת ארגוני הסגל הבכיר במוסדות השובתים.